• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi iştahsız böbüşlerin talihsiz anneleri nerdesiniz???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tuanam__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2009
202
0
96
K.K.T.C.
benim kzım 7 ayını bitirdi.böle bi topic açtım fikirlerinize ihtiyacım var
iştahsız bebeklerinize yemek yedirmek için farklı taktikler olanlar varmı acaba??:uhm:

ahhh ahhhh varmı öyle teknikler :(
benim kızıma hiç bişey fayda etmiyor herşeyi denedim tv ile bile yedirmeyi ama yememek için tv ye bakmıyor :( eğer zorlarsam daha kaiığı görünce kendini kusturuyor:( 8 ayını geçti hala biz ek gıdalara geçemedik:(

benimki 2.5 yaşındaa hala ve hala yemıor şimdi pazartesi Allah nasip ederse iştah açıçı şuruba başlıycam inş faydası olur..

Son düzenleme:
Benim oğlum 1 yaşında diş çıkarma döneminde başladı hala zorla yediriyorum..Bu siteden bi arkadaş tavsiye etmişti balık yağına başladım biraz faydası oldu gibi ama hala zorla yediriyoruz.Önceden kusturuyodu kendini şimdi çok şükür o yok en azından

benim kız canı çekerse yiyor bazen ama yemek istemezse ne yaparsan yap....emziren anneler için söyleyim..bizim dr.dediki ğer sürekli sizi emmek istiyorsa emzirdiğiniz süreyi uzatın açken mamayı sunun yemezse yarım saat geçsin tekrar sunun alışacaktır dedi.bazen işe yarıyor dediği şey ama bazen nafile
tamamen keyfiyle ilgili.
ama zayıfta canım sıkılıyor
7 aylık 7 500 gr

canım benim doktorun güzel söylemiş ama ben ne kadar bu yöntemi denediysem daha ters tepti aç bıraksamda yemiyor benimki canı isterse sanırım emen bebekler yemek konusunda hep nazlı ne yapıcaz bilmiyorum benim 8 ayını geçti hala doğru dürüst öğünü yok benim doktorumda tam tersi ne kadar uğraşsanda yemez bu modelleri iyi bilirim dedi eğer yersem karnım doyar mememi ememem diye yemezlermiş yani tamamen duygusal zorlamadan ne yerse o dedi sizinle sofraya otursun öğün bilsin o isterse yedir istediğini belli eder dedi ama istemeden sakın yemek uzatma dedi biz denedik hiç diğilse kendi ağzını şaplatarak ham ham diyerek yemek istiyor ama sadece br kaç lokla yiyor yapcak bişey yok uz oldu ama pek dertliyim:(

Evet kızlar artık kusmuyo dediydimya demin eve gittim öğle yemeğini yediriyim diye tam sonunda kustu.Şom ağızlımıyım neyim.

ben de de var öyle çocuk bi tane... yemeği görsün ıyy diyo imkanı yok yemiyo...
açtıramıyorum bile ağzını... ama tatlıyı görsün lop lop yiyo valla..
daha 14 aylık nasıl ayırt ediyo hiç anlamıyorum...

benim oglumda 6 ay 3 hafdalik,bebegim coook istahsiz bir bebek kilo alimi cok az doktorumuz begenmedi kilo almamasini,bu cuma tekrar tartilmasi icin cagirdi,yine alamassa kilo klinige yolluyacak migdesine felan bakilacakmis,en zayif benim bebisim galiba,yazilan kilolar bakildiginda o kadar moralim bozuluyorki artik kilosunu dair yazmak isdemiyorum burada,birde cok asiri hareketli yerinde durmayn bir cocuk ,doktora sordum istah acmak icin surup ne biliyim mama yokmu diye yok öyle bisey dedi,almanyada pek önermiyor doktorlar galiba,balik yagini sordum ,baligin kendisini verin yiyebilir artik dedi,birde sanirim bu istahsizlik genetikmidir nedir,ben cocuklugumu hatirliyorum hic bir sey yemezdim,ailem benden cok cekmisdi,esimde cok zayifmis ,yoksa bebisim bizemicekdi diyorum,

tuanam senın bebek kız bebegı 7500 7 aylık kılosu

benımkı erkek bebegı olmasına ragmen 7 aylık kılosu 7360 ıdı.

3 doktora goturdum hepsı de onemlı olan motor gelısımı dedıler.

Bır cok yasıtından daha once emekledı daha once kelımeler soylemeye basladı..

Doktorumuzun bır tanesı iştah açması için nutrigen üzüm şurubu önerdi.. henüz kullanmaya başlamadım

ewt kilosuna normal diyorlar.benimde 2.dr.um bu.işte biz genelde dışardaki bebeklerle kıyasladığımız için canımız sıkılıyor.
ama bu yemek işi çok zor gerçekten.ooofff offf büyücekler ama nasıl???
birde bebişlerin sevdiği şeyleri yazında hepimize fikir olsun.gerçi damak tatlarıda farklı ama.deneriz en azından

ben de de var öyle çocuk bi tane... yemeği görsün ıyy diyo imkanı yok yemiyo...
açtıramıyorum bile ağzını... ama tatlıyı görsün lop lop yiyo valla..
daha 14 aylık nasıl ayırt ediyo hiç anlamıyorum...

benim kız da öyle, tatlı gördü mü yutuyor. kokusundan anlıyorlar. ilk balığı brownie ile yedirmiştim. şimdi canı isterse yiyor balığı neyse ki. bir de salatalık delisi.

kızlar aynı dertten bir anne daha kızım 15 aylık mümkün değil hiç birşey yediremiyorum hala emiyor bıraksam hep emecek ne denediysem olmadı çaresini bulan anne varsa msj bekliyorum

off of nolcak bu yavrucakların hali üzlüyorum ya böle olunca benimde yemekle arası olmyan 2 yaşında bir kızm var çok zayıf iştah yok bende naapcamı çşaşşırdım taa 6 aylıkken başladı iştahsızlıgı nediyelim Allah biz annelere sabır yavrularımızada iştah versin yinede korkmayın bellli olmaz durumları

benim kız yaşına 8800 kg. girdi. 1 yaşına kadar hep minadex kullandım ama iştah açmadı, içinde balık yağı da var. sonra vimin c vitamin kullandım ve pediasure (1 yaşından sonra kullanılıyor). bir de sütüne tahıllı kaşık mamasından kattım. bir ayda 700 gr. aldı. sonraki ay kilo almadı ama sonra yine 500 gr. aldı. ben bişey keşfettim vitamin değiştirmek iyi oluyor. doktora da sordum mantığı yok ama biraz iştah açılıyor gibi oluyor. aman aman yemese de öğün atlamıyor birkaç kaşık yiyor. vimin c etkisini kaydebince marnys junior vermeye başladım, şimdilik fena değil. iki vitamini de tavsiye ederim.
arı sütü bal polen karışımı koyuyorum kahvaltı bulamacına ama onu da 1 yaşından sonra verebilirsiniz.
kavanozlardan sadece hipp erik püresini yedirebiliyorum, hatta piyasadakileri toplayıp stokluyorum ara ara. deneyebilirsiniz, diğer kavanoz mamaları gibi kötü kokusu yok.

pediasure iştah açmıyor ama uyuyunca biberonla verebildiğim için yemek yemediği zamanlarda kalori sağlıyor. ama galiba biraz tok tutuyor o yüzden gece uykusunda veriyorum.

pediasure iştah açmıyor ama uyuyunca biberonla verebildiğim için yemek yemediği zamanlarda kalori sağlıyor. ama galiba biraz tok tutuyor o yüzden gece uykusunda veriyorum.

kahvaltı bulamacı, çorba, meyve püresi gibi sulu şeyleri ancak oyunla yedirebiliyorum. sürekli değişik oyuncaklar alıyorum çünkü hemen sıkılıyor. yeni oyuncağı önüne koyup oynatırken arkasından kaşıkla yanaşıp hafifçe yanakları tutuyorum ağzını açar açmaz kaşığı ittiriyorum. makarna, normal yemek yemez. pilav, köfte , tavuk, balık canı isterse kendi yiyor. ya kaşıkla ya çatalla ya da kürdana takıyorum lokmaları.
9 aylıkken önüne renkli bayram şekerleri koyuyordum reklamların karşısında oynarken yiyordu. sadece 1 ay işe yaradı, sonra kavanoz kutu v.s aç kapa diye oynatarak. çeşitli değişik oyuncak veya objeleri kutu veya çekmece içerisine koyup önüne koyuyorum sehpanın üzerine o karıştırmaya daldığında yine arkadan yanaşıp ağzına tıkıyorum. barney diye bir çocuk programı var onun hastası yemek saatlerinde onu açıyorum genelde

Back