• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Istahsiz bebek anneleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar benim kızımda doğduğundan beri iştahsız mı iştahsız açlıkla işi olmayan bi kız.zorla 6 ay emzirdim dr umuz ek gıdaya geçince düzelir dedi ne düzelmesi dahada kötü oldu.12 eylül doğumlu yani 9.ayı bitecek hala 6.400gr. dr da şüphelendi en son tahlil yaptırdık temiz çıktı çok şükür.ama olan bana oluyo saatlerce yemek yedirmeye çalışıyorum her gün belki bunu yer ümidiyle yeni şeyler deniyorum olmuyor olmuyor.nasıl oluyor bilmiyorum ama bazen mercimek çorbasını severek yiyor bir de geçen gün arkadaş yoğurt çorbası yapmıştı onu severek yedi.ama şunu fark ettim bebeğim kalabaklıkta herkesi yemek yerken görünce çok daha gzel yiyor ama evde tekim eşim akşama kadar okulda hergünde yemeğe misafir çağıramıyorsun ya da misafirliğe gidemiyosun nasıl olcak bilmiyorum.en çok merak ettiğim şey acaba kızımı iştahla yemek yemek isterken görebilecek miyim?

kızlar benim kızımda doğduğundan beri iştahsız mı iştahsız açlıkla işi olmayan bi kız.zorla 6 ay emzirdim dr umuz ek gıdaya geçince düzelir dedi ne düzelmesi dahada kötü oldu.12 eylül doğumlu yani 9.ayı bitecek hala 6.400gr. dr da şüphelendi en son tahlil yaptırdık temiz çıktı çok şükür.ama olan bana oluyo saatlerce yemek yedirmeye çalışıyorum her gün belki bunu yer ümidiyle yeni şeyler deniyorum olmuyor olmuyor.nasıl oluyor bilmiyorum ama bazen mercimek çorbasını severek yiyor bir de geçen gün arkadaş yoğurt çorbası yapmıştı onu severek yedi.ama şunu fark ettim bebeğim kalabaklıkta herkesi yemek yerken görünce çok daha gzel yiyor ama evde tekim eşim akşama kadar okulda hergünde yemeğe misafir çağıramıyorsun ya da misafirliğe gidemiyosun nasıl olcak bilmiyorum.en çok merak ettiğim şey acaba kızımı iştahla yemek yemek isterken görebilecek miyim?

aynı dert bende de var kızım daha 2.5 aylık anne sütü almıyor mamayla besleniyor 4 saatte bir 100 gr mamayı zorla bitiriyor doğduğunda 3060 kg dı iki ayda sadce 1.300 kg alabildi çok üzülüyorum şimdi böyleyse ek gıdaya geçince nasıl olacak offfff

ben ingilterden ithal minadex şurup kulanıyorum..işe yarıyor..birde kan ilacı damlası yani kullanıyoruz..bence sevdiği şeyi tespit edin her öğünde yese verin derim yemeye alışsın sonra arada değişik deneyin..aç durdukça öyle durmaya alışıyorlar...
mısır unlu tarifi sabah akşam verdiğimi bilirim sabah yumurtalı akşam sadece kaşarlı en azından aç kalmıyor vede uyuyordu doymaya alışınca açlığıda bildi ağzını açmayada başladı..çünkü açlık tokluk nedir bildi...
bebeğin kaç kilo boyu filan nasıl ..

ilgin ici ve tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim...

birazdan corba tarifini deneyecegim...ins. sever...

minadex'i bu forumda duyup denemistim, hakkaten biraz da olsa ise yariyor gibiydi ama oyle zorluklarla verebiliyorduk ki sonunda pes etmek zorunda kaldik cunku resmen agzini babasi zorla aciyordu, ben ellerini kollarini bacak ve kafasini vucudum ve ellerimle sikistiriyordum ve babasi siringayla agzina sikiyordu ama ne cok agliyordu bir gorseniz. artik siringayi gorunce cirpinmaya basliyordu yavrum...bir de minadex gunde iki defa veriliyor ama biz gunde bir defa zorla verebiliyorduk o yuzden belki de cok ise yaramadi...
neden corba veya baska icecegine karistirmiyorduk derseniz, zaten bir seyi begenmeyecek diye aklim gidiyor, bir de icine surup kattigimi dusunun...
siz nasil verebiliyorsunuz ilaci ya da kan damlasini?

boy ve kilosu bu aya kadar iyiydi. oyunla falan kandirip yedirebiliyorduk ama artik kanmiyor oyuna televizyona falan... aldigi kilolarin her gramini ne zorluklarla aldirdik bir ben bilirim bir de babasi...
bu ay kontrole goturmedim, cesaret edemiyorum cok uzulecegimi bildigim icin ama 1 ay once 74 cm ve 9 kiloydu...bu ay kilo almadigi gibi verdigini de gorebiliyorum ama ne kadar bilmiyorum...boyle giderse 1 yasina 9 kiloyla gireriz ama ona da sukrederim...yeter ki onca zorlukla aldirdigim kilolari vermesin...daha da onemlisi hastalanmasin...ama duzgun beslenmeden nasil hastalanmayacak onu da bilmiyorum...dusundukce delirecek gibi oluyorum, ona bir sey olursa n'aparim ben n'aparim...

bir de haklisin ki benim kizimda da aclik kavrami yok...aciktigini bilmiyor ki neden yemek istesin...ah ah un corbasi da icmiyor artik keske ictigi zamanlar her ogun yapsaymisim...dedigin gibi toklugu ogrenirdi o zaman da acikirdi belki...
dun 300 ml formul mama icti butun gun boyunca baska da bir sey yemedi...

aynen ben de hazir olan her seye karsiydim, simdi markette en cok bu reyonda vakit gecirir oldum. tuza sekere kesinlikle karsiyken simdi yeter ki yesin diye hepsini dener oldum...

neden sutunu derin dondurucuya koymuyorsun canim?

canım 1 ay sonra yaz tatiline giriyoruz memlekete gidicez.kullanamam diye düşünüyorum.biberonda almıyor zaten ne yapacağımı şaşırdım.

bizde aynı sorunla uğraşıyoruz yaa
önceden ne güzel bizim gibi herşeyi rahatlıkla yiyordu
şimdi ne versek ne yapsak ağzını bir kilitliyorki sormayın
ne hallerde yedirmeye çalışıyoruz bir görseniz.
dün bir yoğut yedirmek için balkonda babasıyla ne şarlatanlıklar yaptık
öyle böyle kandırarak bişeylerle ilgisini çekerek yedirmeye çalışıyoruz

doktorumuz gelişimine iyi dedi,iştahsızlığını da diş yüzünden damakları kaşınıyor felan dedi
bişey olmaz dedi ama biz rahat edemiyoruz
artık geceleri kalkıp kalkıp emziriyorum ne yapayım
uyurken alıyor güzel emiyor.

oğlum 25 eylül doğumlu şuan 8400 kilo ve 73 boy

off ne zor bir durummuş bu yaa

arkadaşlar inanın bu konuda benim kadar tecrübeli olanınız yoktur.bebeğim su an 17. ayını bitirmek üzere.hala 9.5 kiloda.iştahsız demek yetmez açkolik resmen.6 ayına kadar anne sütü verdim dr tavsiyesiyle ve hayatımın hatasını yapmışım meğerse.eski toprak annelerimizin ninelerimizin tam tersini söyleyen doktorlara ne yazıkki inanmakla hata etmişim bu yüzden nele çektim .öncelikle ailemdeki büyüklerim bebeği 4 aylıkken tatlara alıştırmaya başla dediler ben dinlemedim doktoru 6 ay boyunca sadece anne sütü ver dedi diye.ikincisi yemezse zorla biraz diyen büyüklerimi dinlemedim bebeğim 16 aylıktı ve sadece anne sütü içiyordu.üçüncüsü bebeği disiplin için hayır'a alıştır şimdiden şımarık olmasın her gördüğü için ağlayarak koz kullanmasın dediler doktoru inatlaşmayın dedi yine yanıldım.dördüncüsü ufak korku bilsin ki seni takmamazlık yapmasın dediler dokturu sakın korkutmayın dedi.böylelikle bebeğimin önüne geçemez ve baş edemez oldum o boyuyla.disiplinsiz şımarık dediğim dedik biri olmaya başladı.sonra tam tersi davranmaya başladım.evde pişirdiğim yemekleri acı olmamak kaydıyla zorla zorla yedirdim.ağzını kitleyince de kuçuuuu gel bu yemiyor yemeğini al götür diyorum ağız sonuna kadar açılıyor.istediği şeyler ona zarar vermeyecekse veriyorum zarar verecekse amannn cızz o deyince kötü bişey olduğunu anlayıp vazgeçiyor.ha birde bebeğinizi beslerken sabit bir yer belirleyin ki bebek orada olunca yemek yiyeceğini anlasın.mesela ben yere bi minder koyuyorum arkasına da bi yastık oturtuyorum oraya yemeği bitince kaldırıyorum.yemek dışında asla oraya oturtmuyorum.ayrıca yesin diye oyuna yada balkona falan da alıştırmayın çok zorlanırsınız .biraz ağırlığınızı koyun ilk iki üç gün direnirler bakarlar olmuyo vazgeçerler.tabak elinizde koşturmayın peşlerinden.düzene alıştırın şimdiden yoksa ilerde önüne geçemezsiniz.hepinize sevgiler. bu arada bebeğim bu şekilde 3 haftada 2 kiloya yakın kilo aldı.çok düşüktü kilosu.eskiden sabah taktığım bez akşama kadar iki yada üç kez çiş etmiş olurdu
şimdi öğlen bi açıyorum bez o kadar işenmişki ağır ağır sarkıyo.eskiden rengi kireç gibi solukken şimdi maşallah yanakları pembe pembe.herşeyden yedirin vitaminini alsın.

offfffffffffff yedirmesine yediririzde birde yeseler.benim oğlum 1eylül doğumlu.yaklaşık 2 ay önce 8,5kilo boyu 71cmdi.şimdi taş çatlasın 9kilodur.önceden yemesi çok güzeldi.yaklaşık 1aydır çıldırtıyo beni.bugün ıspanak yemeği yaptım yesin diye.sesini duysanız bu çocuğa işkence yapıyolar dersiniz.sanki etinden et kesiyomuşum gibi ağlıyo.bende sinir oldum uyuttum.aç aç uyudu.bizimki ara öğün zaten yemez.şimdi 5e kadar aç durur.en çok tarhana çorbasını seviyo.akşama yapıcam belki yer.

arkadaşlar inanın bu konuda benim kadar tecrübeli olanınız yoktur.bebeğim su an 17. ayını bitirmek üzere.hala 9.5 kiloda.iştahsız demek yetmez açkolik resmen.6 ayına kadar anne sütü verdim dr tavsiyesiyle ve hayatımın hatasını yapmışım meğerse.eski toprak annelerimizin ninelerimizin tam tersini söyleyen doktorlara ne yazıkki inanmakla hata etmişim bu yüzden nele çektim .öncelikle ailemdeki büyüklerim bebeği 4 aylıkken tatlara alıştırmaya başla dediler ben dinlemedim doktoru 6 ay boyunca sadece anne sütü ver dedi diye.ikincisi yemezse zorla biraz diyen büyüklerimi dinlemedim bebeğim 16 aylıktı ve sadece anne sütü içiyordu.üçüncüsü bebeği disiplin için hayır'a alıştır şimdiden şımarık olmasın her gördüğü için ağlayarak koz kullanmasın dediler doktoru inatlaşmayın dedi yine yanıldım.dördüncüsü ufak korku bilsin ki seni takmamazlık yapmasın dediler dokturu sakın korkutmayın dedi.böylelikle bebeğimin önüne geçemez ve baş edemez oldum o boyuyla.disiplinsiz şımarık dediğim dedik biri olmaya başladı.sonra tam tersi davranmaya başladım.evde pişirdiğim yemekleri acı olmamak kaydıyla zorla zorla yedirdim.ağzını kitleyince de kuçuuuu gel bu yemiyor yemeğini al götür diyorum ağız sonuna kadar açılıyor.istediği şeyler ona zarar vermeyecekse veriyorum zarar verecekse amannn cızz o deyince kötü bişey olduğunu anlayıp vazgeçiyor.ha birde bebeğinizi beslerken sabit bir yer belirleyin ki bebek orada olunca yemek yiyeceğini anlasın.mesela ben yere bi minder koyuyorum arkasına da bi yastık oturtuyorum oraya yemeği bitince kaldırıyorum.yemek dışında asla oraya oturtmuyorum.ayrıca yesin diye oyuna yada balkona falan da alıştırmayın çok zorlanırsınız .biraz ağırlığınızı koyun ilk iki üç gün direnirler bakarlar olmuyo vazgeçerler.tabak elinizde koşturmayın peşlerinden.düzene alıştırın şimdiden yoksa ilerde önüne geçemezsiniz.hepinize sevgiler. bu arada bebeğim bu şekilde 3 haftada 2 kiloya yakın kilo aldı.çok düşüktü kilosu.eskiden sabah taktığım bez akşama kadar iki yada üç kez çiş etmiş olurdu
şimdi öğlen bi açıyorum bez o kadar işenmişki ağır ağır sarkıyo.eskiden rengi kireç gibi solukken şimdi maşallah yanakları pembe pembe.herşeyden yedirin vitaminini alsın.

aygul canim n'olur daha detayli yaz. nasil yaptin da becerdin, nasil yiyiyor artik bebegin. her seyi yapmaya raziyim, korkutmaksa korkuturum yeter ki yesin, yesin de hastalanmasin...3 gun dayanir sonra pes eder demisisn, benimki 4 gun bir sey yemeden yasadi gene de pes etmedi.

Hata yapmışım demek doğru değil bence. bebeğin iştahsızmış 3 aylıkken de başlamış olsan ek gıdaya bir şey farketmezdi. Ben ilk 6 ay sadece emzirdim meyva suyu bile vermedim. Sonra ek gıdalara geçtik maşallah iştahı iyi. Tek sorunumuz artık anne sütü pek istemiyor uykusunda emziriyorum. Yani keramet ek gıdaya ne zaman geçtiğinde değil bebeğin kendisinde. İlk 6 ay anne sütü alması çok önemli bağışıklığı için. Zaten bu mucizevi gıdayı alabileceği süre kısıtlı ne kadar alsa kardır.

arkadalar ıstahsız bebek annelerını cok ıyı anlıyorum...oglum neredeyse 1 yasında 8.5 kıloydu gecen ay ama 15 gundur 1 ogun ya yıyor ya yemıyor yanı emınım su anda 8.5 tan daha az...zaten 6 aylıkken gıydıgı kıyafetler hala oluyor...ordan bellı...moral bozmak ıstemem ama ben bu konuda yapılabılecek cok sey oldugunu dusunmuyorum...drumun da dedıgı gıbı yemıyorsa ne yaparsan yap yemez....sızlerın cocukları yıne tarhana vs sevıyorsa halınıze sukredın her ogun verın.....benımkı sadece bebe bıskuvısı ve cubuk kraker sever...muhallabıyı bıle artık zor yedırıyorum 1 ogun o da.....dr vıtamınler balık yagı vs hıcbır faydası yok dıyor...yıne de yasını doldurdun onu dınlemeyıp denemeyı dusunuyorum...

arkadalar ıstahsız bebek annelerını cok ıyı anlıyorum...oglum neredeyse 1 yasında 8.5 kıloydu gecen ay ama 15 gundur 1 ogun ya yıyor ya yemıyor yanı emınım su anda 8.5 tan daha az...zaten 6 aylıkken gıydıgı kıyafetler hala oluyor...ordan bellı...moral bozmak ıstemem ama ben bu konuda yapılabılecek cok sey oldugunu dusunmuyorum...drumun da dedıgı gıbı yemıyorsa ne yaparsan yap yemez....sızlerın cocukları yıne tarhana vs sevıyorsa halınıze sukredın her ogun verın.....benımkı sadece bebe bıskuvısı ve cubuk kraker sever...muhallabıyı bıle artık zor yedırıyorum 1 ogun o da.....dr vıtamınler balık yagı vs hıcbır faydası yok dıyor...yıne de yasını doldurdun onu dınlemeyıp denemeyı dusunuyorum...

peki bebe biskuvisi ve cubuk kraker vermezsen ne yiyiyor? seni emiyor mu, ya da devam sutu iciyor mu?

canim istahsiz bebek elbetteki annelerini sikintiya sokuyor.benim oglum 9 aylik hala zorla mama yediriyorum.hic yemek yemese aciktim diye aglamaz bile.ama kilo alimi fazla olmasa devam ediyor.suan 8 kilo civarinda.doktorumuz sagligi iyi olduktan sonra bunu problem etmeyin diyorr bize.bende sasirdim napcagimi ama elimden bisey gelmiyo.zorla yedirsem kusmaya basliyo bu seferde.o yüzden bende az az sik araliklarla yedirmeye calisiyorum.

herkese merhabalar..
benim oğlumda aynı sizin bebekleriniz gibi çoook iştahsız.yemeyen bebek bakımı çok zor bazı günler oturup ağlıyorum gözlerim şişene kadar,elimden bişe gelmiyor.sağlığım bozuldu saç diplerimde ve vücudumda yaralar çıktı.
bebeğim prematüre doğdu zaten ilk zamanlar çok sıkıntı çektim,3 aydırda iştahsızlığımız başladı.ama 3 ay önce çok çok iştahlıydı.4 saatte bazen 3 saatte 150 cc süt içiyodu.ama ne olduysa birden kesildi kilo vermeye başladı.halada veriyor.dün kontrolümüz vardı yine kilo vermiş.
3 aydır 10 gr bile almadı.her türlü tahlil yapıldı,şükür hepsi temiz çıktı.doktor sen üzülme stres yapma o daha çok etkilenir yemez diyor.ama elimde değilki günlerce aç kaldığı oluyor.geçen haftasonu tam 48 saat sadece 200 ya da 300 cc sütle durdu,hiç abartmıyorum inanın.halimi tahmin edersiniz.
sağlığı iyi,hareketli bi bebek maşallah.geçici bi dönem değil u bence iştahsız bebek iştahsızdır,bu böyle devam eder bence.
bu sabah yrm yumurta sarısı ve 50 cc süt içti.şuan öğlen uykusunda,kalkınca çorba içiricem inşallah içer.
bu topik iyi oldu arkadaşlar,yalnız olmadığımızın bilincindeyiz,paylaşım yapıp dertleşiriz.
hepimize rabbim sabırlar versin...bebeklerimizin iştahları bir anda açılsın inşallahh...

ooooo bir biz degilmişiz iştahsız olan
benim kızımda yeni girdi 1 yaşına hala emiyor ve hiç bir şey yediremiyorum
ne çorba ne yemek nede meyve ne olucak b ilmiyorum inşaallah geçicidir

peki bebe biskuvisi ve cubuk kraker vermezsen ne yiyiyor? seni emiyor mu, ya da devam sutu iciyor mu?

beni sadece gece uykuya dalmak içine mer bi nevi emzik yani beslenme amaçlı değil...devam sütü bazen hiç içmiyor bazen 50-100 arası günlük...cicbebe ve çubuk kraker zaten vermemeye çalışıyorum...ama bütün gün bişey yemediyse mecbur veriyorum...muhallebiyi eksiden severek yerdi şimdi onu zorla yiyor...ama diğer çorba yoğurt vs zorla bile yemiyor..çok inat ağzını bi kilitledimi kerpetenle bile açamayız...tek elimizden gelen dua etmek...yemese bile sağlıklı olsun diye

kızlar ben bu yeme konusunu çok takmayın.benim oğlum 2 yaşında 6 aylıktan itibaren başladı iştahsızlığımız.önceleri kendimi çok yıprattım.baktım yapacak bişey yok.hala da öyle ama artık zorlamıyorum kendimide üzmüyorum.yediği kadar ne yapalım.etrafıma bi bakıyorum da böyle yemeyen zayıf olan bebekler büyüyünce maşallah serpiliyolar ne yapalım Allah bizede bunu nasip etmiş.elbet büyüyecekler.kiloyuda takıntı yapmayın benimki 10,5 kilo gören çok zayıf felan diyo ama artık kulak asmıyorum.canı sağolsun sağlıklı olsun.

benim bebeğim de malesef iştahsız iştahı 3 aylık olduğundan itibaren azaldı kafamı çok takıyordum geceleri uyuyamaz olmuştum ama şimdi çaresizce alıştım.Önemli olan sağlıklı olmaları kilo önemli değil diyorlarda et tavuk sebze yemeyen bir çocuğun sağlığı hep aynı nasıl kalır peki? her gün tuzlu birşeyi nasıl yediririm diye strese giriyorum Allah yardımcımız olsun başka sıkıntılarını göstermesin.. 4 gündür 39 un altına düşmeyen ateşi vardı iyice iştahı iyice gitti muhallebiyi bile yemez oldu yavrum

benim kızım çok kgli olmasa da şimdiye kadar düzenli saatli kahvaltı öğle yemeği akşamada yoğurt-meyve karışımını yiyordu..
halada yiyor ama zar zorr eskisi gibi değilll alttan dişleri kabarmış çıkcak sanırım ondan iştahsızlaştıı kaseyi gördümü başlıyor bağırmaya reklam bularak zar zor yediriyorum ama 2 aydır hiç kg almamış
yanlz çok hareketliii yakıyorr galibaa...
şimdi ben kahvaltı öğle yemeğini akşam öğününü 5ersaat arayla yediriyorumm
arada süt falan vermiyorum versem bu sefer tam yemez öğününü nasıl yapcam kafam karıştıı valla
anne sütü alıyor gece 2 kere o kadar..

Back