• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Istahsiz bebek anneleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Noyan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
138
0
96
İngiltere
arkadaslar sizin bebeginizin de benim kizim gibi butun gunu hiic bir sey yemeden gecirdigi oluyor mu?

kizim 10.5 aylik ve maalesef sevdigi seyler cok kisitli. her yolu deniyorum yemesi icin ama o ac kalmayi tercih ediyor...

belki birbirimize fikir verebiliriz ya da en azindan dertlesip rahatlariz biraz...yakinda sinir hastasi olacagim bu gidisle ben:(

olmaz olurmu canım yaaaaa,vardır elbette.mesela benim oğlum.önceden güzeldi iştahı.dişleri çıktı iştah miştah kalmadı.ilk başlarda dişlerdendir dedim ama çıktıda artık.yaptığımı çöp döküyorum.allahım günah yazmasın.yemiyo,yemiyo,yemiyoooo.ama bana kafayı yedirticek

canım benim kızımda öyle bugün sinirimden anneme aldım geldim yedir ben yediremiyorum dedim ama son 6,5 saattir hiç birşey girmedi ağzına.ben ne maymunluklarla yediriyorum hergün kahve içmekten bir hal oldum yoksa başım ağrısından duraıyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun.şöyle herşeyi yiyenlere görünce içim gidiyor özeniyorum ama belki birgün yerler

peki arkadaslar turkiye'de doktorlar ne tavsiye ediyor veya sebebi icin ne diyor? burda kendi kendine beslenmesine olanak taniyin, yiyecegi seyleri eline verin diyorlar mesela. gercekten ise yariyor ama her seyi de veremiyor ki eline insan...bir de iki saatte zor bitiriyor azicik yemegi boyle yapinca...
bir de acikinca yer, ustune gitmeyin diyorlar ama ben zorlamazsam tum gun ac durabiliyor...denedim cunku...

korkuyorum hasta olur mu diye, yetersiz beslendigi icin...sanki cok fakir bir ailenin cocuguymus gibi besleniyor inanin...
3 ogunmus, ara ogunlermis nerdeee...ben bir ogun yese sukrediyorum, o derece yani...n'olur bana bir fikir verin, turkiye'de neler yapiliyor bu durumda, siz neler yapiyorsunuz...benim annem yok ki burda al sen yedir diyebilecegim...istahsiz cocuk hep oyle gider diyorlar, napicam ben ya...

Canım en çok ne yemeyi seviyor ???

Bak benimki sadece tarhanayı iştahlı yiyor bende onun içine sebze ve et karıştırp öyle veriyorum..
doktorumuzda sorun yok dedi verebilirsin hergünde olsa tarhana...
Ben oyalaya oyalaya yemek yediriyorum. azda olsa...

Canım en çok ne yemeyi seviyor ???

Bak benimki sadece tarhanayı iştahlı yiyor bende onun içine sebze ve et karıştırp öyle veriyorum..
doktorumuzda sorun yok dedi verebilirsin hergünde olsa tarhana...
Ben oyalaya oyalaya yemek yediriyorum. azda olsa...

yedigi seyler o kadar kisitli ki...un corbasini seviyordu, her gun onu yapiyordum zaten bir de tavuk sever ama artik hic bir seyi severek yemiyor, zorlaya zorlaya...
bos bos ekmek yiyiyor ama cok degil...

yedigi seyler o kadar kisitli ki...un corbasini seviyordu, her gun onu yapiyordum zaten bir de tavuk sever ama artik hic bir seyi severek yemiyor, zorlaya zorlaya...
bos bos ekmek yiyiyor ama cok degil...

un çorbasına peynir tahin ceviz ama ayrı ayrı katarak beslenmesini zenginleştirebilirsin..boş ekmeği seviyorsa börek yap ver eline ..kaşar peyniri eline verebilirsiniz..

un çorbasına peynir tahin ceviz ama ayrı ayrı katarak beslenmesini zenginleştirebilirsin..boş ekmeği seviyorsa börek yap ver eline ..kaşar peyniri eline verebilirsiniz..

zaten un corbasina bugday unu disinda pirinc unu, misir unu, irmik ve ceviz katiyordum. sanirim bikti her gun ayni seyi yemekten. bugun tahinli deneyeyim bir.
tesekkurler...sizin de istahsiz mi bebeginiz?

diş çıkarma döneminde işdahsız oluyorlar sorlamayın daha kötü olur tiksinir. Çevremde o kadar çok çocuk varki işdahsız ama maşallah hepsi büyüdü gelişti, un çorbasına bazı takviyeler yap bence unun hiçbir besleyiciliği yok koff kilo.
Aralarda meyve susyu vs.. gibi şeyler verme belki tok tutuyordur. 4 saat hiçbirşey verme acıkıp yiyecektir.

evet diş çıkarma dönemi iştahsız oluyor..
Bende yemek yemediği zaman devam süyünden veriyorum onu içiyor..
Birde canım diş çıkarıyorsa yiyeceklerini soğuk - ılık arası ver...
Sıcak verme yemiyorlar öyle...
Arakadaşın dediği gibi meyve suyu ver..
Dün ben 6-7 tane kiraz 3 dilim kavun 1 kayısı bunları katıda sıktım suyunu verdim..
Severek içti.. dişten dolayı içi yanıyor herhalde...

keske formul mama icse, o zaman yemese de cok dert etmem ama onu da istemiyor...4 saat ac birakmak ne ki 4 gun boyunca ac kaldi, butun gunu 2-3 bebe biskuvisi ve suyla gecirdi. 5. gun birden yemeye basladi, 2-3 gun yedi sonra gene yememeye basladi. ama artik o kadar uzun gunlerce ac kalmasina izin vermiyorum, zorla zorla yediriyorum. zorlamamak lazim diyorlar ama gunlerce ac kalip da yemedigini gordum artik mecbur zorla yediriyorum, biliyorum bu sefer de iyice igreniyor yemekten...
dis cikariyor dogru, ama dis dedigin iki gunde cikmiyor ki...1 ay once basladi ust disleri cikmaya, hala da devam ediyor.

benim bebeğimde çok iştahsız 7,5 aylık ve ilk 6 ay sadece anne sütü aldı çok güzel emen bir bebekti.hafiften ek gıdalara başlamıştık ne olduysa birden uyanıkken emmeye başladı ek gıdalardanda sadece meyve pürelerini yiyordu.1,5 aydır hiçbirşey yediremiyorum sadece uykusunda emzirebiliyorum.ben işteyken biberonla besleniyordu.şimdi onuda kabul etmiyor.hazır gıdalara okadar karşıydım ki inananın evde dolabın biri envayi çeşit markaların mamalarıyla dolu yeter ki yesin diye hepsini denedim yok yemiyor.7-8 saat aç aç mızırdanıyo.aç olunca uyuyamıyor.emziremiyorum.alt 2 dişimiz 4 aylıkken çıktı.şimdi emzirmeye çalıştıkça ısırıyor.sol göğsüm inanın dikiş atılacak kadar açıldı.ama mecburen uykusunda veriyorum.sütümü elimle sağıp döküyorum.içim gidiyo.biberon almadığı için ek gıda yemediği için sütümü kullanamıyorum.çok kötü bir kısır döngü içerisindeyim.biberon alsa sağıp sağıp vericem.sütüm kesilecekkkkkk üzüntüden:((

benim bebeğimde çok iştahsız 7,5 aylık ve ilk 6 ay sadece anne sütü aldı çok güzel emen bir bebekti.hafiften ek gıdalara başlamıştık ne olduysa birden uyanıkken emmeye başladı ek gıdalardanda sadece meyve pürelerini yiyordu.1,5 aydır hiçbirşey yediremiyorum sadece uykusunda emzirebiliyorum.ben işteyken biberonla besleniyordu.şimdi onuda kabul etmiyor.hazır gıdalara okadar karşıydım ki inananın evde dolabın biri envayi çeşit markaların mamalarıyla dolu yeter ki yesin diye hepsini denedim yok yemiyor.7-8 saat aç aç mızırdanıyo.aç olunca uyuyamıyor.emziremiyorum.alt 2 dişimiz 4 aylıkken çıktı.şimdi emzirmeye çalıştıkça ısırıyor.sol göğsüm inanın dikiş atılacak kadar açıldı.ama mecburen uykusunda veriyorum.sütümü elimle sağıp döküyorum.içim gidiyo.biberon almadığı için ek gıda yemediği için sütümü kullanamıyorum.çok kötü bir kısır döngü içerisindeyim.biberon alsa sağıp sağıp vericem.sütüm kesilecekkkkkk üzüntüden:((

aynen ben de hazir olan her seye karsiydim, simdi markette en cok bu reyonda vakit gecirir oldum. tuza sekere kesinlikle karsiyken simdi yeter ki yesin diye hepsini dener oldum...

neden sutunu derin dondurucuya koymuyorsun canim?

bizimde sorunumuz iştahsızlık ek gıdaya
başladığımızdan beri böyle 15. aydayız hala iştahsız
denemediğimiz yol kalmadı ben artık kimsenin lafına kulak
asmıyorum çünki yemeyen çocuk ne yapsan yemiyor
günü sadece kahvaltıyla bitirdiği çok oldu biberon delisi
sürekli mama içmek istiyor vermedim inat ettim ama o benden
daha inatçı aç aç uyudu yinede yemedi ben zorlamazsam kesinlikle
açlık için mızırdanmıyor aklına gelmiyor açlığı çok zor allah hepimizin yardımcısı olsun

15 aylık 9 kilo düşünün artık gören kaç aylık diye soruyor
kimse bir yaşında olduğuna inanmıyor

zaten un corbasina bugday unu disinda pirinc unu, misir unu, irmik ve ceviz katiyordum. sanirim bikti her gun ayni seyi yemekten. bugun tahinli deneyeyim bir.
tesekkurler...sizin de istahsiz mi bebeginiz?

bir dönem çok çektim..ne mama aldı ne başka birşey ve üç ay kilo almadı hatta verdi..çok zor sinirden ağladığım günler geceler oldu..ilk olarak balık yağlı vitamin vermeye başladık..ve kan damlasını hiç aksatmadan içirdim..sonra değişik şeyler denemeye başladım bir öğünde üç değişik yemek hazırladığımı bilirim neyi yiyip neyi yemediğine dikkat ettim..öyle öyle bir rutin oturtturdum..çok şükür...un çorbasını içiyorsa bak birde bu tarifi dene 1 tatlı kaşığı mısır ununu tereyağla azcık çevir ve yavaş yavaş süt ekle topaklanmasın sonrada içine kaşar peyniri ve yumurta sarısı ekle muhallebi kıvamında oluncaya kadar pişir katı olursa yine sütle kıvamını piştikten sonrada ayarlıyabiliyorsun....bunuda yiyebilir...değişk hemde çok besleyici..

Son düzenleme:
arkadaslar sizin bebeginizin de benim kizim gibi butun gunu hiic bir sey yemeden gecirdigi oluyor mu?

kizim 10.5 aylik ve maalesef sevdigi seyler cok kisitli. her yolu deniyorum yemesi icin ama o ac kalmayi tercih ediyor...

belki birbirimize fikir verebiliriz ya da en azindan dertlesip rahatlariz biraz...yakinda sinir hastasi olacagim bu gidisle ben:(

bebeklerimiz aynı aydalar canım ..yemek saati gelince stres yapmayın mamasını yada yemeğini getirin teklif edin başınımı çevirdi eline ilgisini dağıtacak bir şey verin yok yinemi açmadı tamam yemezsen yeme deyin götürün herşeyi anlıyorlar..gülerek yapın bunları ..10 -15 dk yada en geç yarım saat sonra tekrar getirin sizin ısrar etmeyeceğinize kanat edince yiyebiliyor..tabi bu birgünde değişmiyor..biraz sabır ..

peki arkadaslar turkiye'de doktorlar ne tavsiye ediyor veya sebebi icin ne diyor? burda kendi kendine beslenmesine olanak taniyin, yiyecegi seyleri eline verin diyorlar mesela. gercekten ise yariyor ama her seyi de veremiyor ki eline insan...bir de iki saatte zor bitiriyor azicik yemegi boyle yapinca...
bir de acikinca yer, ustune gitmeyin diyorlar ama ben zorlamazsam tum gun ac durabiliyor...denedim cunku...

korkuyorum hasta olur mu diye, yetersiz beslendigi icin...sanki cok fakir bir ailenin cocuguymus gibi besleniyor inanin...
3 ogunmus, ara ogunlermis nerdeee...ben bir ogun yese sukrediyorum, o derece yani...n'olur bana bir fikir verin, turkiye'de neler yapiliyor bu durumda, siz neler yapiyorsunuz...benim annem yok ki burda al sen yedir diyebilecegim...istahsiz cocuk hep oyle gider diyorlar, napicam ben ya...

ben ingilterden ithal minadex şurup kulanıyorum..işe yarıyor..birde kan ilacı damlası yani kullanıyoruz..bence sevdiği şeyi tespit edin her öğünde yese verin derim yemeye alışsın sonra arada değişik deneyin..aç durdukça öyle durmaya alışıyorlar...
mısır unlu tarifi sabah akşam verdiğimi bilirim sabah yumurtalı akşam sadece kaşarlı en azından aç kalmıyor vede uyuyordu doymaya alışınca açlığıda bildi ağzını açmayada başladı..çünkü açlık tokluk nedir bildi...
bebeğin kaç kilo boyu filan nasıl ..

Back