İşsizlik ödeneği hakkında...bilen bakabilir mi?

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.860
10.309
773
Merhaba hanımlar .
Hayırlı ramazanlae herkese.
Yaklaşık 2 ay önce
2 yıldır çalıştığım firmadan kendi isteğimle anlaşarak ayrıldım.
Pek tabi tazminatımı vs de aldım.
Ayrıca şuana kadar da biri yarım olmak üzere 2 kere işsizlik maaşı da aldım.

Evde çok sıkıldığım üzre iş başvurusu yaptım internet üzerinden bikaç yere.
Dün iş görüşmem vardı .Köklü düzgün bir fırma.Japon firması...
Sınavdı görüşmelerdi falan baya çetin geçmesine rağmen işe alındım.
Haftaiçi iş başı yapacağım bir aksilik olmaz ise...
İşsizlik ödeneğim 8 ay sürecekti.
Şimdi sorum şu ki...
Yeni işyerinde zorlanır ortamı vs beğenmez de kendi isteğim ile istifa mı verir isem issizlik ödeneğim kaldığı yerden devam eder mi?
Yani almaya devam edebilir miyim?
İlkkez işsizlik maaşı aldığım için şart ve koşulları bilmiyorum.
Bana yardımcı olurmusunuz?

Kendi isteginizle istifa verirseniz alamazsınız. Issizlik maasi icin ya askerlik evlilik gibi zaruri bi mesele olmalı ya da isten cikarilmaniz

Sen ise basladigin sigorta girisin yapildigi an durur issizlik odenegin ondan sonrada buldugun iste enaz 2yil calistiktan sonra cikarilirsan yeniden issizlik baglanir

Merhaba kazandığınız hakkı ikinci işinizden kendi isteğinizle ayrılsanız dahi alabilirsiniz tekrar. Şimdi durdurursunuz kalan kısmını tekrardan ayrılınca alırsınız

Merhaba kazandığınız hakkı ikinci işinizden kendi isteğinizle ayrılsanız dahi alabilirsiniz tekrar. Şimdi durdurursunuz kalan kısmını tekrardan ayrılınca alırsınız
Merhaba
Ay inşallah öyledir ya sonuçta bu benim kazanığım hak .iyi de bir mebla kaybolsun istemiyorum
Çünkü yeni işinden emin değilim haklı olarak.

İssizlik maasinizi dondurabiliyorsunuz. Tekrar isten ciktiginizda almaya devam edebiliyorsunuz bir arkadaşım öyle yaptı bir ay alip ise girince dondurdu.

İşe başladın başlamadan bir gün önce ödeneği iş ve işçi bulma kurumun
Dan dondur üç gün çalıştın diyelim sevmedin sorun değil geri gel iş ve işçi kurumuna bağlanır tekrar maasın ne kadar daha kaldıysa almaya devam edersin sorun olmaz... O da çıkarsa aynı....

Yeni işe başladığınız anda kesilir . Ama birkaç ay sonra istifa etmek yerine işsizlik ödeneği almak için beni çıkarmış gibi gösterir misiniz dersiniz zaten 1 sene olmadığı için Kıdem vs hakkınızda olmayacak .

en son çalıştığın yerden ssk kesintisiz 90 gün olması lazım. sen buraya başladığın için kesinti olabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…