İşsizlik korkusu ve hamileyken yüksek lisans

• Konu Sahibi Konu Sahibi gisla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gisla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2024
2.314
En iyi cevaplar
1
3.926
48
28
Merhaba yakın zamanda işten ayrıldım. 18 yaşımdan beri çalışıyorum. Mezun olduğumdan beri de işsizlik çekmedim. Mükemmel eğitimim yok. İş yerinde de aman aman kariyerim yoktu. Kendime ekstra hiçbir şey yapmadım. Yüksek lisansım yok. Uzman olarak çalışıyordum ama sadece tittle. Almam gereken spk spl segem vs lisanslarım tam. Ama neredeyse 2 senelik bir ara söz konusu. Bu kadar arayı boşuna mı kafaya takıyorum bilmiyorum. Artık iş hayatından sonsuza kadar uzak kalacakmış hissi var. Aman aman kariyerim olsun işim olsun diye ölmüyorum aksine tembel ve dehbliyim ama kendi paramın olması fikrine çok alıştım. Aksini düşünemiyorum bile. Durumumuz kötü değil eşim idare eder. Aramızda paranın da hiçbir lafı yok. Ama onunla aram bi iyi bi kötü. Ara ara boşanma fikri yokluyor.

çok kötü hissediyorum. 20 haftalık hamileyim hayatım mahvoldu. Bari yüksek lisans yapayım diyorum doğum eylülde. Özelde tezsiz vs yapsam paraya değer mi bilmiyorum. Kariyer değişikliği de istiyorum. Çok detay veremem ama işim risk analiziyle ilgili. Veri eğitimim var. yazılım bilmiyorum öğrenmedim. Bu yüzden yeterli değilim. Hazır sistem var diye öğrenmedim. Diğer iş arkadaşlarım mühendis onlar biliyor. Alanımda iş ilanları hep finans sektörü o alanda ben özürlüyüm. Bakıyorum kurslar var 9 aylık. Kafam gerçekten çok karışık. Bu kadar ara verip iş hayatında sıkıntım olmamasını beklemek hayal mi? kpss bile mantıklı gelmeye başladı. Bazen kendi işimi kurmayı düşünüyorum. Çevrem geniş 2 3 sene sonra düz ofis işi bulurum diye düşünüyorum ama ne kadar mutlu eder bilmiyorum. 28 yaşından sonra kariyerini değiştiren var mı? Ara verip dönen var mı?

Eşinizle aranız kötüyken cocuk yapma fikri çok da parlak bir fikir olmamıs sanki.Asıl sorun bu bence .Kariyer konusundaki sorunuza özel sektörde calısmıs arkadaslar yorum yapabilir ama benim nacizane fikrim kpss deneyin ara verince döndüğünüzde garanti isiniz olur.30 yas sınırı isteyen memurluklar var gec kalmamalısınız

Merhaba yakın zamanda işten ayrıldım. 18 yaşımdan beri çalışıyorum. Mezun olduğumdan beri de işsizlik çekmedim. Mükemmel eğitimim yok. İş yerinde de aman aman kariyerim yoktu. Kendime ekstra hiçbir şey yapmadım. Yüksek lisansım yok. Uzman olarak çalışıyordum ama sadece tittle. Almam gereken spk spl segem vs lisanslarım tam. Ama neredeyse 2 senelik bir ara söz konusu. Bu kadar arayı boşuna mı kafaya takıyorum bilmiyorum. Artık iş hayatından sonsuza kadar uzak kalacakmış hissi var. Aman aman kariyerim olsun işim olsun diye ölmüyorum aksine tembel ve dehbliyim ama kendi paramın olması fikrine çok alıştım. Aksini düşünemiyorum bile. Durumumuz kötü değil eşim idare eder. Aramızda paranın da hiçbir lafı yok. Ama onunla aram bi iyi bi kötü. Ara ara boşanma fikri yokluyor.

çok kötü hissediyorum. 20 haftalık hamileyim hayatım mahvoldu. Bari yüksek lisans yapayım diyorum doğum eylülde. Özelde tezsiz vs yapsam paraya değer mi bilmiyorum. Kariyer değişikliği de istiyorum. Çok detay veremem ama işim risk analiziyle ilgili. Veri eğitimim var. yazılım bilmiyorum öğrenmedim. Bu yüzden yeterli değilim. Hazır sistem var diye öğrenmedim. Diğer iş arkadaşlarım mühendis onlar biliyor. Alanımda iş ilanları hep finans sektörü o alanda ben özürlüyüm. Bakıyorum kurslar var 9 aylık. Kafam gerçekten çok karışık. Bu kadar ara verip iş hayatında sıkıntım olmamasını beklemek hayal mi? kpss bile mantıklı gelmeye başladı. Bazen kendi işimi kurmayı düşünüyorum. Çevrem geniş 2 3 sene sonra düz ofis işi bulurum diye düşünüyorum ama ne kadar mutlu eder bilmiyorum. 28 yaşından sonra kariyerini değiştiren var mı? Ara verip dönen var mı?
bol bol değiştirdim bol bol ara verdim, tedavi oldum. ülke değiştirdim. vs. hepsi oluyor. biraz sakin olun konularınızı biliyorum bi nefes alın.

daraldığınızda şunları düşünün:
28 yaşında daha çalışmaya yeni başlayan binlerce insan var
insan ömrü artık 80 sene ve biz yüksek ihtimalle 70e kadar çalışacaz zaten
ve siz o çocuğu tek başınıza yapmadınız.

yüksek lisansı bişey öğrenmeyecekseniz boşuna yapmayın. ama makine öğrenmesi filan mesela öğrenecekseniz (bu python filan da demek olur) olabilir- atıyorum.
değilse oturun programlama öğrenin mesela 2 senede onu da öğrenirsiniz. kendinize portfolyo oluşturursunuz.
neyse kısacası 1 tane amaç belirleyin onu yapın, dağılmayın ve panik yapmayın.

Konu sahibesi çok dağınık yazmışsın biraz o fikir, biraz bu fikir DEHBli arkadaşım var aynen senin gibi :bicak:

O yüzden tekrar sorayım:

• Mezuniyetin nedir?
  • Ne alanda çalışıyorsun?
  • KPSS gerçekten istiyor musun?
  • Master ne alanda yapmak istiyorsun?
  • Masterda neden özel ünv şart anlamadım, notların mı kötüydü?
  • Bunların üstüne hele de evliliğin şahane değilse çocuk neden, hayatının bu döneminde çocuğu ne yapacaksın , çocuğa yer yok gibi göründü bana.

Ben hiç değiştirmedim ama değiştirilir diye düşünüyorum. Mesela ben daha 27 yaşındayken 5 senelik mesleki tecrübem vardı ve aynı pozisyondaki arkadaşım 35 yaşında boşanıp başlamıştı o dönem 40 yaşındaydı, tecrübe süremiz aynıydı. Sonrasında iş kurdu ve başarılı oldu, evini arabasını falan aldı kısa sürede maşallah diyeyim. Ben de eşin peşinden ülke değiştirince ara verdiğimde 6. Ay dolduğunda anksiyete krizlerine girmeye başlamıştım artık ben hiçbir yerde işe giremem sektörden uzak kaldım diye ama öyle olmadı. Çalışmak istedikten sonra illa ki bir şeyler oluyor, insanız 40 sene boyunca aralıksız çalışamayacağımız bir gerçek çünkü hayatımızda inişler çıkışlar olacak. Kendime de hep dedim sana da diyorum, bir dur sakin ol kızım 🫶

Ya bu kadar derin düşünme,bu kadar ayrıntıya girme. Kafayı yersin bak.
Akışına bırak. Hamilesin şu zamanların tadını çıkar.
Eski konularını hatırlıyorum.
Çok düşünüyorsun,çok kafa yoruyorsun her şeye.
Ne kadar düşünürsen düşün her şey olacağına varır.

Değiştirilebilir bence kariyer ama sizin sektöre hakim değilim. Ben de değiştirmeyi istiyorum ancak mesleğim dışında başka bir beceri edinmedim ve memuriyetin garanticiliğini bırakmak da kolay gelmiyor. Ben kendi adıma yüksek lisansa harcayacağım vakti başka bir şey okumaya harcasaydım diye düşünmüyor değilim..

Öncelikle sağlıkla am kucağına. Doğumdan sonra toparlaman ve kendin gibi hissetmen en az 1 yılını alıcak. Sonra çalışmak istersen bakıcı ya da bakıcak birini bulman gerekicek. Çocuk bakarken kpss hazırlanabilirsin ama nasıl okuyacaksın? Okula git gel bebeğini bırakman gerekicek. Emzirirsen süt stoklaman lazım. Emzirmezsen mama okey. Emzirip mama verirsin memeye uyarı az gitti süt azaldı. İş hayatına dönmen zaman alabilir. Kızım 7 aylık hala toparlanabilmiş değilim. Gece kesik kesik uykular. Gündüz koşturma. Çalışıp çocuk büyütenlere sarılıyorum burdan. İş arayışında olsamda eşimle iptal ettik. Kreş yaşına kadar büyütmem lazım. Anneanne babaanne bakamaz. İnanın hiç dert etmiyorum. Evet belli yaşlarda kariyer yapabilirsiniz yapabiliriz ama kızımın bu yaşları geri gelmeyecek. Memur değildim özel sektördeydim istifa ettim.
Siz anlayın işte kıssadan hisse. Çok takılmayın halledersiniz akışına bırakın. Hamileliğiniz de geri gelmeyecek. Ne güzel geçirdim hamileliğimi. Yaz geldi erik karpuz tadını çıkarın. Yürüyün. Bebeğinizle konuşun. Onu çok sevdiğinizi söyleyin. Doğuruncada bakarsınız duuruma göre bakıcı mı tutuyorsunuz iş mi kuruyorsunuz kpss mi istiyorsunuz. Herşey olucağına varır

Eşinizle aranız kötüyken cocuk yapma fikri çok da parlak bir fikir olmamıs sanki.Asıl sorun bu bence .Kariyer konusundaki sorunuza özel sektörde calısmıs arkadaslar yorum yapabilir ama benim nacizane fikrim kpss deneyin ara verince döndüğünüzde garanti isiniz olur.30 yas sınırı isteyen memurluklar var gec kalmamalısınız
Eşimle aram çocuktan sonra kötü oldu

bol bol değiştirdim bol bol ara verdim, tedavi oldum. ülke değiştirdim. vs. hepsi oluyor. biraz sakin olun konularınızı biliyorum bi nefes alın.

daraldığınızda şunları düşünün:
28 yaşında daha çalışmaya yeni başlayan binlerce insan var
insan ömrü artık 80 sene ve biz yüksek ihtimalle 70e kadar çalışacaz zaten
ve siz o çocuğu tek başınıza yapmadınız.

yüksek lisansı bişey öğrenmeyecekseniz boşuna yapmayın. ama makine öğrenmesi filan mesela öğrenecekseniz (bu python filan da demek olur) olabilir- atıyorum.
değilse oturun programlama öğrenin mesela 2 senede onu da öğrenirsiniz. kendinize portfolyo oluşturursunuz.
neyse kısacası 1 tane amaç belirleyin onu yapın, dağılmayın ve panik yapmayın.
İşte bi amaç bulamıyorum işteyken en azından gerek gördükçe oluyordu akışına bırakmıştım yükselmek gibi hedefim zaten yoktu normal çalışayım yeter diyordum. Yüksek lisansı da cv doluluğu olsun diye düşünüyorum veri bilimi iş analitiği ya da herhangi bir istatistik. Sigorta alanında çalışıyorum. Yazılıma ihtiyaç duymadım hiç çünkü zaten hazır sistem vardı.

Konu sahibesi çok dağınık yazmışsın biraz o fikir, biraz bu fikir DEHBli arkadaşım var aynen senin gibi :bicak:

O yüzden tekrar sorayım:

• Mezuniyetin nedir?
  • Ne alanda çalışıyorsun?
  • KPSS gerçekten istiyor musun?
  • Master ne alanda yapmak istiyorsun?
  • Masterda neden özel ünv şart anlamadım, notların mı kötüydü?
  • Bunların üstüne hele de evliliğin şahane değilse çocuk neden, hayatının bu döneminde çocuğu ne yapacaksın , çocuğa yer yok gibi göründü bana.
Mezuniyetimde asıl bölüm çeko bir de uluslararası ilişkiler var çap. Ama uzun zamandır üniversitede de sigortacılık alanında çalıştım. Stajımı bankada yaptım ordan uzun dönem staj vs derken böyle oldu. Tam olarak görevim fraud analist idi. Yüksek lisansımı da büyük veri istatistik iş analitiği vs düşünüyorum. Özel olması tezsiz olması ve özelden mezunum. Ama buraya isteyerek gelmedim. Hedefimde yoktu yani. Kpss bilmiyorum puanım var 81. Evliliğim gayet yerindeydi 5 senelik hatta 6 senelik evliyim. İlk hamileliğim planlıydı ama düşük oldu. İkinci de saldım çayıra oldu. O zamanlar yine sıkıntı yoktu. Şimdi de net bir sıkıntı yok. Evliliği bitirecek aldatma şiddet kavga vs yok yani.

Evet. Şimdi de yüksek lisans yapıyorum.
Çevremde çocuk yapıp işe geri dönmeyen kişi sayısı fazla. Ben tekrar lisans okumaya 2 kere başladım ama devam etmedim. Birinde pandemi girdi diye 2. Kütüphanede montumu çaldılar diye. Sıfırdan lisans yemiyor ama yüksek lisans yapabilirim. Annem de zaten bebekler ilk sene sürekli uyuyor haftada 2 gün derse gidebilirsin diyor. En azından beni biraz daha bağlar iş hayatına

Değiştirilebilir bence kariyer ama sizin sektöre hakim değilim. Ben de değiştirmeyi istiyorum ancak mesleğim dışında başka bir beceri edinmedim ve memuriyetin garanticiliğini bırakmak da kolay gelmiyor. Ben kendi adıma yüksek lisansa harcayacağım vakti başka bir şey okumaya harcasaydım diye düşünmüyor değilim..
Tezli değil de tezsiz düşünüyorum ikinci öğretim. Dersler uzaktan sadece 1 gün yüzyüze. Ben de edinemedim 2 kere sıfırdan lisans okumaya başladığım halde. Memur olsaydım ben de bırakmazdım muhtemelen ama kpss süreci gözümde büyüyor ve daha büyük dertler oluyor

Mezuniyetimde asıl bölüm çeko bir de uluslararası ilişkiler var çap. Ama uzun zamandır üniversitede de sigortacılık alanında çalıştım. Stajımı bankada yaptım ordan uzun dönem staj vs derken böyle oldu. Tam olarak görevim fraud analist idi. Yüksek lisansımı da büyük veri istatistik iş analitiği vs düşünüyorum. Özel olması tezsiz olması ve özelden mezunum. Ama buraya isteyerek gelmedim. Hedefimde yoktu yani. Kpss bilmiyorum puanım var 81. Evliliğim gayet yerindeydi 5 senelik hatta 6 senelik evliyim. İlk hamileliğim planlıydı ama düşük oldu. İkinci de saldım çayıra oldu. O zamanlar yine sıkıntı yoktu. Şimdi de net bir sıkıntı yok. Evliliği bitirecek aldatma şiddet kavga vs yok yani.

Yani evet o iste çalışmaya devam edeceksen data science türü egitime ihtitacin var, yapmalisin. Onünde başka yol goremiyorum neden dersen data science işlerinde yazılimdan gelenler de oluyor onlarin seviyesine çıkman gerek.

Master bence yap düzenli git. Uzaktan falan da yapma dehbliysen dağılır gidersin. Ayrıca bu işin bolca kitabı , pratik videosu var onlara takıl. Kod tarafinı mutlaka öğrenmen gerekiyor. Madem bu şekilde ilerleyeceksin, KPSS isini at aklından gitsin hedefin belliyse otur çalış dikkatini dağıtma. Aynen senin gibi bir arkadaşım vardı, o mu bu mu diye diye 2 tane master yaptı🙄🙄insan 2 masterı neden yapar🙄🙄 neyse madem işsiz kaldın, paranız da var kendini gelistir. Kod taraflarinı öğren, Kaggleda yarış, biraz portfolyo yap iş bulursun. Gayet şanslısın zamanını kendini geliştirmeye yatır, bu kadar. O mu bu mu diyecek bir durumun yok ki.

Ya bu kadar derin düşünme,bu kadar ayrıntıya girme. Kafayı yersin bak.
Akışına bırak. Hamilesin şu zamanların tadını çıkar.
Eski konularını hatırlıyorum.
Çok düşünüyorsun,çok kafa yoruyorsun her şeye.
Ne kadar düşünürsen düşün her şey olacağına varır.
O işler öyle olmuyor dünyanın her türlü hali var iş hayatı da acımasız. Bir şey olursa kafamı alıp gitmek istiyorum dayanağım olsun istiyorum. Ailem sonsuz destek olur ama onların yanında yaşamak istemiyorum

Çevremde çocuk yapıp işe geri dönmeyen kişi sayısı fazla. Ben tekrar lisans okumaya 2 kere başladım ama devam etmedim. Birinde pandemi girdi diye 2. Kütüphanede montumu çaldılar diye. Sıfırdan lisans yemiyor ama yüksek lisans yapabilirim. Annem de zaten bebekler ilk sene sürekli uyuyor haftada 2 gün derse gidebilirsin diyor. En azından beni biraz daha bağlar iş hayatına

Tekrar lisansı ne yapacaksın gisla, zaten var diploman. 2.diploma tamamiyke anlamsız senin için. Kendi alanında ilerlemeye bakacaksın.

3 kere mi ünvye yazıldın, ilaç kullanmıyor musun? Onu da geçtim 2 kez yazılıp okul bırakmana kimse bir şey demedi mi kocan, arkadaşların?? Ayrıca mont için okul mu bıraktın🙄🙄aciken kendine gel şu yazdıkların normal insan işi mi??

Back
X