işsiz eş işe yaramaz eş :(

Erkek degilmisin hir eve bakmaktan acizdin madem ne b.... yemeye evlendin deseydiniz ya sinirimden ölüyorum böyle erkekleri görünce bende eşimde devlet memuruyuz o mühendis daha fazla maaş alıyor o hile arada diyo sende mühendis olsaydın maaşında çok olsaydı diye yani erkek milleti işte maaş getirsende yaranilmiyo

Yaklaşık 2 yıllık evliyim üniversite mezunuyum ama işsizim :KK43: bi kaç iş deneyimim oldu ama hepsi az paraya çok iş ve mesleğim açısından bana faydası olmayan alakasız yerlerde. KPSS de olmadı. Bari iş olmadı çocuk olsun dedim. Hamile kaldım ama o da olmadı. Bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum.

Şu an sağ olsun eşimin sayesinde bunalımdayım :KK43: sürekli bununla alakalı beni aşağılıyor. Şunun karısı şu kadar maaş alıyormuş bizimkide evde yatsa. Şunun karısı araba almış herkes senin gibi tembel mi?

Eve tuz al desem onu bile benim çalışmamama getiriyor hep iste aman bi kerede getirin olmasın diyor. Keşke bi ev alabilsek diyorum sen para kazanırsan alacağız diyor. Konu ne olursa olsun dönüp dolaşıp benim ev hanımı olmama geliyor.
Ben artık psikolojik olarak çıkmazdayım.

Az öncede çalıştığı kurumun bi özel üniversite ile anlaşma yaptığını ve kurum çalışanlarına y.lisansın ücretsiz olduğunu öğrendim. Canım böyle bir imkanın var sende faydalansana dedim. Ben en azından memur oldum sen ne oldun da bana yol gösteriyorsun dedi. Bende haliyle inanılmaz kırıldım defalarca konuşmamıza rağmen bu konuyu aşamıyoruz. Ne zaman bu konuyu konuşsak kavga ediyoruz ve daha kırıcı konuşuyor.

Gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum artık usandım. Kendimi işe yaramaz hissediyorum :KK43:

bana böyle dicek o adamın ağzını yırtarım gün gelir devran döner paşazade derim

Ben ne yapardım biliyor musun? KPSS yi kazanır, bir yere atanır ve bu adamı başımdan def ederdim.

Bu nedir en nefret ettiğim erkek modeli, tamam bizlerde biliyoruz ki iki kişi çalışınca hayat standardın yükseliyor, ee okuyoruz da çalışmak için ama bir KOCA nın böyle konuşmasına anlam veremiyorum.

Bende çalışan bir kadınım ve çalışan kadın evlendiğinden (istisnalar hariç ) erkekten bin kat daha yoruluyor hele birde çocuk olunca.

İnanın kıymet bilen koca çok çok azdır.

üzülme canım benim eşimde aynı şeyleri bana yapıyo birşeyler alalım dediğimde bunun karısı öğr şu kadar maaş eve giriyo bunun karısı bu kadar alıyo şu kadar kazanıyorlar onlar istediklerini alabilirler sen çalışmıyon tek maaşız biz ev alamayız şunu alamayız keşke sende öğr olsaydın memur olsaydın hatta bir gün tartışmamızda öğr alsaydım keşke çift maaş la oh ne rahat geçinirdim dedi Rabbime havale et dünya tersine dönmüş o eskidendi eşim çalışmasın diyen erkekler şimdikiler çift maaş derdinde inan bana günümüzde çoğu erkek böyle düşünüyor

senin bu kadar çalışmanı isteyen adam, sen çalışınca maaşını da alır elinden.. bence iş bulmaktan önce kocanın tavrını değiştirmelisin. yina iş konusu açınca küçük bi cinnet geçir bi iki eşyayı kır agla biraz korksun senden bidaha da üstüne gelemesin bu konuda..tabi sen bunları yapınca tamamen çıldıracak bi eşin varsa sakın yapma herkeste işe yaramıyo :)

sürekli bununla alakalı beni aşağılıyor. Şunun karısı şu kadar maaş alıyormuş bizimkide evde yatsa. Şunun karısı araba almış herkes senin gibi tembel mi?

Sizin tek sorununuz çalışmamanız değil ki.

Eşiniz sizi hor görüyor, size karşı sevgi ve saygısında sorun var.

Yani siz iyi maaşlı bir işe girseniz bu sefer de "Şunun karısı kendine bakıyor sen iyice saldın...

Ötekinin karısı çocuğuna ne güzel bakıyor, sen ne biçim annesin" vs diyecek bir mantıkta.

Yani komşunun tavuğu gözüne kaz görünüyor.

Böyle sevgilisini, nişanlısını, eşini cepte görüp ağzına geleni tartmadan konuşan adamlar ciddi bir problem.

Ve çaresi maalesef sağlam bir tavır koymak.

O da işe yaramazsa geri püskürtmek "Şunun kocası eşine ne kadar anlayış gösteriyor...

Ötekinin kocası ne kadar yardımsever, senin bencil tutumların olabiliyor".

Bu çirkin ve tasvip etmediğimiz bir yaklaşım.

Ama kendi dilinden konuşulmadıkça nasıl hissettirdiğini anlamayan insanlar var maalesef.

evlenmeseymiş o zaman, sonradan beğenmemezlik de ne oluyor, yaptığı hadsizlikten başka bir sey değil.
sosyoloji de çok güzel bölüm, umarım hak ettiğiniz işi bulursunuz

Beğenmemek değil ama 1000 liraya sabahtan akşama kadar aralıksız calismak hem bedenime hem de ruhuna ağır geliyor. Hak etmediğim yerlerde hak etmeyen insanların emrinde 5 kuruşa çalışmak istemedim

herkes o şekilde başlıyor maalesef, ben açıkçası bu yorumları anlamıyorum, kimse üst düzey olarak işe başlamıyor.ama başarı sonucunda yükselip iyi paralar kazanılıyor. çok çalışmak istiyorsanız özel okul bulabilirsiniz, İK bölümlerinde bulabilirsiniz ya da başka departmanlarda bulabilirsiniz ama atanmak dışında çalışmak gibi bir niyetiniz yok anlaşılan. 1.000 TL'ye işe başlamamak için ne yaptınız ki, herkes üniversite okuyor, bu çok büyük artı değil.

onun dışında kocanız çok saygısızlık ediyor ve haksız, özür dilemesi lazım sizden bu hissettirdikleri için.Evlenmeden önce bilmiyor muydu ev hanımı olduğunuzu? Evlenmeden önce bu konuyu hiç konuşmadınız mı?

nedense bizim dönemin erkekleri, eski nesil gibi düşünmüyor, bunu çok örnekte gördüm.

eşinizin beş para etmez bir karakteri varmış , yazık...
yanlışım varsa düzeltilsin, sosyoloji mezunuyum demişsiniz.
bu bölümden mezun olup da kendi alanında çalışabilen biri görmedim ben, elbet vardır ama ben görmedim.
iş alanı çok kısıtlı bildiğim kadarıyla.
benim arkadaşlarım polislik vs gibi alanlara geçiş yaptı hep.
siz de çıtanızı yüksek tutuyorsunuz herhalde.
çok çok iyi bir okuldan mezun deüğilseniz nacizane fikrim bu kadar seçici olmayın.
o alanın size verebileceği paralar zaten çok yüksek değil. 3 bin lira maaşla işe başlayaazsınız kolay kolay.
az çok demeden bir işe girin ve o kocanız olacak adamdan kurtulun.

Eşiniz kırıcı konuşmuş ama size böyle davranmasının nedenleri olabilir. Birlikte çalıştığı insanların eşleri iyi işlere sahiplerse ve sohbet sürekli bunun etrafında dönüyorsa etkilenmiş olabilir. Ev alma isteğiniz de büyük şehirde tek maaşla gerçekleştirilecek gibi değil. Sizin de ona destek olmanız şart. Bitirdiğiniz bölümle ilgili bir iş bulmayı veya atanmayı beklemek de bana mantıklı gelmedi. Ben öğretmenim; KPSS'ye bir kez girip yeterli puan alamayınca özele yöneldim ve birkaç yıl içinde işleri yoluna koydum. Siz de farklı sektörleri denemelisiniz bence. Zaten işverenler deneyim istiyorlar, bir yerden sonra yaşınız yüzünden de eleneceksiniz. Eşiniz için değil kendiniz için çalışma hayatına atılın. Dünya hali, bir gün kendi ayaklarınız üzerinde durmanız gerekebilir.

Yani
Ne alakasi var bunun musluman olmakla ? Malesef artik paranin hic degeri yok ve tek maasla gecim zor. Kimsede kimseye bakmak mecburiyetinde degil..hayat musterek..
var Cnm kadın çalışmaz erkek bakmak zorunluluğu .şimdi ki koşullar tabi farklı ama maksat konu sahibi eşine laf altında ezilmesin hatırltsın.arkdşm kadın mecbur değil zorlamı almışsa bakıck .hiçte müşterek değil laf kadın çalışınca yetiyormu ev işi yemk ütü çock kimden soruluyor .böyle düşünen erkk çalışan alsın yada baştan sölesin.yanlş düşünüyorsnz .erkklr artk bu yüzden çalışan olsn parası olsn evi bile oln arıyr .

Yaklaşık 2 yıllık evliyim üniversite mezunuyum ama işsizim :KK43: bi kaç iş deneyimim oldu ama hepsi az paraya çok iş ve mesleğim açısından bana faydası olmayan alakasız yerlerde. KPSS de olmadı. Bari iş olmadı çocuk olsun dedim. Hamile kaldım ama o da olmadı. Bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum.

Şu an sağ olsun eşimin sayesinde bunalımdayım :KK43: sürekli bununla alakalı beni aşağılıyor. Şunun karısı şu kadar maaş alıyormuş bizimkide evde yatsa. Şunun karısı araba almış herkes senin gibi tembel mi?

Eve tuz al desem onu bile benim çalışmamama getiriyor hep iste aman bi kerede getirin olmasın diyor. Keşke bi ev alabilsek diyorum sen para kazanırsan alacağız diyor. Konu ne olursa olsun dönüp dolaşıp benim ev hanımı olmama geliyor.

Az öncede çalıştığı kurumun bi özel üniversite ile anlaşma yaptığını ve kurum çalışanlarına y.lisansın ücretsiz olduğunu öğrendim. Canım böyle bir imkanın var sende faydalansana dedim. Ben en azından memur oldum sen ne oldun da bana yol gösteriyorsun dedi. Bende haliyle inanılmaz kırıldım defalarca konuşmamıza rağmen bu konuyu aşamıyoruz. Ne zaman bu konuyu konuşsak kavga ediyoruz ve daha kırıcı konuşuyor.

Gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum artık usandım. Kendimi işe yaramaz hissediyorum :KK43:
sen ona ne dedin cnm eskke gibi bana bakıcaksın deseyedin

bel altı olucak ama poposuna güvenmeyen derler evlenmesin ben bugun calısırı yarın calısmam benim paramdan sanane deseydin yada kendine calısan karı alsaydın deseydin

Anlıyor özür diliyor ama yine aynı şeyler oluyor. Normalde her i istediğimi alır hic biseyimizi eksik etmez ama bu konuda hep konuşur her zaman bunu söz konusu eder. Bende bunaldım artık. Bi uzmana gidip danışalım çözemiyoruz bu sıkıntiya diyorum abartma diyor
bigün usulden bi sinir krizi gecir bi kac bardak kır cenesi kapanır
sen allatn alıysoun ondna böyle esin ben böyleyim istersen ceker giderim de görrü gününü

Ne biçim koca.

hqdefault.jpg

Aynen çok saygısız.ayıp ya .bişiler Yapıp satmaya çalışsanız utanır mı dersiniz?

Eşiniz çok saygısızmış :KK43:
siz çalışmak zorunda değilsiniz o evlendigine göre sizebakmakla evi gecindirmekle yukumlu demekki düzgün bir maaş almadığını hissediyo size sarıyor ben olsam adam ol daha fazla kazan ev al derim benle bu şekilde konuşan adama

Böyle "degisik" tipler cogalacak ne yazikki..
Kadinlar bile daha adam bu devirde.

Hadi hayirlisi :KK14:

X