Kknin bazı idealist(!) kadınları kriz yönetimi muhteşem(!) olan eşleriyle veya kendileri ile kıyaslamaya başlamış hemen. Hatta bazı yorumlar terbiyesizlik seviyesine gelmiş gibi. Belki ban yiyeceğim ama umrumda değil. Buradaki sakın evlenme, hırslı diyorsunuz ama hırssız, kötü bir eş olacağı belki gibi yorumlardan lütfen etkilenmeyin çünkü herkesin eşiği farklı. Onu en iyi siz tanıyorsunuz. Ailesinde aklı kalan adamla iletişimi kes zaten onla evlenilmez vb ne demek, kişinin ailesini çok sevmesi ve onlara sık sık gidip gelebileceği bir işinin olmasını istemesi kötü bir şey değil. İş bulabilirim sanmış, yoksa o da böyle olacağını bilse ister miydi bu durumda olmak? O pişmanlık onu yiyip bitiriyordur zaten. Ailem iş bulmamış adamı istemez olayına zaten girmiyorum. Sevgiliniz zaten bunun baskısını yeterince hissediyordur. Kadınlar için ev hanımı olmak normal karsılanırken bir erkeğin calısmaması denince akla toplumda tembel ise yaramaz adam anca evde esini bekliyor gibi cümleler kuruluyor genelde. Depresyonuna bile laf eden olmuş. Herkesin kriz yönetimi aynı değil, herkesin duygusal eşiği aynı değil. Sizin ağlayacağınız şeyler benim umrumda olmaz ama benim üzülüp dağılacağım şeyler de size komik gelebilir. Kimi üzüntüsünü çalışarak atar kimisi de öyle dagılır ki. Kimi teselliyi yemekte bulur kimi sarılmakta. Belli ki bunu unutmuşlar.
Kendisinden utanıyor, pişman, kim olduğunu ve hayattaki yerini sorguluyor.
Bu süreçte beni fiziksel ve psikolojik olarak istismar etmediği ve ilişkimizde bundan başka sorun olmadıgı sürece ben olsam yanında olurdum. Psikolojik destek alması hakkında kendisiyle konusun mutlaka. Umarım kabul eder. Düzgün bir psikoloji ile iş ararsa belki şans da yüzüne güler. Yazık, depresyona girmiş.
Umarım en kısa sürede iş bulur.