israil mallarını boykot ederek filistinli kardeşlerimize destek olmaya davet......

konumuz ne AKP ne devlet ne millet.. Biz Akp yi savunmuyoruz.. onun yapmasi gerekenleri biliyoruz zaten..
yorum konuyla alakasiz..
AKP yapmiyorsa biz ne yapabiliriz?
Bize ne Tayiipten kac defa diyecegiz bunu ?
siz aday olun basbakanliga sizi destekleyelim.. nasil duzelteceginizi anlatin sizi destekleyelimm..
sanki AKP nin yaptiklarindan biz sorumluymusuz gibi bunlari burda anlatmak yersiz..
konuyu amacindan saptirmayin lutfen..

az önceki yorumumda da belirttiğim gibi sadece bir yorumunu okudum ve katıldığımı belirttim neden bukadar alevlisiniz? burda yorum yapanı dövüyolar galiba :KK4:

az önceki yorumumda da belirttiğim gibi sadece bir yorumunu okudum ve katıldığımı belirttim neden bukadar alevlisiniz? burda yorum yapanı dövüyolar galiba :KK4:

Yanlis anlamayin sitemim size degil.. siz soru sordunuz ben cevapladim.. kac gundur ayni seyleri yazip duruyoruz..

konu amacindan sapiyor tartisma cikiyor.. kac kere yeter artik polemige girmeyin desemde illa
herkes birbirine laf atacak dalga gececek.. boyle mi olmak zorunda allah askina ??

biri gelmis AKP den bahsediyor.. Bunun icin forumda siyaset kosesi var oradan konusun lutfen ya lutfenn..ir

herkese sesleniyorum burada... boyle amac disi mesajlar gelmeye devam ederse sikayet edicem konuyu ve kapatilacak...
Zaten soylemistim liste uzerinde calistigimi.. dogru listeyi de yeni bir konuyla paylasirim.. ve konuyla ilgilenmeyenler ya da sacma bulanlar ya da siyaset karistiracak olanlar lutfen bunu uygun topiclerde yapsinlar...

Yanlis anlamayin sitemim size degil.. siz soru sordunuz ben cevapladim.. kac gundur ayni seyleri yazip duruyoruz..

konu amacindan sapiyor tartisma cikiyor.. kac kere yeter artik polemige girmeyin desemde illa
herkes birbirine laf atacak dalga gececek.. boyle mi olmak zorunda allah askina ??

biri gelmis AKP den bahsediyor.. Bunun icin forumda siyaset kosesi var oradan konusun lutfen ya lutfenn..ir

herkese sesleniyorum burada... boyle amac disi mesajlar gelmeye devam ederse sikayet edicem konuyu ve kapatilacak...
Zaten soylemistim liste uzerinde calistigimi.. dogru listeyi de yeni bir konuyla paylasirim.. ve konuyla ilgilenmeyenler ya da sacma bulanlar ya da siyaset karistiracak olanlar lutfen bunu uygun topiclerde yapsinlar...

saygı duyuyorum fikirlerinize sadece kabak neden benim başıma patladı onu bilmiyorum.
her neyse size basarılar listenizde

arkadaşlar israilin bu ramazan ayında filistin halkına yaptıkları katliamdan başka hiçbir şey değil....ve en kötüsü de tüm dünya buna sessiz kalıyor....

bizler ise sedece haberlerde izleyerek o an üzülüp 2 dk sonra unutuyoruz.elimizden hiçbir şey gelmezse bile en azından mallarını boykot ederek,filistinli kardeşlerimize destek olabiliriz.
ne dersiniz var mısınız???

Böyle bir konu açtığınız için ayrıca bir teşekkür etmek istiyorum ben de size. Beğeni yapmak istedim ama nedense beğen yapılamıyor size:44::44::44:

Ben de bu konuda çok hassasım , eşim de sağolsun öyle. Ama o kadar dikkat etmeme rağmen bakıyorum da hala farkında olmadığımız pek çok ürün var. Geçenlerde eşim arkadaşını coca cola alırken görmüş, ikaz etmiş buna verdiğin paralarla Filistin ' deki zülme ortak oluyorsun diye, adam eğitimli biri olmasına rağmen yaaaa boşver böyle şeyleri ne alaka demez mi ya:KK50::KK50::KK50:

Bizim milletimiz gerçek anlamda ne zaman uyanacak:44::44::44:

Kim ne kadar azaltırsa Zamanla sadece türklerden giden para azalır hiç değilse biz üzerimize düşen görevimizi yapalım. Bi taneden nolur demeyelim.

iyide benim anlatamadığım şu azalan paranın zararı yine Türklere en çokta o firmalarda çalışan kendi insanımıza.. o yaratıklara o para koymazki umurlarında olmaz adamlara para heryerden akıyo Türkün aldığı üç beş kuruşluk ürün mü onlara kar sağlıyor sanıyorsunuz.. siz o ürünleri almayınca hiç bişey değişmeyecek en fazla kendi hayat standartlarınızı düşüreceksiniz ve o firmanın elemanlarını ekmeğinden edeceksiniz.. buda kimseye kar sağlamayacak.. boş yere kimsenin rızkıyla oynanmaz dinimize aykırıdır bu.. o insanların ne şartlar altında çalıştığını bilmiyorsunuz siz bakkaldan marketten alıp tüketiyorsunuz ama binlerce müslümanın emeği var onların hakkı ne olacak?

iyide benim anlatamadığım şu azalan paranın zararı yine Türklere en çokta o firmalarda çalışan kendi insanımıza.. o yaratıklara o para koymazki umurlarında olmaz adamlara para heryerden akıyo Türkün aldığı üç beş kuruşluk ürün mü onlara kar sağlıyor sanıyorsunuz.. siz o ürünleri almayınca hiç bişey değişmeyecek en fazla kendi hayat standartlarınızı düşüreceksiniz ve o firmanın elemanlarını ekmeğinden edeceksiniz.. buda kimseye kar sağlamayacak.. boş yere kimsenin rızkıyla oynanmaz dinimize aykırıdır bu.. o insanların ne şartlar altında çalıştığını bilmiyorsunuz siz bakkaldan marketten alıp tüketiyorsunuz ama binlerce müslümanın emeği var onların hakkı ne olacak?

canim sadece turk olarak degil. bu tarz boykotlar dunya capinda yapiliyor...
soyle birsey soyleyeyim bir muslumanin boyle biryerde calismasi sakincalidir..
cunku yaptigi is kotuluge hizmet ediyor..
ornegin icki ureten bunun kuryeligini yapan hatta servis edern garson bile gunah islemis olur.. bununla ilgili kesin hukum var..
icki icin boyleyken, insan katilleri icin calismanin da mubah olacagini sanmiyorum...
Yani zaten o firmalarda bence calismamali muslumanim diyen bir insan...
aile gecindirmek is bulmak kolay degil biliyorum ama biz o mallari almayi birakalm hicbirsey almayalim demiyoruz ki..
diger mallardan alalim.. herkes bunu yapsa diger turk sirketleri buyur.. insanlara da o fabrikalardan is imkani acilmis olur.. hemde turk ekonomisine katki saglamis olur.. ki once de belirttgim gibi bu tarz uygulamalar evrensel... dunya capinda boykot ediliyorlar..
bu dusunceler kimilerine gore cok utopik gelebilir.. ama hersey bir adimla baslar kucucuk bir adimla, hatta bir adim bile degil bir hayalle..

2. dunya savasinda yahudiler Hitler tarafindan vahsice katledilirken, bu gunlere gelebileceklerini dusunuyorlar miydi kim bilir.. bir dunya gucu olmacaklari akillarina gelir miydi ?
hicbirsey imkansiz degildir ve hicbir adim kucumsenecek kadar kucuk ve onemsiz degildir :)

Son düzenleme:
canim sadece turk olarak degil. bu tarz boykotlar dunya capinda yapiliyor...
soyle birsey soyleyeyim bir muslumanin boyle biryerde calismasi sakincalidir..
cunku yaptigi is kotuluge hizmet ediyor..
ornegin icki ureten bunun kuryeligini yapan hatta servis edern garson bile gunah islemis olur.. bununla ilgili kesin hukum var..
icki icin boyleyken, insan katilleri icin calismanin da mubah olacagini sanmiyorum...
Yani zaten o firmalarda bence calismamali muslumanim diyen bir insan...
aile gecindirmek is bulmak kolay degil biliyorum ama biz o mallari almayi birakalm hicbirsey almayalim demiyoruz ki..
diger mallardan alalim.. herkes bunu yapsa diger turk sirketleri buyur.. insanlara da o fabrikalardan is imkani acilmis olur.. hemde turk ekonomisine katki saglamis olur.. ki once de belirttgim gibi bu tarz uygulamalar evrensel... dunya capinda boykot ediliyorlar..
bu dusunceler kimilerine gore cok utopik gelebilir.. ama hersey bir adimla baslar kucucuk bir adimla, hatta bir adim bile degil bir hayalle..

2. dunya savasinda yahudiler Hitler tarafindan vahsice katledilirken, bu gunlere gelebileceklerini dusunuyorlar miydi kim bilir.. bir dunya gucu olmacaklari akillarina gelir miydi ?
hicbirsey imkansiz degildir ve hicbir adim kucumsenecek kadar kucuk ve onemsiz degildir :)

fazlasıyla ütopik.. diyosnuzki orda çalışması günah başka iş bulsun peki bi çok banka çalışanı niye başka iş bulmuyor buda günah faizle kredi çekiyoruz buda günah.. kimse bankacı olmasa kimsede kredi çekemez kimse günaha girmez aklınıza yatıyormu bu durum? hangi türk şirketleri ayrıca bi sayarmısınız bana?

fazlasıyla ütopik.. diyosnuzki orda çalışması günah başka iş bulsun peki bi çok banka çalışanı niye başka iş bulmuyor buda günah faizle kredi çekiyoruz buda günah.. kimse bankacı olmasa kimsede kredi çekemez kimse günaha girmez aklınıza yatıyormu bu durum? hangi türk şirketleri ayrıca bi sayarmısınız bana?

Ilk sayfalarda verilmis isimleri oradan bakabilirsiniz.. ayrica banka ve faiz konusu fıkıh alimlern çok dern birseklde tartistiklari.bir konu bu konuda fetvalar var onlari incelemenizi tavsiye ediyorum.. konu gitgide amacndan sapıyor yne..

Hala aynı muhabbet hala piyasadaki malları ayrıştırabileceğini zanneden bir zihniyet.

Arkadaşlar siz Ülker markasının ürünlerini nerede ürettiğini biliyor musunuz?

Coca Colayı boykot edin ve Colla Turka'yı için.

Peki, tüm kolaların içerdiği malzemelerin yurtdışından geldiğini biliyor musunuz?

(Bu durumda neyi boykot etmiş olduğunuzu bana bir açıklar mısınız?)

Haızır pek çok ürünün sütlerin bulyonların bir çok bitkisel ve sıvı yağın deterjanların farklı isimlerle aynı fabrikalarda üretildiğini hiç mi duymadınız?

Hangi ürünü alırsanız alın, para aynı adamlara gidiyor ve bunların içinde yahudi de var müslüman da var hristiyan da var.

Böyle komik tepkiler koyacağınıza, ülkenin dengesini bozup üreticinin elini kolunu bağlayanlara tepki koyun ki bir şeyler değişsin.

Hayvancılığı öldüren kanunlar çıkarıp et ithal eden ülke olduğumuzda birinizin aklına geldi mi noluyor demek?

İlle müslüman bir çocuk ölünce, o da filistin'de ölünce mi tepki duyuyorsunuz?

Elimizden gelen bu gibi açıklamaları da bırakınız lütfen. Elinizden gelen bu saçma boykot olduğu için bu acılar yaşanıyor.

Elinizden gelen başkası olsaydı, hükümet hayvancılığı, tarımı, ziraati bitirirken sesiniz çıksaydı şu an elinizden fazlası gelirdi.

Ses çıkaranlara ne yapıyorsunuz? Bu solcu, o chpli öbürü bilmem ne burun kıvırıyorsunuz.

İki ağaç için ayağa kalktılar diye dalga geçiyorsunuz.

Koskoca İstanbul'da şu an deprem olsa yaşam sığınakları yok, umurunuzda mı?

Tepki verdiniz mi?

Tıpkı olay gibi, deprem olunca sağ kalırsak AVM yıkınıtılarına sığınırız artık.

Ondan sonra buraya gelip depremde ölenler için dualar okuyalım diyerek kendinizi rahatlatırsınız.

Geri kalmış ülkeler böyledir, felaketten önce düşünmez felaketten sonra ancak ağlar. Dua eder.

Allah biz müslümanların duasını neden kabul etsin? Allah'ın istediği gibi mi yaşıyoruz? Din ticareti yapan herkesin kucağına oturup akıl mantık bilim diyenleri aşağılıyoruz.

Sonuç bu.

Daha çoooooook ağlarız bu kafayla.

Son düzenleme:
Hala aynı muhabbet hala piyasadaki malları ayrıştırabileceğini zanneden bir zihniyet.

Peki, tüm kolaların içerdiği malzemelerin yurtdışından geldiğini biliyor musunuz?

Haızır pek çok ürünün sütlerin bulyonların bir çok bitkisel ve sıvı yağın deterjanların farklı isimlerle aynı fabrikalarda üretildiğini hiç mi duymadınız?

Hangi ürünü alırsanız alın, para aynı adamlara gidiyor ve bunların içinde yahudi de var müslüman da var hristiyan da var.

Böyle komik tepkiler koyacağınıza, ülkenin dengesini bozup üreticinin elini kolunu bağlayanlara tepki koyun ki bir şeyler değişsin.

Hayvancılığı öldüren kanunlar çıkarıp et ithal eden ülke olduğumuzda birinizin aklına geldi mi noluyor demek?

Elimizden gelen bu gibi açıklamaları da bırakınız lütfen. Elinizden gelen bu saçma boykot olduğu için bu acılar yaşanıyor.

Elinizden gelen başkası olsaydı, hükümet hayvancılığı, tarımı, ziraati bitirirken sesiniz çıksaydı şu an elinizden fazlası gelirdi.

Ses çıkaranlara ne yapıyorsunuz? Bu solcu, o chpli öbürü bilmem ne burun kıvırıyorsunuz.

Tepki verdiniz mi?

Ondan sonra buraya gelip depremde ölenler için dualar okuyalım diyerek kendinizi rahatlatırsınız.

Geri kalmış ülkeler böyledir, felaketten önce düşünmez felaketten sonra ancak ağlar. Dua eder.

Allah biz müslümanların duasını neden kabul etsin? Allah'ın istediği gibi mi yaşıyoruz? Din ticareti yapan herkesin kucağına oturup akıl mantık bilim diyenleri aşağılıyoruz.

Sonuç bu.

Merak etmeyn cola turka da icmiyoruz ayrica sizi cahiller azicik okuyunn arastirin edasiyla bu urun israil mali ble degil dedgnz sirketlern israile ne yardmlarda bulundugundan haberiniz var mı? Sz yapmyosanz yapmayn kmse size zorla boykot yaptracak degl.. ama yapanları yapmak isteyenleri de vazgecrme cabasna girmeyn. Herkesn kendi akli var kendi karar verir

Son düzenleme:
Nasıl bir kibir var sizde.. sizdeki kibrin şerrinden allaha sığnyrm... herşeyi siz iyi biliyosunuz değl mi.. bizim o saydığnz olaylara tepki vermedğmzi kendinz uydurup kendinz inanyosunz farknda misnz? Sizin önyarglarnz,kendinizi beğenmşlğnz hastalk boytna ulaşmş. Psikolojik yardm alabilirsnz bence faydası olacaktr :KK66:

Ilk sayfalarda verilmis isimleri oradan bakabilirsiniz.. ayrica banka ve faiz konusu fıkıh alimlern çok dern birseklde tartistiklari.bir konu bu konuda fetvalar var onlari incelemenizi tavsiye ediyorum.. konu gitgide amacndan sapıyor yne..

bakıyorum isimlere en çok hayat kimyanın ürünleri var tanıdık gelen denediğim ve çoğu memnun kalmadığım ürünler.. nişanlım önceden hayat kimyada çalışıyordu orda bi ay deterjan bi ay gıda dağıtımı yapılırdı elemanlara.. dağıtılanların hiç birinde tek kelime Türkçe yazmıyordu niyeyse hep yurtdışı için üretilen ürünleri yollarlardı ama hakkını yemeyelim Türkiye için üretilenden çok daha kalitelilerdi yani nerde o bizim bakkaldan aldığımız bingonun bulaşık deterjanı nerde ordan verilenler... Türkiyede üretilen ürünler Türklere kötüleri kakalanırken yurtdışına hep iyileri gönderiliyormuş benim anladığım kadarıyla bu firma mı iyi şimdi kendi insanını aptal yerine koyan bi firma.. :KK19: ahh bide o tırcıların kıyağı var onuda es geçemem sağlam kaçak mal taşıyorlar hee 30 40 liraya bi karton marlboro alabilirsiniz irandan ıraktan gelen.. Türkiye için ne kadar iyi bir gelir kapısı değil mi? kesinlikle daha çok kalkındırmalıyız destek olmalıyız onlara...

o firmaların hiç birisi tertemiz değil hepsi bulanmış çamura sizin boykotunuzla temizlenmez en fazla hayat kalitenizi düşürürsünüz yok yere hiç birini kullanamassınız zaten bu durumda hepsi aynı kapıya çıkıyo çünkü.. kendi ürünlerinizi kendiniz üretmelisiniz başka çareniz yok :KK51:

Tepki verdiniz mi?

Sonuç bu.

Nasıl bir kibir var sizde.. sizdeki kibrin şerrinden allaha sığnyrm... herşeyi siz iyi biliyosunuz değl mi.. bizim o saydığnz olaylara tepki vermedğmzi kendinz uydurup kendinz inanyosunz farknda misnz? Sizin önyarglarnz,kendinizi beğenmşlğnz hastalk boytna ulaşmş. Psikolojik yardm alabilirsnz bence faydası olacaktr :KK66:
ben mantıklı buldum candan arkadaşın yazdıklarını faceden falan alıntı değil kolayına kaçmamış bize öğretmeye çalışıyor..dediklerinde haklılık payı varmmalesf öyleyiz:KK50:

bakıyorum isimlere en çok hayat kimyanın ürünleri var tanıdık gelen denediğim ve çoğu memnun kalmadığım ürünler.. nişanlım önceden hayat kimyada çalışıyordu orda bi ay deterjan bi ay gıda dağıtımı yapılırdı elemanlara.. dağıtılanların hiç birinde tek kelime Türkçe yazmıyordu niyeyse hep yurtdışı için üretilen ürünleri yollarlardı ama hakkını yemeyelim Türkiye için üretilenden çok daha kalitelilerdi yani nerde o bizim bakkaldan aldığımız bingonun bulaşık deterjanı nerde ordan verilenler... Türkiyede üretilen ürünler Türklere kötüleri kakalanırken yurtdışına hep iyileri gönderiliyormuş benim anladığım kadarıyla bu firma mı iyi şimdi kendi insanını aptal yerine koyan bi firma.. :KK19: ahh bide o tırcıların kıyağı var onuda es geçemem sağlam kaçak mal taşıyorlar hee 30 40 liraya bi karton marlboro alabilirsiniz irandan ıraktan gelen.. Türkiye için ne kadar iyi bir gelir kapısı değil mi? kesinlikle daha çok kalkındırmalıyız destek olmalıyız onlara...

o firmaların hiç birisi tertemiz değil hepsi bulanmış çamura sizin boykotunuzla temizlenmez en fazla hayat kalitenizi düşürürsünüz yok yere hiç birini kullanamassınız zaten bu durumda hepsi aynı kapıya çıkıyo çünkü.. kendi ürünlerinizi kendiniz üretmelisiniz başka çareniz yok :KK51:

illa turk degil, siz calisan turklerden bahsettiginiz icin ben onu soyledim.. yabanci firmalardan israile yardim etmeyenler var...

ben mantıklı buldum candan arkadaşın yazdıklarını faceden falan alıntı değil kolayına kaçmamış bize öğretmeye çalışıyor..dediklerinde haklılık payı varmmalesf öyleyiz:KK50:

hakli olabilir ama faturayi bize kesmesi sacma...
o soylediklerini bizde biliyoruz.. tepkimizi ve veriyoruz GEREKLI yerlere..
sadece o dusunmuyor bu ulkede..

Son düzenleme:

Soylediklerinin cogu dogru bizde zaten bunun farkindayiz hakli olmadgi konu bizi kucumsemeye calismasi ve yaptgmz seyi elestirmesi tamam elestirmesinde anlarim ama sanki biz akp liyiz ve sanki biz akp dogru diyoruz bizi oyle bir konuma getirdiki.ettigimz dualari bile kucumsedi.bizde biliyoruZ dedikleri doğru ama yaklasimi uslubu yanlis

Allahin kanunlariyla hareket edebilseydik, dunya gulluk gulistanlik olurdu, ama bunu yapabilecek babayigit nerede? Allah hepimizi affetsin ve hidayete erdirsin. Topik sahibine tesekkur ediyorum ancak kimsenin aklina ihtiyacim olmadigindan ve siyasetin pencesinde kivrim kivrim kivranan uyelerin yaptiklari yorumlardan dolayi topigi uzulerek terkediyorum..Hepinize kolay gelsin..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İsterseniz şu başlıkta aynı konu tartışılmış okuyun ama bir üye alınmayacak ürünler konusunda detay vermiş paylaşıyorum:

yıllara göre israil'le olan dış ticaret hacmi (milyon dolar)
2001 -> 1.335
2002 -> 1.406
2003 -> 1.542
2004 -> 2.029
2005 -> 2.272
2006 -> 2.311
2007 -> 2.740
2008 -> 3.383
2009 -> 2.597
2010 -> 3.440
2011 -> 4.448
2012 -> 4.040
2013 -> 5.068
2014 (ocak-mayıs) -> 2.600
kaynak: t.c. ekonomi bakanlığı
http://www.ekonomi.gov.tr/index.cfm?sayfa=7155be01-d8d3-8566-45208351967592cf

2014 ocak-mayıs israil'le yapılan dış ticaretin mal gruplarına göre miktarı:

fasıl---fasıl adı---ihracat dolar---ithalat dolar
1---canlı hayvanlar---860---0
3---balıklar, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve suda yaşayan diğer omurgasız hayvanlar---514.986---0
4---süt ürünleri, yumurtalar, tabii bal, diğer yenilebilir hayvansal menşeli ürünler---11.781.920---0
5---diğer hayvansal menşeli ürünler (kıl, kemik, boynuz, fildişi, mercan, bağırsak, vb.)---938---0
6---canlı ağaçlar ve diğer bitkiler, yumrular, kökler ve benzerleri, kesme çiçekler ve süs yaprakları---0---36.601
7---yenilen sebzeler ve bazı kök ve yumrular---1.512.859---42.901
8---yenilen meyvalar ve yenilen sert kabuklu meyvalar---7.448.710---1.990.210
9---kahve, çay, paraguay çayı ve baharat---646.354---0
10---hububat---1.829.959---0
11---değirmencilik ürünleri, malt, nişasta, inülin, buğday gluteni---15.769.424---17.560
12---yağlı tohum ve meyvalar, muhtelif tane, tohum ve meyvalar,sanayiide ve tıpta kullanılan bitkiler, saman ve kaba yem---1.040.009---3.314.316
13---lak, sakız, reçine ve diğer bitkisel özsu ve hülasalar---13.350---566.924
15---hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar, yemeklik katı yağlar, hayvansal ve bitkisel mumlar---6.877.878---4.915
17---şeker ve şeker mamulleri---7.766.686---156.734
18---kakao ve kakao müstahzarları---11.163.090---0
19---hububat, un, nişasta veya süt müstahzarları, pastacılık ürünleri---14.860.580---141.171
20---sebzeler, meyvalar, sert kabuklu meyvalar ve bitkilerin diğer kısımlarından elde edilen müstahzarlar---5.375.891---666.186
21---yenilen çeşitli gıda müstahzarları (kahve hülasaları, çay hülasaları, mayalar, soslar, diyet mamaları, vb.)---3.977.024---170.321
22---meşrubat, alkollü içkiler ve sirke---5.882.694---0
23---gıda sanayiinin kalıntı ve döküntüleri, hayvanlar için hazırlanmış kaba yemler---253.672---354.187
24---tütün ve tütün yerine geçen işlenmiş maddeler---13.170.561---297
25---tuz, kükürt, topraklar ve taşlar, alçılar, kireçler ve çimento---30.215.918---5.081.632
26---metal cevherleri, cüruf ve kül---3.218.164---213.191
27---mineral yakıtlar, mineral yağlar ve bunların damıtılmasından elde edilen ürünler, bitümenli maddeler, mineral mumlar---7.376.387---844.039.744
28---inorganik kimyasallar, kıymetli metal, radyoaktif element, metal ve izotopların organik-anorganik bileşikleri---3.876.325---15.962.695
29---organik kimyasal ürünler---1.740.255---30.089.085
30---eczacılık ürünleri---603.539---14.861.654
31---gübreler---1.500---6.278.920
32---debagatte ve boyacılıkta kullanılan hülasalar, tanenler, boyalar, pigmentler,vb, vernikler, vb, macunlar, mürekkepler---4.960.103---12.487.370
33---uçucu yağlar ve rezinoitler, parfümeri, kozmetik veya tuvalet müstahzarları---5.740.145---883.044
34---sabunlar, yüzey-aktif organik maddeler, yıkama-yağlama müstahzarları, mumlar,bakım müstahzarları, dişçilik müstahzarları---18.406.597---3.067.106
35---albüminoid maddeler, değişikliğe uğramış nişasta esaslı ürünler, tutkallar, enzimler---793.929---1.388.088
36---barut ve patlayıcı maddeler, pirotekni mamulleri, kibritler, piroforik alaşımlar, ateş alıcı maddeler---230.442---
37---fotoğrafçılıkta veya sinemacılıkta kullanılan eşya---11.403---
38---muhtelif kimyasal maddeler (biodizel, yangın söndürme maddeleri, dezenfektanlar, haşarat öldürücüler, vb.)---8.021.181---5.558.884
39---plastikler ve mamulleri---68.680.461---74.593.418
40---kauçuk ve kauçuktan eşya---6.325.096---495.564
41---ham postlar, deriler (kürkler hariç) ve köseleler---1.056.872---842.192
42---deri-saraciye eşyası, eyer-koşum takımları, seyahat eşyası, el çantaları vb mahfazalar, hayvan bağırsağından mamul eşya---902.735---260.173
43---kürkler ve taklit kürkler, bunların mamulleri---8.529---0
44---ağaç ve ahşap eşya, odun kömürü---3.531.382---18.041
45---mantar ve mantardan eşya---2.154---0
46---hasırdan, sazdan veya örülmeye elverişli diğer maddelerden mamuller, sepetçi ve hasırcı eşyası---7.383---0
47---odun veya diğer lifli selülozik maddelerin hamurları, geri kazanılmış kağıt veya karton (döküntü, kırpıntı ve hurdalar)---0---982.901
48---kağıt ve karton, kağıt hamurundan, kağıttan veya kartondan eşya---30.594.861---18.436.664
49---basılı kitaplar, gazeteler, resimler ve baskı sanayiinin diğer mamulleri, el ve makina yazısı metinler ve planlar---286.708---221.507
50---ipek---3.218---0
51---yapağı ve yün, ince veya kaba hayvan kılı, at kılından iplik ve dokunmuş mensucat---19.866---0
52---pamuk, pamuk ipliği ve pamuklu mensucat---3.111.253---792.659
53---dokumaya elverişli diğer bitkisel lifler, kağıt ipliği ve kağıt ipliğinden---108.921---0
54---sentetik ve suni filamentler, şeritler ve benzeri sentetik ve suni dokumaya elverişli maddeler---8.060.504---7.387.308
55---sentetik ve suni devamsız lifler---2.081.704---825.341
56---vatka, keçe ve dokunmamış mensucat, özel iplikler, sicim, kordon, ip, halat ve bunlardan mamul eşya---6.637.443---6.655.251
57---halılar ve diğer dokumaya elverişli maddelerden yer kaplamaları---10.216.957---20.547
58---özel dokunmuş mensucat, tufte edilmiş dokunabilir mensucat,dantela,duvar halıları, şeritçi ve kaytancı eşyası, işlemeler---3.862.488---18.071
59---emdirilmiş, sıvanmış, kaplanmış veya lamine edilmiş dokunabilir mensucat, dokunabilir maddelerden teknik eşya---2.223.923---297.173
60---örme eşya---17.764.177---1.611.178
61---örme giyim eşyası ve aksesuarı---24.327.596---70.484
62---örülmemiş giyim eşyası ve aksesuarı---63.652.485---30.970
63---dokunabilir maddelerden hazır eşya, takımlar, kullanılmış giyim ve dokunmuş diğer eşya, paçavralar---11.799.637---40.072
64---ayakkabılar, getrler, tozluklar ve benzeri eşya, bunların aksamı---5.549.256---33.832
65---başlıklar ve aksamı (şapka, kasket, koruyucu başlıklar vb.)---41.358---39.478
66---şemsiyeler, güneş şemsiyeleri, bastonlar, iskemle bastonlar, kamçılar, kırbaçlar ve bunların aksamı---1.695---0
67---hazırlanmış ince ve kalın kuş tüyleri ve bunlardan eşya, yapma çiçekler, insan saçından eşya---8.644---0
68---taş, alçı, çimento, amyant, mika veya benzeri maddelerden eşya---19.507.865---98.760
69---seramik mamulleri---30.862.414---15.464
70---cam ve cam eşya---17.434.327---5.638.271
71---kıymetli veya yarı kıymetli taşlar, kıymetli metaller, inciler, taklit mücevherci eşyası, metal paralar---29.403.841---4.453.613
72---demir ve çelik---269.542.934---38.774.009
73---demir veya çelikten eşya---51.819.295---1.365.822
74---bakır ve bakırdan eşya---14.420.560---632.441
75---nikel ve nikelden eşya---965---605
76---alüminyum ve alüminyumdan eşya---16.230.552---949.583
78---kurşun ve kurşundan eşya---55.704---0
79---çinko ve çinkodan eşya---3.410---0
81---diğer adi metaller (tungsten, molibden, tantal, magnezyum, kobalt, bizmut, kadmiyum, vb.), sermetler, bunlardan eşya---3.892---6.925
82---adi metallerden aletler, bıçakcı eşyası ve sofra takımları, adi metallerden bunların aksam ve parçaları---1.009.858---10.170.539
83---adi metallerden çeşitli eşya (kilit, kasa, mobilya tertibatı, vb.)---4.191.614---286.493
84---kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları---70.564.490---30.320.062
85---elektrikli makina ve cihazlar, ses kaydetme-verme, televizyon görüntü-ses kaydetme-verme cihazları,aksam-parça-aksesuarı---77.864.776---54.854.101
86---demiryolu vb hatlara ait taşıtlar ve malzemeler, bunların aksam-parçaları, mekanik trafik sinyalizasyon cihazları---2.472---
87---motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtları, bunların aksam, parça, aksesuarı---245.381.045---75.470
88---hava taşıtları, uzay taşıtları ve bunların aksam ve parçalar---2.776.964---574.536
89---gemiler ve suda yüzen taşıt ve araçlar---11.935---0
90---optik, fotoğraf, sinema, ölçü, kontrol, ayar, tıbbi, cerrahi alet ve cihazlar, bunların aksam, parça ve aksesuarı---2.479.939---29.055.194
91---saatler ve bunların aksam ve parçaları---52.391---471
92---müzik aletleri, bunların aksam, parça ve aksesuarı---42.067---
93---silahlar ve mühimmat, bunların aksam, parça ve aksesuarı---8.912---6.315.436
94---mobilyalar, yatak takımları, aydınlatma cihazları, reklam lambaları, ışıklı tabelalar vb, prefabrik yapılar---17.560.972---620.442
95---oyuncaklar, oyun ve spor malzemeleri, bunların aksam, parça ve aksesuarı---1.224.049---118.731
96---çeşitli mamul eşya (hijyenik havlu, bebek bezi, kalem, çakmak, fermuar, fırça vb.)---13.393.882---395.124
97---sanat eserleri, kolleksiyon eşyası ve antikalar---0---6.421
99---kişisel eşyalar, deniz ve hava taşıtlarına verilen kumanya ve malzeme (yakıtlar hariç)---618.451---2.208.414
toplam------1.352.420.215---1.247.983.487

kaynak: türkiye istatistik kurumu
http://tuikapp.tuik.gov.tr/disticar...m1=4&param2=21&sitcrev=0&isicrev=0&sayac=5802

hangisinden başlıyoruz?

https://eksisozluk.com/entry/44327174

Baştan ayağa siyasi bir olayı (İsrail'in çok güçlü bir devlet olması ve bunu sağlayan unsurlar) siyasi sorumlu göstermeden, hükümetin hatalarını yazmadan AKP demeden burada tartışan tartıştığını sanan herkes kendini kandırıyordur.
Ben burada başka bir parti savunuculuğu yapmıyorum. Ömrümde AKP devrinden daha kötü bir devir de görmedim, bunu da siz kırılacaksınız diye ifade etmeyeceğim? Niye?

İsrail'den madalya alan adamı çok yaşa diye alkışlayıp, sonra da buraya kahve, kola içmeyelim de İsrail gününü görsün diyenlerin önüne gerçeği serdim.

Teşekkür değil ama biraz gerçekleri görmenizi bekliyorum.

Hem Filistin'e ağlarım hem RTEyi çok severim olmaz! :KK50:

Not olarak düşeyim, dün bu vakitler, siz burada siyasi sorumlu göstermeden boykot yoluyla Filistin için bir şeyler yapmaya uğraşırken, Filistin bombalanırken, RTE şarkıcı ve oyuncu tayfasıyla gülümseyerek selfie çektiriyordu.
Bu ülkenin Başbakanı olarak sanırım hepimizden etkin olabilecek bir kişidir kendileri. :KK3:

Son düzenleme:
X