• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isparta nasıl bir şehir

Buna güldüm affedin ya 😂 Ispartaya özgü birşey değil bu da sanki erkek doğası böyle bence dünya üzerinde aldatmayan erkek sayısı sanırım çok azdır :KK70:
😂 genel olarak babana bile güvenmeyeceksin o ayrı zaten de o ayrı .. ki artık zaten erkek kadın bence bu konuda eşit herkes herkesi aldatıyor.

Benim demek istediğim hani aileler de öyle yetiştiriyor erkek evlatlarını normalmiş gibi bu ne var bunda yani aldatysa gibi. Arkadaşım kaynı eşini aldatmış mesela ne kızın annesi ne adamn annesi normal karşılamış mesela aileler bi garip. Mesela bizim Karadeniz de kız anneleri buna müsade etmez bizde ataerkil toplum var evet ama buna müsade edilmez erkektir elinin kiri kısmını.. mesela eşim ege li onlarda kız erkek eşit benm kv oğlunu topa koyar mesela benden önce . O bakımdan dedim .

😂 genel olarak babana bile güvenmeyeceksin o ayrı zaten de o ayrı .. ki artık zaten erkek kadın bence bu konuda eşit herkes herkesi aldatıyor.

Benim demek istediğim hani aileler de öyle yetiştiriyor erkek evlatlarını normalmiş gibi bu ne var bunda yani aldatysa gibi. Arkadaşım kaynı eşini aldatmış mesela ne kızın annesi ne adamn annesi normal karşılamış mesela aileler bi garip. Mesela bizim Karadeniz de kız anneleri buna müsade etmez bizde ataerkil toplum var evet ama buna müsade edilmez erkektir elinin kiri kısmını.. mesela eşim ege li onlarda kız erkek eşit benm kv oğlunu topa koyar mesela benden önce . O bakımdan dedim .
Bizde de eşit aldatsa topa koyarlar

Bizde de eşit aldatsa topa koyarlar
Ben insanlardan genel olarak aile yapısından bahsettim mahalle olarak neresi iyidir bilmem ama istda yaşayan biri olarak oraya gittiğimde her yere yürüme mesafesiydi 😄 ilk gün arkadasm otobüse bin dedi uzak dedi bindim 5 dk sonra indim bir daha da binmedim uzak dediği yer 3 4 durak 🤭 insanlarınn tuhaf oldugunu biliyorum sadece . Bir tepe ve mesire alanı vardı oraları güzeldi müze ye fln gitmiştim hamam vardı hatırladığım haha bu ne yahu saray gibi demiştim. Güller vardı meydanlarda ama kokmuyor tabi 😀

Ben insanlardan genel olarak aile yapısından bahsettim mahalle olarak neresi iyidir bilmem ama istda yaşayan biri olarak oraya gittiğimde her yere yürüme mesafesiydi 😄 ilk gün arkadasm otobüse bin dedi uzak dedi bindim 5 dk sonra indim bir daha da binmedim uzak dediği yer 3 4 durak 🤭 insanlarınn tuhaf oldugunu biliyorum sadece . Bir tepe ve mesire alanı vardı oraları güzeldi müze ye fln gitmiştim hamam vardı hatırladığım haha bu ne yahu saray gibi demiştim. Güller vardı meydanlarda ama kokmuyor tabi 😀
3 4 durak benim günlük yürüdüğüm mesafe yahu 😂

Ben bilmiyorum ama bu ülkede asla güneyden kuzeye göçü tavsiye etmem

Neredeyse kuzeye gittikçe metrekareye düşen yobaz ve sosyal baskı artıyor

Güneyden kuzeye 2 il yukarı çıktık hayatımız karardı

Daha önce karşılaşmadım bir yobazlık, bakış açısı korkunç namus ve kadın kavramları

8 yıl oldu gözlerimin içi gülerdi buraya gelmeden önce şimdi intihar etmemek için gün içinde sebep arar oldum

Örnek isterseniz

Ben daha önce şort giyersin bursa dar paça bile düşündürücü

Kuzenlerim mini şort giyer ben yarım kollu tişötten çekiniyorum

Şehirde küçük sürekli aynı yadırgayan suratlar

Umudum vardı kalmadı çünkü burdakilerin hepsinin annesi kapalı diye başım açık olduğum için defalarca daha tanımadan başım açık diye dalgasına sevgililik taklidi yapıldı ha birde korkunç bir evlilikten döndüm

Asla ve asla güneyden kuzeye bir adım öneriyorum korkunç namus kıyafet hele birde küçük şehirde yandın sürekli aynı yüzler aman diyim
Bence sen ve senin gibi ayrımcılık yapanlar insanları kilik kıyafetle vuranlar doğulu batılı diye ayıranlar lütfen olduğunuz fanustan çıkmayın oldumu

Içinizdeki nefretle yaşayın

3 4 durak benim günlük yürüdüğüm mesafe yahu 😂
Düşün yani ben alıştığım için bana küçük geldi. Senn nasıl bş yer aradığına bağlı aslında mesela bende bandırmaya taşınacağım deniz olmayan şehir de yaşayamam ben alıştım çunku sahil havasına antalyayı bırakıp Isparta ya gitmek garip geldi. Bandırma en azından biraz tatil yöresi gibi ama Isparta öyle değil . Ben özgür olamadığım yerde yapamam sanırım . Bekar isem büyük şehir isterim çunku ne yaparsan yap çabuk duyulur tanınma olayın yüksek. Ben evliyim o yuzden bandırma sıkıntı değil üstelik tatil bölgesi olduğundan sıkılmam..bi kaç resim buldum Isparta ile ilgili .. gemi olan yer restoran. Göl eğirdir gölü.. bahsettiğim saray hamam 😀😀

Eklentiler

• IMG_2531.webp
    IMG_2531.webp
    62,7 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_2481.webp
    IMG_2481.webp
    116 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_2426.webp
    IMG_2426.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 45
Düşün yani ben alıştığım için bana küçük geldi. Senn nasıl bş yer aradığına bağlı aslında mesela bende bandırmaya taşınacağım deniz olmayan şehir de yaşayamam ben alıştım çunku sahil havasına antalyayı bırakıp Isparta ya gitmek garip geldi. Bandırma en azından biraz tatil yöresi gibi ama Isparta öyle değil . Ben özgür olamadığım yerde yapamam sanırım . Bekar isem büyük şehir isterim çunku ne yaparsan yap çabuk duyulur tanınma olayın yüksek. Ben evliyim o yuzden bandırma sıkıntı değil üstelik tatil bölgesi olduğundan sıkılmam..bi kaç resim buldum Isparta ile ilgili .. gemi olan yer restoran. Göl eğirdir gölü.. bahsettiğim saray hamam 😀😀
Aa güzelmiş yine de ya hiç göl olmasaydı😅

Ben de denizi çok seviyorum👍ama göl de olur hiç olmamasından iyidir

Oo hamam varmış daha ne olsun 😁çok severim hamamı (sanki Ispartaya taşınacak insan benmişim gibi inceliyorum)

Aa güzelmiş yine de ya hiç göl olmasaydı😅

Ben de denizi çok seviyorum👍ama göl de olur hiç olmamasından iyidir

Oo hamam varmış daha ne olsun 😁çok severim hamamı (sanki Ispartaya taşınacak insan benmişim gibi inceliyorum)
Göl Isparta da değil yalnız eğirdir de yada adı öyleydi bilmiyorum araçla gidiliyor göle

Merhaba ispartaliyim. Ailem hala orada isikkent Mahallesi'nde yaşıyor. Bahçeli dubleks isterseniz ve sakin yaşam ideal. Çunur de güzel. Öğrenci ağırlıklı olur. İstasyon caddesi civarı çok güzeldir. Eski evimiz kutlubeyde cafeler caddesi deydi ama ben gürültüsü ve kalabalığından hoşlanmadım. Eskiden daha küçüktü ama şu an baya gelişim halinde. Antalya 2 saat. Kendim Manisa Salihli'de yaşıyorum o şehrin büyüklüğü bile bana büyük geliyor, küçük bir ilçe olsun istediğim için. Yoksa güvenlik vs açısından çok çok iyidir Isparta. Sanırım geçen sene yaşanacak en iyi yerler sıralamasında 2. Oldu.
Yeni evlerin olduğu semt hangisi peki

Isparta yı sormuşsunuz da işten söz etmemişsiniz

Yani evimizi işimize göre seçmiyor muyuz ya da çocuk vs varsa olursa okul vs gibi kriterler

Şehrin merkezi daha çok öğrenci, ekonomisi öğrenciye dayalı, sessiz sakinlik ayrı da geçim, o işe giderken kullanılacak güzergah vs de önemli bence

Tabii ki turistik yerler kadar pahalı değildir ama öğrenci şehri de pahalı olur

Kolay gelsin
Evet haklısınız ama sakinlik de önemli artık benim için evimi alırsam eşimde calisirsa asgari ücretli bir iş bile bana yeterli olur diye düşünüyorum

Merhaba ısparta da yaşıyorum ev alacakmışsınız sanırım burdan ama su anda fiyatlar uçmuş durumda mesela 30 senelik evler bile 500 binden başlıyor birbuçuk milyona kadar çıkıyor asgari ücretle iş bulmak bile çok zor öğrenci sehri olduğu için ucuza öğrenci calistiriyorlar hayat kiralar bodrum katlar yediyuzden başlıyor esnafın çoğunluğu tok o yüzden pazarlık diye bir kavram yoktur ne fiyat derse gezilecek yerler çok az sormak istediklerinize cevap veririm yine

Merhaba ısparta da yaşıyorum ev alacakmışsınız sanırım burdan ama su anda fiyatlar uçmuş durumda mesela 30 senelik evler bile 500 binden başlıyor birbuçuk milyona kadar çıkıyor asgari ücretle iş bulmak bile çok zor öğrenci sehri olduğu için ucuza öğrenci calistiriyorlar hayat kiralar bodrum katlar yediyuzden başlıyor esnafın çoğunluğu tok o yüzden pazarlık diye bir kavram yoktur ne fiyat derse gezilecek yerler çok az sormak istediklerinize cevap veririm yine
O kadar mi zor ya ☹️ ev için 600 düşüyorum eşim 5000 yakın maaş alıyor bende ,3000 bin alsam gecinemezmiyiz kira gibi giderlerde olmucak evi kredi almiycam

O kadar mi zor ya ☹️ ev için 600 düşüyorum eşim 5000 yakın maaş alıyor bende ,3000 bin alsam gecinemezmiyiz kira gibi giderlerde olmucak evi kredi almiycam
600 e zor simdi daha gecen ay öğretmen arkadaşım ev beğendi 800 bin liraydi ama esiniz maaşı ve siz de çalışırsanız idare edersiniz diye düşünüyorum ama sıkıcı bir şehir heleki birde bu sene acayip bir sekilde mülteci geliyor her milletten insan var

600 e zor simdi daha gecen ay öğretmen arkadaşım ev beğendi 800 bin liraydi ama esiniz maaşı ve siz de çalışırsanız idare edersiniz diye düşünüyorum ama sıkıcı bir şehir heleki birde bu sene acayip bir sekilde mülteci geliyor her milletten insan var
Orda asgari ücret le çalışanlar nasıl geçiniyorlar

Orda asgari ücret le çalışanlar nasıl geçiniyorlar
Bunu bende merak ediyorum cidden iki kişi çalışıyor burda çoğunlukla birde memur ve asker çok burda ama ciddi anlamda zengin burada yaşayanlar şaşırıyorum son model arabaları filan görünce istanbulla yarışıyor ev fiyatlari kiralar

Bende sizin gibi düşünüyordum eşim Antalya'nın bir ilçesi kadar Isparta merkez dedi araştır kararını ver alalım artık son tasindigimiz ev olsun diyor

İyi de gidip görmeden nasıl karar vereceksiniz ki
Kaç yılda kaç ev değiştirdiniz de adam bu kadar yıldı

Back
X