Merhabalar.Antalya'ya göre şehir size ölü gelebilir. Hayat çok da ucuz değil aslında daha önce de bahsedilmiş öğrenci ağırlıkta olduğu için daha çok apartlar fazla . Apart dairesi alıp oturup sonra kiraya verebilirsiniz. Ancak apartlarda kesinlikle ses çok büyük sorun duvarlar ince öğrenci için tamam ama sade vatandaş için bence zor olur çünkü yarın öbür gün okullar açıldığında 2 kişilik apartlarda 10 kişi vs ağırlayan komşlarınız olacak rahatsız olmam diyorsanız sorun yok ama aile ve sade vatandaş için dediğim gibi zor çünkü sürekli bir hareketlilik var ve muhattaplarınız hem genç hem de sürekli değişecek. Isparta genel olarak sakin olduğu için merkezden dahi ev alsanız rahatsız olacağınızı zannetmiyorum. Şehrin merkez kısmı eski çarşının vs olduğu kaymakamlık çevresinde Pirimehmet Mahallesinde daireler merkezde olmasına rağmen uygun Cumhuriyet Caddesine bakabilirsiniz mesela çünkü merkez burası olduğu için Isparta'nın ilk apartmanları burada birer mimarlık harikası

en büyük sorun bu yaşlı binalarda hamam böceği popülasyonunun fazla olması. Zaten ev sahipleri genelde yurtdışında veya şehir merkezinde değil yani buralarda da komşularınız yine gençler ağırlıkta olacak aile az malum ancak yapı kalitesi sebebiyle apartmanlar ses noktasında daha mantıklı. IyaşPark AVM ve otogarın hemen karşısında ise modernevler mahallesi var hem otogar hem avm'ye yürüme mesafesinde hem de şehir merkezi olan kaymakamlığa 2 durak . Evler yeni ve genelde memur vb aileleri oturuyor ,bütçenize göre bir apartman dairesi bulabilirseniz en mantıklısı çünkü şehrin ortasında kalıyor yeni eve eski şehrin ortasında. Çünür civarında yani SDÜ civarında yeni yeni apartman ve siteler yapılıyor ama tam şehir formatına girmesi için bence rahat bir yedi senesi var malum Anadoluda kentleşme daha yavaş. Çünür yakın zamana kadar köy olarak geçen bir yer bildiğiniz ahırı vs olan evler ve köy evleri yavaş yavaş yerini apartman ve sitelere bırakıyor. Çevresi boş benim için çok uygun bir lokasyon değil ama tabi tercih sizin. Onun dışında Gökçay civarında çay boyunda yine güzel apartmanlar var ve şehir merkezine yakın kesinlikle değerlendirmelisiniz. Merkezde belirli günlerde köy pazarı oluyor ve taze ürün geliyor . Köy pazarı eski şehir merkezinde mısırcilar çarşının karşısında ara sokakta mutlaka uğrayın. Onun dışında zaten her semtin pazarı var zincir marketler de yine şehirde mevcut. Kışlar Antalya'ya göre (Antalya'nın yayla ilçelerini kast etmiyorum) aşırı soğuk bu yüzden önceliğiniz güney cephesi daire olsun. Ancak benim size tavsiyem modernevler Mah ve ona göre biraz daha dingin olan Gökçay 'a çıkan sokak ve caddelere bakabilirsiniz.