- 19 Haziran 2013
- 24.858
- 62.723
- 30
- Konu Sahibi hippotalamus
Bu çorbadan yapıp yiyeceeemm veee Temel Reis gibi pazılarım olucaakk
Ellerineee sağlıkkk , yarışmada başarılar dilerimmm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ellerine sağlık Hipo,ıspanağı haşlayıp,üzerine sarmısaklı yoğurt döküp severim de ,böyle çorba şeklinde hiç görmemiştim.Sunum çok hoş,başarılar dilerim.Uzun bir aradan sonra şükür geldim kızlar
aklımda bi sürü tarif vardı ama dün eşimin ıspanak almasıyla birinci olamayacağımı bile bile size yöresel bir tat sunabilmek için Hatay yöresinden ıspanak boranisi ile karşınızdayım
Hemen malzemelere geçiyorum..
Eki Görüntüle 2107843
●ıspanak
●200 gr kuşbaşı et
●1 su bardağı pirinç
●1 yumurta
●1 kaşık un
●yoğurt
●soğan
●sarımsak
Eki Görüntüle 2107842
Öncelikle ıspanakları sirkeli suda bekletelim.. sonra pirincinizi suda haşlamaya bırakalım.. pirinçler pişince 1 yumurta, un ve tuzla terbiye ettiğimiz yoğurdu karıştırarak tencereye ilave ediyoruz..
♧püf nokta: Aslında hatayda tuzlu yoğurt kullanılır fakat bulması zor olduğu için ben size normal yoğurt ile tarif veriyorum
Eki Görüntüle 2107841
Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonrasında haşlanmış kuşbaşı etlerimizi ekleyip karıştırıyoruz..
Hazırladığımız soğanlı karışımı tenceree ilave edip özdeşleşmesini bekliyoruz..
Eki Görüntüle 2107840
Sirkeli suda bekleyen ıspanakları durulayıp küçük küçük doğruyoruz ve çorbamıza ilave ediyoruz.. ıspanaklar piştimi çorba hazır..
Eki Görüntüle 2107848
Çorbayı süslemek ve tat vermesi için pul biberi tereyağında yakıyoruz..
Vee sunum...
Eki Görüntüle 2107844 Eki Görüntüle 2107846 Eki Görüntüle 2107847 Eki Görüntüle 2107849 Eki Görüntüle 2107850 Eki Görüntüle 2107851 hepinize afiyet olsun
Teşekkürederim karavana semim ♡♡♡Hippo eline sağlık çok güzel ve lezzetli görünüyor başarılar
Aa gerçekten mi??bende değişik olsun diye fazla bilinmeyen bi tarif seçmiştim :))Bende bu tarifle katılcaktm geç kalmışım ellerine sağlık miss gibi görünüyor canmcm
Teşekkür ederim yap muhakkakBu çorbadan yapıp yiyeceeemm veee Temel Reis gibi pazılarım olucaakk
Teşekkür ederim miucan ♡♡♡Ellerine sağlık hippoşum.. çok orijinal güzel bir tarif olmuş
Bugün de artan ıspanaklara yumurta kırıp yedim yanına sarımsaklı yoğurda bayılırım ama ıspanakla iyi değil diye yemedim :))Ellerine sağlık Hipo,ıspanağı haşlayıp,üzerine sarmısaklı yoğurt döküp severim de ,böyle çorba şeklinde hiç görmemiştim.Sunum çok hoş,başarılar dilerim.
Teşekkür ederim canım.. gerçekten lezzetli :))Ellerinize sağlık, çook lezzetli görünüyor kesinlikle favorilerimden biri
Dene cnm beğenirsin inş..Ellerine sağlık hippocummmmm nefis görünüyor bayılırım ispanaga egeli olarak ama bunu bilmiyordum mutlaka denemem lazimmm
Bahara geliyorum oralara inşallah tuzlu yoğurt alicam inşallah bulurum ama bunu önce deniycem kesin begenirimDene cnm beğenirsin inş..
Teşekkür ederim cnm .. hatay yöresine özgü .. bende evlendikten sonra öğrendim :))ellerine sağlık canım hiç duymadığım bilmediğim bir çorba başarılar diliyorum
Saol cnm .. daha güzel tavalar senin olsunHipposuuummmmmm
Ellerine sağlık canım tabak şahane sunum şahane
Tavayı beğenmedim
Amiiiinnnnn canımSaol cnm .. daha güzel tavalar senin olsun
eşim doğma büyüme hataylı hiç bahsetmedi bana niyeyse :dTeşekkür ederim cnm .. hatay yöresine özgü .. bende evlendikten sonra öğrendim :))
Sen yap bakalım adam şok olsuneşim doğma büyüme hataylı hiç bahsetmedi bana niyeyse :d
Teşekkür ederim raimbowcumm ♡♡♡ellerine saglik basarilar hippom .. annem yapardi bu yemegi gercekten cok guzel :)
sordum da ismi varmış galiba Tonguç mu ne bişey dedi he var öyle bişey diyip geçiştirdi ıspanak sevmiyordaSen yap bakalım adam şok olsun
Bu çorbayı kabakla da yapıyorlar ..sordum da ismi varmış galiba Tonguç mu ne bişey dedi he var öyle bişey diyip geçiştirdi ıspanak sevmiyorda