- 16 Mayıs 2016
- 15.732
- 66.718
- Konu Sahibi hippotalamus
Bu arada arkadaşlar oy verirken ıspanakları yıkamanın ne kadar zor olduğunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bereket konusunda haklısın cnm azcık çıkıyoBir de bereketi yok,benim adam yarim kilo ispanagi on dakikada yiyor yahu.
E ben onu saatlerce yikadim
Once tapmasi lazimdi
Ellerine sağlık hippom nefis görünüyor başarılarUzun bir aradan sonra şükür geldim kızlar
aklımda bi sürü tarif vardı ama dün eşimin ıspanak almasıyla birinci olamayacağımı bile bile size yöresel bir tat sunabilmek için Hatay yöresinden ıspanak boranisi ile karşınızdayım
Hemen malzemelere geçiyorum..
Eki Görüntüle 2107843
●ıspanak
●200 gr kuşbaşı et
●1 su bardağı pirinç
●1 yumurta
●1 kaşık un
●yoğurt
●soğan
●sarımsak
Eki Görüntüle 2107842
Öncelikle ıspanakları sirkeli suda bekletelim.. sonra pirincinizi suda haşlamaya bırakalım.. pirinçler pişince 1 yumurta, un ve tuzla terbiye ettiğimiz yoğurdu karıştırarak tencereye ilave ediyoruz..
♧püf nokta: Aslında hatayda tuzlu yoğurt kullanılır fakat bulması zor olduğu için ben size normal yoğurt ile tarif veriyorum
Eki Görüntüle 2107841
Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonrasında haşlanmış kuşbaşı etlerimizi ekleyip karıştırıyoruz..
Hazırladığımız soğanlı karışımı tenceree ilave edip özdeşleşmesini bekliyoruz..
Eki Görüntüle 2107840
Sirkeli suda bekleyen ıspanakları durulayıp küçük küçük doğruyoruz ve çorbamıza ilave ediyoruz.. ıspanaklar piştimi çorba hazır..
Eki Görüntüle 2107848
Çorbayı süslemek ve tat vermesi için pul biberi tereyağında yakıyoruz..
Vee sunum...
Eki Görüntüle 2107844 Eki Görüntüle 2107846 Eki Görüntüle 2107847 Eki Görüntüle 2107849 Eki Görüntüle 2107850 Eki Görüntüle 2107851 hepinize afiyet olsun
Cnm ben önce yıkıyorum sonra sirkeli suya bastırıyorum sonra duruluyorum.. miktar az yaa rahat oldu
Teşekkürler aslı..Ellerine sağlık hippom nefis görünüyor başarılar
Bir de bereketi yok,benim adam yarim kilo ispanagi on dakikada yiyor yahu.
E ben onu saatlerce yikadim
Once tapmasi lazimdi
Bende toprağı gidene kadar yıkarım.. sirkeli suya da koydum mu zati tertemiz oluyo.. bide duruluyorum ooo...ben ayıklanmış ıspanak alıyorum yine tek tek her yaprağı yıkıyorum içim rahat etsin diye
Ertesi güne kaldığını görmedim :))Bizde de aynı gün bitiyor ıspanak ama zaten öyle de olması gerekiyormuş ikinci kez ısıtıldıgında zararlıymış yesin boşver bitirsin :)
Rica ederim canımTeşekkürler aslı..
İspanaga toren sart benceBizde de aynı gün bitiyor ıspanak ama zaten öyle de olması gerekiyormuş ikinci kez ısıtıldıgında zararlıymış yesin boşver bitirsin :)
harikaa olmuş hippom ya sunum süper ellerine sağlıkUzun bir aradan sonra şükür geldim kızlar
aklımda bi sürü tarif vardı ama dün eşimin ıspanak almasıyla birinci olamayacağımı bile bile size yöresel bir tat sunabilmek için Hatay yöresinden ıspanak boranisi ile karşınızdayım
Hemen malzemelere geçiyorum..
Eki Görüntüle 2107843
●ıspanak
●200 gr kuşbaşı et
●1 su bardağı pirinç
●1 yumurta
●1 kaşık un
●yoğurt
●soğan
●sarımsak
Eki Görüntüle 2107842
Öncelikle ıspanakları sirkeli suda bekletelim.. sonra pirincinizi suda haşlamaya bırakalım.. pirinçler pişince 1 yumurta, un ve tuzla terbiye ettiğimiz yoğurdu karıştırarak tencereye ilave ediyoruz..
♧püf nokta: Aslında hatayda tuzlu yoğurt kullanılır fakat bulması zor olduğu için ben size normal yoğurt ile tarif veriyorum
Eki Görüntüle 2107841
Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonrasında haşlanmış kuşbaşı etlerimizi ekleyip karıştırıyoruz..
Hazırladığımız soğanlı karışımı tenceree ilave edip özdeşleşmesini bekliyoruz..
Eki Görüntüle 2107840
Sirkeli suda bekleyen ıspanakları durulayıp küçük küçük doğruyoruz ve çorbamıza ilave ediyoruz.. ıspanaklar piştimi çorba hazır..
Eki Görüntüle 2107848
Çorbayı süslemek ve tat vermesi için pul biberi tereyağında yakıyoruz..
Vee sunum...
Eki Görüntüle 2107844 Eki Görüntüle 2107846 Eki Görüntüle 2107847 Eki Görüntüle 2107849 Eki Görüntüle 2107850 Eki Görüntüle 2107851 hepinize afiyet olsun
Teşekkürler...Ellerinize sağlık, yarışmada başarılar diliyorum.
Çok teşekkürler :))harikaa olmuş hippom ya sunum süper ellerine sağlık
Teşekkürler cnm.. son dakkaya kadar farklı bir çorba yapacaktım.. sonra değişik olsun diye buna karar verdimCanımmm ellerine sağlık daha önce hiç denemediğim bir çorba ama lezzetli olduğu taa buradan belki oluyor başarılar dilerim iyi ki geldin :)