slm arkadaşlar ikibuçuk yıllık evliyim evliliğimin ilk birbuçuk yılı vajinismus illeti ile onu yenmeyi çalışmakla geçti. ilk etapta kendi şehrimde ve komşu illerde kimse duymadan halledebileceğimizi düşündük ama olmadı. gitmediğim jinekolog,psikolog denemediğim yöntemler kalmadı. başta kızlık zarı açtırma,sıcak su terapisi,istek arttırıcı damlalar, alkol,anlık uyuşturucu sprey,krem,telkin cd.ler,depresan haplar,kas gevşeticiler,parmak egzersizi (ben asla yapamadım ) ve hipnoz ( zaten bu saydıklarımın içinde bir tek biraz da olsa bunun faydasını gördüm ) ama yine de olmadı. ailelerimiz bilmiyordu . bizden artık çocuk sormaya başladılar.bu konu beni sıkmıştı.tedavi çabasına ara verip sırf çocuk olsun diye aşılama yaptırdım o da tutmadı.nette işin uzmanlarını araştırırken nette SÜLEYMAN ESERDAĞ ile tanıştım.ANKARA da kendine ait butik tarzında ki kliniğinde 4 GÜNDE PARMAK EGZERSİZİ OLMADAN 100/100 KALICI OLARAK ÇÖZÜLDÜ.ÖYLE Kİ! BENİM ŞUANDA 3 AYLIK GAYET DOĞAL YOLLA HAMİLE KALDIĞIM VE SEZERYAN İLE DÜNYAYA GELEN BİRi OĞLUM VAR... hamileliğimin 5.ayından itibaren karnım şişmeye başlayınca kafamda iniş çıkışlar oldu.doğum sonrası bu rahatsızlıkyeniden nüksedecek mi? diye ama olmadı.o rahatsızlık o problem orda kaldı.vajinismus bir hastalık değil.grip dahi olduğumuz da bizi 10gün kendimize gelemiyoruz.bu çözümü 4 günde olan bir problem yenmek üstesinden gelmek için önce inanmak gerekir.vajinismus insanı öyle bir hale getiriyor ki! ilk etapta kendimizi sosyal hayattan soyutluyoruz,kendi kendimize 2.sınıf muamelesi yapıyoruz,düğün görmek istemiyoruz,bizden sonra evlenip çocuğu olan insanlarla aynı ortamda bulunmak istemiyoruz (sanki gözümüze sokuyorlar gibi ) halbuki öyle birşey yok,kendimizi illa ki birilerinden üstün görürüz (hepimizde var bu) o yapıyor da ben neden yapamıyorum sorusu sorarız,cinselliğin yaşı ilkögretime kadar düştü bacak kadar çocuklar yapabiliyor da ben neden yapamıyorum benim neyim eksik diyoruz,orda ne var?diyoruz sanki olduğunda ölecekmiş gibi,yediğimiz,içtiğimiz hiç birşey sarmaz,kendimize hiç birşeyi layık görmeyiz,hayata küseriz,kendimize küsüp neden ben? deriz,İLİŞKİMİZİN SINIRI BİR YERDE TIKANIR İŞTE O AN AYNI EVİ PAYLAŞAN SEVGİLİDEN ,AYNI YATAĞI PAYLAŞAN KARDEŞTEN FARKIMIZ KALMAZ.ben çok şükür bu rahatsızlığı bu problemi SAYGI DUYDUĞUM DEĞERLİ İNSAN SÜLEYMAN ESERDAĞ' IN SAYESİNDE YENDİM .KESİNLİKLE TAVSİYE EDECEĞİM, ALANINDA TEK GEÇTİĞİM, HATTA DÜNYADA ONDAN DAHA İYİSİNİN OLDUĞUNU DA DÜŞÜNMÜYORUM UZMANLIĞININ YANI SIRA ILIMLI,DİNGİN,HUZUR DOLU BİR İNSAN VAJİNİSMUS TEDAVİ DE SÜLEYMAN ESERDAĞ DİYORUM TEŞEKKÜRLER.....