- Konu Sahibi Mihribantje
-
Gerçekten mi? Peki hiç kendini annenin yerine koydun mu? Şöyle düşün bi isim beğeniyorsun ve bir gün çocuğuna koymayı hayal ediyorsun ve çocuğun o isimden nefret edip değiştirmek istiyor...çok samimi olarak soruyorum ne hissedersin?Değil mi..:) eski isim diye hoşlanmadığımız birçok ismin aslında çok değerli manaları var..
Teşekkür ederim.
Ben de ismimi pek sevmezdim, ama annemin genç kızlık hayali olduğunu ve çalıştığı zamanlardaki arkadaşından öğrendiğimde çok duygulanmıştım, iş yerindeki daktilosunun üzerine yazıp yapistirirmis daha evli bile değilken..
Ne kadar özel öyle değil mi...:)
Kesinlikle çok üzülürdüm , benim de kızım var ve ismini çok beğenerek koydum eğer buyuyunce beğenmeyebilir.Gerçekten mi? Peki hiç kendini annenin yerine koydun mu? Şöyle düşün bi isim beğeniyorsun ve bir gün çocuğuna koymayı hayal ediyorsun ve çocuğun o isimden nefret edip değiştirmek istiyor...çok samimi olarak soruyorum ne hissedersin?
Yaşın çok genç olduğu için sizli bizli yazmadım :) beni bi abla veya teyze olarak görürsen şayet. Kendimden bi örnek vermek istiyorum.
20 li yaşlarımdayken bazen perşembe geceleri Yasin okurdum kuran bilmediğim halde. Okurken bi kelime dikkatimi çekti, o kadar hoşuma gitmişti ki..o an dedim ki bir gün evlenip kızım olursa isim olarak koyacağım dedim ve 39 yaşında anne oldum :)
Kimseyle de paylaşmadım aman kimse beğenip de koymasınlar diye :))
Annem bazı kişiler çok karşı çıktı ama yine de koyduk eşimle.
Eğer kızım beğenmeseydi çok çok üzülürdüm.
Bunca güzel yorumlardan sonra karar senin. Sevgiler "Mihriban"
Ne demek mişbence ismini kesinlikle değiştirme topluumda çoknadir bulunan bir isim mesala ben kendi ismimde daha kimseye raslamadım babaannemin ismini koymuşlar bana peyrüze
Peki safiye şarkısına ar gelir osman agam ar gelir safiyeme karyola dar gelir. Mihriban ismide çok güzel bir isim türküsü de ayrica guzel.Sanirim türküsü yuzunden değiştirmek isterdim. Zuleyha, Mihriban, sakine gibi isimleri duyunca kafamda direkt türküleri calmaya basliyor.
Gerçekten mi? Peki hiç kendini annenin yerine koydun mu? Şöyle düşün bi isim beğeniyorsun ve bir gün çocuğuna koymayı hayal ediyorsun ve çocuğun o isimden nefret edip değiştirmek istiyor...çok samimi olarak soruyorum ne hissedersin?
Yaşın çok genç olduğu için sizli bizli yazmadım :) beni bi abla veya teyze olarak görürsen şayet. Kendimden bi örnek vermek istiyorum.
20 li yaşlarımdayken bazen perşembe geceleri Yasin okurdum kuran bilmediğim halde. Okurken bi kelime dikkatimi çekti, o kadar hoşuma gitmişti ki..o an dedim ki bir gün evlenip kızım olursa isim olarak koyacağım dedim ve 39 yaşında anne oldum :)
Kimseyle de paylaşmadım aman kimse beğenip de koymasınlar diye :))
Annem bazı kişiler çok karşı çıktı ama yine de koyduk eşimle.
Eğer kızım beğenmeseydi çok çok üzülürdüm.
Bunca güzel yorumlardan sonra karar senin. Sevgiler "Mihriban"
Elif ismini çok koyan oluyor. İki bebekten birinin ismi ya Elif ya zeynepbi de bu çocukların büyüyeceği hiç akıllarına gelmiyor. ayşe, fatma, elif, emine gibi isimlere hasret kaldik.
TAnıdık birisi de eski Türklerde olan Asena ismini koymuştu kızına. Benim aklıma direk dansöz Asena geliyor.
Mihriban dan daha eski emin ol.Asena eski bir isim mi?
Kiz senin adina türkü bile yapmislar ne degistirmesiismim Mihriban 20 yasindayim ve ismimi degistirmeyi dusunuyorum. ismimden bazen utaniyorum cunku gunumuzde modern bir isim degil ve pek yaygin bir isimde degil. bana yakismadigini dusunuyorum acikcasi. Mihriban denince köylu bi kiz aklima geliyor, bencede yakismiyor sana demisti bir arkadasim. bundan dolayi daha fazla kafaya takmaya basladim. ismimin cemre veya melisa olmasini isterdim. sizce degistirmeye degermi ve bu zor bir surec mi? isminiz Mihriban olsaydi degistirmiydiniz?
ne guzel uslubunuz var ya bayildim size(!).konu sahibesin gayet duzgun bi dille konusmus sizin bu ofkeniz kime.bence sizi sinirsiz banlamak gerekiyor bu ne bicim bi konusmaIsmim Mihriban ve sen halt etmişsin. İsim de eminim senin bedenine ait olmaktan mutlu değildir. Böyle aşağılayıcı saçma şey duymadım. İstanbul'un ortasında yaşıyorum fakat köylü de olunabilirdi, ne var bunda?
Metropol kızı olunca ne oluyor. Bilinen 20 olabilir ama IQ seviyen yerlerde. Ismini sevmemeni anlarım fakat böyle köylü olmayı aşağılaman isim üzerinden hiç hoş değil. Umarım değiştirebiliyorsundur da seninle adaş olan bütün Mihribanlar kurtulur.
ne guzel uslubunuz var ya bayildim size(!).konu sahibesin gayet duzgun bi dille konusmus sizin bu ofkeniz kime.bence sizi sinirsiz banlamak gerekiyor bu ne bicim bi konusma
Tek dikkatimi çeken şey köylü kızı derken köylü insanları kucumsemeniiz olmuş umarım bu isimde sizden kurtulur
Bende anlamını bilmiyorumNe demek miş
Mihriban dan daha eski emin ol.
Tam okumadım zaten bunu diyen insan sizin arkadaşınız olamaz ayrıca isim gayet güzel isminizLutfen yazdiklarimi okurmusunuz. Onu ben demedim “arkadasim” demisti. Bunu tekrarlamaktan yoruldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?