ismim sizce cokmu kotu?

değiştirmezdim
bende ismimi ortaokul lise dönemlerinde hiç sevmezdim
şimdilerde de çok beğeniyorum
yakında koyduğunuz isimlerde de sıkılırsınız siz o zamanda mı değiştireceksiniz?

Güzel isim bence hele su yeni nesilde çikan sacma sapan isimlerden kat be kat guzel bi isim babam duyunca hep.der ki ayseye fatmaya ne olmusta boyle anlamsiz isimler koyuyolar der köylu olmanin da.neresi kötu mis gibi adin var kiymetini bil allah baska dert vermesin

Tüm Arkadaslarimin kizlarinin ismi suan Liva, Liya, Miray, Su gibi isimler ya bilmiyorum hem söylemesi zor öyle anlamlari aman amanda güzel degil isimlerin Elifi, Zeynebi yeglerim. Mihriban bence güzel bir isim. Kizim olursa ileride Mihrimah koymak isterdim ama yurtdisinda oldugum icin yapancilara söylemesi zor :)

Ye iç dua et. Bir tanıdığım vardı adı yosma idi. Hem de erkek. Otuzunda değiştirdi :)

Bende ismimin değişik olmasını isterdim. Maalesef babannemin ismi. Bende kısaltarak kullanıyorum.

İki oğlum var. Bundan 20 sene önce kızım olursa hira, şebnem, neslihan vs gibi isimleri koyacaktım. Çünkü bu isimlerden biri benim adım olsun istiyordum. Kızım olmadığı için bunlar da kaldı.

İsminizi sevmiyor olabilirsiniz ama şu her fırsatta köylüyü aşağılayan, küçük gören zihniyet bana çok itici geliyor. Ne demek köylü ismi gibi?! Köylü olmak kötü birşey mi, ya da köylüler bizlerle aynı ismi kullanamaz mı? Biraz eski bir isim olsun hemen bu damgayı yapıştırıyorlar.

Konunuza gelince bence isminiz güzel ama siz çok kafaya takıyorsanız değiştirin, bu kendi kararınız. Cemre, Melisa dışında ne düşünüyorsunuz? Aklınızda başka isimler var mı? Azra, Serra, Sare, Hüma.. Bu tarz isimler hoşuma gidiyor hem anlamlı hem söylemesi de kolay.

Değil mi..:) eski isim diye hoşlanmadığımız birçok ismin aslında çok değerli manaları var..
Teşekkür ederim.
Ben de ismimi pek sevmezdim, ama annemin genç kızlık hayali olduğunu ve çalıştığı zamanlardaki arkadaşından öğrendiğimde çok duygulanmıştım, iş yerindeki daktilosunun üzerine yazıp yapistirirmis daha evli bile değilken..
Ne kadar özel öyle değil mi...:)

Değil mi..:) eski isim diye hoşlanmadığımız birçok ismin aslında çok değerli manaları var..
Teşekkür ederim.
Ben de ismimi pek sevmezdim, ama annemin genç kızlık hayali olduğunu ve çalıştığı zamanlardaki arkadaşından öğrendiğimde çok duygulanmıştım, iş yerindeki daktilosunun üzerine yazıp yapistirirmis daha evli bile değilken..

Mihriban harika melisa ne allah aşkına ya ne kadar sıradan özenti ve itici. Çok özür dilerim eğer melisa isminden olanlar varsa çok çok özür dilerim ama mihriban isminin yanında öyle duruyor. kıyaslanmaz bile. Cemre de güzel ama. Karar sizin tabi ben olsam asla değiştirmezdim bence çok çokk güzel bir isminiz var

Teşekkür ederim.

Arkadaslar daha yeni cok garip birsey oldu.. radyoyu acmistim yemek hazirliyordum. Bi baktim Mihriban turkusu calmaya basladi. Şok oldum ben ismimi bukadar takiyorken birden turku caldi radyoyu tvde acinca. Bir an duygulandim

Arkadaslar arka arkaya calmaya basliyor su andada unutursun Mihriban caliyor. Bu neye isaret ediyor anlamadim ben sok

Valla ben anlamam ismin çok güzel.

Melisa veya cemre dusunuyordum ama emi

arkadasim oyle demisti ben kimseyi asaglamiyorum.

Ay yapma allasen. Kendi ismin bu düşündüğün isimlerden kat kat daha güzel. Ayrıca yani kendine has, özgü bir isim. Benim ismim çevrenin güzel diyebileceği ama 10 kızdan 15'inde var olan bir isim yani, hiçbir özgünlüğü yok. Kardeşimin ismi de benimkiyle benzer ama daha güzel bence. Tabi senin mutluluğun daha önemli, yani mutsuzsan, ismini kendine yakıştırmıyorsan bir şey diyemem ama arkadaş aklıyla iş yapmaya kalkma. Her arkadaş gerçek arkadaşın olmuyor; üstünden ego tatmin ediyor, kıskanıyor vesaire.

Eski oturduğum evimdeki komşunun kızının adı Mihriban'dı ve çok da güzel bir kızdı. İsminden de hiç şikayetçi olduğunu duymadım, o da senden 3-4 yaş büyüktür en fazla. Senin yaş aralığındaki kızlara da konuyor yani bu isim, hiç konmuyor değil.

Son düzenleme:
Olur muu aksine çok naif bi isiim, isme hayranlığım Abdurrahim Karakoç un sevdiği Mihribana yazdığı şiirin hikayesiyle eşdeğer Ben olsam hiç değiştirmem aksine anlamı nereden geldiği belli olmayan isimlere karşı gururla kullanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…