İslam'da sayılar konusunda kafam karıştı 🤔

Canım
Çok teşekkür ederim zarifligin için. Mehfami çok severim. Onu seveni de severim Cok ilginç, merak ettiğim bir başlıkta tanışmış olduk.
Ablam benim. Çok seviyorum bende

Ta ha
Ya sin
......
Daha var hatırlayamadığım
Evet evet dediklerin hâlâ sırları bilinmiyor.
Rivayetlerin çoğuna göre de bilinmeyecek ve Allah ve Rasulü arasında sır imiş abla.
Ama bazı rivayetlere göre de Allahın kudretini göstermek için harfler imiş. Okumuş ve çok etkilenmiştim. Yine bulduğum zaman atarım buraya inşaAllah

İbadetleri mi yazacaksınız? Plan yapsanız daha güzel olur sanki. Madem adım attınız böyle bişeye, Rutin oluşturmak daha da tetikler
İste rutin olusturup burdan takip etmek icin yapacaktik . Kizlar pek uyamiyoruz dediler bende haber ettikce hatirlatmis olurum diye dusundum de bugun ses yok kimseden

İste rutin olusturup burdan takip etmek icin yapacaktik . Kizlar pek uyamiyoruz dediler bende haber ettikce hatirlatmis olurum diye dusundum de bugun ses yok kimseden
Ya yoğun bir gündü kusura bakmayın yeni girebildim,hatta dedim yazamadım kızlara hiç diye,5 vakit namaz kılındı ama başka bir şey yapamadım

İşte aranan kan merhabalar maneviyat rutini konusunda bocalıyorum, fikriniz varsa severek dinlerimmm.
Merhaba, mesela bir çizelge oluşturup en çok neyi hayatınıza katmak istiyor iseniz ya da eksiğiniz ne ise o maddeleri yazabilirsiniz. Örneğin 5 vakit namaz. Eğer bunda zorlanmıyor iseniz kaza namazı kılabilirsiniz. Bunu da mesela günde 2 vakit ya da siz ne kadar kılabilirseniz yazarsınız madde olarak. Sonra günde Kuranı Kerim okuması ekleyebilirsiniz sayfa sayısı ile. Günde 5 sayfa 3 sayfa gibii.. Tefsir okuması yapabilirsiniz. Onu da belli bir sayı olarak erklersiniz. Günü abdestli geçirdim gibi bir madde olabilir. Eğer vaktiniz müsait ise fıkıh ve siyer okumaları yaparsınız. Ama hepsi sayfa sayısı ile belirlense rutin açısından iyi olur. Tesbihatlar yaparsınız. Bunları gün bitiminde veya artık yatacağınız zaman işaretleriniz yaptım yapmadım gibi. İlk etapta aklıma gelen bunlar oldu. Yine aklıma gelen olursa yazarım inşallah

Çok teşekkür ederim,planla hareket etmeyi seviyorum çok motive edici oluyor benim için. Uygulayacağım

Çok teşekkür ederim,planla hareket etmeyi seviyorum çok motive edici oluyor benim için. Uygulayacağım
Rica ederim. Umarım yardımcı olmuşumdur. Tam olarak böyle bişey miydi demek istediğinix bilemedim ama

Müsait değilim arkadaşlar gelecem bugün inşallah kusura bakmayın

Meselâ Hz Peygamber dönemindeYahudi alimlerinden bir kısmı Kur’ân ayetlerinin başında bulunan elif-lam-mim, kaf-ha-ya-ayn-sad gibi huruf-u mukattaayı işittikleri vakit Hz. Peygambere, hesab-ı cifri ile "Ya Muhammed! Senin ümmetinin müddeti azdır." demişler,Hz. Peygamber ise diğer surelerin başındaki mukattaayı okuyarak "yok daha var" diye mukabelede bulunmuştur. (İbn-iKesir, Tefsirü’l Kur’âni’l Azim, 1:38; Sikke-i Tasdik-i Gaybi, s. 87)

Burada benim ilgimi çekmiştir hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…