İslam'da sayılar konusunda kafam karıştı 🤔

Evren matematik hesaplamalar üzerine yaratılmış diye inanıyorum. Bazı sayılar ve bunların titreşim frekansları da şifre olabilir. Kasayı açarken şifreye ihtiyacımız varsa bazı şeylere ulaşmamız için de sayılar önemli.
Buna ben de inanıyorum.🌸Lakin kaynak nedir?Kur'an ve hadis sahih değil mi bizler için?Tamam matematik,bilim evet çok gerçekçi ve mantıklı. Ama kim demiş o hesaplara göre şu ayet şu kadar okunacak diye?Benim soru işaretlerim burda başlıyor.😊

Buna ben de inanıyorum.🌸Lakin kaynak nedir?Kur'an ve hadis sahih değil mi bizler için?Tamam matematik,bilim evet çok gerçekçi ve mantıklı. Ama kim demiş o hesaplara göre şu ayet şu kadar okunacak diye?Benim soru işaretlerim burda başlıyor.😊
Bazı ilimler keşifler istiyor. Bu keşfi biz somut olarak görmek bilmek istiyoruz. Kimbilir Allah bu ilmi sevdiği dostlarının kalbine ilham ediyordur. Zamanla çozulecegine inanıyorum. :dua:

Kur' anı Kerim' deki şifreli huruf-u mukatta dediğimiz harfler var sırrı hâlâ çözülmüş değil. Bunlar da benim dikkatimi çeker hep merak ederim. Yüce Allah sure başlarına neden bu harfleri koymuştur? Sayılar gibi bu harflerin de bir anahtar görevi var bence.

Kur' anı Kerim' deki şifreli huruf-u mukatta dediğimiz harfler var sırrı hâlâ çözülmüş değil. Bunlar da benim dikkatimi çeker hep merak ederim. Yüce Allah sure başlarına neden bu harfleri koymuştur? Sayılar gibi bu harflerin de bir anahtar görevi var bence.
Evet,muhakkak. İçimden bir ses çok yol katedemeyeceğimi söylüyor ama yinede hız kesmeden araştıracağım. Çok fazla sır,şifre olduğu kesin. Kılavuzla sınırlı değil,kainatın şifrelerini barındıran bir kitap.❤️

Çok iyiyim black light. Eski nickin ne acaba :confused: İnşallah sen de iyisindir. 😍
Jane eski nickim. Ama seninle pek muhabbetimiz olmadı ben bu nicki kullanıyorum hep, iyiyim ben de çok şükür 🥰 biz Mehfam Mehfam ile arkadaşız, yani görüşüyoruz özelden. Bir de çok sıcak birine benziyorsun 🙈

Jane eski nickim. Ama seninle pek muhabbetimiz olmadı ben bu nicki kullanıyorum hep, iyiyim ben de çok şükür 🥰 biz Mehfam Mehfam ile arkadaşız, yani görüşüyoruz özelden. Bir de çok sıcak birine benziyorsun 🙈
Çok teşekkür ederim zarifligin için. :KK60: Mehfami çok severim. Onu seveni de severim :KK68:Cok ilginç, merak ettiğim bir başlıkta tanışmış olduk.🌹

Geçen tefsirde okudum ama not almamıştım, bakayım tekrar. Bulursam buraya da atarım🥰

Bu harfler Elif Lam Mim demi . Bende bunu cok merak ediyorum. Sırları cozulmemis.

X