Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ya da yeni konu da açabiliriz sıkıntı olacaksa. Bilmiyorum tam olarak sıkıntı olur mu?Mune'yi kızdırmayalım daKatılıyorum
Bence de diri tutalım burayı, konu başlığı farklı olur konu içinde konuştuğumuzdan ama bir şey olmaz
Haklısınız katılıyorum ama benim asıl sorum şuydu İslam'da sayıların bir kaynağı var mı?Kâinatta herşey bir ölçüyle yaratıldığı için bu sayıların, büyük anlamları olabilir.
Mesela, kromozomlar, organ sayıları, çiçeklerin taç yaprak sayıları gibi gibi herhangi bir bozuklukta denge bozuluyor.
Bu okuma konusunda bu şekilde diye düşünüyorum
Olabilir, yok ya kızmaz sonuçta araştırma, sorgulama ile ilgili kimseyi kızdırmıyoruz kiYa da yeni konu da açabiliriz sıkıntı olacaksa. Bilmiyorum tam olarak sıkıntı olur mu?Mune'yi kızdırmayalım da
Çocukluğumuzdan beri bu şekilde ögretildiği için; aman taş olursun, Allah çarpar, çok günahh...diye diye bilinç altımıza Allah'tan korkmamız ve onu irdelemememiz dayatıldığı için bazı konularda dini sorgularken çokça suçluluk duygusu hissettiğim olmuştur. Allah bizlere akıl fikir vermiş ve "oku" diye buyurmuş ama ona rağmen ısrarla bu konularda cahil kalınmamız ve kendine her hoca diyenin sözüne imtina ile inanmamız bekleniyor. Felanca hoca böyle söylüyor diyerek o hocayı o konuda refarans olarak gösteriyor ve soylenen o şeyi doğru olarak kabul ettiği gibi senin de etmeni bekliyor bir takım cahil kesim. Tamam o öyle söyledi de sen sorgulandın mı? Adamın kendi yorumu mu yoksa hakikatten kuranda bir karşılığı var mı bunun? Mesela benim ananem 70 küsür yaşında ve ezelinden beri namazında niyazındadır. Okuduğu herhangi bir duanın anlamını söylemesini istedigimde söyleyemiyor çünkü bilmiyor, araştırmamış, buna gerek görmemişCunku dinden cikarsiniz diyenler cahil olduklarindan sorgulamayi gunah sanıyorlar sadece Allah oyle istedi diyolar . Bizde Allah oyle istedi biliyoruz ama Allah n bize ogretmek istedikleri var bosuna gelmedik bu dunyaya bunlari neden ogrenmeyelim dimi
Ya işte bu çok büyük bir sorun maalesef.Çocukluğumuzdan beri bu şekilde ögretildiği için; aman taş olursun, Allah çarpar, çok günahh...diye diye bilinç altımıza Allah'tan korkmamız ve onu irdelemememiz dayatıldığı için bazı konularda dini sorgularken çokça suçluluk duygusu hissettiğim olmuştur. Allah bizlere akıl fikir vermiş ve "oku" diye buyurmuş ama ona rağmen ısrarla bu konularda cahil kalınmamız ve kendine her hoca diyenin sözüne imtina ile inanmamız bekleniyor. Felanca hoca böyle söylüyor diyerek o hocayı o konuda refarans olarak gösteriyor ve soylenen o şeyi doğru olarak kabul ettiği gibi senin de etmeni bekliyor bir takım cahil kesim. Tamam o öyle söyledi de sen sorgulandın mı? Adamın kendi yorumu mu yoksa hakikatten kuranda bir karşılığı var mı bunun? Mesela benim ananem 70 küsür yaşında ve ezelinden beri namazında niyazındadır. Okuduğu herhangi bir duanın anlamını söylemesini istedigimde söyleyemiyor çünkü bilmiyor, araştırmamış, buna gerek görmemiş
Tamam o haldeOlabilir, yok ya kızmaz sonuçta araştırma, sorgulama ile ilgili kimseyi kızdırmıyoruz ki
Meal bence çok önemli bu konuda. Aslolan arapça evet ama ne okuyorum,emir ne,bana ne yasak,ne doğru bilmeliyim yaniÇocukluğumuzdan beri bu şekilde ögretildiği için; aman taş olursun, Allah çarpar, çok günahh...diye diye bilinç altımıza Allah'tan korkmamız ve onu irdelemememiz dayatıldığı için bazı konularda dini sorgularken çokça suçluluk duygusu hissettiğim olmuştur. Allah bizlere akıl fikir vermiş ve "oku" diye buyurmuş ama ona rağmen ısrarla bu konularda cahil kalınmamız ve kendine her hoca diyenin sözüne imtina ile inanmamız bekleniyor. Felanca hoca böyle söylüyor diyerek o hocayı o konuda refarans olarak gösteriyor ve soylenen o şeyi doğru olarak kabul ettiği gibi senin de etmeni bekliyor bir takım cahil kesim. Tamam o öyle söyledi de sen sorgulandın mı? Adamın kendi yorumu mu yoksa hakikatten kuranda bir karşılığı var mı bunun? Mesela benim ananem 70 küsür yaşında ve ezelinden beri namazında niyazındadır. Okuduğu herhangi bir duanın anlamını söylemesini istedigimde söyleyemiyor çünkü bilmiyor, araştırmamış, buna gerek görmemiş
Kesnlikle oyle. Allah bize kurani gondermis ama onu Allah a okuyoruz onun buna ihtiyaci yok ki bizim kuran a ihtiyacimiz var. O zatn ondan ogrenelim diye gondermis sadece arapcasindan ne dedgmzii bilmeden Allah n bize soylediklerini tekrar kendisine okuyoruz. Oysa o bizim onun anlamini ne demek istedgni ogrenip oyle yasamamizi istiyor. Bu yuzden kendi dilimizde meal okumali ne demek istiyor diye ogrenmeliyizÇocukluğumuzdan beri bu şekilde ögretildiği için; aman taş olursun, Allah çarpar, çok günahh...diye diye bilinç altımıza Allah'tan korkmamız ve onu irdelemememiz dayatıldığı için bazı konularda dini sorgularken çokça suçluluk duygusu hissettiğim olmuştur. Allah bizlere akıl fikir vermiş ve "oku" diye buyurmuş ama ona rağmen ısrarla bu konularda cahil kalınmamız ve kendine her hoca diyenin sözüne imtina ile inanmamız bekleniyor. Felanca hoca böyle söylüyor diyerek o hocayı o konuda refarans olarak gösteriyor ve soylenen o şeyi doğru olarak kabul ettiği gibi senin de etmeni bekliyor bir takım cahil kesim. Tamam o öyle söyledi de sen sorgulandın mı? Adamın kendi yorumu mu yoksa hakikatten kuranda bir karşılığı var mı bunun? Mesela benim ananem 70 küsür yaşında ve ezelinden beri namazında niyazındadır. Okuduğu herhangi bir duanın anlamını söylemesini istedigimde söyleyemiyor çünkü bilmiyor, araştırmamış, buna gerek görmemiş
Ben daha once bilmedgmden ceza yedimde Yinede soralim bence burdan boyle devam etsek bi sakincasi varmi kendi halimizde arstirma yapiyoruz sonucta. MuneTamam o halde
Dua kısmında topik açsak niye kızsın ki? Hem başkaları da gelmek ister belki zamanlaBen daha once bilmedgmden ceza yedimde Yinede soralim bence burdan boyle devam etsek bi sakincasi varmi kendi halimizde arstirma yapiyoruz sonucta. Mune
Guzdl bir sohpet grubu olacagi kesinDua kısmında topik açsak niye kızsın ki? Hem başkaları da gelmek ister belki zamanla
Ben daha once bilmedgmden ceza yedimde Yinede soralim bence burdan boyle devam etsek bi sakincasi varmi kendi halimizde arstirma yapiyoruz sonucta. Mune
Merhaba,Sevgili Mune sendeyiz.
Teşekkür ederim ablacımMerhaba,
hemen cevaplayalım
Oksijensizsu siz dini içerikli bir konu açmış sonra yasak diyen üyeler olunca silmişsiniz, o yüzden işlem yapılmış, ki konunuz gebelik bölümündeymiş.
Dualarımız Sizinle bölümü dışında hiçbir bölümde dini içerikli konu ve mesaj yazılamaz yasak.
Bu konu Dualarımız Sizinle bölümünde olduğundan açık kalabilir sorun olmaz ama -Bibli size de özelden belirttiğim gibi polemik, üslupsuz yorumlar, hakaret vs olursa müdahale etmem gerekir, din herkesin hassas noktası olduğundan dikkatli olmak gerekiyor
Tamamdır anlaştık o zamanTeşekkür ederim ablacım
Dikkat ederiz inşallah, polemik yaşandığında seni etiketleriz
Tesekkur ederiyoruz sevgili Mune. Ben lohusayken ibadetle ilgili soru soracaktim tam yazinca kanamam basladi sormama gerek kalmadi diye sileyim demistim bilmiyordum burda boyle kurallar oldugunu.Ogrenmis oldum artik daha dikkat ediyorumMerhaba,
hemen cevaplayalım
Oksijensizsu siz dini içerikli bir konu açmış sonra yasak diyen üyeler olunca silmişsiniz, o yüzden işlem yapılmış, ki konunuz gebelik bölümündeymiş.
Dualarımız Sizinle bölümü dışında hiçbir bölümde dini içerikli konu ve mesaj yazılamaz yasak.
Bu konu Dualarımız Sizinle bölümünde olduğundan açık kalabilir sorun olmaz ama -Bibli size de özelden belirttiğim gibi polemik, üslupsuz yorumlar, hakaret vs olursa müdahale etmem gerekir, din herkesin hassas noktası olduğundan dikkatli olmak gerekiyor
Sorun değil, site işleyişi, kurallar vb aklınıza takılan bir şey olursa bana özelden yazın, anında cevap veremiyorum bazen ama fırsat bulur bulmaz yanıtlıyorumTesekkur ederiyoruz sevgili Mune. Ben lohusayken ibadetle ilgili soru soracaktim tam yazinca kanamam basladi sormama gerek kalmadi diye sileyim demistim bilmiyordum burda boyle kurallar oldugunu.Ogrenmis oldum artik daha dikkat ediyorum
Tamamdır tesekkur ederiz gercekten iyi ki boyle bir site var bu aradaSorun değil, site işleyişi, kurallar vb aklınıza takılan bir şey olursa bana özelden yazın, anında cevap veremiyorum bazen ama fırsat bulur bulmaz yanıtlıyorum