onlarda laiklik varmı. bilemiyorum. bizden oldukça farklı çünkü kuralları..Belirtilen ülkerin hepsi cumhuriyetle yönetiliyor Suudi Arabistan (krallık) hariç. Bir de Pakistan İslam Cumhuriyeti olarak geçer.
Yani Türkiye bu listede bulunabilir. Müslüman yoğunluğuna göre oluşturulmuş bir liste bence. Belirtmek istedim.
Bizde de var diye geçiyo da pek ortalarda görünmüyor kendileri maalesef :)
Belirtilen ülkelerin anayasalarını bilemicem de en azından Cumhuriyet olarak geçiyolar orası kesin.
Tunus=Üniter devlet, Yarı başkanlık sistemi, Cumhuriyet
Mısır=Cumhuriyet
Irak=Federal cumhuriyet, Parlamenter cumhuriyet, Cumhuriyet, Parlamenter sistem
Lübnan= Devlet Başkanı Mişel Süleyman
- Başbakan Tammam Salam
- Parlamento Başkanı Nebih Berri
Pakistan= Federal cumhuriyet, Parlamenter cumhuriyet
S.Arabistan= - Kral ve veliaht
Neyin arastirmasi bu? Kim islama ne kadar inaniyor, kim islami kurallari ne kadar uyguluyor arastirmasi mi?
Arastirma konusu " inandiginiz icin mi kapaniyorsunuz yoksa cevre baskisi yüzünden mi" olsa anlayacagim yine.
Inancla ilgili bir konu hakkinda, kim kim icin karar verebilir.
Herkes neye inaniyorsa, nasil inaniyorsa öyle giyinir.
Size mi soracaklar nasil giyinecegini?
Insanlarin inanclari ( daha dogrusu müslümanlarin) ile ugrasmayi ne cok seviyor bu millet ya.
Müslüman ülkeler böyle bir arastirma yapsa hadi neyse, size ne oluyor yahu?
Ben gidip Amerika ya Katholisch rahibeleri ve papazlari mi dogru yapiyor, Enfangelisch rahibeler ve papazlari mi? diye soruyor muyum?
Müslümanlar arasinda kimse Kuran in emri oldugu icin örtünmüyor, kafalarina silah dayandigi icin örtünüyor millet, gelin kurtarin kadinlari n´olur!
Zaten kadin dedigin isteyerek örtünür mü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?