• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İslam ülkeleri yanıtladı: Kadın nasıl giyinmeli?

Mune kısmen öle.Bir tanıdığın tesettürlü bir kızı var Fransa da.Bir şey sormak için birisine yaklaştığımız zaman para vermeye kalkıyolar,hep Müslümanları dilenirken tanımışlar diyor.(yada kapalı kesimi öle tanıdılar belki)

Abla,
Eskiden beridir Türkiye'ye karşı bir önyargı var, yabancı filmler, diziler ya da belgesellerde Türkiye gösterilecekse eğer lüks oteller, avmler gösterilmez, ben hiç bebek sahilinde çekim yapıldığını bilmem veya İstanbul'un meşhur eğlence mekanları yer almaz yabancı dizilerde, çoğunlukla tarihi mekanı gösteriyoruz bahanesiyle kapalı çarşı çevresinde çekim yapılır ki kendi figüranlarına fes taktırıp iki de nargile içen adam koyduklarında kapalı çarşının bir anda havası değişir, olur sana arap ülkesi, fonda arap müzikleri ya da ezan kullanılır, algıda seçicilik yaratılıyor, fes, ezan, kapalı çarşı ah işte bunlar Türkler deniyor.

Oysa biz kültürel yönden çok zengin, çok renkli bir ülkeyiz.

Adını vermeyeceğim eskiden sürekli seyrettiğim bir Amerikan dizisi vardı, dizi polisiye bir diziydi, birkaç bölümünde Türkiye gösterildi, sözüm ona teröristlerin peşine düşülüyor vs, ülkemi tanıyamadım, sanırsınız Arap ülkesi, fesli adamlar, çarşaflı kadınlar, yol kenarında oturan adamlar nargile içiyor, fonda arap müziği:20:
Avrupa ülkeleri bizi öyle bir yansıtıyor ki sanırsın erkekler sokakta fesli mesli.
Kendi arka sokaklarını verseler ya:51:

Nikita mı :52: Eğer o değilse bile onunda bir bölümü aynen böyleydi şoka girmiştim nasıl ya burası Türkiye mi dedim

arkadaşlar geçen yıl james bond filmine gitmiştim bi kısmı istanbulda çekildi diye sinirimden öldüm
türkiye de çekilen sahneler öyle saçma sapan ki ben ömrümde öyle insanlar görmedim istanbulda
yurtdışında izleyen biri istanbul hakkında ne düşündü Allah bilir
istanbulun hiç bir güzelliği de gösterilmemişti arkadaşımla sinirlenip çıktım

ama bunda en çok kültür bakanlığını suçluyorum
millet turist çekmek için dünyaca ünlü yazarlara kitaplar yazdırıp filmler çektiriyo mesela paris ve romanın tanıtımı için dan brown a kitap yazdırıp filmini çekmişlerdi
hatta ben o filmleri izleyince romayı ve vatikan ı merak edip gitmiştim (melekler ve şeytanlar filmi)

bizimkiler de her önüne geleni kabul edip ülkemizin yanlış tanıtılmasına izin veriyo
eğer bize bir faydası olmayacaksa gelmesinler daha iyi
zaten çekimler sırasında kapalı çarşının çatılarına bile zarar vermişler

Evet maalesef...Kendimden örnek vereyim, eğitim için yurtdışına uzun soluklu gittiğim bir dönemde, epey çevrem olmuştu ilk bi herkesin herkesi tanıma dönemi olur ya facebooktan eklemeler vs. Ben gittiğim ülkede şortla, minilerle geziyordum ki Türkiyede yaşadığım ilde de öyle giyinirim üniversite dönemi olsun sonrası olsun...e haliyle facebook fotoğraflarımda hep elbiseler, etekler, kollar saçlar açık. Neyse o yurtdışında olduğum dönem herkesin en çok sorduğu sorular "facebooktaki fotoğrafları hangi ülkelerde çekindin, ülkende böyle gezemezsin sana çok üzülüyoruz buraya biraz rahat nefes almak için geldin değil mi?" tarzı saçma sapan sorulardı...:ssz: Allahtan ülkemizi de kendimi de güzelce ifade ettim biraz Türkiyeyi tanımış oldular :51:

hangi ülkeye gitmiştin ki ben de avrupa da eğitim için çeşitli ülkelerde bulundum ama hiç böyle tepkiler almadım
belkide düşünüp söylememiş te olabilirler tabi

Aslinda öyle güzel biliyorlar ki Türkiye nin nasil bir yer oldugunu.

Ben aralarindayim, Türkiye yi cok güzel taniyorlarda biliyorlarda.

Ellerinde tatile gidilecek ülkelerin brosürleri, güzel Türkiye min de o güzel dogal, tarihi yerleri, sahilleri.

Hepsini biliyorlar.

Filmlerde öyle yapmalari, Türkiye nin nasil oldgunu bilmediklerinden degil.

Daha dogrusu zorlari Türkiye ile degil.

Onlarin zorlari Müslümanlikla, islamla.

Türkiye nin % olarak azinligi müslüman olsaydi bak öyle tanitiyorlarmiydi.

Yani siz caninizi SIKMAYIN bosuna, o ülkenin halklari cok iyi biliyor neyin ne oldugunu.

Hatta kendi ülkemin bazi vatandaslarindan bile iyi biliyorlar diyebilirim:))

Son düzenleme:
hangi ülkeye gitmiştin ki ben de avrupa da eğitim için çeşitli ülkelerde bulundum ama hiç böyle tepkiler almadım
belkide düşünüp söylememiş te olabilirler tabi

İngiltere, Londra'da simon. Soranlar genelde Amerikalı, meksikalı ve doğu avrupa ülkesi (çek cum., macar) vatandaşı arkadaşlarımdı.

bir yaraticiya inanip inanmamakta serbestsiniz elbette. inanmiyorsaniz istediginiz gibi yasamakta özgürsünüz.

Dinde zorlama yoktur, yani müslüman olup olmamak hususunda zorlama yok. Müslüman olduktan sonra, müslüman gibi yasamaya zorlama var. Simdikiler diyor ki biz hem müslümanligi kabul edelim, hem de gavur gibi yasayalim. Islam seriatinin asla müsade etmedigi bir husustur. Müslüman isen, müslüman gibi yasayacaksin. Osmanli bunu yapiyordu. Müslüman olmayanlara meyhane acikti. Zaptiye giriyor meyhaneye, bir tane müslüman yakalarsa orada, 70 sopa dayak atiyor. Müslüman olmayana seytanin bol olsun deyip cikiyor. Bunun manasi „Müslüman olup olmamakta özgürsün. Müslüman olduktan sonra özgür degilsin. Islama bağlısın. Aklın, iraden Islama tabi olur.“ Bunda garipsenecek ne var? Sen Yesilay dernegine üye olmaya mecbur degilsin. Oldunsa icki icmeyeceksin. Icki iceceksen kayit olma buraya. Gavur gibi yasamak istiyorsan, müslümanim deme. Olma müslüman, kimse sana bir sey demez. Gavurluk da hak. Allah Cehennemi bosuna yaratmamis.

Osmanlı Tarihini hiç bilmiyorsun. Başta çoğu padişah alemciydi. İçki ile sadece 4. Murat mücadele etmiştir. O da 70 sopa vurdurmamış, sokaklara idam etmiştir. Ama kendi içmeye devam etmiştir.
Bugün Hollanda'da uyuşturucu serbesttir. Cebinde 2,5 gr taşıyabilirmiş bir kişi. Osmanlı'da her mahallede kavhelerde afyon serbestti. Hatta Fatih oğlu Bayezid'in hocasına mektup göndermiştir. Bayezid afyon kullandığını haber aldım, tez bıraka diye...
Tarih bilgilerini gözden geçirirmisin lütfen

tabii ki de bizi Yaratan bilir nasil giyinmemiz gerektigini.
tabii ki de bizi Yaratan bilir nasil yasamamiz gerektigini.

zira O yaratmistir, yarattigi insanin nasil yasamasi gerektigini elbette yine Yaratan bilir.

bunu anlamak bu kadar zor mu?

bir arabayi icat eden, arabanin nasil calismasi gerektigini bilir.
zira o icat etmistir.
araba ucmak istese, yüzmek istese, bu cok sacma olmaz mi?
kurallari arabayi icat eden koymustur, nasil calismasini istiyorsa öyle yapmistir.

bunu anlamak bu kadar zor mu?

neyin pesindesiniz?

Tabii ki yaradan bilir, ben yaratmayan bilir gibi bir iddiada bulunmuyorum. Ama bizden isteklerini de Kur'an-ı Kerim'de bildirmiştir. Örtünmek farzdır. Ama bunu şekle sokak bilinçsiz yapılıyorsa cahillik, Bilinçli yapılıyorsa ihanettir. Örneğin bir kadın başını şalla , atkıyla,hatta şapkayla örtebilir. Bazı kesim hemen itiraz eder. Öyle olmaz Arabistan gibi örtünecen. Neden acaba? Bu işin içinde bir iş olmasın? Meselao tarz giysi üreten fabrikayı zengin etmek olmasın amaç; başörtü araç

en çok afrika kadınlarının giysilerini beğendim.....herşey fora......bir tek aksesuar takıyorlar.........moda takibi yok.........sonra gelsin memelerini sallaya sallaya danslar:52::52::52::52::52::52:

hiç anlamam insanları giyimine göre katagorize eden yargılayan insanları:19:

kapanan kendine kapansın açık olanda tercihini yaşasın günahsa vebalini çekecek olan kendisi siz dışlayıp yargılayınca tercihlerindenmi vazgececek??

saygımız yok kimseye ben nasılsam herkes öyle olacak doğru olan bu mantığı var: kapananın geri başı açık olanın imansız olarak görüldüğü bi ülkede yaşıyoruz kim ne dersin :19:

İngiltere, Londra'da simon. Soranlar genelde Amerikalı, meksikalı ve doğu avrupa ülkesi (çek cum., macar) vatandaşı arkadaşlarımdı.

hımm anladım
ben paris roma barcelona ve prag da bulunmuştum londrada kalamadım hiç
çek cumhuruiyetinde hiç öyle tepkiler almamıştım kişiye göre değişiyo demek ki görüşler
ya da daha türklerle karşılaşmamış ta olabilir senin çevrendekiler ama müslüman olduğumuzu duyunca farklı bi algıya kapılıyolar sanırım

anketi bi yana birakirsak cevaplarda " bizi arap saniyorlar "yakinmasi var :) ulkemizin suriye iran ve irak ile bir siniri var ve arabasitandan cikip yayilmis bir dine islama inaniyor ülkenin cogunlugu, fes carsaf ise daha 100 yil önce bu milletin kiyafeti idive 100 yil öncesine kadar latin alfabesi degil arap alfabesi kullaniyorduk, hem ne demis ustad Cemil Meric, " Butun Kur`anlari yaksak, bütün camileri yiksak, Avrupalinin gözünde Osmanliyiz, Osmanli, yani Islam, yani karanlik, tehlikeli, düsman bir yigin.

arkadaşlar geçen yıl james bond filmine gitmiştim bi kısmı istanbulda çekildi diye sinirimden öldüm
türkiye de çekilen sahneler öyle saçma sapan ki ben ömrümde öyle insanlar görmedim istanbulda
yurtdışında izleyen biri istanbul hakkında ne düşündü Allah bilir
istanbulun hiç bir güzelliği de gösterilmemişti arkadaşımla sinirlenip çıktım

ama bunda en çok kültür bakanlığını suçluyorum
millet turist çekmek için dünyaca ünlü yazarlara kitaplar yazdırıp filmler çektiriyo mesela paris ve romanın tanıtımı için dan brown a kitap yazdırıp filmini çekmişlerdi
hatta ben o filmleri izleyince romayı ve vatikan ı merak edip gitmiştim (melekler ve şeytanlar filmi)

bizimkiler de her önüne geleni kabul edip ülkemizin yanlış tanıtılmasına izin veriyo
eğer bize bir faydası olmayacaksa gelmesinler daha iyi
zaten çekimler sırasında kapalı çarşının çatılarına bile zarar vermişler

Al benden de o kadar, eşimle izlerken şoklara girdik.Burası nasıl İstanbul olur diye birde polis arabalarımızı belki 20 - 30 yıl önceki araçlardan seçmişler.Alakası bile yoktu ama adamlar bilerek yapıyor,hangi ülkeyi nasıl tanıtmak istiyorlarsa ellerindeki müthiş gücü o şekilde kullanıyorlar.

Al benden de o kadar, eşimle izlerken şoklara girdik.Burası nasıl İstanbul olur diye birde polis arabalarımızı belki 20 - 30 yıl önceki araçlardan seçmişler.Alakası bile yoktu ama adamlar bilerek yapıyor,hangi ülkeyi nasıl tanıtmak istiyorlarsa ellerindeki müthiş gücü o şekilde kullanıyorlar.

peki o akreplerle bira içtikleri sahneye ne demeli
ben yabancı olsam türkler böyle manyak insanlar mı derdim heralde o kadar sinir oldum ki şöyle tepeden bile istanbulun güzelliğini bile çekmemişler ama hong kong tu galiba sonraki gittikleri şehri baya baya güzel çekmişler insanın gidesi geliyodu mesela çok modern güzel bi şehre benziyodu
filme gidip te para kazandırdığım için sinir oldum
bi de bond un yanında kaldığı kadın da türke pek benzemiyodu sanki iranlı kadınlara benziyodu

peki o akreplerle bira içtikleri sahneye ne demeli
ben yabancı olsam türkler böyle manyak insanlar mı derdim heralde o kadar sinir oldum ki şöyle tepeden bile istanbulun güzelliğini bile çekmemişler ama hong kong tu galiba sonraki gittikleri şehri baya baya güzel çekmişler insanın gidesi geliyodu mesela çok modern güzel bi şehre benziyodu
filme gidip te para kazandırdığım için sinir oldum
bi de bond un yanında kaldığı kadın da türke pek benzemiyodu sanki iranlı kadınlara benziyodu

Offf evet üşenmedim yine izledim akrepli sahneyi biz nasıl egzotik çatlaklarmışız haberimiz yok ����,tiplerin zaten Türklerle hiç alakası yok.İşte elden birşey gelmiyor böyle sinir olduğumuzla kalıyoruz ��

Son düzenleme:
Offf evet üşenmedim yine izledim akrepli sahneyi biz nasıl egzotik çatlaklarmışız haberimiz yok ����,tiplerin zaten Türklerle hiç alakası yok.İşte elden birşey gelmiyor böyle sinir olduğumuzla kalıyoruz ��

aynen öyle
bi daha bu seriyi izlemicem sadece başka da yapacak birşey yok zaten

anketlerin gerçeği yansıtmadığı gün gibi ortada tamamen safsata.neden Endonezya yı listeye almamışlar çünkü gerçekleri görmek i

stemedikleri için 230 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık islam ülkesi. ayrıca bazılarını yazdığı gibi lübnan bizden daha

modernmiş o da çoğu kişinin başının açık olmasından mış mış mış ne kaadar sığ bir düşünce . ayrıca kapandığı için D vitamini

yoksun kalındığını belirterek ne yalan yazacağını mı ararsın . yazık bu ankete inanlara yaa
:37::nazar::nazar:

Back