• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İslam ülkeleri yanıtladı: Kadın nasıl giyinmeli?

İslam ülkeleri önce kadına nasıl davranılması gerektiğini araştırsın...
Misal Türkiye'de son 10 yılda 4 binden fazla kadın öldürüldü ve istatistiklere göre her 4 saatte 1 kadın tecavüze uğruyor..
Diğer Müslüman ülkelerdeki kadınların da halini biliyoruz zaten..
Oysaki kadına en büyük değeri veren din İslam..
Ne acı bir tezat..

]İlk defa Weiss ın yorumunu beğendim sanırım[/COLOR]:1: Ben de bu soruyu soranlara ve sorulanlara takılmıştım çünkü.. Nasıl giyinmeyi tercih edersiniz diye kadına sormak başkadır, kadn nasıl giyinmelidir diye sormak bambaşka kötü niyetli bir harekettir..
ilginçtirki bende:27:

Son düzenleme:
Bu araştırma yalnızca kadınları islamdan soğutmaya hizmet ediyor
'' ilimden bilimden uzak olan müslüman ülkelerinin çok cabuk tahrik olabilen erkekleri kendilerine engel olamadıklarından cinsel dürtülerine gem vurabilmek için kadını kapatıyor, yani inanarak örtünme diye bişey yok buna erkekler karar verir islam ülkesinde kadın olursan başına bunlar gelebilir'' araştırmadaki mesaj budur....
Bizi yan yana koydukları ülkelere bak ya hangisine benziyoruz? ayağınızı denk alın bunlara benzersiniz demek istemişler heralde ..! Bize in kötü örnek gösterdikleri İslam ülkelerin hepsinin yönetimi zaten bunlarda Mısır cumhuriyetmiş külahıma anlatsınlar , yıllarca sömürülmüş asimile edilmiş Tunus , Yine bunların oyununa gelip Mezhep çatışmalarından gözünü açamayan Pakistan ...

Arap ulkeleriyle ayni sinifa konmamiza uzuldum
Onlarda zorlama var ama bizde yok neden ki bu arastirma acaba, bu isguzarlik amerikaya mi dusmus o da ayri mesele
Ulke yoneticilerinin giyinme kurali koymasi ne sacma bisey
Turkiyeye aferin ; gelisiyoruz ya mutlu oluyorum...

Kadin nasil giyinmeli diye bi soru da cok sacma; inanarak kapanan da Allah icin kapanir; ayrica Allah icin olmasa kimse de kapanmazdi diye dusunuyorum.
Ben kendi adima konustum son cumlemde :))
Yazin sicaginda ortunmenin baska bi aciklamasi yok cunku

Valla keşke son cümlenizdeki gibi olsa...

Üniversitede bi kız vardı bizim,kapalı kendini daha seksi hissediyordu.:27:

Ama ne kapanmak...:ssz: Yanında çıplak bi kadın olsa ona değil,o kıza bakılırdı.:31:

Valla keşke son cümlenizdeki gibi olsa...

Üniversitede bi kız vardı bizim,kapalı kendini daha seksi hissediyordu.:27:

Ama ne kapanmak...:ssz: Yanında çıplak bi kadın olsa ona değil,o kıza bakılırdı.:31:

Evet zaten ben olmasi gerekenden bahsettim
Yoksa insan icin,siyaset icin, birilerine yaranmak icin falan kapanani saymadim bile:34:

Amerikadan konu açılırsa işin içinden çıkamayız......onlar Türkiyenin islam devleti olmasına çabalarlar...........biz de batı gibi çalışan üreten bir devlet olsaydık sana ne oluyor pabucumun devleti deme hakkına sahip olurduk..............hangi ülke üretecek hangi ülke pazar olacak meselesi bu yüzden dünya savaşı sebebidir...........teknoloji üretmezsen samanı dışardan ithal edersen geçirirler kafana burkayı da çuvalı da.............nasıl giyinmen gerektiğıne de onlar karar verirler.................ülkenin üretmeden tüketim zihniyetini alkışlıyorsan ağlamayacaksın

Şu burka giyen kadınlara çok üzülüyorum bi kere güneşten yeteri kadar faydalanamadıkları için hasta oluyorlar :(

herkes aynı seyden yakınmıs ama sorunun asıl amacı tercihlere yonelik yuzdelik dilimleri hesaplamak degil ki,

soru aslında cok siyasal,

nasıl giyinmeli diye sordugunuzda kisisellestirmeden herkes kafasındaki toplum bicimne yonelik cevaplar verir.

dolayısıyla amerika kac kisinin ne kadar örtündügünü merak edecek degil, onemli olan toplum dinamikleri.

benzer sekilde; turkiyede kılık kıyafet devrimi yapıldıgında o konudaki kaynaklar da ingilizlere ait.

ayyy kendimden sogudum birden, dış mihraklara bagladım gibi oldu :9:

Bu ülkeler üreten ülke olmadiklari icin mi bu aratirmalar yapiliyor yani?:))

Biraz cercevenin disina cikmak, biraz genis düsünmek gerek.

Bu arastirmalar iste o tüketimin devami icin yapiyliyor.

Dünyanin enerji stogunun üzerinde oturan ülkeler, kendini düsünemesin ayaga kalkamasin diye yapiyliyor.

Ülkede cikarilacak yeni kargasalar icin yüzdelikler cikariliyor.

Bu ülkeler basindaki sorunlari cözdükleri zaman ortaya atilacak yeni sorun icin kamoyu yoklamasi bunlar!

Yarin birgün de, namaz nasil kilinmali derler, ondan sonra nahgi mezhep islami en iyi uyguluyor derler, ondan sonra hangi mezhep olamamali derler, derler de deller.

Yeterki fiseklenecek yeni konu icin yüzdeler hesaplansin.

Son düzenleme:
İlk defa Weiss ın yorumunu beğendim sanırım:1: Ben de bu soruyu soranlara ve sorulanlara takılmıştım çünkü.. Nasıl giyinmeyi tercih edersiniz diye kadına sormak başkadır, kadn nasıl giyinmelidir diye sormak bambaşka kötü niyetli bir harekettir..

:) neticede hepimiz kadınız :) siyasette ayrışır başka bir konuda birleşiriz :D oyüzden bu durumu yadırgamayın.
Bende bu konuda Weiss'e katılıyorum :)

Amerikalılar ya da Almanlar kadınlar nasıl giyilmeli anketi yapmamışlar......belli ki daha önemli işler var...........türkiye yi geç......ortadoguda şu soruyu kadınlara sorsan böyle bir sonuç çıkmaz

bu arada burada bir hata var. türkiye bu ülkeler içinde olmamalıydı. çünkü türkiye bir islam ülkesi değil. laik bir ülke,cumhuriyetle yönetiliyor. maalesef hala yabancılar bizi araplarla bir tutuyor ve rejimimizide öyle sanıyor.

islam ülkesi derken yönetim rejmi değil tamamen islam dinine mensup ülkeler ele alınmış ama çok gereksiz ve saçma bi araştırma bence
kimin nasıl giyineceğine başkaları mı karar verecek
ne biçim bi soru sorulmuş öyle
ayrıca bu araştırma yapılırken ne kadar insana sorulmuştur ki toplumun çoğunluğunu yansıtmıyodur bence
bunların işi gücü yok mu bu tarz araştırmalar yapıyolar anlamıyorum
bi de şu ingiliz bilim adamlarının yaptığı abuk subuk araştırmalar var

ayrıca ben de türkiyenin bu ülkelerle sürekli yanyana gelmesinden rahatsızım
yabancılar bu ülke isimlerini yanyana gördüklerinde hepsinin birbirine benzediği algısına kapılıyolar

islam ülkesi derken yönetim rejmi değil tamamen islam dinine mensup ülkeler ele alınmış ama çok gereksiz ve saçma bi araştırma bence
kimin nasıl giyineceğine başkaları mı karar verecek
ne biçim bi soru sorulmuş öyle
ayrıca bu araştırma yapılırken ne kadar insana sorulmuştur ki toplumun çoğunluğunu yansıtmıyodur bence
bunların işi gücü yok mu bu tarz araştırmalar yapıyolar anlamıyorum
bi de şu ingiliz bilim adamlarının yaptığı abuk subuk araştırmalar var

ayrıca ben de türkiyenin bu ülkelerle sürekli yanyana gelmesinden rahatsızım
yabancılar bu ülke isimlerini yanyana gördüklerinde hepsinin birbirine benzediği algısına kapılıyolar

Onu merak etim hangi il,hangi semtler diye..

Onu merak etim hangi il,hangi semtler diye..

aslında bunların da açıklanması gerekiyo bence
örneklemin nerden alındığı çok önemli
istanbulda yaptılar diyelim her semt birbirinden farklı sonuçta bi yerde yaptığın bi araştırma asla tüm türkiyeyi yansıtmaz bence
o yüzden ben böyle araştırmalara hiç inanmıyorum yeterince insana sorulduğunu da düşünmüyorum
76 milyon insan yaşıyo bu ülkede gerçek sonuçlara ulaşmak için her ilde her ilçede belirli sayıda insanlar örnekleme dahil edilmeli

BdjP2enCMAMg0I6.jpg

tepki olarak karl sharro tarafından yapılmış bir düzenleme.

Son düzenleme:
BdjP2enCMAMg0I6.jpg

tepki olarak karl sharro tarafından yapılmış bir düzenleme.

Güzel düsünülmüs ama ben olsam arastirma konusunu " hangi kadinin IRKI Amerika tarafindan en cok zulmü gördü" yapar, kadin resimlerinede, Siyahi Kadin, Kizilderili Kadin, Afganli Kadin, Irak li Kadin falan koyardim.

Zira ancak o arastirmanin niyetine esdeger bir karsilik olurdu!

Son düzenleme:
Öncelikle iyi ki böyle bir araştırma yapılmış bende kara kara düşünüyordum nasıl giyinmeliyim diye, çünkü kendi kıyafetime kendim karar veremeyecek kadar acizim:27:

Bir de istatistiksel bilginin doğruluğunda örneklemin seçilmesi en önemli aşamadır. Yoksa verileri excele yazarak o grafikleri hepimiz çıkarırız zaten. Örneklemler hangi il, semt, yaş aralığı, cinsiyet vsvs gibi alanlardan seçildi onu merak ettim.

Back