İskansız Ev Derdi (Önemli)

Eğer müteahhit tarafından binaların iş bitirmeside alınmadıysa iskan alınırken sizin para toplamanız gerekebilir biz ev alırkende iskanı yoktu ama iş bitirmesi alındığı için faturası herkesin ayrıydı 1 yıl içinde bi eksikleri tamamlanıp iskanı alındı

Almayın bence çünkü riskli bir iş.bizim baya sıkıntı olmuştu kaç yılda zor alındı.biraz şansa bağlı olunca büyük konularda ben pek risk almayı sevmem.

Biz iskani olmayan ama tapusu olan bi ev aldik iskan olmadigi icin merkezi sistem kalorifer acilamadi ve elektrikli soba yakti herkes ortalama 2 ay boyunca 400 tl gibi elektrik faturasi geldi ki sadece 1 odayi isitabildik elektrikli soba cok elektrik tukettigi icin ve bina ayni santiye elektrigibe bagli olunca her aksam 10 kere 15 kere elektrik gidip geliyordu neyseki esyalarimiz bozulmadi. Iskanida eksikler giderilince alindi muteahhit tatafindan ama elektrik faturanizi odeyecegim desede maalesef simdi mahkemeligiz site olarak.

işte bu bizi korkutuyor güvenemiyoruz sonra bi anda çıkarın 100 bin verin deseler insan cinnet geçirir
versen olmaz vermesen olmaz
Valla iskansız eve asla yanaşmam, siz bilirsiniz ama evi satana kadar iskanını alacağız diyorlar sonra müteahhiti araki bulasın, su, elektrik abonelikleri gibi şeylere girmeyeceğim, onları bir şekilde yolunu bulup yapıyor müteahhitler ama iskansız evin 2 büyük riski var, 1-inşaat projeye uygun yapılmadıysa kaçak yapı sayılıyor ve belediyenin yıkma riski oluyor.
Bu sebeple bu bina neden henüz iskan almamış belediyeye gidip bir öğrenmeniz lazım.
2-İskansız binalarda satış esnasında daire tapusu değil arsa hisse tapusu sahibi oluyorsunuz, şayet ileride arsa sahibi/sahipleri bir sebeple müteahhitle ters düşerse açacakları mahkemeyle hepinizin tapusunu iptal ettirebiliyor, emsal kararlar mevcut

İskansız evimize iskan almak için çok uğraştık. Müteahhitin peşinde dolandık aylarca keyfini bekledik, sonunda da yüksek bir ücret ödeyerek aldık iskanı.

90 bin civarı sadece belediye ve verhi dairesi tutuyor eğer firmanın sigorta borcu veya yapı denetim el değişikliği vs olduysa çok çok artıyor iskan süresinin bitmesine yakın mütahitler tüm bu paraları sizin üstünüze yıkıyor firmayı iyi araştırın daha önce iskanını aldığı herhangi bir yapısı varmı bir de istanbul yani bugün alsan yarın deprem olsa hiç bir hak iddia edemezsiniz bir avuç yere bir sürü insan ortak olursunuz o kadar bence aileniz haklı

3 yil once iskansizdi ev aldigimizda, herkesin su saati elektrik saati ayri sorun olmaz dediler,iskan 3 aya alinacak dendi ancak 2 yil sonra aldilar iskan alirken bir para talep edilmedi bizden. su faturasi iskandan once 100-150 arasi oduyorduk iskandan sonra 30-50 arasi gelmeye basladi. elektrik faturasi ise eski evimle herseyi ayni kullanmama ragmen 200 alti gelmiyor, bizim bogazici elektrikle yasadigimiz bir sorun var iskan alinsa dahi oyaliyorlar bireysele ggecirmek icin daha fazla odeme almak adina. elektrikten cidden bezdik, dogalgaz payolcerli ev dubleks ama ben dogalgazdan daha cok elektrik faturasi oduyorum ne yazikki...

yani kacirmak istemiyorsaniz alabilirsiniz ama faturalarin cok yuksek olacagini bilerek alin

Bence hiç bulaşmayın 2 kuruş fazla olsun iskanlı olsun ha bizim evde iskansız ama elektrik su her şey ayrı yeni binalarda öyle değil diyelim 10 hane var 1 fatura gelecek siz 2 kişisiniz diğerleri 5 6 kişi yanlış hesaplanır biri öder biri ödemez sorun olur sonra iskan size kalsa baya hane başına para gerekir ve yine millet yanaşmaz yani ortak iş olmaz zaten iskansız diye o fiyattadır

Asla yanasmayin
Iskani yok ama niye yok?
Masrafi sizemi ait?
Ev projeye uygunmu?
Apartmanda herkes onaylayacakmi?
Dask ne olacak?
Bir suru sorun yasayabilirsiniz
Istanbulda iskansiz eve asla yanasmayin bence buyuk cesaret

arkadaşlar hepinize teker teker teşekkür ederim cevaplarınız için
çoğu kişi alma yanaşma demiş açıkçası bizde bu şartlar altında sanırım girmicez bu topa
bi arkadaş kadıköyde bu fiyata en işkillenirdim demiş kii çok haklı bence de bende işkillenmedim değil

Fiyatı Kadıköy'e ve metrekaresine göre gayet uygun. İnsanlar da iskanın alınacağına değil, kimsenin onları evden çıkarmayacağına, evin yıkılmayacağına, memlekette hukuk olmamasına, bir yolunun bulunacağına, olmadı yıllarca iskansız oturabileceklerine güveniyorlar. Kendi can güvenliklerinin de önemi yok bu insanların valla. Öyle iki ayda iskanı alınacak masallarına inanmadan girin bu işe girecekseniz. Mecidiyeköy'de var öyle bir bina, biz bakarken birkaç aya alınacaktı iskanı, 5 yıl geçti üstünden, birkaç ay geçmedi ama. İnşaat sektöründekilerin zaman kavramıyla biz normal vatandaşların ki farklı yani.

İskansız evde oturdum ev mükemmel ama oturmaz olaydım bi kere asansör yök çalışmaz iskansız evde ve faturalar ortak 3 ay yaşamayıp fatura ödedim ayrıca siz az yakıp fazla yakanı ödüyordunuz bize de her hafta bu hafta alınacak herşey hazır deniyordu asansözsüz evden tekrar taşındık sonra

Bi yakınım belki 15 yıldır iskansız oturdu ki ev İstanbul’da önünde tramvay ve metrobüs vardı iskan yök diye 400 bine falan sattı ama sonra iskan geldi alan kişi 1- 1,5 trilyona fln satmış

Bence eleyin zira faturalarınız bile daha fazla olacak,bireysel abonelik sıkıntı.
İlerde iskan için para bile isteyebilirler. Malum deprem olayları var,iskan alamazlarsa da sıkıntı yaşarsınız. Bu işleri bilen, sektörde uzun zaman çalışmış biri olarak,ben tercih etmezdim.

kafam inanılmaz karışmış durumda ama genel olarak çevremize de sorduk herkes yanaşmayın diyor iskansız eve gerçekten güvenmek imkansız..

Bizim evinde iskanı yok biz kredi ile aldık 2011 yılında, satanlar gene konut kredisi ile satıyor ve elektirik su doğalgaz hepsi ayrı, öyle fahiş faturalarda ödemiyoruz. Acaba iskanında mı çeşitleri var?

Bizim evinde iskanı yok biz kredi ile aldık 2011 yılında, satanlar gene konut kredisi ile satıyor ve elektirik su doğalgaz hepsi ayrı, öyle fahiş faturalarda ödemiyoruz. Acaba iskanında mı çeşitleri var?
şuan hala iskansız mı eviniz. çeşitleri olduğunu sanmıyorum. sizin eve sonradan iskan alınmıştır muhtemelen

Evim 5 sene iskandızdı, sebebi siteye dahil bir alanda 2 katlı olması gereken kiralık ofis binasına 7 kat çıkılmış olması.
İmar affından faydalanıp çok şükür aldılar sonunda.
Ama site olarak inşaat firmasına ihtar çekmiştik geçen sene, ya iskanı alsın ya da her daireye 1 milyon tazminat ve mağduriyet gideri şeklinde.
Cezalı ödeyip aftan yararlanmak her türlü lehine oldu ve aldı:)

Bizim ise iskandan yana hiçbir yaşam şeklimizde sıkıntı olmadı, 6 senelik bir site zaten.
Tek dezavantajı evlerin piyasa değerinden biraz daha azına satılabilmesiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…