• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İskansız Ev Derdi (Önemli)

diğer oturan kişilerle konuşsanız
belki onların bildiği güvendiği bir şey vardır ,
doğru söylüyosunuz bugün akşam gidip sormayı düşünüyoruz açıkçası hani akşam vakti gidip kapı çalmak alacaklı gibi biraz abes olacak ama denemekte fayda var

Biz bitmiş inşaat halindeyken iskanı çıkmadan almıştık. 2 ay gibi bir sürede çıktı.

Bizim avantajımız düğünü bekleyecek olmamızdı zaten. 3,5 ay sonra oturmaya başladık. O yüzden pek stres yapmadık.
Belediye ilk gelişinde basit bir dış cephe olayı yüzünden vermemişti. Onu düzelttiler sonra çıktı.

Ablam da o dönem bitmiş inşaattan ev aldı. Kirada oturamayacağı için eve girdi ve aylarca taşıma suyla idare etmek zorunda kaldı. Çok yıprandı.

Arkadaşım da kış günü doğalgaz kullanamadı.

Yani hemen oturmayı düşünüyorsanız ya taşınmayı erteleyin ya da başka ev bakın. Zor bu işler..

peki boş daire var ise nasıl oluyor veya almak istemeyen var ise ? sanırım bütün dairelerin katılması lazım çünkü. ortak bi karar verilemezse kendi başımıza alabilir miyiz kendi dairemiz için ?
Bina olarak almanız gerekiyor bizim aldıgımız evinde yoktu sonradan alındı

Kadıköy’de yeni bir sitede iskansız evde kiracıyım. Şirket konkordato ilan etmiş. Kimin ne yaptığı belli değil

Biz de evi aldigimizda iskani yoktu 1 ay sonra falan belki o kadar bile surmeden iskani alindi.
5 sene onceydi

muteahiti arastirin bence, muteahit guvenilir ise alinabilir.

annemlerin bir arsasi vardi, kat karsiligi kuzenimin esi muteahit olarak aldi orayi insaat icin. yillardir damadimiz, babamlar 30 binlira verip kavga dovus belediyeyle islerini halledip kendileri aldilar iskani, ama ben iki defa ev satin aldim son 5 yilda, ikisi de iskansizdi, ikisinde de iskan alinirken haberim bile olmadi sorun yasamadik. sadece alinana kadar gecrn surede faturalar yuksek geldi o kadar

Bırakın iskansız evi almayı, kiralamam bile...
Hele günümüz sartlarında ortalık üçkagıtcı kaynıyor ben güvenemezdim.

Kızlar Merhaba,

Eski konularımda bahsetmiştim İstanbul'da ev bakıyoruz.
Kadıköyde sıfır bir bina bulduk. 2 bloklu site şeklinde. 1 blok komple dolmuş oturum mevcut, 2 .blokta da son 3 ev kalmış.

dün evi gördük gezdik ve biz ordayken yaklaşık 10 kişi daha görmeye geldi kapış kapış gidiyo yani anladığım.
ev şartlarımıza uyuyor sevdik. 90 m2 2+1 şeklinde fiyatta 550 bin civarı. 3. kat bu arada.

herşey okey ama sorun şu ki iskan yok. 2 aya alınacak deniyor ama güvenemiyoruz.
bu kadar insan nasıl güvendi aldı onu da bilemiyoruz.
doğalgaz aktif halde. elektrik su şantiyeden kullanılıyo şeklinde.

şimdi napıcağımızı çok şaşırdık bu evi kaçırmak istemiyoruz. bu şartlarda böyle bi daire bulmak imkansız çünkü nerdeyse.
ama aileler iskansız eve de sıcak bakmıyor.

iskansız evde oturan var mı ? internette hep oyalıyolar diye okudum senelerce iskanı olmayan evler var.
ayrıca zora sokup iskan alcaz hadi çıkarın 50 bin verin falan deniyomuş yoksa iskan almıyorum deniyomuş.
acil karar vermemiz lazım açıkçası 3. katı kaçırmak istemiyoruz napalım sizce yorumlarınız çok önemli.

teşekkür ederim.
Ben oturmaya basladiktan sonra 7.ayda iskan cikti uzayabiliyor sadece santiye oldugu icin ortak odusuyosunuz

Şantiye elektriği kullanacağınız için size öyle bir fatura gelirki.Akrabam iskansız bir apartmanda oturuyor her ay gelen faturayı daire sayısına bölüyorlar kapı kapı gezip para topluyor bu arada kavga dövüş o biçim.kimi diyor ben butun gün evde yokum.oburunun 4 çocugu var misafiri bitmiyor.kimse tutarı kabul etmiyor.belediye geldi elektriğe mühür vurdu sokak lambasından apartmana elektrik çektiler.Tabii voltaj bir yüksek geldi kaç dairenin televizyon buzdolabı hatta kombisi bile yanan oldu.iskan için para toplamaya kalktılar daire parasının nerdeyse yarısı istendi.ayyy çok problemli işler bunlar.

iskan olayı değil ama yine de anlatayım,

2002 yılında 20 milyara ev aldık (milyardı değil mi?) tapusuz!
aynı sizinki gibi tapular hemen verilecek! denildi, tabi ki verilmedi.
müteahhit ile arsa sahibi arasında anlaşmazlık olmuş birbirlerine dava açmışlar vs olan biz zavallılara oldu.

en son tapuları alabilmek için her daire 30.000 tl daha ödedi ( ödendiği zaman bir ev parasıydı)

çok yüksek bir tutar veriyorsunuz, almışken içinizde şüphe kalmayacak bir ev alın.

(konyada 550.000 tl ye muhteşem evler var yahu)

İskanın neden alınmadığı önemli mesela peojeye uygun yapılmayan evlere iskan verilmediği gibi yıkım falan oluyor. Daha geçtiğimiz haftalarda ev baktık ablam avukat kesinlikle iskansız almayın başınıza iş patlama ihtimali de var dedi 550 bin de az para değil çok para yani hepten elinizden gidedebilir yada ekstra masraf da çıkabilşr

iskan olayı değil ama yine de anlatayım,

2002 yılında 20 milyara ev aldık (milyardı değil mi?) tapusuz!
aynı sizinki gibi tapular hemen verilecek! denildi, tabi ki verilmedi.
müteahhit ile arsa sahibi arasında anlaşmazlık olmuş birbirlerine dava açmışlar vs olan biz zavallılara oldu.

en son tapuları alabilmek için her daire 30.000 tl daha ödedi ( ödendiği zaman bir ev parasıydı)

çok yüksek bir tutar veriyorsunuz, almışken içinizde şüphe kalmayacak bir ev alın.

(konyada 550.000 tl ye muhteşem evler var yahu)
Yakın zamanda ev bakmamışsınız 🤦🏽‍♀️

İskansız normal faturanın minimum 2 katı ödeniyor. Bide bir anda 200 liralık fatura diğer ay 400 gelebiliyor tutarlılık da yok. Ev sahibine güvenmek şart belediyeden falan araştırmak lazım iskan işi ne aşamada borcu varmı vs diye..

İskansız ev çok çok sorun yaşatır; en basiti faturalarınız apartmana ortak faturalandırılır ve acayip yüksek faturalar ödersiniz durduk yere. Kuzenim iskansız bir evde oturuyor, bir an evvel satıp kaçmanın derdindeler. O iskan hiçbir zaman alınmıyor, yanından bile geçmeyin. Ev az buz para değil bir de, yazık olur.

İskansız bir sorun olacağını sanmıyorum, sayaçları ayırıp ne kadar kullanırsanız o kadar ödersiniz. Fatura da çok farketmiyor. İskansız eve elektrik 200 gelmiş ama bana da en düşük 180-190 geliyor.

Peki iskan için gerçekten bas vuru yapılmış mı? Almadan önce belediyeye sorun.

Bende evimi iskansız aldım, 2-3 ay içinde iskanı alındı.

Evi kimden alacaksınız? Eğer müteahhitten alacaksınız, 530 bini verin , 20 binide iskanı aldıktan sonra vereceğim deyin.

Sonradan alınır ama yüksek fiyat çıkar. Yani alacağınız normal fiyata gelmiş olur. Bence sıkıntılı.

Back