• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İskansız ev almak??

Teşekkür ederim buna konu sahibi karar versin ben yorumumu yaptım.
Emlakçı dediğiniz kişi bu işin eğitimini almamış ne kadar anlayabilir bu işlerden düşünmek gerek, ha belirttiğiniz kişi mimar ya da inşaat mühendisi ise eyvallah ama o da düşük bir ihtimal ben burda bu işin yıllarca eğitimini almış ve binaların iskan almaya uygunluğunu denetleyen bir uzman olarak yazıyorum bu karar verme meselesi değil apaçık bir gerçek....

Yani ne kadar zormuş ev almak. Tüm birikimini ortaya koyup üstüne kredi çekip bir de sonunda belayı satın almak var. İnsan kirada olsaydım da böyle olmasaydı der

ilk evimin iskanı alınmamıştı ve bu nedenle asansör calışmıyodu artı elektrik su aprtmanda ortaktı herşey daire sayısına bölünüyodu kullanmadığım halde fatura ödüyodum dikkt edin

evet bayanlar, biz uzun süredir ev arıyoruz.birtürlü içimize sinen bir ev bulamadık. Şuan oturduğumuz semtten memnun olduğumuz için muhit değiştirmek istemedik. Ve burada evler genelde eski 30 yıllık binalar.ki onlardan da istediğimiz gibi bir ev bulamadığımız için sıfır evlere yöneldik. Çok beğendiğimiz bir ev bulduk evin tek eksiği iskanının henüz alınmamış olması. Müteahhit alacağını söylüyor. Ama güvenemiyoruz çok insanın canını yaktı müteahhitler. Evin fiyatı 400.000 , bütçemizi de ayarladık.
Fakat bu durumdan dolayı sürekli gel git yaşıyorum. Bu şekilde ev alan var mı, bilgisi olan var mı.
Fikirlerinizi bekliyorum. Binada oturanlar var bu arada.
Hic o ise girmeyin. Bir tandigim iskansiz ev aldi. Simdi site olarak iskan almaya calisiyorlar ancak imara aykiriklar yuzunden hem iskan alamiyorlar hem aykiriliklari gidermeleri gerekiyor (ki binanin yapin asamasinda yapilan aykirililar) hem de belli bir miktar odeme yapmalari gerekiyor. Bu bahsettiklerimin hepsi masraf demek. Zaten evinizin fiyati biraz yuksek Iskansiz eve gore.. Evinizin projeye tam uygun yapildigini nereden bileceksiniz? Ayrica bireysel iskan alinmiyor diye biliyorum. Hep beraber toparlanip bu isleri belediyeden birlik beraberlik icinde halletmek zor. Ancak insaat bitiminde muteahhitin tek basina almasi daha kolay.

Büyük şehirlerde , kentsel dönüşüm alanlarında artık sıkça rastlanan bir problem bu sanıyorum ,
İstanbul’da baktığımız bir yerde , Sitenin iskansız oluşunu Mülk sahibi önemsiz görmüş olacak ki , bize izah etme lüzumu görmemişti.. biz de neredeyse anlaşma kıvamına gelmiştik , sonradan kendimiz araştırınca öğrendik ki , inşaat sahibi belediye ile davalık olmuş, belediye de iskanını iptal etmiş, iki yıldan fazla oldu hala alamadılar. Topraktan dairesi olan gelip oturuyor da , bizler gibi hayatının birikimini yatıracak olanlar için çok riskli , biraz daha bekletin derim, hayırlısı olsun ../

Back
X