• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnşaatı bitmemiş evi almak ???

Kızlar merhaba, uzuuuun zamandır gelemiyorum buralara. Ama yine ocağınıza düştüm :KK19:

Aranızda inşaat hali tamamen bitmemiş/ bitmesine az kalmış olan evi alan varmı ?

İskan sorunu yüzünden begendiğim evi almakta tereddüt ediyorum. Emlakcı ve müteahhit 2 ay sonunda
iskanının olacağına garanti veriyorlar. Güvenilir değiller ama acaba diyorum yinede.

İskan için inşaatın tamamen bitmiş olması gerekir öyle değilmi. İnsaattan ev alanlar oluyor ve iskanı bırakın ev olmuyo ortada. onlar nasıl güveniyorlar ?

İşin aslı ben tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Bilmediğim şeyler ve araştırıp okumakla da çözemedim.
İskan işi başıma nasıl dertler açabilir, vazgeçip yeni bir ev mi bakayım, ki baktıgım evlerin çoğu inşaatı yeni bitmiş binalar yine bu sorunla karşılaşmama garantim yok.

Ne yapmalıyım yarına kadar karar vermem gerekiyor, yardım edermisiniz. :KK19:
mimarım , piyasa mimarı değilim ama az biraz biliyorum
belediyeden yetkiyi aldıktan sonra değişiklik yapan müteahhitler filan oluyor (yangın gibi yönetmeliklere aykırı durumları mesela) sıklıkla o sebepten kesinlikle görmediğim evi almam almanı da önermem

tanıdık bir ev ekspertizi bulun. 300-500 e o sizin için evi araştırsın. arsa durumu, proje, inşaat ruhsatı, bina üzerinde haciz icra ipotek vb durumları araştırsın. kat irtifakı var mı önce ona bakın. o da tapu belgesidir. belediyede ve tapuda aldığın evin adres ve bilgileri yazar (m2, ada, parsel, hangi daire olduğu vs) bina bitince de iskan alınır.

çünkü bankalar kat irtifakı olmayan eve kredi vermiyormuş.

belediye ile nasıl irtibata geçebilirim. aramalımı gitmeli miyim.
teminat mektubu için avukatlar ücret isterler mi gidip görüşürken ona göre gideyim.
evi begendim ve durum genel olarak yeni binalarda aynı olunca sıkışıp kaldım.

Belediyeye gidin projeyi falan telefonda göremezsiniz

Teminat mektubunu inşaat firması vericek size daha doğrusu onların çalıştığı banka vericek

Avukat danışmanlık ücreti alır onuda evin fiyatından düşün konuşun firmayla iskan olunca vericem okadarı diyin

Avukatım, hiç tanımadığım bi müteahhitten iskansız ev aldım. Sözleşme falan hiçbir şey yoktu. Birkaç ay oturduktan sonra iskanı halletmişler, bize haber verdiler...

Tapu değişmiş, tapuyu da eve gönderdiler. Hiçbir sıkıntı yaşamadım kısacası.

Gidip sadece boş araziyi ya da inşaatın temelini görerek alamam evi, en bilindik inşaat firması olsa bile. Ama kaba inşaatı bitmiş, ince işçiliği kalmışsa, iskan sorun değil benim için.

Kızlar merhaba, uzuuuun zamandır gelemiyorum buralara. Ama yine ocağınıza düştüm :KK19:

Aranızda inşaat hali tamamen bitmemiş/ bitmesine az kalmış olan evi alan varmı ?

İskan sorunu yüzünden begendiğim evi almakta tereddüt ediyorum. Emlakcı ve müteahhit 2 ay sonunda
iskanının olacağına garanti veriyorlar. Güvenilir değiller ama acaba diyorum yinede.

İskan için inşaatın tamamen bitmiş olması gerekir öyle değilmi. İnsaattan ev alanlar oluyor ve iskanı bırakın ev olmuyo ortada. onlar nasıl güveniyorlar ?

İşin aslı ben tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Bilmediğim şeyler ve araştırıp okumakla da çözemedim.
İskan işi başıma nasıl dertler açabilir, vazgeçip yeni bir ev mi bakayım, ki baktıgım evlerin çoğu inşaatı yeni bitmiş binalar yine bu sorunla karşılaşmama garantim yok.

Merhaba, öncelikle biz de evimizi iskan alınmadan aldık, inşaat tamamen projeye uygun şekilde tamamlanmadan belediye iskan vermez eğer müteahit daha öncede projeler yapmış ve tamamlamış bir kişi ise muhtemelen iskanını alacaktır aksi halde belediye başka projeler yapmasına genelde izin vermez bu konuda mütahitin iş geçmişi ve güvenirliliğini belediyeye sorabilirsiniz ayrıca mütahit iskan almadan bireysel su ve elektrik abonesi olamazsınız şantiye olarak binada ortak saat üzerinden kullanım yaparsınız. İskanı 2 ayda alırız derler ama emin olun bu 6/7 ayı bulur , emlakcıların sözüne kesinlikle itibar etmeyin komisyonu alınca işi biter onların. Son olarak almak istediğiniz evi kaçırmak istemiyorsanız mütahitle anlaşarak kabaca evin değerinin %10 kadarını iskan alındıktan sonra ödeme koşulu ile bir adi sözleşme düzenleyebilirsiniz. Ben Tapu memuruyum bunların geneli tecrübe ile sabittir

Tavsiyem iskansiz almamaniz cunku muteahhit kacabilir kimseye guven olmaz ve tek basina iskan almak cok zor. Is yerinde bir abi var tipki sizinki gibi bitmek uzereyken muteahhit birakip kaciyor. Simdi iskan almak istiyorlar cok ciddi bir miktar istiyor belediye. Bir de oturanlarin cogu projeye aykiri olarak tadilat yapmislar. Bulundugumuz yerin belediyesi de imar kirliligi konusunda oldukca hassas hemen dava ediyor. Hali hazirda konut kredisi oderken bir de 15 bin kadar iskan icin cekti. Ha herkesin ayni olacak degil. Kaynim daha temelken almis hic sorun yasamadi

Bizde temelden girdik inanın sizin gibi bizde çok korkuyoruz parada vedik 50 bin verdik gerisi tapu tesliminde mütehaitin bitirfigi evlerde var bazen gece uykularım kaçıyor korkuyorum güvenilirmi diye haziranda 2018 teslim sözleşme yaptık çok stresli bir işmiş hakınızda hayırlısını versin

Ben daha ortada ev yokken ev alanlardanim.

Birincisi muhit onemliydi benim icin. Guzel bir muhitte daha onceden bir cok site yapmis satmis yillarin insaat firmasinin projesine topraktan girdim.

2 yil once topraktan 240 bin e anlastik mutahitle simdi o muhitte bizim evin muadili evler 400 bin.

Hicte sorun yasamadim. Hatta ev daha insaat halindeyken mutahitin elinde daire kalmadi. En kotu cephe olan 1 daire vardi onuda proje bittigi icin bize sattogindan cok daha yuksek fiyata satti.

Bize gosterilen planin, gorselin aynisini yaptilar ve icinede cevredeki bitmis dairelerle ayni kalitede malzeme kullandilar. Zaten en bastaki sozlesmemizde kullanacagi malzemelerin markalari yaziyordu.

Sozlesmeyi onlar hazirladi ama 4 sayfa sozlesmeydi ve hersey acik acik yaziyordu.

Sadece teslim edecekleri dusundukleri tarihten 2 ay gecikme oldu o kadar. Onuda onceden soylediler. Hazirlikliydik yani gecikmeye.

Benim aldigim muhitte bircok ev insaattan satiliyor zaten ve cevrede oturma izni alamayan yada iskanda sorun cikan hic duymadim.

Tabi bu soylediklerim her mutahit ve her proje icin gecerli olmayabilir.

Buyuk mutahitlerin daireleri genellikle proje bitmeden bitiyor. Insanlar yatirim icin bile alip bitince daha yuksege satiyorlar.

Ben olumlu ornek cok gordum cesaret ettim pisman olmadim. Olumsuz ornekler yok mudur vardir tabi. Karar sizin.

Ben tavsiye etmem, arkadaşım. Eşimin amcası aynı şekil bitmemiş evi aldı iki aydan % 99 teslim dediler, sonuç ortada çakılmış çivi yok aynı şekil kaldı, bizde onlarla birlikte alacaktık ettiğimiz bir iyilik varmışta eşimin bir arkadaşı aynı müteahhattitden dertliymiş , konu açılınca bize sakınn sakın uzak durun dediler. Adam evine oturdu üzerinden bir yıl geçmesine rağmen asansörü yoktu binanın, tam bir dolandırıcıymış resmen. Aynı daireyi birden fazla kişiye satmaya kalkışınca ortalık karışıyor ve müteahhit tası tarağı toplayıp kaçıyor. Gidiş o gidiş insanlar çok mağdur oldular. Gözünün önünde biten bir daire düşün derim. Hayırlı geceler...

Biz topraktan girdik eve , inşaat firması son derece güvenilir idi. şehirde onların firmasının yaptığı 10 dan fazla site var benim bildiğim. Yani tek seferlik iş yapmıyorlar , bu evi almamın tek nedeni bu firmanın olması idi o kadar yani.

Sen de firmanın eski işlerini araştırabilirsin belki. Daha önce neler yapmışlar sıkıntılı işleri olmuş mu, sözleşmeye bakabilirsin vaadettikleri şeyler yazıyor mu bir bir.

dediğiniz evi almadım ama henüz inşaatta olan bir evi kiraladım
söyliyim;
Dedikleri tarihte işleri bitmedi evi o tarihten on gün sonra teslim edebildiler.
Bakalım inşallah herhangi bir sıkıntı çıkmaz henüz oturmak nasip olmadı

Bitmemiş binaya iskan kesinlikle alınmaz.
Son 2 senedir iskan zorunlu hale getirildi,mütaahitler iskan almak zorunda er yada geç.
İskan geç alınırsa ne olur? faturaları diğer sakinlerle ortak ödersiniz iskan çıkana kadar.
Daire dubleks ise çatı yükseltemezsiniz tadilat yapamazsınız.
Bizim başımıza geldi 2 sene ortak fatura ödedik.
Bu durumda mütaahitin çok iyi ve güvenilir olması gerekir.
Bunuda öğrenmenin tek yolu daha önce yapmış olduğu projelerden araştırabilirsiniz.

Son düzenleme:
Iskanı fılan bılmemde senetlemı alıyorsunuz bu durumda, senet sepet ısı bana yas gelıyor bu devırde ama

Bizim evimiz de yapılıyor inşaat şu an. Ama inşaat devam ediyor, çalışma var. Ev alacağınız insanlar güvenilir ise sorun çıkmaz. İskan alınmadan ben de oturmayı düşünmüyorum. Ama dedim ya güvenilir insanlar mı onu araştırın. herkesten ev alınmaz. Malzemesi, ilerleme olup olmaması, daha önce hangi projeleri tamamladılar o çok önemli. Siz en iyisi belediyeden bir soruşturun. Onlar en doğru bilgiyi verirler size.

Benim eşim de bu işlerle ilgileniyor .bir inşaata başlamış ,geçen gösterdi bana ,bir tane daire bile kalmadı dedi ..bu insanlar bitmemiş daireyi neye güvenerek alıyor dedim , bozuldu :) övmüş olmayayım :) ama eşimin şirketi güvenilir bir şirket , bu sebeple müşterisiz kalmıyor ..dolandırıcı kaynıyor ortalık ..eşimi bilenler de kulaktan kulağa duyup geliyor .inşaat bitmeden daireler satılıyor ..ben güvenir miyim ? Asla ! Kimseye güvenmem ,elime belgeleri tutusturacak ki bedelini ödeyeyim. .Hee çakma belge yok mu ? Coookk. .dikkatli olmak ,büyük firmalarla bağlantı kurmak gerek ..bir daireyi sahte tapuyla 10 kişiye satıp kaçan umut tacirlerini gördükten sonra kimseye güvenmeyin derim ..

Merhabalar. Belediyeyle irtibat kurup o bölgeye kimin iskan verecegini ögrenin. Bölge mühendisi kşmse iskan konusunda size bilgi verecektir. İnşaatlar sürekli kontrol edildigi için iskanla ilgili bir sorun olup olmayacağını bilirler.

Ben inşaat halinde almıştım , sorun yaşamadım ama büyük güvenilir bir firmaydı, iskan da öyle pat diye alınmıyor , bir sürü teferruat var , bankalar kredi kullandırıyorsa sorun olmaz

Ayrıca karşı arsada bir site başlandı , o da çok güvenilir bir firma , daha temel kazılıyor ama bütün daireler satılmış

Canım annem bittikden sonra aldı 8 9 ay oldu iskan daha çıkmadı heray çıkacak dediler....

Görümcemin kızı nişanlandı inşaatdan ev aldılar onlarda tamamen bitmesini bekliyorlar...

Nerden alıyosun evi ne kadar inşaatden bellide olmaz hemen iskanda alınabilir

Back
X