• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İskansız Ev Derdi (Önemli)

Bizde evimizi tuttuğumuzda iskanı yoktu 2 aya alıcaz demişlerdi ve yaptılar.
İskansız gelen fatura ile şuan ki fatura arasında bir fark yoktu

Aklima su geldi
Adami iskan iskan diye nasil delirttilerse artik :confused:

Eklentiler

• AF81C3C5-F053-4736-9958-B42CA6FE6E14.jpeg
    AF81C3C5-F053-4736-9958-B42CA6FE6E14.jpeg
    87,8 KB · Görüntüleme: 70
bu on kişi gelmiş ev kapış kapış gidiyormuş filan, bir miktar numara olabilir dikkatli olun derim :/ zor değil müşteri geldiği an orayı kalabalık göstermek..
he belki doğrudur ama sahtekâr olmaları da bir ihtimal lütfen unutmayın
bence diğer blokta oturan insanlardan biriyle birkaçıyla konuşun bu konuyu
ona göre tartın

Babam da geçen yıl iskansız aldı. 40 dairenin balkon penceresini adam iyilik olsun insanların evine su girmesin diye 2 cm yüksek yapmış. Projede yere sıfır. İskan için pencereler söküldü ve yeniden aşağı kaydırıldı. Müth. çok iyi adamdı sahip çıktı malına aldı iskan. Onu iyi araştırın bir de niye verilmediğini tabii.

Ben almazdım vardır bir sıkıntı
Babamda ev yapardı hiç iskan falan bekletmedi kimseyi .
İskansız eve kiraya girecektik önce o karşı çıktı .Su elektrik şantiye diye geçiyor pahalı olur .
Bir arkadaş ev aldı çok zorluk çekti ek para ödedi bıktı bezdi.

Kızlar Merhaba,

Eski konularımda bahsetmiştim İstanbul'da ev bakıyoruz.
Kadıköyde sıfır bir bina bulduk. 2 bloklu site şeklinde. 1 blok komple dolmuş oturum mevcut, 2 .blokta da son 3 ev kalmış.

dün evi gördük gezdik ve biz ordayken yaklaşık 10 kişi daha görmeye geldi kapış kapış gidiyo yani anladığım.
ev şartlarımıza uyuyor sevdik. 90 m2 2+1 şeklinde fiyatta 550 bin civarı. 3. kat bu arada.

herşey okey ama sorun şu ki iskan yok. 2 aya alınacak deniyor ama güvenemiyoruz.
bu kadar insan nasıl güvendi aldı onu da bilemiyoruz.
doğalgaz aktif halde. elektrik su şantiyeden kullanılıyo şeklinde.

şimdi napıcağımızı çok şaşırdık bu evi kaçırmak istemiyoruz. bu şartlarda böyle bi daire bulmak imkansız çünkü nerdeyse.
ama aileler iskansız eve de sıcak bakmıyor.

iskansız evde oturan var mı ? internette hep oyalıyolar diye okudum senelerce iskanı olmayan evler var.
ayrıca zora sokup iskan alcaz hadi çıkarın 50 bin verin falan deniyomuş yoksa iskan almıyorum deniyomuş.
acil karar vermemiz lazım açıkçası 3. katı kaçırmak istemiyoruz napalım sizce yorumlarınız çok önemli.

teşekkür ederim.
Canım belki sana yardımcı olur tecrübelerim. Kadıköyde yaşıyorum. Burda çok fazla kentsel dönüşüm oldu. Oturduğum ev de onlardan biri. Yaklaşık 3 sene önce tamamlandı ev ve daha bu sene iskanı çıktı. İskan işleri uzun sürüyor buralarda. Zamanında çok fazla ev yapıldığı İçin belki bilmiyorum. Masrafları müteahhit karşıladı. Öyle anlaşılmıştı zamanında. İstersen sen bu durumu araştır önce. Kadıköyde o fiyata ev bulmanıza çok şaşırdım yalnız. Hem de sıfır. Bunu da bir araştır derim. E5 yakınlarında mı acaba? Belki o şekilde mümkün olabilir.

İskansız ev diyince sinirden bütün aaç tellerim havaya kalkıyor.
İskansız daireye kiracı girdim. Doğalgaz yakıyorduk kışın meğer bizim gibi bir aile daha doğalgaz yakıyormuş geri kalanlar elektrikli soba ile ısınıyormuş. Nasıl olsa enayiler ödüyor kafasında. Su meselesi aşağıda iki dükkan vardı su kartında her pazartesi su biterdi aylık 200 lira su parası 200 lira elektrik ödüyorduk. Üstüne de 250lira da doğalgaz ödüyorduk. Kimisi o ay kullandı ödemeden taşındı gitti kimisi param yok dedi. En son satır bıçak kavga çıkacaktı binada. 6 ayda birbirimizi yedik neyseki müteahhit uzatmadan aldı iskanı da kurtulduk.

İskansız ev mi allah korusun!!!

Iskansiz evi bir cok kisiye satarlar haberiniz olmaz,tapusuz ev alinir mi ,
Arsa tapusu bin kisiyecsatilir belli olmaz

kiracıyım burda 3. yılım hala iskan yok. Ev sahibi iskan yok diye kirayı az tuttu allahtan yoksa ödenecek gibi değil

İskansız ev mi? Dinlen dinlen kaç, koşarak kaç, sürünerek kaç ama kaç!

fatura çok yüksek geliyor, her ay polemik yaşanıyor, elektrik saati taktırıyorsun saçma sapan hesaplanıyor. Ben bütün gün evde yokum daha bana 80 TL elektrik faturası gelmedi hep 200 üzeri. Yaptığım bir şey de yok yani.
ve gerçekten oyalanıyorsunuz biz evi tuttuğumuzda 2 aya alacaklardı iskanı, 1 sene oldu ne gelen var ne giden.
giriş kat alın ama iskanınız olsun gerçekten başınız çok ağrır.
Sormayın bizde bu hataya düştük her fatura dönemi bir gerilim stres.
Belki muhitten dolayı oyalamaya çok cesaret edemezler ama çok yorucu iskansız ev işleri dikkat etmekte fayda var :KK43:

Kızlar Merhaba,

Eski konularımda bahsetmiştim İstanbul'da ev bakıyoruz.
Kadıköyde sıfır bir bina bulduk. 2 bloklu site şeklinde. 1 blok komple dolmuş oturum mevcut, 2 .blokta da son 3 ev kalmış.

dün evi gördük gezdik ve biz ordayken yaklaşık 10 kişi daha görmeye geldi kapış kapış gidiyo yani anladığım.
ev şartlarımıza uyuyor sevdik. 90 m2 2+1 şeklinde fiyatta 550 bin civarı. 3. kat bu arada.

herşey okey ama sorun şu ki iskan yok. 2 aya alınacak deniyor ama güvenemiyoruz.
bu kadar insan nasıl güvendi aldı onu da bilemiyoruz.
doğalgaz aktif halde. elektrik su şantiyeden kullanılıyo şeklinde.

şimdi napıcağımızı çok şaşırdık bu evi kaçırmak istemiyoruz. bu şartlarda böyle bi daire bulmak imkansız çünkü nerdeyse.
ama aileler iskansız eve de sıcak bakmıyor.

iskansız evde oturan var mı ? internette hep oyalıyolar diye okudum senelerce iskanı olmayan evler var.
ayrıca zora sokup iskan alcaz hadi çıkarın 50 bin verin falan deniyomuş yoksa iskan almıyorum deniyomuş.
acil karar vermemiz lazım açıkçası 3. katı kaçırmak istemiyoruz napalım sizce yorumlarınız çok önemli.

teşekkür ederim.
Biz iskansz ev aldik.acikcasi bilemedik kimsede uyarmadi acemiligimize geldi.neyse iskan durumu %90 onaylandi 1 aya kalmaz iskan alinir dediler bizzat belediyeye gidip sormuştum.son olarak muteahhitin halletmesi gerekiyormus Ama muteahhit ugrasmadi baya bi oyaladi 2 bucuk sene oldu iskan alinmadi ve elektrik su faturalari 2 katı geliyor. Suan evi satiliga koyduk en kisa zamanda satilsinda kurtulalım diye dua ediyoruz

Ha bide bu durumu 2 bucuk senedir yaşayan biri olarak yaziyorum binamizda iskan olmadigi icin elektrik su kesinlikle 2 katı geliyor.bu konuda dogru arastirmissiniz yani. Ust komsumuz kiraciydi ve kadin evde durmazdi klimasi felan hicbiseyi olmadigi halde her ay yuklu elektrik geldigi icin 5 6 ay oturup cikti .ondan onceki kiracilarda bu durumdan muzdaripti .2 bucuk senede bir cok kiraci geldi gecti bu yuzden . Bende aman ev güzelmiş 0 mış ilk ben oturucam fiyatida uygun diye dusundum ama cok pişmanım gercekten. Keske eski bir ev alsaymisim. Ha bide kredi cikiyo kat mülkiyeti felan oluyor aynen.onda sikinti olmuyor ama sonradan iskan cikinca tapuda degisiklik yapmak icin azda olsa bi miktar para ödenmesi gerekiyor. Ah gerci iskan alinsa o parayi odemeye raziydik ama oyalaya oyalaya durum bu.

Iskansiz evi bir cok kisiye satarlar haberiniz olmaz,tapusuz ev alinir mi ,
Arsa tapusu bin kisiyecsatilir belli olmaz

Iskan farklı tapu farklı

Evi aldığımız gün tapuyu aldık

Elektrik su hep mesken olarak kullanıyoruz fazla ödeme yok

2 yıldan sonra iskan aldik

İskanla kat mülkiyetini karıştıran üyeler olmuş İskanı olmayan binada şantiye elektriği kullanırsınız.
Fatura çok yüksek gelir. Hangi katı satın aldığınız belirsizdir. Özetle yapı kullanımınız yoktur/kat mülkiyetiniz yoktur.. Bol bol sorun yaşarsınız. Aklı olan bırakın iskanı kat irtifakı olan evi bile almaz. 530.000 tl para verecekseniz gidip iskansız bir eve vermeyin.

Son olarak iskanı olmayan bir evin proeleri ( elektrik, statik, deprem, su makine vs projelerinin onaylanması gerekir. Bir de mimari projeye uyulmamışsa evin karşısında oturup çekirdek çitlersiniz )

Iskan farklı tapu farklı

Evi aldığımız gün tapuyu aldık

Elektrik su hep mesken olarak kullanıyoruz fazla ödeme yok

2 yıldan sonra iskan aldik
O arsa tapusu,daireye iskan olunca donuyor ,

Şu an bi ev alma aşamasındayız. O bölgede normalde sıfır binalar 260 270 den aşağı değil. 220 bine anlaştık. Sonra üst katlarında 220 bine olduğunu duyduk. İskan bayramdan sonra alınacak diyor emlakçı kefiliz falan dediler. Bizimde aklımıza kurt düştü.

Back