• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İskansız ev almak??

Alma bence biz de almistik meger mutahit bodrum katta degisiklik yapmis kolon vs eksiltmis mi neyse artik bi turlu iskan alinamiyordu cozecem diyordu sonra bikac yil gecti biz tayin sebebiyle sattik satarken de yoktu iskan.Suan ne oldu bilmiyorum yani illaki cozulmustur ama mutahit kacip gitse yandiniz
Kolon eksiltmiş; faciaya davetiye çıkarmış vicdansız adam, işte en ufak depremlerde bile binaların yıkılma sebebi, kolon binanın taşıyıcısıdır tıpkı bir insanın bacakları gibi, çözülmemiştir, satamayabilirdiniz de demek ki anlamayan biri almış

Mütahite söyleseydiniz ya, yapı denetimden randevu alman lazımmış diye.

Bizim taşıdığımız ev de iskansizdi. 1 yıl sonra falan çıktı. Sebebini bilmiyorum. Tek sıkıntı. Su, elektrik ortak oluyor
İşte eşim bunu öğrenince gitti söyledi zaten tartışmaya döner gibi olunca durum kalkmış gitmiş. Eşim demiş ki madem öyle o zaman 350 bin i şimdi vereyim 50 bini de iskan çıkınca vereyim bu şekilde sözleşme yapalım diyince adam kabul etmemiş seni nerede bulucam da parayı alıcam diye, eşim de ben devlet memuruyım yerim belli demiş. Kabul etmemişti adam

Aynen katılıyorum, adamın günahını almayayım ama ilk gittiğimizde bize son bir aşama kaldığını son kontrolden sonra çıkacağını söylemişti. Ama belediyeden araştırfığımızda adamın dosyasında sadece asansörün uygun şekilde yapıldığına dair bir belge varmış
başka bir eve bakmıştık,ilanda 2 oda bir salon yazıyor gittik 1+1 salonda yukardan bir kolon yapmışlar burayı sonradan duvar örerek veya kapı yaptırarak bir oda yapabilirsiniz dediler öğrendikki evler projede 1+1 miş rapor çıkana kadar öyle duracakmış düşünün. Olacak şey mi? İnşaat sektörü bu konularda sıkıntılı güvenilir insanlarla iş yapmak şart. Allah gönlünüze göre versin

başka bir eve bakmıştık,ilanda 2 oda bir salon yazıyor gittik 1+1 salonda yukardan bir kolon yapmışlar burayı sonradan duvar örerek veya kapı yaptırarak bir oda yapabilirsiniz dediler öğrendikki evler projede 1+1 miş rapor çıkana kadar öyle duracakmış düşünün. Olacak şey mi? İnşaat sektörü bu konularda sıkıntılı güvenilir insanlarla iş yapmak şart. Allah gönlünüze göre versin
Bakar mısınız şu işe ya neler dönüyor pes

İyiki buraya konu açmışım. Siz mimar olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Müteahhidin binayı projeye uygun yapıp yapmadığını bilemeyiz değil mi, yani bahçe düzenlemesinin falan çimlendirme VS yapılmış olması kriter olamaz öyle değil mi
Bencede almayın biz de yeni ev almıştık müteahhid almıştı iskanı iskan olmadan fatura vs sorun oluyordu mesela bulunduğum şehire doğal gaz geldi eve döşettik abonelik için iskan istiyorlardı elimizde o belge olmasaydı bağlatamazdık.

İskan belediyenin verdiği bir rapor altı üstü. Yani şimdi yanımıza bina yapıyorlar. Mütahit inşaat halindeyken sattı evlerin yarısını. Daha inşaat halinde satıldığı için iskansizdi tabi.
İskan öyle rastgele verilen bir belge değil, iskan demek; yapı kullanma izin belgesi demek yani binanın depreme dayanıklılığını, projeye uygun yapıldığını, fen ve sağlık koşullarına uygunluğunu onaylayan bir belgedir ve teknik uzmanlar tarafından bu uygunluk kararı verildikten sonra iskan belgesi düzenlenebilir.

Kolon eksiltmiş; faciaya davetiye çıkarmış vicdansız adam, işte en ufak depremlerde bile binaların yıkılma sebebi, kolon binanın taşıyıcısıdır tıpkı bir insanın bacakları gibi, çözülmemiştir, satamayabilirdiniz de demek ki anlamayan biri almış
Yani tam olarak bilmiyorum ama biz alirken banka kredisiyle aldik ekspertiz onay verdi onlar arastiriyorlar ama iskani sorun etmediler.Sonrasinda satarken de bu sorun degil cunku o ilde tum yeni binalar iskansizdi .Yani kimseyi kandirma sozkonusu degil.Muhtemelen yaptigi degisiklik herne ise geri yaptirmislardir ben komsulardan kolon diye duymustum ama detayi bilmiyorum

İyiki buraya konu açmışım. Siz mimar olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Müteahhidin binayı projeye uygun yapıp yapmadığını bilemeyiz değil mi, yani bahçe düzenlemesinin falan çimlendirme VS yapılmış olması kriter olamaz öyle değil mi

Bahce duzenlemesi benim calistigim yerde sart.
Ayrica her daireye bir otoparkta sart
Ama is arkadasim catiya izolasyon yapilmadigi icin iskani alamiyor mimarda sikayet edilmis olmadan imzalamiyor su an tikandilar ya catiyi sifirdan yapacaklar izolasyon su haliyle olmuyormus yada iskansiz oturacaklar. Su ve elektrik cok pahali oduyorlar dogalgaz nasil aldilar bilmiyorum ama artik o iskansiz evlere hic baglanmiyor.
Uygulamalar her yerde degisir.
Adam almiyorsa mutlaka bir cikari yada kurtulmak istedigi bsy vardir

Yani tam olarak bilmiyorum ama biz alirken banka kredisiyle aldik ekspertiz onay verdi onlar arastiriyorlar ama iskani sorun etmediler.Sonrasinda satarken de bu sorun degil cunku o ilde tum yeni binalar iskansizdi .Yani kimseyi kandirma sozkonusu degil.Muhtemelen yaptigi degisiklik herne ise geri yaptirmislardir ben komsulardan kolon diye duymustum ama detayi bilmiyorum
Bankalar iskansız evlere de kredi veriyormuş.

Bahce duzenlemesi benim calistigim yerde sart.
Ayrica her daireye bir otoparkta sart
Ama is arkadasim catiya izolasyon yapilmadigi icin iskani alamiyor mimarda sikayet edilmis olmadan imzalamiyor su an tikandilar ya catiyi sifirdan yapacaklar izolasyon su haliyle olmuyormus yada iskansiz oturacaklar. Su ve elektrik cok pahali oduyorlar dogalgaz nasil aldilar bilmiyorum ama artik o iskansiz evlere hic baglanmiyor.
Uygulamalar her yerde degisir.
Adam almiyorsa mutlaka bir cikari yada kurtulmak istedigi bsy vardir
Ben açıkçası evi çok beğendiğim için ilk başta, adamın paraya sıkıştığını ve belki birkaç daire daha satıp o parayla iskan alacağını düşünmüştüm daha doğrusu düşünmek istemiştim. Tabii bu en masum ihtimaldi.fakat araştırdıkça çok risk olduğunu görüyorum işin içinde

Siz kandırma niyetiyle satmamışsınız elbette ama ortada bir kandırılma durumu var üzülerek belirteyim sizi kandırmışlar ama neyse ki kurtulmuşsunuz eğer kolonla ilgili bir eksiklik söz konusu ise bu sonradan düzeltilebilecek bir şey değil ben yıllardır bu işin içindeyim size tavsiyem her ne olursa olsun iskansız bina almayın. Tüm yeni binaların iskansız olması da ayrıca bir kriter olmamalı muhtemelen size bu evi satan kişi böyle demiştir amaan canım ne olacak yeni binaların hepsi iskansız demiştir

Ben açıkçası evi çok beğendiğim için ilk başta, adamın paraya sıkıştığını ve belki birkaç daire daha satıp o parayla iskan alacağını düşünmüştüm daha doğrusu düşünmek istemiştim. Tabii bu en masum ihtimaldi.fakat araştırdıkça çok risk olduğunu görüyorum işin içinde
İskan alabilmesi parasının çokluğuna bağlı bir durum değil bina inşaat halindeyken binayı tamamlayabilmek için paraya ihtiyaç duyulur fakat iskan için öyle bir durum söz konusu değil

Siz kandırma niyetiyle satmamışsınız elbette ama ortada bir kandırılma durumu var üzülerek belirteyim sizi kandırmışlar ama neyse ki kurtulmuşsunuz eğer kolonla ilgili bir eksiklik söz konusu ise bu sonradan düzeltilebilecek bir şey değil ben yıllardır bu işin içindeyim size tavsiyem her ne olursa olsun iskansız bina almayın. Tüm yeni binaların iskansız olması da ayrıca bir kriter olmamalı muhtemelen size bu evi satan kişi böyle demiştir amaan canım ne olacak yeni binaların hepsi iskansız demiştir
Aynen emlakçılar bile diyor ki şuradaki binaların yarısı iskansız birşey olmaz diyorlar

İskan alabilmesi parasının çokluğuna bağlı bir durum değil bina inşaat halindeyken binayı tamamlayabilmek için paraya ihtiyaç duyulur fakat iskan için öyle bir durum söz konusu değil
Hani belki harç ücreti veya sgk borcu falan varsa diye bir ihtimal düşünmüştüm

Aynen emlakçılar bile diyor ki şuradaki binaların yarısı iskansız birşey olmaz diyorlar
İşte bunlar hep klişe yalanlar kanmayın sakın, o iskansız olan evler belki depreme dayanıklı olmadığı için iskan alamadı belki, bişey olmaz dedikleri ev Allah korusun bir depremde yerle bir olabilir emlakçılar ve müteahhitler teknik konuda ne derece eğitimliler de bir şey olmaz diyebiliyorlar bu vicdansızlık inanın

Şöyle birşey var. Müteahhit iskan için başvuru yapar binanın tüm eksiklerini tamamlar, iskan harcını yatırır ve gerekli incelemelerden sonra iskan alınır. Bu işlemler 1-2 yıl sürüyor. Biz de iskansız ev aldık binanın eksikleri tamamlanmadığı için hala bekliyoruz. Şu an için tek dezavantajı elektrik ve su faturalarını bölüşüp ödüyoruz ve bu da skıntı yaratıyor

İşte bunlar hep klişe yalanlar kanmayın sakın, o iskansız olan evler belki depreme dayanıklı olmadığı için iskan alamadı belki, bişey olmaz dedikleri ev Allah korusun bir depremde yerle bir olabilir emlakçılar ve müteahhitler teknik konuda ne derece eğitimliler de bir şey olmaz diyebiliyorlar bu vicdansızlık inanın
Zaten şu son 3 ayda o kadar sahtekarlık gördüm ki özellikle emlakçılardan. Sahte müşteri ayarlayıp pazarlık kızıştırmak dahil

Back
X