• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İskansız ev almak??

Alma cnn bnim biz aldık 2 yıl olcak nerdeyse hala alamadı elektrik şu sorun yaşıyoruz bugün şu bi gün elektrik gidip geliyor binada asansör var açmıyorlar ve sinirden hergun muteaahitte saydırıyorum
Peki sizinki de kat irtifakı mı?

Biz aldık. Bir yıldır oturuyoruz. Eksikleri yeni tamamlandı. Bir aya çıkacak iskanımız.

Teyzem aldi tabuyu tefeciye vermisler .Kadina cikarsiniz bizim evimiz dediler .İkintane evdi ustelik biri olsun kalsin diye ugrasiyor .Mutahit cok güvenilir bir adamdi sonuç hüsran yarattı.

Pekİ bir sıkıntı yaşadınız mı.
Ben vazgeçmek üzereyim. Yarın sabah protokol yapacaktık ama vazgeçtim galiba burada da okuduklarımdan sonra
Suyumuz ortak. Diğer faturalar kişisel.
Orada oturanlarla görüşün. Mutlaka bilgileri vardır. Belediyeden çok kez geldiler. Eksikleri yapıldı. Her şey tıkırında gitse bile 1 yılı alıyor çıkması. Bina usule uygun yapılmışsa sizi rahatsız edecek bir şey olmaz. Diğer ev sahipleriyle görüşmenizi öneririm.

gecen tvde izledim adam iskani olmadigi icin toprak tapulu ev almsti iki daire.yillar snr asil toprak sahibi o evler benim diye dava acmis ve kazanmusti. dairelerin degeri 1 milyinmus snr haber sonunda ev alirken toprak tapulu degil daire tapulu olmasina dikkat edin diyordu yani iyice arastirmadan almayin bir avukata danisin daha iyi olur

evet bayanlar, biz uzun süredir ev arıyoruz.birtürlü içimize sinen bir ev bulamadık. Şuan oturduğumuz semtten memnun olduğumuz için muhit değiştirmek istemedik. Ve burada evler genelde eski 30 yıllık binalar.ki onlardan da istediğimiz gibi bir ev bulamadığımız için sıfır evlere yöneldik. Çok beğendiğimiz bir ev bulduk evin tek eksiği iskanının henüz alınmamış olması. Müteahhit alacağını söylüyor. Ama güvenemiyoruz çok insanın canını yaktı müteahhitler. Evin fiyatı 400.000 , bütçemizi de ayarladık.
Fakat bu durumdan dolayı sürekli gel git yaşıyorum. Bu şekilde ev alan var mı, bilgisi olan var mı.
Fikirlerinizi bekliyorum. Binada oturanlar var bu arada.
Sakın ola iskansız ev almayın, özellikle de müteahhit alacağını söylüyorsa kesinlikle sıkıntı yaşarsınız, ben mimarım ve iskansız binalarla ilgili ne tür sıkıntılar yaşandığını iyi biliyorum hiç düşünmeyin bile benden söylemesi.

Iskansiz ev sakin almayin dusunmeyin bile.
Sonra cok ugrasirsiniz harc fln odemismi o harclari odemek zorunda kalabilirsiniz cevre duzenlemesi varmi binada eksikler ne durumda catida izolasyon varmi hepsini bilmeniz gerekiyor

En onemlisi abonelik alamazsiniz su ve elektrik faturalari cok fazla gelir
Benim yasadigim sehirde dogalgazda baglanmiyor.

Belediyeden araştırınca eşim babasıyla birlikte tekrar adamın yanına gitti. Adam Yok öyle birşey bürokratik işlemler vs diye laf kalabalığı yapınca eşim sinirlenmiş kötü konuşmuş Kalkmış.
Bürokratik işlemler iskan alınmasına engel değildir müteahhit kesinlikle yalan söylüyor

İskan dediğiniz eğer apartman projeye uygun yapıldıysa,elektrik,,sıhhi tesisat projeleri uygun yapılmışsa,,asansör,yangın sistemleri uygunsa çok zaman alan bir durum değil. Müteahhit başvurur belediyeden gelirler müteahhidin sigorta borcu,harç borcu vs yoksa ev projeye uygunsa iskan raporu çıkar. Ama bir pencere bile projeye aykırı yere açılsa bina iskan raporu alamaz düzelene kadar.
Aslında kanunen iskansız binalara elektrik,su,telefon,internet gibi hizmetler bağlanmaz ama ülkemizde herşey gibi kanuna aykırı olarak bağlandığı oluyor. Ama bağlanmaması durumunda binadakilerle ortak kullanacaksınız elektriği,suyu herkesin kullanımı bir değilki illa anlaşmazlık çıkacaktır. Yada şantiye elektriğinin voltajı sabit değildir ani voltaj değişikliklerinde beyaz eşyalarınız zarar görebilir. İyi düşünün derim
Biz 8 ay önce aldık evimizi tapuyu üzerimize almadan çıkmıştı binanın iskanı.müteahhit işini hakkıyla yapıyorsa iskan asla sorun olmamalı

Sakın ola iskansız ev almayın, özellikle de müteahhit alacağını söylüyorsa kesinlikle sıkıntı yaşarsınız, ben mimarım ve iskansız binalarla ilgili ne tür sıkıntılar yaşandığını iyi biliyorum hiç düşünmeyin bile benden söylemesi.
İyiki buraya konu açmışım. Siz mimar olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Müteahhidin binayı projeye uygun yapıp yapmadığını bilemeyiz değil mi, yani bahçe düzenlemesinin falan çimlendirme VS yapılmış olması kriter olamaz öyle değil mi

Bu konularda hiç bilgimiz yok. Adam diyor ki ben başvurumu yaptım gidin araştırın belediyeden dedi. Ada parsel numarasını verdi. Biz de gittik belediyeye. Normalde müteahhitin başvuru yapıp yapı denetim biriminden gelip binayı incelemeleri için randevu alması gerekiyormuş almamış. O yüzden de dosya öylece kalmış. Ama konuşurken adam bize bunlardan hiç bahsetmedi

Mütahite söyleseydiniz ya, yapı denetimden randevu alman lazımmış diye.

Bizim taşıdığımız ev de iskansizdi. 1 yıl sonra falan çıktı. Sebebini bilmiyorum. Tek sıkıntı. Su, elektrik ortak oluyor

İyiki buraya konu açmışım. Siz mimar olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Müteahhidin binayı projeye uygun yapıp yapmadığını bilemeyiz değil mi, yani bahçe düzenlemesinin falan çimlendirme VS yapılmış olması kriter olamaz öyle değil mi
Bahçe düzenlemesi falan asla bir kriter olamaz, kat planlarını görmek ve binayla karşılaştırmak gerekir ki bu durumda bile detayları ancak ya bir mimar ya da inşaat mühendisi görebilir, bu çok detaylı bir konu siz en garantili yöntem olarak ilgili belediyeden alınmış onaylı, mühürlü iskan belgesini (yapı kullanma izni diye yazar belge üstünde) görmediğiniz hiç bir evi satın almayın.

İskan dediğiniz eğer apartman projeye uygun yapıldıysa,elektrik,,sıhhi tesisat projeleri uygun yapılmışsa,,asansör,yangın sistemleri uygunsa çok zaman alan bir durum değil. Müteahhit başvurur belediyeden gelirler müteahhidin sigorta borcu,harç borcu vs yoksa ev projeye uygunsa iskan raporu çıkar. Ama bir pencere bile projeye aykırı yere açılsa bina iskan raporu alamaz düzelene kadar.
Aslında kanunen iskansız binalara elektrik,su,telefon,internet gibi hizmetler bağlanmaz ama ülkemizde herşey gibi kanuna aykırı olarak bağlandığı oluyor. Ama bağlanmaması durumunda binadakilerle ortak kullanacaksınız elektriği,suyu herkesin kullanımı bir değilki illa anlaşmazlık çıkacaktır. Yada şantiye elektriğinin voltajı sabit değildir ani voltaj değişikliklerinde beyaz eşyalarınız zarar görebilir. İyi düşünün derim
Biz 8 ay önce aldık evimizi tapuyu üzerimize almadan çıkmıştı binanın iskanı.müteahhit işini hakkıyla yapıyorsa iskan asla sorun olmamalı
Aynen katılıyorum, adamın günahını almayayım ama ilk gittiğimizde bize son bir aşama kaldığını son kontrolden sonra çıkacağını söylemişti. Ama belediyeden araştırfığımızda adamın dosyasında sadece asansörün uygun şekilde yapıldığına dair bir belge varmış

Bahçe düzenlemesi falan asla bir kriter olamaz, kat planlarını görmek ve binayla karşılaştırmak gerekir ki bu durumda bile detayları ancak ya bir mimar ya da inşaat mühendisi görebilir, bu çok detaylı bir konu siz en garantili yöntem olarak ilgili belediyeden alınmış onaylı, mühürlü iskan belgesini (yapı kullanma izni diye yazar belge üstünde) görmediğiniz hiç bir evi satın almayın.
Çok teşekkür ederim gerçekten

evet bayanlar, biz uzun süredir ev arıyoruz.birtürlü içimize sinen bir ev bulamadık. Şuan oturduğumuz semtten memnun olduğumuz için muhit değiştirmek istemedik. Ve burada evler genelde eski 30 yıllık binalar.ki onlardan da istediğimiz gibi bir ev bulamadığımız için sıfır evlere yöneldik. Çok beğendiğimiz bir ev bulduk evin tek eksiği iskanının henüz alınmamış olması. Müteahhit alacağını söylüyor. Ama güvenemiyoruz çok insanın canını yaktı müteahhitler. Evin fiyatı 400.000 , bütçemizi de ayarladık.
Fakat bu durumdan dolayı sürekli gel git yaşıyorum. Bu şekilde ev alan var mı, bilgisi olan var mı.
Fikirlerinizi bekliyorum. Binada oturanlar var bu arada.
Alma bence biz de almistik meger mutahit bodrum katta degisiklik yapmis kolon vs eksiltmis mi neyse artik bi turlu iskan alinamiyordu cozecem diyordu sonra bikac yil gecti biz tayin sebebiyle sattik satarken de yoktu iskan.Suan ne oldu bilmiyorum yani illaki cozulmustur ama mutahit kacip gitse yandiniz

Bu konularda hiç bilgimiz yok. Adam diyor ki ben başvurumu yaptım gidin araştırın belediyeden dedi. Ada parsel numarasını verdi. Biz de gittik belediyeye. Normalde müteahhitin başvuru yapıp yapı denetim biriminden gelip binayı incelemeleri için randevu alması gerekiyormuş almamış. O yüzden de dosya öylece kalmış. Ama konuşurken adam bize bunlardan hiç bahsetmedi
Müteahhitin başvuru yapmış olması iskanın alınabileceğinin garantisi değildir, başvuru yapılmış iyi güzel de yapı incelendiğinde iskana engel bir durumu çıkarsa iskan alabilecek mi, alamayacak. Bu arada adamın kullandığı sözler çok klişe yalanlar başvurmu yaptım, isaknı sonra alacağız falan :D :D bunlar hep klasik bahaneler

Back
X