Aynen ya. Resmen ev kıtlığı var o yüzden bu evde takıldık kaldık.Bu şekilde ev alan tanıdıklarım var, zarara uğramadılar şimdilik, ama çok beklediler , onun stresi yeter insana bence.
Ben olsam girmem o işe.
Bu konularda hiç bilgimiz yok. Adam diyor ki ben başvurumu yaptım gidin araştırın belediyeden dedi. Ada parsel numarasını verdi. Biz de gittik belediyeye. Normalde müteahhitin başvuru yapıp yapı denetim biriminden gelip binayı incelemeleri için randevu alması gerekiyormuş almamış. O yüzden de dosya öylece kalmış. Ama konuşurken adam bize bunlardan hiç bahsetmediNeden alamamışlar daha?
Eski oturduğumuz ev 10 yıllıktı ve iskanı yoktu. Sitenin borçları vardı, ödediler ve 10 yıldan sonra iskan alındı. Bu süreçte iskan olmamasıyla ilgili hiçbir sorun yaşamadık. Borçlar ödenince alınacağını da biliyorduk.
Yeni aldığımız evde ise daha oturum başlamadan iskan alınmıştı.
Sebebini iyi araştırın. Genelde alınıyor yeni evlerde iskan.
Bu konularda hiç bilgimiz yok. Adam diyor ki ben başvurumu yaptım gidin araştırın belediyeden dedi. Ada parsel numarasını verdi. Biz de gittik belediyeye. Normalde müteahhitin başvuru yapıp yapı denetim biriminden gelip binayı incelemeleri için randevu alması gerekiyormuş almamış. O yüzden de dosya öylece kalmış. Ama konuşurken adam bize bunlardan hiç bahsetmedi
İskansız ev almak her zaman bir risk. Bir sorun çıktığında yani iskanı kendiniz almanız durumunda onun için bir bütçe ayırabiliriz derseniz alın. Yok ekstra masraf olur zorlanırız derseniz garanti iskanlı alın.evet bayanlar, biz uzun süredir ev arıyoruz.birtürlü içimize sinen bir ev bulamadık. Şuan oturduğumuz semtten memnun olduğumuz için muhit değiştirmek istemedik. Ve burada evler genelde eski 30 yıllık binalar.ki onlardan da istediğimiz gibi bir ev bulamadığımız için sıfır evlere yöneldik. Çok beğendiğimiz bir ev bulduk evin tek eksiği iskanının henüz alınmamış olması. Müteahhit alacağını söylüyor. Ama güvenemiyoruz çok insanın canını yaktı müteahhitler. Evin fiyatı 400.000 , bütçemizi de ayarladık.
Fakat bu durumdan dolayı sürekli gel git yaşıyorum. Bu şekilde ev alan var mı, bilgisi olan var mı.
Fikirlerinizi bekliyorum. Binada oturanlar var bu arada.
Araştırın bence neden almamış borcumu var,iskan olmazsa elektrik,su vs gibi abonelikleri üzerinize alamazsınız diye biliyorum şantiye suyu,elektriği kullanırsınız oda yüksek tutarlı olur bu sefer borç bölünmede sorun çıkabilir o der ben bu kadar kullanmam başkası ödemek istemez vs bir sürü sorun çıkabilir.Bu konularda hiç bilgimiz yok. Adam diyor ki ben başvurumu yaptım gidin araştırın belediyeden dedi. Ada parsel numarasını verdi. Biz de gittik belediyeye. Normalde müteahhitin başvuru yapıp yapı denetim biriminden gelip binayı incelemeleri için randevu alması gerekiyormuş almamış. O yüzden de dosya öylece kalmış. Ama konuşurken adam bize bunlardan hiç bahsetmedi
Belediyeden araştırınca eşim babasıyla birlikte tekrar adamın yanına gitti. Adam Yok öyle birşey bürokratik işlemler vs diye laf kalabalığı yapınca eşim sinirlenmiş kötü konuşmuş Kalkmış.Gidin sorun böyle dediler neden işlemi yapmadın diye
Para mı lasım binada eksik mi var diye açıkça sorun
Bizim burada satılık binalar var üstüne bez afiş asmışlar iskanı alınmış satılık diye demek ki çoğu iskansız ki fark var diye yazmış Adam
Araştırın bence neden almamış borcumu var,iskan olmazsa elektrik,su vs gibi abonelikleri üzerinize alamazsınız diye biliyorum şantiye suyu,elektriği kullanırsınız oda yüksek tutarlı olur bu sefer borç bölünmede sorun çıkabilir o der ben bu kadar kullanmam başkası ödemek istemez vs bir sürü sorun çıkabilir.
Elektrik su aboneliğinde sıkıntı olmuyor. Dediğim gibi 10 yıl olmadı iskan, normal aboneydik. Şantiye tarifesine dönmez.Hadi iskan almak bize kaldı diyelim. Parayla çözülemeyecek durumlar da olabilir. Ben nereden bileceğim ki müteahhitin binayı projeye uygun yapıp yapmadığını ,, bir de şuan
Benim araştırmalarıma göre elektrik su doğalgaz aboneliği oluyor fakat İskan çıkana kadar geçici bir abonelik bu. Yani adam almazsa şantiye tarifeSine döner belki bilmiyorum valllahi bunaldım. Oturduğumuz evi ısıtamıyoruz kış gelmeden taşınalım dedik ama yok yani doğrul düzgün ev. Neredeyse 3 aydır arıyoruz
Şimdi bir haber okuyorum iskansız evle ilgili sanırımElektrik su aboneliğinde sıkıntı olmuyor. Dediğim gibi 10 yıl olmadı iskan, normal aboneydik. Şantiye tarifesine dönmez.
Biz 3 yıl ev aradık ki inşaatların çok olduğu bir bölgedeydik. Gönlünüze göre bulursunuz inşallah.
Tapuda kat irtifakı yazar yine o daire sizindir. İskan çıkınca tapu değişir bu sefer kat mülkiyetli ibaresi yazar. Sizin yapacağınız şey daireyi alacağınız bölgenin belediyesinde tapu işleri bölümüne gidin oradan müteahhiti sorun araştırın. Muhtemelen adam ilk kez ev yapmıyordur. Orada tanırlar bilirler iskan alıp almadığını. Bina usulüne uygun yapılmışsa 1 2 sene içinde iskan çıkar zaten. Sizlik bir sorun olmaz yani iskansız eve kredi bile çıkıyor bankadan. Tek problem su ortak kullanım oluyor yani bu sebepten biraz yüksek fatura ödüyorsunuz ama diğer elektrik doğalgazda öyle sıkıntılar yaşanmıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.evet bayanlar, biz uzun süredir ev arıyoruz.birtürlü içimize sinen bir ev bulamadık. Şuan oturduğumuz semtten memnun olduğumuz için muhit değiştirmek istemedik. Ve burada evler genelde eski 30 yıllık binalar.ki onlardan da istediğimiz gibi bir ev bulamadığımız için sıfır evlere yöneldik. Çok beğendiğimiz bir ev bulduk evin tek eksiği iskanının henüz alınmamış olması. Müteahhit alacağını söylüyor. Ama güvenemiyoruz çok insanın canını yaktı müteahhitler. Evin fiyatı 400.000 , bütçemizi de ayarladık.
Fakat bu durumdan dolayı sürekli gel git yaşıyorum. Bu şekilde ev alan var mı, bilgisi olan var mı.
Fikirlerinizi bekliyorum. Binada oturanlar var bu arada.
İnanamıyorum yazık değil mi bu insanlaraŞimdi bir haber okuyorum iskansız evle ilgili sanırımKarincaKadin bahsettiği arsa sahipleri 24 yıl sonra dava açmış evi alanların tapuları iptal edilmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?