• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İskansız ev almak??

Gabriel_

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
2.885
3.699
658
evet bayanlar, biz uzun süredir ev arıyoruz.birtürlü içimize sinen bir ev bulamadık. Şuan oturduğumuz semtten memnun olduğumuz için muhit değiştirmek istemedik. Ve burada evler genelde eski 30 yıllık binalar.ki onlardan da istediğimiz gibi bir ev bulamadığımız için sıfır evlere yöneldik. Çok beğendiğimiz bir ev bulduk evin tek eksiği iskanının henüz alınmamış olması. Müteahhit alacağını söylüyor. Ama güvenemiyoruz çok insanın canını yaktı müteahhitler. Evin fiyatı 400.000 , bütçemizi de ayarladık.
Fakat bu durumdan dolayı sürekli gel git yaşıyorum. Bu şekilde ev alan var mı, bilgisi olan var mı.
Fikirlerinizi bekliyorum. Binada oturanlar var bu arada.

Bu şekilde ev alan tanıdıklarım var, zarara uğramadılar şimdilik, ama çok beklediler , onun stresi yeter insana bence.

Ben olsam girmem o işe.
Aynen ya. Resmen ev kıtlığı var o yüzden bu evde takıldık kaldık.
Dediğin gibi işte hani ev alınca insanın kiradan sonra psikolojik olarak bir oh demesi lazım ama burada öyle olmicak

Neden alamamışlar daha?
Eski oturduğumuz ev 10 yıllıktı ve iskanı yoktu. Sitenin borçları vardı, ödediler ve 10 yıldan sonra iskan alındı. Bu süreçte iskan olmamasıyla ilgili hiçbir sorun yaşamadık. Borçlar ödenince alınacağını da biliyorduk.
Yeni aldığımız evde ise daha oturum başlamadan iskan alınmıştı.
Sebebini iyi araştırın. Genelde alınıyor yeni evlerde iskan.

Oturduğum evin iskanı 2 yıl sonra alındı.
Size topraktan tapu vereceklerdir. Bir de sözleşme gibi bir şey yapıldı yanlış hatırlamıyorsam .
Ama aldığımız inşaat firması kurumsal diyebileceğimiz bir firma ve çok iş yapıyorlar.
Biz güven problemi yaşamadık o açıdan.
Bir gün aradılar iskan verildi diye gittik o kadar...

Neden alamamışlar daha?
Eski oturduğumuz ev 10 yıllıktı ve iskanı yoktu. Sitenin borçları vardı, ödediler ve 10 yıldan sonra iskan alındı. Bu süreçte iskan olmamasıyla ilgili hiçbir sorun yaşamadık. Borçlar ödenince alınacağını da biliyorduk.
Yeni aldığımız evde ise daha oturum başlamadan iskan alınmıştı.
Sebebini iyi araştırın. Genelde alınıyor yeni evlerde iskan.
Bu konularda hiç bilgimiz yok. Adam diyor ki ben başvurumu yaptım gidin araştırın belediyeden dedi. Ada parsel numarasını verdi. Biz de gittik belediyeye. Normalde müteahhitin başvuru yapıp yapı denetim biriminden gelip binayı incelemeleri için randevu alması gerekiyormuş almamış. O yüzden de dosya öylece kalmış. Ama konuşurken adam bize bunlardan hiç bahsetmedi

Bu konularda hiç bilgimiz yok. Adam diyor ki ben başvurumu yaptım gidin araştırın belediyeden dedi. Ada parsel numarasını verdi. Biz de gittik belediyeye. Normalde müteahhitin başvuru yapıp yapı denetim biriminden gelip binayı incelemeleri için randevu alması gerekiyormuş almamış. O yüzden de dosya öylece kalmış. Ama konuşurken adam bize bunlardan hiç bahsetmedi

Gidin sorun böyle dediler neden işlemi yapmadın diye

Para mı lasım binada eksik mi var diye açıkça sorun

Bizim burada satılık binalar var üstüne bez afiş asmışlar iskanı alınmış satılık diye demek ki çoğu iskansız ki fark var diye yazmış Adam

evet bayanlar, biz uzun süredir ev arıyoruz.birtürlü içimize sinen bir ev bulamadık. Şuan oturduğumuz semtten memnun olduğumuz için muhit değiştirmek istemedik. Ve burada evler genelde eski 30 yıllık binalar.ki onlardan da istediğimiz gibi bir ev bulamadığımız için sıfır evlere yöneldik. Çok beğendiğimiz bir ev bulduk evin tek eksiği iskanının henüz alınmamış olması. Müteahhit alacağını söylüyor. Ama güvenemiyoruz çok insanın canını yaktı müteahhitler. Evin fiyatı 400.000 , bütçemizi de ayarladık.
Fakat bu durumdan dolayı sürekli gel git yaşıyorum. Bu şekilde ev alan var mı, bilgisi olan var mı.
İskansız ev almak her zaman bir risk. Bir sorun çıktığında yani iskanı kendiniz almanız durumunda onun için bir bütçe ayırabiliriz derseniz alın. Yok ekstra masraf olur zorlanırız derseniz garanti iskanlı alın.

Asla tavsiye etmiyorum mütahit almazsa başınız ağrır. Yeni kanunda mütahit iskan almak zorunda değil öyle birşey çıkmış. İşin içindeyim ve önermem.

Araştırın bence neden almamış borcumu var,iskan olmazsa elektrik,su vs gibi abonelikleri üzerinize alamazsınız diye biliyorum şantiye suyu,elektriği kullanırsınız oda yüksek tutarlı olur bu sefer borç bölünmede sorun çıkabilir o der ben bu kadar kullanmam başkası ödemek istemez vs bir sürü sorun çıkabilir.

Gidin sorun böyle dediler neden işlemi yapmadın diye

Para mı lasım binada eksik mi var diye açıkça sorun

Bizim burada satılık binalar var üstüne bez afiş asmışlar iskanı alınmış satılık diye demek ki çoğu iskansız ki fark var diye yazmış Adam
Belediyeden araştırınca eşim babasıyla birlikte tekrar adamın yanına gitti. Adam Yok öyle birşey bürokratik işlemler vs diye laf kalabalığı yapınca eşim sinirlenmiş kötü konuşmuş Kalkmış.

İskansız evlerle ilgili yenibir gelişme olmuştu tam detay bilmiyorum ama eviniz elinizden gidebilir madur olmayın falan diyordu haberlerde. Bir araştırın isterseniz.

Hadi iskan almak bize kaldı diyelim. Parayla çözülemeyecek durumlar da olabilir. Ben nereden bileceğim ki müteahhitin binayı projeye uygun yapıp yapmadığını ,, bir de şuan
Benim araştırmalarıma göre elektrik su doğalgaz aboneliği oluyor fakat İskan çıkana kadar geçici bir abonelik bu. Yani adam almazsa şantiye tarifeSine döner belki bilmiyorum valllahi bunaldım. Oturduğumuz evi ısıtamıyoruz kış gelmeden taşınalım dedik ama yok yani doğrul düzgün ev. Neredeyse 3 aydır arıyoruz

Araştırın bence neden almamış borcumu var,iskan olmazsa elektrik,su vs gibi abonelikleri üzerinize alamazsınız diye biliyorum şantiye suyu,elektriği kullanırsınız oda yüksek tutarlı olur bu sefer borç bölünmede sorun çıkabilir o der ben bu kadar kullanmam başkası ödemek istemez vs bir sürü sorun çıkabilir.

Hadi iskan almak bize kaldı diyelim. Parayla çözülemeyecek durumlar da olabilir. Ben nereden bileceğim ki müteahhitin binayı projeye uygun yapıp yapmadığını ,, bir de şuan
Benim araştırmalarıma göre elektrik su doğalgaz aboneliği oluyor fakat İskan çıkana kadar geçici bir abonelik bu. Yani adam almazsa şantiye tarifeSine döner belki bilmiyorum valllahi bunaldım. Oturduğumuz evi ısıtamıyoruz kış gelmeden taşınalım dedik ama yok yani doğrul düzgün ev. Neredeyse 3 aydır arıyoruz
Elektrik su aboneliğinde sıkıntı olmuyor. Dediğim gibi 10 yıl olmadı iskan, normal aboneydik. Şantiye tarifesine dönmez.
Biz 3 yıl ev aradık ki inşaatların çok olduğu bir bölgedeydik. Gönlünüze göre bulursunuz inşallah.

Alma cnn bnim biz aldık 2 yıl olcak nerdeyse hala alamadı elektrik şu sorun yaşıyoruz bugün şu bi gün elektrik gidip geliyor binada asansör var açmıyorlar ve sinirden hergun muteaahitte saydırıyorum

Elektrik su aboneliğinde sıkıntı olmuyor. Dediğim gibi 10 yıl olmadı iskan, normal aboneydik. Şantiye tarifesine dönmez.
Biz 3 yıl ev aradık ki inşaatların çok olduğu bir bölgedeydik. Gönlünüze göre bulursunuz inşallah.
Şimdi bir haber okuyorum iskansız evle ilgili sanırım KarincaKadin KarincaKadin bahsettiği arsa sahipleri 24 yıl sonra dava açmış evi alanların tapuları iptal edilmiş.

Tapuda kat irtifakı yazar yine o daire sizindir. İskan çıkınca tapu değişir bu sefer kat mülkiyetli ibaresi yazar. Sizin yapacağınız şey daireyi alacağınız bölgenin belediyesinde tapu işleri bölümüne gidin oradan müteahhiti sorun araştırın. Muhtemelen adam ilk kez ev yapmıyordur. Orada tanırlar bilirler iskan alıp almadığını. Bina usulüne uygun yapılmışsa 1 2 sene içinde iskan çıkar zaten. Sizlik bir sorun olmaz yani iskansız eve kredi bile çıkıyor bankadan. Tek problem su ortak kullanım oluyor yani bu sebepten biraz yüksek fatura ödüyorsunuz ama diğer elektrik doğalgazda öyle sıkıntılar yaşanmıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Back
X