• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isınma

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
133
Bayanlar iyi akşamlar ..:anne:
Bu ısınma dert oldu ısınamıyoruz bide üstüne böyle faturalarla karşılaşıyoruz 8 aylıkta bebeğim var ..
Sizce tek odada elektrikli ısıtıcımı kursam doğalgazı kapatsam ..
Yatak odam çok küçük oraya klima kurulu orayamı gecsem ..
Yemek masamız mutfakta kurulu mama sandalyesi vs hep orda yiyoruz.
Şaşırdım kaldım ..
75 metrekare bir ev alt tarafı ..
Bu faturaların 500.600 gelmesi normalmi
Elektrik faturası 300 lira geldi bu ay ..
Ve bebeğim tulumla dolaşıyor evde gece kalktığımdada elleri üşümüş oluyor bu kadar fatura gelmesine rağmen bana bir akıl verin ..:hasta:
Sizlerede bu kadar mı geliyor ?

Eklentiler

• IMG_20181225_174314_311.webp
    IMG_20181225_174314_311.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 631
Aman Allahım :110:

Bu sene daha doğalgaz yakmadık ..
Bende çocuk yok ve eşimle çalışıyoruz ..

Eve gelınce ufo yakıyoruz .. Battanıyelerle takılıyoruz ..

Allah yardımcınız olsun valla :110:

Bizim elektrik 65 geldi bu ay . Ama sadece 1 haftası ufo çalıştırdık . Bu ay kesin 100 -150 civarı gelir

bana faturalar biraz fazla geldi.
merkezi sistem ev bizim 220 tl. hadi merkezi sistem olduğu için desek üstüne eklesek 350den fazla gelmemesi lazım anormal derecede yüksek yakmıyor ve çok soğuk bi memlekette değilseniz.

evde 4 kişiyiz. 70 tl geliyor elektrik.

Hatalı kullanıyorsunuz şu doğal gazı. 2 günde üç konuya yazdım aynı şeyleri. Durun size de alıntılayayım yazdıklarımı birazdan .
Bu ısınma dert oldu ısınamıyoruz bide üstüne böyle faturalarla karşılaşıyoruz 8 aylıkta bebeğim var ..
Şaşırdım kaldım ..
Ve bebeğim tulumla dolaşıyor evde gece kalktığımdada elleri üşümüş oluyor bu kadar fatura gelmesine rağmen bana bir akıl verin ..:hasta:

Aman Allahım :110:

Bu sene daha doğalgaz yakmadık ..
Bende çocuk yok ve eşimle çalışıyoruz ..

Eve gelınce ufo yakıyoruz .. Battanıyelerle takılıyoruz ..

Allah yardımcınız olsun valla :110:
Aman yakmayın zaten :110:
Gecen sene bizde elektirikli ısııtıcı yakıyorduk işten gelince eşimle bu sene mecbur doğalgaza geçtik ..
Bebek var diye.:anne:

• Beğen
Reactions: H E
Aman yakmayın zaten :110:
Gecen sene bizde elektirikli ısııtıcı yakıyorduk işten gelince eşimle bu sene mecbur doğalgaza geçtik ..
Bebek var diye.:anne:
Bebek olunca tabı olmaz ama bence sizin doğalgazda sıkıntı var .
30 derece o tutar çok fazla ..
Evde hava alan bı yer bellı kı ev ısınmıyor ve doğalgaz sürekli çalışıp evı ısıtmaya çalıştıgı için çok fatura gelıyor ..
Peteğine ve kombıne bakım yaptırdın mı ? Hava olabılır

Bizim evimiz 130 m2 sürekli 40-45 derecede yanıyo kombi. Faturamız 300-400 arası gelir. Evimiz 21-22 derece

Şaşırdım kaldım ..
75 mkare eve 580 tl şaka gibi
Kaç derecede yakıyorsunuz çok tuhaf :110:
Anlaşılan bu kış böyle faturalı çok konular göreceğiz :bicak:

Bebek olunca tabı olmaz ama bence sizin doğalgazda sıkıntı var .
30 derece o tutar çok fazla ..
Evde hava alan bı yer bellı kı ev ısınmıyor ve doğalgaz sürekli çalışıp evı ısıtmaya çalıştıgı için çok fatura gelıyor ..
Peteğine ve kombıne bakım yaptırdın mı ? Hava olabılır
Petek su akıttı gecen ay kombi tamircisinin aradık bütün petekleri inceledi ..
Eşim temizletmek istedi ..
Adam abi ben temizlerimde Paraná yazık daha peteklerin suyu tertemiz dedi ..
Bakım yaptırdık baktırdık havasınıda aldı.

Eklentiler

• IMG_20181225_180229_375.webp
    IMG_20181225_180229_375.webp
    22 KB · Görüntüleme: 108
Bizim evimiz 130 m2 sürekli 40-45 derecede yanıyo kombi. Faturamız 300-400 arası gelir. Evimiz 21-22 derece
Hava alan bir yerde yokki .
Anlayamadım bende.
Banyo camım bile kapalı buhar çıksın diye duş alırken açıyoruz sadece birde hafta başı ev temizlerken açıyorum her yeri

Hanımlar birkaç tüyo vereyim. Kombi doğalgaz işinden anlarım, 3+1 120 m2 eve 177 lira geldi faturam bu ay.

*Öncelikle bulunduğunuz şehrin doğalgaz tarifesi önemli, o konuda bir şey yapamıyoruz.

*Yine müdahale edemediğimiz bir konu binanın yalıtımı. Eğer binanızda yalıtım yok ve yaptırmayı düşünüyorsanız perlit sıva öneririm. İyi yalıtım sağlar, uzun ömürlüdür. Aynı zamanda kapı ve pencerelerinizi de kış mevsimine girmeden elden geçirmeniz büyük fayda sağlar.

*Kombi önemli, tasarruflu ve evinize uygun kombi kullanmanız gerekir. Yoğuşmalı kombiler genelde yüksek ücretli olduğu için onları satarlar ama küçük evlerde sarfiyatı artırır. 160 m2 üzerinde çok katlı eviniz varsa yoğuşmalı kombi uygundur.

*Oda termostatı önemli bir ayrıntı. Doğru kullanırsanız korkunç tasarruf sağlar. Oda termostatı kullanıyorsanız kombinizin kalorifer ayarının en sona kadar açılması gerekir. Düşük ısıda tutmak sarfiyatı artırır. Çünkü termostat kullandığınız zaman ortam sıcaklığını termostat ayarlar kombi değil. Oda termostatının kalitesi de önemli. Ne kadar iyi ve kapsamlı termostat o kadar tasarruf.

*Peteklerin bir kısmını kapatmak yine sarfiyatı artırır. 10 m2 başına 1 metre petek ısınmalı. Bunun daha azı ısı kaybına sebep olacak kombiniz daha fazla çalışacaktır.

Dün gece yazmayı unutmuşum, ekleyeyim.

Kombi ve tesisat bakımı da önemli bir etken. Kışa girmeden her yıl düzenli olarak kombi bakımı yaptırmalısınız. Tesisat temizliği en az beş senede bir yapılmalı, on seneye kadar yolu var. Kombi bakımlı olursa petekler kolay kolay kirlenmez. Temizlenmemiş kombi daha çok çalışacak, temizlenmemiş tesisat daha az ısıtacaktır.

Ay ekleyemedim bi türlü. Sonunda başardım, konu sahibi buyrun.

Benimki de 8 aylık mecbur yakıyoruz belki bebeğim olmasa bende yakmadan geçirebilirdim. Bizim de hep yanıyor hiç kapanmıyor 40-45 arası yanıyor kombi evin içinde şort askılı durduğum oluyor öğlenleri. Sıcak oluyor yani . Bu ay doğalgaz 243 tl geldi. Elektrik normalde 70 80den fazla gelmez bu ay 180 geldi bende şaşırdım ekstra birşey yapmadık ama bilemiyorum .

Benimki de 8 aylık mecbur yakıyoruz belki bebeğim olmasa bende yakmadan geçirebilirdim. Bizim de hep yanıyor hiç kapanmıyor 40-45 arası yanıyor kombi evin içinde şort askılı durduğum oluyor öğlenleri. Sıcak oluyor yani . Bu ay doğalgaz 243 tl geldi. Elektrik normalde 70 80den fazla gelmez bu ay 180 geldi bende şaşırdım ekstra birşey yapmadık ama bilemiyorum .

Elektrik faturaları bu ay 20-30 lira farketti ama iki katına çıkması anormal olmuş.

Back