İşin içinden çıkamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mor_cicek

Allah yâr, gerisi yalancı bahar.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2016
4.404
4.262
133
Öncelikle biraz uzun olacak ama içimi dökmek istiyorum. Ben başka bi şehre gelin geldim. Babam rahmetli. Eşimin küçük 2 kardeşi var biri 19 biri 12 yaşında. Kayımvalidemlerin aynı apartmanda 2 dairesi var, birinde kendileri oturuyor diğerinden de kiracıyı çıkarıp bizi oturttular. Derdim o an başlamış oldu. Balayına gittik, sürekli aramalar, napıyorsunuz demeler. Derken Evlendikten 1.5 ay sonra eşim askere gitti, terör olmayan bi doğu şehrine. Asteğmen oldu, ev tutmadık orduevinde kalıyor ben de gidip geliyorum yanına. Ama kayınvalidemlerle değil annemle kalıyorum döndüğüm zaman. Buna acaip bozuluyorlar ama karıştırmıyorum. Zaten hayatımızın her an içindeler. Geçen hafta eşim 10 günlüğüne izin aldı geldi. Evimize gittik, son 5 gün annem de geldi. Fakat kendi evimizde bir gün bile oturamadık. Geldiğimiz andan itibaren, sürekli kayınvalimdeydik. Bizi hiç yalnız bırakmadı. Annemle kocamla bi kere gezemedim. Yemeğe çağırdı çıktık, sonra çaya bize indiler. Hergün böyle geçti. Bir kere onlara kahvaltıya çıkmadım diye annesi ağladı ben oğlumu göremicek miyim diye. İyi de engel olmadım ki. Hakkım yok mu benim kocamla başbaşa kahvaltı yapmaya? Çağırmadan etmeden çoluk çocuk toplayıp soluğu bizde alıyor ve yatak odama kadar giriyor sormadan. Duştan çıktım giyineceğim, bi baktım arkamdan geliyor bişeybişey sorcam diye.. Sürekli onları çağırmaya yada onlara çıkmaya mecbur muyum? Eşimle kötü ayrıldık, sebebi de ben annesini ağlatmışım. Ağladı dediği şeyi de gördüm yüzü buruştu gözünden yaş akmadı. Çok uyanık. Askerden önce de sonra da hep bizimle yaşamak, bizle organizasyon yapmak istiyor. Yalnız çıkarsak laf çarpıyor eşimi etkiliyor. Kiraya çıkmak istiyorum çok şükür durumumuz var ama izin vermiyorlar, eşimi dolduruyorlar ev varken kira verilir mi diye. Ben bu kadınla napacağım? Nasıl baş edeceğim? Asker diye yapıyordur demeyin, daha balayında başladı bu olaylar.

Mesafeni koy eşin yokken

Bşr de zaten askere gidecekmiş bir yıl sonra evlenseydiniz olmaz mıydı

Şimdi ayrı ev derseniz oğlumu kopardın lafı gerçek olur

Eşin gelince evi cazip hale getir onlara gitmek istemesin biraz zaman alır ama alttan alta yap bunu

Başbaşa kalalım diye eşinin istemesini sağla

Eşim ilk etapta benden yanaydı. Anne yapma etme derdi. Askere gidince 5 aydır ilk kez görüştüler bu yüzden vicdan yapıyor. Özlemiştir anlıyorum ama bu kadar da bana fazla geliyor. Attığımız adımdan haberleri var yoruldum hesap vermekten, siz de gelir misiniz bizle demekten

çetin bir süreç olsa da, tek çözüm evi değiştirmek. Kira ödersin ama kafan rahat olur. İnsanın yatakodasına kadar girilmesi büyük saygısızlık. Ben yerinde olsaydım, daha ilk baştan ayrı ev diye tuttururdum.

Evet ama annem çok başka bi kadın, bi akraba düğününe davet edilince geldi ve evdeyken hep gitti biz yalnız kalalım diye başka odada oturdu. Zorla getirirdim yanımıza. Hoş, zaten evde duramadık devamlı kayınvalidedeydik

Eşinizle değil annesiyle evlenmişsiniz. Bu ne yahu?
İş her zamanki gibi eşinizde bitiyor ancak o da annesinin gözüne bakan biri galiba. İşiniz zor Allah kolaylık versin.

kadınla konuş.
anne böyle böyle yapma lütfen huzur içinde yaşayalım sen annesin ben eş ikimizinde yeri ayrı vs de.

10 günün son 5 günü annenizi cagiriyorsaniz sizde başbaşa kalmaya o kadar meraklı değilsiniz demek. Zaten eşiniz yokken annende kalıyormussunuz.
E senin anne de onun ki değil mi derler.
İkiniz de hatalisiniz. Şu durumda sizinde söylenmeye pek hakkınız yok.

Ayrı ev diye çok ağladım ama eşimi sevdiğimden göz yumdum. Nuh dediler peygamber demediler

Ben çağırmadım. Dediğim gibi bi düğün için kayınvalidemin telefon telefon üstüne çağırması sonucu geldi. Ama o da geldiğine pişman oldu tabi

Ayrı evden başka çarem yok farkındayım. Ama bu da imkansız gibi bişey. Başka nasıl çözebilirim bilmiyorum

Ayrı ev diye çok ağladım ama eşimi sevdiğimden göz yumdum. Nuh dediler peygamber demediler
Eşin de seni seviyorsa emin ol başta dırdır eder ama baktı kız elden gidiyor kabul ederdi. Ben evlendiğimde kayınpederin 16 tane dairesi vardı. Ben hep kirada oturdum. Ha biz ayrı şehirdeydik ama şehirlerin arası 70 km ve biz gezici işte çalışıyoruz. Yani ayda bir iki kere gittiğim eve kira ödedim. Eşime biraz yüz versem, babasının dairesine yerleşirdi. Asla taviz vermedim. Eşimin ailesini çok severim. Ama benim için mahremiyet ve özel alan çok çok önemlidir.

Haklısınız, kesinlikle elden gidiyormuşum gibi hissettirmeliymişim

Siz zaten esınızın yanına gıdıp gelıyormussunuz
Annenızde kalıyormussunuz
10 gun ıdare edemedınız mı ? Ayrıca hakketten kadında cocugunu ozluyor olamaz mı

Siz zaten esınızın yanına gıdıp gelıyormussunuz
Annenızde kalıyormussunuz
10 gun ıdare edemedınız mı ? Ayrıca hakketten kadında cocugunu ozluyor olamaz mı
Mesele 10 gün olsa ederim. Ama askerden önce de, balayında da durum buydu ve 4 ay sonra kesin dönüş yapınca da aynısı olacak. Huylu huyundan vazgeçer mi

Annen de düğünü yapıp gidecekti. Neden siz de kaldı? Başka odada olması birşey ifade etmiyor aynı çatı altindasiniz htta annen düğüne gelmeyecekti.
Sende koçan yokken kendi evinde kalsanız ne olur?
Kaynanan gel dese gitme, sana gelse sona de müsait değilim de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…