İşin içinden çıkamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Durumunuz müsait ise hemen ev alın kredi çekerek yoksa evimiz varken neden kira ödeyelim olayına döner iş...

Bilsem ki huyu değişecek, 1 ay çıkarım onlara. Hasret gidersin. Ama malesef devamlı ipler onun elinde olacak, gel diyecek gelcem git diyecek gidicem..

Annen de düğünü yapıp gidecekti. Neden siz de kaldı? Başka odada olması birşey ifade etmiyor aynı çatı altindasiniz htta annen düğüne gelmeyecekti.
Sende koçan yokken kendi evinde kalsanız ne olur?
Kaynanan gel dese gitme, sana gelse sona de müsait değilim de.
Hiçbi akrabam arkadaşımız yok bu şehirde. Nasıl yalnız kalabilirim

Ben çağırmadım. Dediğim gibi bi düğün için kayınvalidemin telefon telefon üstüne çağırması sonucu geldi. Ama o da geldiğine pişman oldu tabi
Bu şartlar altında kayinvalidenin de dibinizden ayrılmaması normal.
Bir süre idare edeceksin, şu an esin iki tarafı da özlüyor. Zaten daha evliliginizin tadına varmadan ayri kalmissiniz.
Askerlik bitene kadar idare et, sonra da eşinle 1-2 ay o evde yaşarken sakıncaları yavaş yavaş anlat. Mahremiyetinizin olmadığını, saygı görmediğini, yine gidip geleceğinizi, mutsuz olduğunuzu. . Biraz sürece yayıp anlatmaya çalışırsınız, kavga etmeden, güzellikle. Sonunda da ikna edersiniz zaten.

Bir de siz neden kendi evinizde yaşamıyorsunuz? Eşiniz yokken onlara düzeninizi ogretirdiniz.

Yalnız bırakmıyor. Onlarda kalmamı istiyor
Evlenecek yasa gelmiş kocaman kadınsın, ben evimi özledim artık burada kalmak istiyorum ama gocebe gibi bir aşağıya bir yukarıya değil, diyeceksin.
Zaten üst kattasiniz güvenlik problemi de yok dersin. Biraz da eşine söyle orada kalmak onlarla da vakit geçirmek istiyorum ama kendi evimizde uyumak orada oturmak istiyorum, düzenimi özledim de. Onlara söyler o da kabul ederler.
Bana eşiniz ne kadar anne meraklısı ise sizde o kadarsiniz gibi geliyor.

Alti ustlu oturup mesafe koymak zor olur.keske en bastan net bir sekilde tavrinizi isteginizi belirtseydiniz dugun.olmadan once.

Evlenecek yasa gelmiş kocaman kadınsın, ben evimi özledim artık burada kalmak istiyorum ama gocebe gibi bir aşağıya bir yukarıya değil, diyeceksin.
Zaten üst kattasiniz güvenlik problemi de yok dersin. Biraz da eşine söyle orada kalmak onlarla da vakit geçirmek istiyorum ama kendi evimizde uyumak orada oturmak istiyorum, düzenimi özledim de. Onlara söyler o da kabul ederler.
Anneme düşkünümdür ama eşimin yanına gitmediğim zamanlar anneme gelmem tamamen kayınvalidemin hayatımıza müdahalesine katlanamamam ve bu şehirde hiçbi akraba arkadaşımın olmaması

Anneme düşkünümdür ama eşimin yanına gitmediğim zamanlar anneme gelmem tamamen kayınvalidemin hayatımıza müdahalesine katlanamamam ve bu şehirde hiçbi akraba arkadaşımın olmaması
Kayinvaliden kendi kendine bundan vazgecmeyecek, sen emek vereceksin, sınırlarını öğreteceksin. Yasamadigin yerde arkadaşının olmaması da normal.
Gerekirse eşinin akrabalarindan genç olanlarla görüş, kafana uyan birilerini bul, onlarin arkadaslariyla tanis, bir kursa bi yere git. Böyle böyle çevre edin. Esin döndüğünde sihirli değnek yokki hayatını degistirsin.
Hem anlattığın kayinvalide uzağa taşınsan da sen böyle kacak oynadığın için yine rahat bırakmaz. Hatta uzaksın diye bu sefer yatıya gelmeler başlar.
Ben olsam evimde kalır, sınırları belirler kendime çevre edinmeye bakardım. Zaten kursa gideceğim, arkadaşım gelecek, temizlik yapacağım, bugün yorgunum der yavaş yavaş mesafeni koyarsın. Aksi halde orada misafir gibi olur geldiğinde de rahat bırakmazlar

Kayinvaliden kendi kendine bundan vazgecmeyecek, sen emek vereceksin, sınırlarını öğreteceksin. Yasamadigin yerde arkadaşının olmaması da normal.
Gerekirse eşinin akrabalarindan genç olanlarla görüş, kafana uyan birilerini bul, onlarin arkadaslariyla tanis, bir kursa bi yere git. Böyle böyle çevre edin. Esin döndüğünde sihirli değnek yokki hayatını degistirsin.
Hem anlattığın kayinvalide uzağa taşınsan da sen böyle kacak oynadığın için yine rahat bırakmaz. Hatta uzaksın diye bu sefer yatıya gelmeler başlar.
Ben olsam evimde kalır, sınırları belirler kendime çevre edinmeye bakardım. Zaten kursa gideceğim, arkadaşım gelecek, temizlik yapacağım, bugün yorgunum der yavaş yavaş mesafeni koyarsın. Aksi halde orada misafir gibi olur geldiğinde de rahat bırakmazlar
ne kadar güzel yazmışsın..parmaklarına saglık :)

Laf anlayan bi kayınvalide için tüm dedikleriniz çok mantıklı. Ama işte benimki anlamıyor. Eşimi dolduruyor. Bişey desek, ay aşkolsun deyip aynı şekilde devam ediyor. Saf ayağına yatıyor. Surat asıyorum konuşmuyorum kesinlikle üstüne alınmıyor. 50 kere bizi uyandırma dememize rağmen halen uyandırır mesela sabah erkenden..

Taşınma ihtimalim yok, dolayısıyla oğluyla özlem giderdikten sonra artık çat kapı gelme, yada yukarı sürekli çağırma işi bitsin istiyorum. Bu insanlar biz 1 haftalık evliyken, gece 11.30 da kapımıza gelmiş insanlar. Eşimin pek umrunda değil ama ben çok rahatsız oluyorum

Evet ama annem çok başka bi kadın, bi akraba düğününe davet edilince geldi ve evdeyken hep gitti biz yalnız kalalım diye başka odada oturdu. Zorla getirirdim yanımıza. Hoş, zaten evde duramadık devamlı kayınvalidedeydik

Olsun hayatım, kayınvalide böyle bakmıyor işte olaya. Gece olunca herkes evinde nasılsa gündüz göreyim oğlumu demiştir.O da bi yönden haklı. Evlat, e şu zamanda asker beklemek ona da zor. Sen şu ilk zamanlar senin annen benim annem olaylarına hiç girme, sonra unutulmaz bunlar. Oğluna yedirip içirmek istemiştir. Güzellikle hallet işlerini ki sonra taşınmak istediğinde kötü niyetli görünmeyesin. Kadın her şekilde becerir istediğini almayı ama güzellikle olsun.

Ben cesaret edemiyorum malesef
edeceksin. evlenmeye cesaret eden tek evde de kalır. koskaca kadınsın. korkarsın yeri gelir sabaha kadar oturursun. ama evindir bilirsin.
kah korkudan otururum kah korkmam uyurum dolanırım gezerim yatarım kalkarım... cok güzel idare ediyorum.

Olsun hayatım, kayınvalide böyle bakmıyor işte olaya. Gece olunca herkes evinde nasılsa gündüz göreyim oğlumu demiştir.O da bi yönden haklı. Evlat, e şu zamanda asker beklemek ona da zor. Sen şu ilk zamanlar senin annen benim annem olaylarına hiç girme, sonra unutulmaz bunlar. Oğluna yedirip içirmek istemiştir. Güzellikle hallet işlerini ki sonra taşınmak istediğinde kötü niyetli görünmeyesin. Kadın her şekilde becerir istediğini almayı ama güzellikle olsun.
Hak veriyorum özledi diyorum, daha sonra askerden öncesinde de aynı bu şekilde yaşananlar aklıma geliyor bu sefer deli oluyorum yine aynıları olacak diye. Bilmiyorum valla kahvaltıya çıkmadım diye neden ağlar ki insan. Ben söz filan da vermemistim üstelik oğlu çıkmıştı engel olmadım. Çok zormuş aynı yerde yasamak

Hak veriyorum özledi diyorum, daha sonra askerden öncesinde de aynı bu şekilde yaşananlar aklıma geliyor bu sefer deli oluyorum yine aynıları olacak diye. Bilmiyorum valla kahvaltıya çıkmadım diye neden ağlar ki insan. Ben söz filan da vermemistim üstelik oğlu çıkmıştı engel olmadım. Çok zormuş aynı yerde yasamak

Kendi kendini doldurup kinlenme. Düşün bi kere. Senin hataların nasıl oluyorsa onun da hataları olacak. Sen nasıl yeni evlisin ve bişeyleri yadırgıyor, oturtmaya çalışıyorsun, o da bu yenilikte bazı şeyleri eskisi gibi sürdüreceğini düşünüyor, ailedeki yepyeni bireyi( seni) yadırgıyor, 1 aile olmaya çalışıyor. Zamanla sizin başka bir aile olduğunuzu, oğlunun artık evli olduğunu, her dakika bir arada olamayacağınızı anlayacak. Kendince yöntemler deneyecek hepinizi bir arada tutmak için bunlar sana saçma gelecek ama onların zamanında çoğunlukla öyle olduğu için doğrusunun bu olduğunu düşünüyor. Senin ona karşı da iyi niyetli, samimi ve açık olduğunu anlayınca bütün o gereksiz çabayı bırakacak. Niyetim kayınvalidenin avukatlığını yapmak değil canım. Olayın başka boyutlarını da görüp ilk yıllarını zehir etmemene yardımcı olmak, sandığımızın aksine bütün kayınvalidelerin kötü olmaktan ziyade bakış ve düşünüş açılarının farklı hatta kendilerince iyi niyetli olduğunu farketmeni sağlamak.

Bu niye sorun yapılıyor hiç anlamam. Kadınında şehir dışına çıkması gerekebilir. Erkek o zaman gidip annesinde mi kalır kayınvalidesinde mi? Gelini satın alınmış mal gibi gördükleri için kocası yoksa bizde kalacak annesinde ne işi var diye düşünüyorlar.
Ama kayınvalidemlerle değil annemle kalıyorum döndüğüm zaman

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X