• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim problemi

Benim Miray ismi çok hoşuma gidiyor bilmiyorum söylenişi hoş bence anlamı Yılın ilk aylarında doğan / Güneş gibi ay gibi parlayan.
Miray ismini ilk Kenan evrenin kızı olarak duymuştum,şenay,miray,bir kızı daha vardı adı uyumlu,hatırlayamadım.

Ben de kızım olursa Öykü koymak isterim ismini. Belki ilerde sevdiceği ona böyle öyküler yazar ya da sevdiği öyküleri ona ithaf eder bilemiyorum, anası gibi romantik olmaz belki ama aklıma geliyor böyle şeyler :)

Irmak ve Nehir isimlerini de çok seviyorum. Doğayla ilgili isimler çok güzel bana kalırsa. Her bir köşesine hayranım çünkü.

Bazen de Deniz gibi cinsiyetsiz bir isim koymak istiyorum.

Ama kesin olan şey dini ya da siyasi bir ismi taşımasına asla izin vermeyeceğim. Çünkü bizim çocuklarımız da olsalar bu konularda bize benzemek zorunda değiller.

Leyla, Ayca, Deniz, Yagmur, Eylul , eger kuzeniniz hafif esmer olsaydi Hazal ismi de cok cok yakisirdi. Inci ve ipek de var.

Bunlar günümüzde pek de popüler değil. Alya Almila Dua gibi benim beğenmediğim ve kızıma koymayacağım isimler moda şuan. Benim kızımın adı Sevda, çok düşündük en sonunda babası bu ismi önerdi. Onunla beraber sevdamız da byüsün istedik.

Aynen
Çok zorlama ve özenti geliyor Mira, Alya tipi isimler

Eşimin kuzeni var yaşı 40 a yakın

Adı Diren

Devlet memuru

İsminin bir sıkıntı olduğunu da hiççç duymadım
Diren gezi diyorlardı ya:) oyüzden sanırım etrafımdaki cahiller moralimi bozuyordu oyüzden vazgeçtim ama çok severim o ismi içimde kaldı yani:)

İyi ki vazgeçmişsiniz. Diren deyince aklıma cerahat, iltihap gibi şeyler geliyor.
Bazı ameliyatlar sonrası cerahati dışarı akıtmak için hastaya diren takılır. Aslı drendir ama dilimize diren olarak yerleşmiştir, öyle telaffuz edilir ve çoğu yerde öyle yazılır.
Siz bildiğiniz için öyle geliyordur,ben direnmek olarak algılıyorum:)

İyi ki vazgeçmişsiniz. Diren deyince aklıma cerahat, iltihap gibi şeyler geliyor.
Bazı ameliyatlar sonrası cerahati dışarı akıtmak için hastaya diren takılır. Aslı drendir ama dilimize diren olarak yerleşmiştir, öyle telaffuz edilir ve çoğu yerde öyle yazılır.
Bana da ilk onu çağrıştırdı,sonra dren olduğunu hatırladım.2cide köylerde ekin kaldırmak için kullanılan diren var.Ama arkadaş direnmek olarak kastediyor,e o da güzel,niyete göre kullanır.

Sevgili KK'nın güzel kadınları! Yardım istiyoruz sizden, kuzenim doğacak lakin isim bulmakta zorluk çekiyoruz herkes her isme burun kıvırıyor :KK51: cinsiyet kız, öyle çok bilindik isimler olmasa anlamı telafuzu güzel olsa mesela var mı duyduğunuz etrafınızda böyle bir isim?:KK16:
Deva :)

Back
X