• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim problemi

Diren koyacaktım ben:) ama yok siyasi aman başına iş alır diye kızımın başını yakmak istemedim ela koyduk ismini:KK48:

Benim hocam prematüre doğan kızının göbek adını Diren koydu :) Siyasi iş açar mı başına bilmem büyüyüp işe başlayana kadar bakalım zaman ne gösterir?

bır cok yalan yanlıs ısım var cennet cıcegı cennetın şuyu yada busu dıye aman dıkkat edın ıyıce arastırın... benım lıste şu -- DERİN SU- DOLUNAY- DORA- YADE -ADEN -GAZEL- BERİL- ALİNA -DENİZ- GÖKÇE-DEFNE- TOPRAK- NİL - DOĞA ve MARLA tabıkı :) ben çift koyacagım kızım olursa.

Son düzenleyen: Moderatör:
ne kadar berbat isimler var ya.
farklı isim olacak diye çığrından çıkarmışlar resmen.
almıla ılgın falan çok kötü isimler cidden.

ama bence siz insanları boşverin de sadece kendiniz ne istiyorsanız onu koyun.
sonuçta zevk. herkes burun kıvırıyor falan demişsiniz çünkü. ama çocuk sizin. başkasını ilgilendirmez bu durum.

ne kadar berbat isimler var ya.
farklı isim olacak diye çığrından çıkarmışlar resmen.
almıla ılgın falan çok kötü isimler cidden.

ama bence siz insanları boşverin de sadece kendiniz ne istiyorsanız onu koyun.
sonuçta zevk. herkes burun kıvırıyor falan demişsiniz çünkü. ama çocuk sizin. başkasını ilgilendirmez bu durum.

Yalnız o "farklı isim" dediklerimiz öz Türkçe isimler. Eski Türklerin de kullandığı. İslamiyet ile birlikte isimlerimiz Araplaştığı için millete garip gelmeye başlamış.

Eleştirdiğiniz şeyi siz yapmışsınız. "İçinizden geleni yapın" diyip milletin zevkini eleştiriyorsunuz.

Diren koyacaktım ben:) ama yok siyasi aman başına iş alır diye kızımın başını yakmak istemedim ela koyduk ismini:KK48:

İyi ki vazgeçmişsiniz. Diren deyince aklıma cerahat, iltihap gibi şeyler geliyor.
Bazı ameliyatlar sonrası cerahati dışarı akıtmak için hastaya diren takılır. Aslı drendir ama dilimize diren olarak yerleşmiştir, öyle telaffuz edilir ve çoğu yerde öyle yazılır.

Anlami cok guzelmis vay be.

Nesi güzel yahu bayrak, sancak demekmiş. Ya şaka yaptınız veya Livaül Hamd ın anlamını beğendiniz. Livaül Hamd koyamayacağına göre çok anlamsız.

Geçenlerde bir arkadaşım oğlu olursa adını Vida koyacağını söyledi kalakaldık. Meğer bu tarz isimlere atıf yapmış, sonra çok güldük tabii.

bır cok yalan yanlıs ısım var cennet cıcegı cennetın şuyu yada busu dıye aman dıkkat edın ıyıce arastırın... benım lıste şu -- DERİN SU- DOLUNAY- DORA- YADE -ADEN -GAZEL- BERİL- ALİNA -DENİZ- GÖKÇE-DEFNE- TOPRAK- NİL - DOĞA ve MARLA tabıkı :) ben çift koyacagım kızım olursa.

Aynen ya... Cennetin orası burası, alt bahçesi üst bahçesi, ırmağı deresi koyacaklarına doğrudan Cennet koysalar daha güzel bence.

Sayfaların hepsini okuyamadım ama okuduğum kadarıyla öneriler bana hitap etmedi.Mina,Lena,Anya vs isimler çok özenti yapmacık geliyor,hem Kuranda geçsin hem de farklı olsun derken isimler iyice tuhaflaşıyor,komik oluyor bence.
Nil ismini benimsedim,bu sene herkes Deniz koymasaydı Deniz ismini de tavsiye ederdim :)

Alınan falan olur diye yapmiyim dedim :( ama haklısınız Merve gibi Zeynep, Gamze, Gizem bu tarz günümüzde popüler olan isimleri beğenmiyorlar.
Bunlar günümüzde pek de popüler değil. Alya Almila Dua gibi benim beğenmediğim ve kızıma koymayacağım isimler moda şuan. Benim kızımın adı Sevda, çok düşündük en sonunda babası bu ismi önerdi. Onunla beraber sevdamız da byüsün istedik.

Sevgili KK'nın güzel kadınları! Yardım istiyoruz sizden, kuzenim doğacak lakin isim bulmakta zorluk çekiyoruz herkes her isme burun kıvırıyor :KK51: cinsiyet kız, öyle çok bilindik isimler olmasa anlamı telafuzu güzel olsa mesela var mı duyduğunuz etrafınızda böyle bir isim?:KK16:
Benim Miray ismi çok hoşuma gidiyor bilmiyorum söylenişi hoş bence anlamı Yılın ilk aylarında doğan / Güneş gibi ay gibi parlayan.

Back
X