• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim problemi

Kızlar.. irem ismi cennet kapısı diye geçiyor bir çok yerde ama yanlış bilgi. . Cennet kapısı reyyan.. irem, hud peygamberin kavminin yaşadığı yer ve o kavmin başındakinin adı.. o kadar zenginlermiş ki.. evleri bile altından yapılmış. Onlar için dünya bi cennet olduğu için cennet kapısı diye geçiyo. . İrem ismini koymamak lazım.. yine de siz bilirsiniz tabi..
Annem bunu bir komsuya soylediginde Iremnur koymuslardi. Birinin anlami kotu digerinin iyi olunca notrluyor sanirim

Arya, Defne, Vera, İlke, Yankı, Eliz, Selin, Seray, Miray, Deniz, Öykü, Derin, Ekin, Çağla, Mısra, Begüm, Tanem böyle sürüp gider :KK49:
Benim kızımın adı Masal olacak kısmetse:anneadayı:

Ben yeni tarz isimleri pek sevmiyorum. Elif Zeynep bu isimler güzel bence.

elisa kızım olursa bu ismi koyacağım cennet kapısında bekleyen melek anlamında
benan, parmakla gösterilecek kadar güzel
tuğyam , el değmemiş inci tanesi

Bu anlamlara gerçekten inanmıyorsunuz değil mi? :D
Elisa Elisabeth'ten gelen bir isim.
Elisa (beth) = Tanrı benim yeminim

Yani istediğiniz ismi koyun ama gerçek anlamını da araştırın.

Gizem ve Gamze artık popüler isimler değil. Günümüzde bu isimleri koyan yok.

Gerçekten popüler olan isimlerden uzak durmak istiyorsanız, bu isimleri eleyin:
Zeynep, Elif, Asel, Miray, Eylül, Defne, Nehir, Yağmur, Alya, Asya, Duru, Azra, Hira vs.

Benim önerilerim:
Selen
Akasya
Fulya
Çiçek
Özgü
Özde
Özden
Elçin
Ilke
Imge

Benim Miray ismi çok hoşuma gidiyor bilmiyorum söylenişi hoş bence anlamı Yılın ilk aylarında doğan / Güneş gibi ay gibi parlayan.

Bu Miray'ın gerçek anlamı değil yalnız. Mir Farscada bey demek... Miray da ay gibi parlak bey demek oluyor.

Sizin yazdığınız anlamlar Mihray'ın anlamları. ;)
Mihr güneş demek.

Bu anlamlara gerçekten inanmıyorsunuz değil mi? :KK70:
Elisa Elisabeth'ten gelen bir isim.
Elisa (beth) = Tanrı benim yeminim

Yani istediğiniz ismi koyun ama gerçek anlamını da araştırın.
Cennet kapısında bekleyen melek anlamına gelir. (Kaynak Bilinmiyor)
Elisa Hz. Zekeriya’nın hanımının ismi ve Allah’ın ahdi/sözü/yemini gibi bir anlami var. İncil ve Tevrat’ın ingilizcesinde de “oath of god” yani “Allah’ın va’di, yemini” şeklinde geçer.Elisa ismi kuranda geçmiyor.
buda benim buldugum anlam zaten türkce oldugunu surdan burdan geldigini de soylemedim.kimden geldigininde bir onemi yok zaten benim icin :ıslık::ıslık::ıslık:

Back
X