8 yılda nasıl bilememiş söylemeyi.
Arada karıştırma olurda,sık tekrarlıyorsa bir bitlik vardır altında kesin.Evet.Bazilari kendilerinden ornek vermişler karisiyor diye ama genel bir karistirma degil de daha cok vana gelince karistirma var bizde.
Arada karıştırma olurda,sık tekrarlıyorsa bir bitlik vardır altında kesin.
KızmamSelamlar
Aşırı boş muhabbetle geldim. Bu aslında yeni bir şey değil eskiden beri olan bir şey ve tekrari 1 hafta önce filan yaşandı en son. Ama şuan boş dururken aklıma geldi ve dedim neden yazmıyorum. Aslında ne yapacağıma kendim karar verdim ve tepki vereceğim o kesin ama belki fikrim değişir.
Çok uzun girdim. Mevzu kaynanam, 8 yıldır evliyim eşimle ve kv ara ara adımı yanlış söyleyip duruyor gerçi yanlış söylese daha iyi olurdu, kucuk torunlarının adını söyleyip duruyor ama bunu başkasına yaptığına pek rastlamadim.Yaşliligina veriyordum nedense.
Pek sık görüşmediğimiz için bilerek mi yapıyor yoksa küçük düşürmeye mi çalışıyor ya da kendisine anne demedigim için mi boyle yapiyor diye düşünüp iyi niyetimi bırakmaya başlıyorum galiba.
Artık adımı bilmiyorsa bana isim kullanmamasini söylemeyi düşünüyorum.
Zirt pirt coluk cocugun ismiyle hitap edilse siz kızmaz misiniz?
Yeri geliyor kendi evladıma kardeşimin adıyla sesleniyorum. Seyrek görüşüyorsanız ve torunla isim benzerliğiniz varsa karıştırması dalgınlık yapması gayet doğal bence. Sizin anne dememeniz de garip, ben eşime olan saygımdan bile olsa anne derim yani. Sizin anne dememenize karşılık yapıyorsa da buna kızmanız anlamsız, siz de onun sevmediği bir şey yapıyorsunuz. Bence takılacak bir şey yok bunda.Selamlar
Aşırı boş muhabbetle geldim. Bu aslında yeni bir şey değil eskiden beri olan bir şey ve tekrari 1 hafta önce filan yaşandı en son. Ama şuan boş dururken aklıma geldi ve dedim neden yazmıyorum. Aslında ne yapacağıma kendim karar verdim ve tepki vereceğim o kesin ama belki fikrim değişir.
Çok uzun girdim. Mevzu kaynanam, 8 yıldır evliyim eşimle ve kv ara ara adımı yanlış söyleyip duruyor gerçi yanlış söylese daha iyi olurdu, kucuk torunlarının adını söyleyip duruyor ama bunu başkasına yaptığına pek rastlamadim.Yaşliligina veriyordum nedense.
Pek sık görüşmediğimiz için bilerek mi yapıyor yoksa küçük düşürmeye mi çalışıyor ya da kendisine anne demedigim için mi boyle yapiyor diye düşünüp iyi niyetimi bırakmaya başlıyorum galiba.
Olmazsa bir daha söylerse o anuyar olmazsa,hep başka isimlerle hitap ediyorsunuz dersin olmazsa.Ben de oyle dusunuyorum. Cok sık gorusmuyoruz ama yani çogunda ayni sey yaşaniyor.Ya eşime soylerim ya da ismimi bilmiyorsaniz soylemeyin diyecegim.
Yeri geliyor kendi evladıma kardeşimin adıyla sesleniyorum. Seyrek görüşüyorsanız ve torunla isim benzerliğiniz varsa karıştırması dalgınlık yapması gayet doğal bence. Sizin anne dememeniz de garip, ben eşime olan saygımdan bile olsa anne derim yani. Sizin anne dememenize karşılık yapıyorsa da buna kızmanız anlamsız, siz de onun sevmediği bir şey yapıyorsunuz. Bence takılacak bir şey yok bunda.
Bana anne demiyor dur ben de farklı isimle sesleneyim de gıcık olsun diye düşündüğüne ne yalan söyleyeyim pek ihtimal vermedim. Bana yapılsa ben direkt sorardım. Laf sokmayla, x teyze diyip karşılık vermekle uğraşamam.
merhabalar cirilla, eşiniz tek çocuk mu? yani bir tek size karşı mı böyle oluyor yoksa diğer gelinlerinde de bu konuda karışıklık yaşıyor mu?Selamlar
Benim kaynanama bırak anne dememeyi eşime “annen” dediğimde tripleri girip söyleniyor tepemizden vurulmuşa döndük üstümüze sağlık diye kajdjs egodan. Boşverin sizde başka isimle hitap edin yaptığını anlayacaktır zatenSelamlar
merhabalar cirilla, eşiniz tek çocuk mu? yani bir tek size karşı mı böyle oluyor yoksa diğer gelinlerinde de bu konuda karışıklık yaşıyor mu?
bir de örneğin adınız senemdir,sanem diyordur benziyor diye, yanlışlıkla, öyle bir durum mu yoksa bariz 2 farklı isim mi ?
başkasının ismini söylerek küçük düşürmeye çalışma fikri bana pek makul gelmedi,yani aklı başında hangi insan böyle bir yol seçer ki?
anne dememenizden rahatsız oluyorsa eğer, bunu hiç mi dile getirmedi ya da ufaktan belli etmedi? 8 senedir mi böyle bu durum?
yani herhalde ben olsam açıkça sorardım 8 senelik kayınvalideme, neden ısrarla torunun ismini söylüyorsun x anne, bana mı benzetiyorsun,isimleri mi benzetiyorsun, çok sık olmaya başlayınca merak ettim açıkçası,diye .
anne demiyorsunuz diye böyle bir şey yapyorsa da aşırı saçma yahu
Benim kaynanama bırak anne dememeyi eşime “annen” dediğimde tripleri girip söyleniyor tepemizden vurulmuşa döndük üstümüze sağlık diye kajdjs egodan. Boşverin sizde başka isimle hitap edin yaptığını anlayacaktır zaten
ilginçmiş hakikatenEşim tek cocuk degil fazla kardeş ve dolayisiyla fazla torun var. Hepsinin adini biliyor.Ben disinda pek isim karistirmaz.
Benim ismimle diger İsimlerde de benzerlik yok. Ama torunun adini soyleyip sonra duzletip yanlis soyledim diyor, bazen de onu da yapmiyor.
Anne demememden rahatsizsa bunu da file getirmedi. Kv derdini rahatsizligini soyleyen biri degil anca garip hareketler ve laflar soyler. Sorunca gene yok ondan degil der. İletşim kurmasi zor biri yani.
ilginçmiş hakikaten
peki diğer gelinler anne mi diyor kendisine?
o zaman ben olsam ilk ve son kez olmak üzere,sorardım, esprili bir dille, eğer kaçamak cevap verirse, geçiştirirse de,iş sizden çıkmış olur.
eşinize de söyleyebilirsiniz, belki o daha iyi anlar annesinin dilinden,ay bilemedim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?