İsim mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana anne demiyor dur ben de farklı isimle sesleneyim de gıcık olsun diye düşündüğüne ne yalan söyleyeyim pek ihtimal vermedim. Bana yapılsa ben direkt sorardım. Laf sokmayla, x teyze diyip karşılık vermekle uğraşamam.

Kızmam
Bende çok karistiriyorum
Kızıma eşimin eşime kızımın ismiyle bile hitap ediyorum günün yüzde 70 inde

Yeri geliyor kendi evladıma kardeşimin adıyla sesleniyorum. Seyrek görüşüyorsanız ve torunla isim benzerliğiniz varsa karıştırması dalgınlık yapması gayet doğal bence. Sizin anne dememeniz de garip, ben eşime olan saygımdan bile olsa anne derim yani. Sizin anne dememenize karşılık yapıyorsa da buna kızmanız anlamsız, siz de onun sevmediği bir şey yapıyorsunuz. Bence takılacak bir şey yok bunda.

Ya keşke konunun başinda yazsaymişim, belki de yazdim hatirlayamadim simdi çok tekrarladim ama herkesin ismini kariştirmiyor ben pek rastlamadim. Sadece benim adimda bu sorun yaşaniyor. Herkesin adini kariştiran biri olsa normal olarak bir tek kendi ustume alinmazdim.

Saygi anlayişimiz farkli olabilir.

bizde de olabiliyor arada. kv bana diğer gelininin adını söylüyor bazen, bazen ona öyle yapıyor. yanında daha çok kim varsa o günlerde herkese o isimlerden biriyle hitap edebiliyor eşime de abisinin adıyla sesleniyor o zamanlarda mesela.

sadece size yapması dikkatinizi çekmiş, belki de bilerek yapıyordur o zaman ama ben olsam takılmam, düzeltirim en fazla, ben bir kaç kez düzeltince muhtemelen eşim ve diğer aile fertleride bir dahaki seferlerde annelerini düzeltirler ve olay bir süre sonra çözülür muhtemelen.

Kaynanamin huyudur asla yaptigi şeyi kabullenmez. Ya yanlis anlamisimdir ya da oyle demek istememiştir. Asla acik acik evet senden rahatsiz oldum ondan yapiyorum demez, yaptigini kabul edecek olsa yapmaz zaten sorunu neyse gelip konuşurdu ama oyle biri degil

Laf sokmak benim de tarzim değil. Dedigim gibi ismimi bilmiyorsaniz soylemeyin diyecegim ya da eşime rahatsiz oldugumu belirtirim daha uygun konuşur ikisinden biri.

merhabalar cirilla, eşiniz tek çocuk mu? yani bir tek size karşı mı böyle oluyor yoksa diğer gelinlerinde de bu konuda karışıklık yaşıyor mu?

bir de örneğin adınız senemdir,sanem diyordur benziyor diye, yanlışlıkla, öyle bir durum mu yoksa bariz 2 farklı isim mi ?

başkasının ismini söylerek küçük düşürmeye çalışma fikri bana pek makul gelmedi,yani aklı başında hangi insan böyle bir yol seçer ki?

anne dememenizden rahatsız oluyorsa eğer, bunu hiç mi dile getirmedi ya da ufaktan belli etmedi? 8 senedir mi böyle bu durum?

yani herhalde ben olsam açıkça sorardım 8 senelik kayınvalideme, neden ısrarla torunun ismini söylüyorsun x anne, bana mı benzetiyorsun,isimleri mi benzetiyorsun, çok sık olmaya başlayınca merak ettim açıkçası,diye .

anne demiyorsunuz diye böyle bir şey yapıyorsa da aşırı saçma yahu

Benim kaynanama bırak anne dememeyi eşime “annen” dediğimde tripleri girip söyleniyor tepemizden vurulmuşa döndük üstümüze sağlık diye kajdjs egodan. Boşverin sizde başka isimle hitap edin yaptığını anlayacaktır zaten

Eşim tek cocuk degil fazla kardeş ve dolayisiyla fazla torun var. Hepsinin adini biliyor. Ben disinda pek isim karistirmaz.
Benim ismimle diger İsimlerde de benzerlik yok. Ama torunun adini soyleyip sonra duzletip yanlis soyledim diyor, bazen de onu da yapmiyor.

Anne demememden rahatsizsa bunu da file getirmedi. Kv derdini rahatsizligini soyleyen biri degil anca garip hareketler ve laflar soyler. Sorunca gene yok ondan degil der. İletşim kurmasi zor biri yani.

Benim egom mu?
Yok ya direkt soylemeyin diyecegim.

ilginçmiş hakikaten

peki diğer gelinler anne mi diyor kendisine?

o zaman ben olsam ilk ve son kez olmak üzere,sorardım, esprili bir dille, eğer kaçamak cevap verirse, geçiştirirse de,iş sizden çıkmış olur.

eşinize de söyleyebilirsiniz, belki o daha iyi anlar annesinin dilinden,ay bilemedim ki

Bir tane eltim var o anne diyor evet, damatlar da anne diyor. Eşime de soyleyecegim şok olmasin diye. Daha once bu konuda rahatsizligim olmuyordu pek bu ara gicik oldum. Belki kendi konusmak ister bilmiyorum

Beni buyuten babaannemde sadece benim adimi karistiriyor. Kendi kiz kardesi, halam, sonra benim adimi soyluyor. Mesela: ayse, fatma, hayriye gibi. Zehir gibi hafizasi vardir, birseyi unutmaz. Kasitli yaptigini dusunmuyorum. Size olan davranislarinda sorun yoksa yasliligina verin bence

ben mesela gıcık olduğum insanların ismini hatırlasam da unutmuş gibi yaparım, 1 harf yanlış söylerim ya da benzer bi isim söylerim sırf sinir uçlarıyla oynamak için... öyle geldi bana da.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…