İsim mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de anne demiyorum. Ama o bana adimi soylemese ben de x teyze yerine y teyze derdim ay karistirdim der kikirdardim ve eet anne demedigin icin

Benim de adımı kardeşimle hep karıştırıyorlar. Beni daha az kadeşimi daha sık gördükleri için normal görüyorum. Ama size söyleniş tarzını bilemiyoruz. Art niyet sezdiyseniz anne demediğiniz için yapıyor olabilir

Direkt konusuyorum genelde. Cook mecburiyse x anne.
Eşim anne baba der hiç zorlanmiyor.
x anne diyormuşsunuz işte daha ne

eşinize de helal olsun başkası olsa inat eder demez

kv eşinizin sizinkilere demesini kıskanıyor olabilir :)

bir daha gidişinizde tersleyin.. bu neymiş böyle

Söylediği isim eğer ismime yakınsa şaşırıyor olabilir diye çok bozulmazdım ama torunlarının ismini ya da başkalarının ismini sürekli söyleyip duruyorsa bana değer vermediğini hissederdim insan hani değer verdiği kişinin ismini unutmamalı. Belki karşılıklı pek hoşnut değilsiniz birbirinizden ama en azından saygıdan söylemeli isminizi.

Yok torunlariyla isimlerimiz benzemiyor, alakasi yok. Tip olarakta benzemiyorun torunlarina...

Dedigim gibi herkesin adini karistirsa veya benim adimi yanliş soylese ya da benim adima yakin başka bir isim soylese hatta isim soylemese sorun olmazdi. Torun ismini soylemesine uyuz olmaya vaşladim tamamen.

neden kasıtlı yapsın ki, benim kendi öz annem sürekli adımı karıştırıyor, bazen seslenirken özellikle 3-4 isim sayıyor kuzenlerimin ismi, diğer kardeşlerimin ismi. Olabilir yani, bence kişisel algılamayın.

Ben olsam ben de bozulurdum. 'Ne zor ismim varmış ya bi türlü hatırlayamadın gitti' derdim gülerek. Msji alir, uygulamak işine gelir ya da gelmez bilemem.

Benim kayinbabam bana ilk tanıştığımız günden beri Gülçin diyor. Adım Gülçin değil. Adimla Gülçin adı arasında tek bir ortak harf yok. Gülçin kim bilmiyorum. Çocukluk aşkı mıdır nedir:)) adam bana kafasına göre isim koydu 30 yaşımdan sonra. Telefonunda bile Gülçin gelin diye kayıtlıyim:)

Annem de bana ablamın adıyla, ablama yeğenimin adıyla, yeğenime benim adımla seslenir. Ben çocukken de servis şoförume öğretmenimin adıyla, öğretmenime komşumuzun adıyla falan seslenirdi. Dayım boşandı, yeni sevgilisine surekli eski esinin adiyla seslendi durdu. Kadin en sonunda adinin yazili oldugu kocaman bir kolye takip sinirle kolyesini gosterirdi gogsune vura vura sinirden kipkirmizi olmuş bir suratla:))) Sürekli düzeltiyoruz ama boşuna. Ama sizin kayinvalide nedense başka kimsenin adını karistirmiyormus, kasıtlı olabilir. Öyleyse hiç hoş degil

Ben de öyle düşünmeye başladim artik. Ya adımı soylemek zor gelmiyor bence cunku torununun adini soyledikten hemen sonra duzeltip benim adimi soyluyor. Kariştirmiş gibi...

torununa o mu bakıyor? sık sık bir aradalarsa ağız alışkanlığı olabilir. ben kendi çocuklarımın adını karıştırıyorum sık sık x şunu şöyle yap diyorum mesela anne ben x değilim y ym diyor

Bir tanesi bakiyor, digeri ergen zaten cok gormuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…