Sana gicikligina yaparsa anlarsin bence.. kimi insan cok onem verir ismi duzgun kullanilsin ister.. cok takildiysan soyle kizim dilan desin madem
Ben de anne demiyorum. Ama o bana adimi soylemese ben de x teyze yerine y teyze derdim ay karistirdim der kikirdardimSelamlar
Aşırı boş muhabbetle geldim. Bu aslında yeni bir şey değil eskiden beri olan bir şey ve tekrari 1 hafta önce filan yaşandı en son. Ama şuan boş dururken aklıma geldi ve dedim neden yazmıyorum. Aslında ne yapacağıma kendim karar verdim ve tepki vereceğim o kesin ama belki fikrim değişir.
Çok uzun girdim. Mevzu kaynanam, 8 yıldır evliyim eşimle ve kv ara ara adımı yanlış söyleyip duruyor gerçi yanlış söylese daha iyi olurdu, kucuk torunlarının adını söyleyip duruyor ama bunu başkasına yaptığına pek rastlamadim.Yaşliligina veriyordum nedense.
Pek sık görüşmediğimiz için bilerek mi yapıyor yoksa küçük düşürmeye mi çalışıyor ya da kendisine anne demedigim için mi boyle yapiyor diye düşünüp iyi niyetimi bırakmaya başlıyorum galiba.
Artık adımı bilmiyorsa bana isim kullanmamasini söylemeyi düşünüyorum.
Zirt pirt coluk cocugun ismiyle hitap edilse siz kızmaz misiniz?
Ben de başkasının annesine anne deme olayını anlamıyorum. Benim annem de bana arada teyzemin adıyla, başkalarının adıyla sesleniyor. Alışkınım, hocalarım da karıştırırdı.Anne demek garip geliyor içimden de gelmiyor doğrusu.
nasıl hitap ediyorsunuz peki x teyze mi, hanım mı, direk mi konuşuyorsunuz?Anne demek garip geliyor içimden de gelmiyor doğrusu.
nasıl hitap ediyorsunuz peki x teyze mi, hanım mı, direk mi konuşuyorsunuz?
eşiniz annenize diyor mu?
x anne diyormuşsunuz işte daha neDirekt konusuyorum genelde. Cook mecburiyse x anne.
Eşim anne baba der hiç zorlanmiyor.
Söylediği isim eğer ismime yakınsa şaşırıyor olabilir diye çok bozulmazdım ama torunlarının ismini ya da başkalarının ismini sürekli söyleyip duruyorsa bana değer vermediğini hissederdim insan hani değer verdiği kişinin ismini unutmamalı. Belki karşılıklı pek hoşnut değilsiniz birbirinizden ama en azından saygıdan söylemeli isminizi.Selamlar
Aşırı boş muhabbetle geldim. Bu aslında yeni bir şey değil eskiden beri olan bir şey ve tekrari 1 hafta önce filan yaşandı en son. Ama şuan boş dururken aklıma geldi ve dedim neden yazmıyorum. Aslında ne yapacağıma kendim karar verdim ve tepki vereceğim o kesin ama belki fikrim değişir.
Çok uzun girdim. Mevzu kaynanam, 8 yıldır evliyim eşimle ve kv ara ara adımı yanlış söyleyip duruyor gerçi yanlış söylese daha iyi olurdu, kucuk torunlarının adını söyleyip duruyor ama bunu başkasına yaptığına pek rastlamadim.Yaşliligina veriyordum nedense.
Pek sık görüşmediğimiz için bilerek mi yapıyor yoksa küçük düşürmeye mi çalışıyor ya da kendisine anne demedigim için mi boyle yapiyor diye düşünüp iyi niyetimi bırakmaya başlıyorum galiba.
Söylediği isim eğer ismime yakınsa şaşırıyor olabilir diye çok bozulmazdım ama torunlarının ismini ya da başkalarının ismini sürekli söyleyip duruyorsa bana değer vermediğini hissederdim insan hani değer verdiği kişinin ismini unutmamalı. Belki karşılıklı pek hoşnut değilsiniz birbirinizden ama en azından saygıdan söylemeli isminizi.
neden kasıtlı yapsın ki, benim kendi öz annem sürekli adımı karıştırıyor, bazen seslenirken özellikle 3-4 isim sayıyor kuzenlerimin ismi, diğer kardeşlerimin ismi. Olabilir yani, bence kişisel algılamayın.Selamlar
Ben olsam ben de bozulurdum. 'Ne zor ismim varmış ya bi türlü hatırlayamadın gitti' derdim gülerek. Msji alir, uygulamak işine gelir ya da gelmez bilemem.Yok torunlariyla isimlerimiz benzemiyor, alakasi yok. Tip olarakta benzemiyorun torunlarina...
Dedigim gibi herkesin adini karistirsa veya benim adimi yanliş soylese ya da benim adima yakin başka bir isim soylese hatta isim soylemese sorun olmazdi. Torun ismini soylemesine uyuz olmaya vaşladim tamamen.
Nişandan sonra kayınpederime “teşekkür ederiz baba.” dedim, “bana baba demeyin lütfen bey deyin, adımla hitap edin ya da amca deyin…” dedi. Gerçek bir sevgi ve saygı tesis edilmeden bu tür kalıpların kullanımına karşıymış. Benim ailem bu durumdan hiç hoşnut olmasa da kendisine istediği şekilde hitap ettim. Mesafe isteniyorsa bunu uygulamak zorundayız, siz de anne demediğiniz için bunun rövanşı alınıyorsa can sıkıcı bir durum.
İlerde damat veya gelinimiz size adıyla hitap ettiginde sıkıntı olmayacaksa sizin için şu an anne denemeniz normalAnne demek garip geliyor içimden de gelmiyor doğrusu.
Ben de öyle düşünmeye başladim artik. Ya adımı soylemek zor gelmiyor bence cunku torununun adini soyledikten hemen sonra duzeltip benim adimi soyluyor.Kariştirmiş gibi...
nasıl hitap ediyorsunuz peki x teyze mi, hanım mı, direk mi konuşuyorsunuz?
eşiniz annenize diyor mu?
torununa o mu bakıyor? sık sık bir aradalarsa ağız alışkanlığı olabilir. ben kendi çocuklarımın adını karıştırıyorum sık sıkx şunu şöyle yap diyorum mesela anne ben x değilim y ym diyor
8 yılda nasıl bilememiş söylemeyi.Ben de öyle düşünmeye başladim artik. Ya adımı soylemek zor gelmiyor bence cunku torununun adini soyledikten hemen sonra duzeltip benim adimi soyluyor.Kariştirmiş gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?