İsim mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeğenim ve benim adım birbirini andırıyor. Bazen annemlerin karıştırdığı oluyor. Ama sizin isimlerde benzerlik yoksa kayınvalideniz bilinçli de olabilir.

Her iki durumda da sanırım ben takmazdım böyle bir durumu.

Aranızda başka sorunlar yoksa belki kasıtlı yapmıyodur. Benim annem bana teyzemin ismiyle, teyzeme de benim ismimle sesleniyor. Bir kastı da yok. Herhalde ömür boyu böyle gidecek alıştım mesela ben.

Yaşlılıktan olmadığına emin misiniz? Benim anneannem bir torunun doğru ismine gelene kadar diğerlerinin ismiyle seslenebiliyor ( ki bana erkek torununun ismiyle bile seslenmişliği vardır ) ama bizimki herkese yapıyor

Size seslendiği kişi sizinle yaşıt değil mi? Yani ikiniz de yetişkin misiniz veya diğer kişi çocuk mu? Çocuksa kayınvalide mi bakıyor hani sık sık onunla mı vakit geçiriyor?

Bilerek yapıyor gibi gelmedi bana. Benim babam sürekli oğluma kardeşimin ismiyle sesleniyor. Sonra da Allah Allah ben bu çocuğa neden sürekli dayısının ismini söylüyorum diye şaşırıyor. Oğlum dayısına benzediği için olur muhtemelen. Sizinki de öyle bir şeydir. Ya isimleri benzetiyordur, yada sizi. Bilerek yapması çok saçma.

Tam bunu söyleyecektim. Bazı çocukları, torunları daha sık görüyorsa ve siz de yaşça yakınsanız dil alışkanlığı sebebiyle öyle hitap ediyordur. Benim yeğenler yanıma geldiğinde kendi çocuklarıma bile onların adıyla hitap ediyorum. Ya da tam tersi oluyor. Gittikten birkaç hafta sonra bile isimleri karıştırıyorum. Sesleneceğimde süreç şu şekilde oluyor; Ayşe. Amaaaan Fatma. Amaaaaan Ali. Amaaaaan Mehmet :)

Yanlış hatırlamıyorsam balkanlarda bir ülke vatandasiydin, acaba ismin biraz farkli bir isim mi?
Annemin kuzeninin torununun adi Esila lila mi ne,öyle bir şey. Kadın hiç soyleyemiyor, Melisa falan diyor,sonradan duzeltiyor. Ki kadın yaşlı değil, daha yeni 60 olmus. Ama heralde beynine kodlayamamis böyle bir ismi. Sizinki de böyle olabilir- eğer farklı bir adınız varsa. Beyninde farklı kodladiysa artık duzeltemiyordur
Bir etkinlikte arkadaş grubu edindim,tanıştığımız gibi instadan grup kurduk falan. Çocuğun Instagram ismi azmert olsun diyelim . Biz buradan hareketle çocuğa Bir seneye yakın mert dedik, ve çok sık buluşan bir grubuz. Bir gün ben bir arkadaşımı getirdim grup etkinliğine,tanistirirken çocuk 'merhaba ben ahmet ziya' dedi önce şaka yapiyor sandık ama gerçekten de öyleymiş, mert soyadiymis bu bilgiyi Ağustos'ta öğrendim hala çocuğa mert diyorum..hatta grup olarak diyoruz. Çünkü beynimize oyle kodlanmış .
Belki yaşlı kadının da beynine isminiz torun ismiyle kodlanmıştır, bilemeyeceğim.
Ama uyarmak isterseniz de eşiniz uyarsa daha doğru olur bir kenara çekip 'anne,bunca senede ogrenemedin mi karımın adını? Bana saygısızlık olarak görüyorum. Lütfen dikkate t' derse belki kendine cekiduzen verir. Sen söylersen alınır belki

Bence konu sahibinin kayınvalideye karşı tavrı o kadar net ki; kötülük yapamıyor kv, hesap da soramıyor, kendisine anne denmediği için tahtı sarsıldı sanıyor belki, yapabileceği tek sinir bozucu şey, gelinin ismini değiştirerek söylemek. Elinden o geliyor, onu yapıyor. İnsanlardan kötülük ummayan, polyanna bakış açısında saf biriydim. İki tane kayınvalidem olana kadar.
Biz herkesi kendimiz gibi sanıyoruz da öyle değiller. Kimi insan bilinçli olarak kötü olmayı seçiyor.
İnsan hislerinde yanılmaz bence. Konu sahibi de bilinçli bir kadın. Bu durum onu huzursuz ediyorsa, haklıdır.

Benim kayinvalidem de bana eltimin adiyla seslenir eltime benim adimla. Bazen karistirir torununun ismini der. Hic art niyetli oldugunu dusunmemistim ben. Sizin de degildir.
Anneannem de oyle dogru ismi bulana kadar hepimizin ismini sayar.
Ben bile bazen boyle oluyorum. Yasliliga ver gev.

Torunlarını sizden daha mı sık görüyor? Benim kayınvalidem eltimle yaşıyor bi süredir, oradan bize gelirse bana onun adıyla sesleniyor. Bizde kaldıktan sonra gidince (bi kere beraber gitmiştik oradan biliyorum) eltime benim adımla sesleniyor. Annem de bi ara bana Hikmet teyze diyordu sık kimi görüyorlarsa ağzı kayıyor bazılarının ama bilerek de olabilir tabii, beni en azından ilk mesajınızda okuduğum haliyle rahatsız etmedi.

Benim kv de kızları ve gelinleri dâhil hepsine benim ismimle sesleniyor...çocuklarımın ismiyle de diğer torunlara seslenir daha çok benimle kaldığı için böyle

İsmim tanidik gelmiyor ona biliyorum zaten o yuzden 8 sene bir şey demedim ama oyle soylemesi zor olacak bir isim değil ki zaten isteyince soyluyor gayet.
Ha yine o an adim aklina gelmeyip ismime benzettigi bir başka isimle kodlasa yine tamam derim ama gidip gidip torunlarin ismi nedir ya.

Ergen bir torunu var benden yaşca kucuk, oyle çokta vakit gecirmiyor gidip O nun ismini soyluyor.
Sonra bir tane kucuk bebek var onu soyluyor. En cok bu ikisini...

Basligi gorunce dedim ahanda CiRiLLA hamile

Surekli olursa sinir bozucu olabilir.. bende hep cocuklarimin ismini karistiriyorum ve hepsini birden cagiriyorum bilerek mi yapiyor diyorsun yani

Başkalarina yapmiyor ya ondan bilerek gibi geliyor. Yani torunlarinin ismini karistirmiyor ama onlarin adini bana veriyor.

Başkalarina yapmiyor ya ondan bilerek gibi geliyor. Yani torunlarinin ismini karistirmiyor ama onlarin adini bana veriyor.
Sana gicikligina yaparsa anlarsin bence.. kimi insan cok onem verir ismi duzgun kullanilsin ister.. cok takildiysan soyle kizim dilan desin madem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…