Benim kayınvalidem de arada bana kızının adıyla sesleniyor, hatta ve hatta kızıma (1 yaşında bebeğim var) oğlum diye sesleniyor, sonra da “henüz saçı yok ya oğlana benziyor.” diyor :) gülüyoruz birlikte. Sinir bozucu bile olamayacak kadar önemsiz benim için. Ne isterse söylesin, aynı evde yaşamıyoruz hatta aynı ülkede bile yaşamıyoruz. Yakın olsak bir süre sonra sorun eder miydim, pek sanmıyorum…
Benim kayınvalidem de bana eltimin ismi ile, eltime de benim ismimle hitap ediyor. Önce kasıtlı sandım ama baktım oğullarına da aynısını yapıyor. Eşime abisinin adıyla, abisine de eşimin adıyla sesleniyor.
Bizimki bir anlık dalgınlıkla yapıyor ama sizinki biraz kasıtlı gibi geldi. Ben olsam sevmediği kim varsa onun adıyla hitap eder bozuntuya vermezdim
Hah iste tam bu yuzden isminizi soylemiyorDirekt kendisine bakarak konuşuyorum hiç seslenmiyorum mumkunse.
Dalginlik olsa torunlarinin adlarini da birbirine karistirirdi. Onlarin isimlerini ayri ayri soyleyebiliyor bir suru torunu var ama tek bana onlarin adini soyluyor.
Hah iste tam bu yuzden isminizi soylemiyor
Çok yaratıcı degil ama, ben X Anne diyorumNasıl hitap ediyorsunuz? Bu ara bana da lazım olacak bu. İsminin yanına hanım ekleyerek söylüyorum ben ama daha yaratıcı bir şey varsa, denemek isterim.
Bana da adım dışında hitap etseler sinirlendirdim evet. Başkasına yapmayıp, sadece bana yapıyorsa yani.
Benim annem de yaşlı kadın, 78 yaşında. Bizim kızlardan birine seslenirken hepsinin adını saymaya başlıyor, biz hangi ismi duysak dönüp bakıyoruz, alıştık artık çünkü kasıtlı yapmıyor. Ama diğerlerinin ismini hatırlayıp bana başka isim ile hitap etse, anneme bile kızarım.
Soyleyin bencede. Sinir bozucu bir durum cunku. Az gorusmuyoruz demissiniz. Fakat insan gelininin ismini karistirirmi yahuBen ismimi illa soylesin istemiyorum ki O da soylemesin, ama torun ismini de soylemesin.
Bir daha yaparsa ismimi soylemek zorunda değilsiniz diyecegim artik.
Anne demem o kadına. Anne denmeyi hak etmiyor. Dün 8 ay sonra oğlunu aradı, eşim yanımda konuştu. Çocuğum niye aramıyorsun falan diye duygu sömürüsü yaptı. Tamam yavrum, kendine iyi bak. Sen iyi ol diye kapattı. Ben kim köpek zatenÇok yaratıcı degil ama, ben X Anne diyorum
Neden böyle yaptığının cevabıkendisine anne demedigim için mi boyle yapiyor diye düşünüp iyi niyetimi bırakmaya başlıyorum galiba.
Selamlar
Aşırı boş muhabbetle geldim. Bu aslında yeni bir şey değil eskiden beri olan bir şey ve tekrari 1 hafta önce filan yaşandı en son. Ama şuan boş dururken aklıma geldi ve dedim neden yazmıyorum. Aslında ne yapacağıma kendim karar verdim ve tepki vereceğim o kesin ama belki fikrim değişir.
Çok uzun girdim. Mevzu kaynanam, 8 yıldır evliyim eşimle ve kv ara ara adımı yanlış söyleyip duruyor gerçi yanlış söylese daha iyi olurdu, kucuk torunlarının adını söyleyip duruyor ama bunu başkasına yaptığına pek rastlamadim.Yaşliligina veriyordum nedense.
Pek sık görüşmediğimiz için bilerek mi yapıyor yoksa küçük düşürmeye mi çalışıyor ya da kendisine anne demedigim için mi boyle yapiyor diye düşünüp iyi niyetimi bırakmaya başlıyorum galiba.
Artık adımı bilmiyorsa bana isim kullanmamasini söylemeyi düşünüyorum.
Zirt pirt coluk cocugun ismiyle hitap edilse siz kızmaz misiniz?
Sizde Ayşe ise Fatma deyin benceAnne demek garip geliyor içimden de gelmiyor doğrusu.
Öyleyse x hanım demek yerinde olmuş, mesafe iyidir böyle birineAnne demem o kadına. Anne denmeyi hak etmiyor. Dün 8 ay sonra oğlunu aradı, eşim yanımda konuştu. Çocuğum niye aramıyorsun falan diye duygu sömürüsü yaptı. Tamam yavrum, kendine iyi bak. Sen iyi ol diye kapattı. Ben kim köpek zaten
Şu zamana kadar iyi bile dayanmışsınız.
Hayır kızmam kayınvaldem de bana sürekli eltimin veya kızının adıyla hitap ediyor hatta geçen şey dedi annenler ne zor isim koymuş hemde anlamsız değiştirip Ayşe Zeynep falan koyalım dedi . Buna sinirlendim tabi sonuçta bana bu ismi ailem vermiş . Ama ismimi başka isimlerle karıştırmasına sinirlenmezdimSelamlar
Aşırı boş muhabbetle geldim. Bu aslında yeni bir şey değil eskiden beri olan bir şey ve tekrari 1 hafta önce filan yaşandı en son. Ama şuan boş dururken aklıma geldi ve dedim neden yazmıyorum. Aslında ne yapacağıma kendim karar verdim ve tepki vereceğim o kesin ama belki fikrim değişir.
Çok uzun girdim. Mevzu kaynanam, 8 yıldır evliyim eşimle ve kv ara ara adımı yanlış söyleyip duruyor gerçi yanlış söylese daha iyi olurdu, kucuk torunlarının adını söyleyip duruyor ama bunu başkasına yaptığına pek rastlamadim.Yaşliligina veriyordum nedense.
Pek sık görüşmediğimiz için bilerek mi yapıyor yoksa küçük düşürmeye mi çalışıyor ya da kendisine anne demedigim için mi boyle yapiyor diye düşünüp iyi niyetimi bırakmaya başlıyorum galiba.
Artık adımı bilmiyorsa bana isim kullanmamasini söylemeyi düşünüyorum.
Zirt pirt coluk cocugun ismiyle hitap edilse siz kızmaz misiniz?
Ya ama o da içime sinmiyor, ben hanım dedikçe kendini hanım sanıyor. Ben cadoloz falan demek istiyorumÖyleyse x hanım demek yerinde olmuş, mesafe iyidir böyle birine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?