İsim mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim kayınvalidem de bana eltimin ismi ile, eltime de benim ismimle hitap ediyor. Önce kasıtlı sandım ama baktım oğullarına da aynısını yapıyor. Eşime abisinin adıyla, abisine de eşimin adıyla sesleniyor.

Bizimki bir anlık dalgınlıkla yapıyor ama sizinki biraz kasıtlı gibi geldi. Ben olsam sevmediği kim varsa onun adıyla hitap eder bozuntuya vermezdim

Biz yakin sayiliriz da 1-2 ayda bir gorusuyoruz. Senede bir iki olsa daha az göze batardi belki.
Ya o kadar takintili olsam 8 senede ilk defa dert ediyor olmazdim bilmiyorum son zamanlarda rahatsiz etti artik

Dalginlik olsa torunlarinin adlarini da birbirine karistirirdi. Onlarin isimlerini ayri ayri soyleyebiliyor bir suru torunu var ama tek bana onlarin adini soyluyor.

Nasıl hitap ediyorsunuz? Bu ara bana da lazım olacak bu. İsminin yanına hanım ekleyerek söylüyorum ben ama daha yaratıcı bir şey varsa, denemek isterim.

Bana da adım dışında hitap etseler sinirlendirdim evet. Başkasına yapmayıp, sadece bana yapıyorsa yani.
Benim annem de yaşlı kadın, 78 yaşında. Bizim kızlardan birine seslenirken hepsinin adını saymaya başlıyor, biz hangi ismi duysak dönüp bakıyoruz, alıştık artık çünkü kasıtlı yapmıyor. Ama diğerlerinin ismini hatırlayıp bana başka isim ile hitap etse, anneme bile kızarım.

Siz de kayınvalidenize varsa teyzenizin adını söyleyin X teyze gibi sonrada ay çok pardon yanlışlık oldu deyip adını söylersiniz
İyi niyetli yaklaşırsak da annem bazen bana, tek çocuğuyum bir de , yanlışlıkla teyzemin torununun ismini söylüyor
Ama niyeti iyi değilse bir fesatlık seziyorsanız dediğim gibi yapabilirsiniz.

Torunlariyla daha çok birlikteyse isimde benzer harfler olsun olmasin, sik soyledigi isimlerle seslenmesini ben normal bulurdum.
Kardesi olanlar bilir, anneler hep baska kardesin ismiyle seslenir hatta bazen yuzune baka baka.
Ben kasit aramazdim.

Çok takılmayın bence... insanlık hali olabilir..bazı kişiler isim hafızasında kötüdür.. benim babam ki biz de 8 yıldır evliyiz ara ara uğur ufuk gibi benzer isimler kullanıyor eşime biz gulup geciyoruz... arada unutunca kardeş bile diyor.. çok art niyet arayıp kendinizi sisirmeyin...

Çok yaratıcı degil ama, ben X Anne diyorum

Ben ismimi illa soylesin istemiyorum ki O da soylemesin, ama torun ismini de soylemesin.
Bir daha yaparsa ismimi soylemek zorunda değilsiniz diyecegim artik.
Soyleyin bencede. Sinir bozucu bir durum cunku. Az gorusmuyoruz demissiniz. Fakat insan gelininin ismini karistirirmi yahu
12 senelik evliyim. Belki 6-7 kere gordum kv i. Ismimi unutmadi gicik olsa bana unuturdu

Çok yaratıcı degil ama, ben X Anne diyorum
Anne demem o kadına. Anne denmeyi hak etmiyor. Dün 8 ay sonra oğlunu aradı, eşim yanımda konuştu. Çocuğum niye aramıyorsun falan diye duygu sömürüsü yaptı. Tamam yavrum, kendine iyi bak. Sen iyi ol diye kapattı. Ben kim köpek zaten

Şu zamana kadar iyi bile dayanmışsınız.

Öyleyse x hanım demek yerinde olmuş, mesafe iyidir böyle birine

Hayır kızmam kayınvaldem de bana sürekli eltimin veya kızının adıyla hitap ediyor hatta geçen şey dedi annenler ne zor isim koymuş hemde anlamsız değiştirip Ayşe Zeynep falan koyalım dedi . Buna sinirlendim tabi sonuçta bana bu ismi ailem vermiş . Ama ismimi başka isimlerle karıştırmasına sinirlenmezdim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…