İsim derdi

Dediğini anlıyorum. Zaten hep sakinlikle kızdırmadan konuşurum ama kestirip atıyor. O yüzden ağırıma gidiyor.

Babam pek ismi konulacak kadar değerli biri değil 11 yaşındayken gitmişti. Bunu da söyleyip duygu sömürüsü yapmak istemiyorum . Kayınbabam biraz hasta ama ölümcül değil. Eşimde haliyle biraz korkuyor. Benim oğlumun adıda MEhmet olsun diyor. Sorun değil ama üslup beni kırıyor.
Sanada sabırlar dilerim o zaman hem hamilelik hem stresi zor oluyor.
Bu arada yorumlarından çok yumuşak başlı biri canlandı gözümde bence çocuğunun ismi tek Mehmet olur gibi geliyor bana:)

Kayınbaba adı nedir ya ne saçma sapan işler. Çocuğu anne taşıyor karnında. Son sözü de anne söyler. Bu kadar net. Kocanıza gereğinden fazla söz hakkı verirseniz böyle tepenize çıkarırsınız.

saçma sapan bir durum o ne ya yaslı birinin egosunu oksayacaksınız diye cocuga isim mi konur siz misiniz anası kayınbabanız mı kendi doğursun versin adını

Dediğini anlıyorum. Zaten hep sakinlikle kızdırmadan konuşurum ama kestirip atıyor. O yüzden ağırıma gidiyor.

Babam pek ismi konulacak kadar değerli biri değil 11 yaşındayken gitmişti. Bunu da söyleyip duygu sömürüsü yapmak istemiyorum . Kayınbabam biraz hasta ama ölümcül değil. Eşimde haliyle biraz korkuyor. Benim oğlumun adıda MEhmet olsun diyor. Sorun değil ama üslup beni kırıyor.
Sanada sabırlar dilerim o zaman hem hamilelik hem stresi zor oluyor.
Kp 40 kez klonlandığını varsayıp içi rahat gidecek galiba,hey yarabbim...

Tamam tek isim koyun o zaman, Mehmet koymayın. Dünyanın son nimeti kayınpederinizmiş gibi aileye 3 mehmet veriyorsunuz. Bu ne ya. Yerim onların ataerkilliğini. Vermeyin doğum belgesini, gidin kendiniz nüfusa. Eşek gibi çocuğu taşı, sancısını çek, reflün olsun, uykun kaçsın, “adı mehmet olsun” diye vızır vızır konuşsunlar. Sinir oldum he
O kimlik belgesiz de çıkıyor:)

Eee kendi babanızın ismini koyun. Onu sevmiyor musunuz yoksa? Bile isteye kayınbabanin ismini koyanları da anlamıyorum.

Gebelikten ötürü duygusalsınız normaldir.
eşinizle güzel güzel konuşup ortak bir fikre varabilirsiniz. erkekler bazen öyle düşünmeden konuşurlar direk . bayanlar gibi değil uygun bir zamanda uygun üslup ile eşiniz ile konuşun
isim konusu eşiniz ile sizin aranızda kalsın mevzuyu başka yerlerde açmayın Siz eşinizle iyi huylu geçinin ki eşinizde inatlaşmasın başkalarına değil size İtimat etsin

Aman ya rabbi 4 yil onceki halim :işsiz: bende kp adina ok dedim allti ustu sonuna bi HAN koyucaz tabiki olmadi ailesi tepki verir diye doguma on gun kala beni onlarla ugrastirma dedi cikti esim isin icinden bende bulasmamak namina sustum bilindigi gibi degiller cunku. 2. Cocukda kiz olsa kv adi olacakti yani kp hadi tamam da kvye hic tahammulum yok cock sukur bi oglum daha oldu eeeeeeeeee bu kez basladilar gelin babanin adini koy tabiki hayir ben anne baba adi koymak icinmi cocuk doguruyorum dedim oturdular yerlerine anladilarda sanirim ne demek istedigimi neyse cok uzun oldu ama boyle dusunen insanlar yontulmamis tas devrinden kalma dertlendim yine
:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Valla bilmiyorum çok saçma ama kızımın doğum belgesi eşyalara karışmıştı,eşim gitmiş bir şey sormamışlar bile.Evde doğum varsayıyorlar sanırım,saçma mı,çok.
Allah Allah. E ikizim doğdu diyip 2 kimlik çıkarsın adam o zaman. Neye göre tespit edecekler ki. İlk defa duyuyorum böyle bir şeyi.

Çocuğun adına bile birlikte karar verilemiyorsa nerde kaldı bu evlilik? Çocuk ikinizin çocuğu neden benim söz hakkım yok demiyorsunuz eşinize. Eşim kırılmasın düşüncesini de anlamıyorum o sizi kırıyor. Hem de hamilelikte olsun daha sonraki hayatında olsun bütün yükü sizde olacak bir çocuk için. Bu kadar da sessiz olmayın ya. Sonra tepemize çıkıyorlar kocalar işte. Benimde bir kızım var 4 aylık isim koyarken iki isim beğenmiştim karar veremedim ikisini de koyduk. Bi kv ben o ismi sevmiyorum dedi aa öyle mi ben de çok seviyorum ikisini de koyacağım dedim. İki isimde baba tarafımda var annem var o isimlerden koyma dedi. Onlar ayrı ben ayrı ki dıdısının dıdısı biri .Babamın amcasının oğlunun gelini yani ona rağmen annem koyma aynı ismi dedi. Dinlemedim.

Allah Allah. E ikizim doğdu diyip 2 kimlik çıkarsın adam o zaman. Neye göre tespit edecekler ki. İlk defa duyuyorum böyle bir şeyi.
Hastane de aynı anda sisteme atıyor. Benim bir personelim ikiz bebekleri oldu kimlik çıkartmak için gidince sistemde biri kız görünüyor düzelttirin diye göndermişler, adamin iki oğlu var :işsiz:

Hastane de aynı anda sisteme atıyor. Benim bir personelim ikiz bebekleri oldu kimlik çıkartmak için gidince sistemde biri kız görünüyor düzelttirin diye göndermişler, adamin iki oğlu var :işsiz:
Ay elimizdeki tek kozuda teknoloji aldı. Kadın doğurup kimlik çıkarmaya nasıl gidicek? O zaman adam gider tek, rest şansı yok. :işsiz:

Senin agri sanci ile doguracagin, aylarca uykusuz kalarak buyutecegin cocugun ismi hakkinda esin bu isim olacak! diyemez. Bir erkek hamileligi dogumu emzirmeyi hice sayip cocuk kendininmis gibi davraniyorsa bu vicdansizliktir. Ben senin yerinde olsam asla mehmet koymazdim o emrivakiden sonra. Koyacak olsam da koymazdim

bu aralar bizim evde de bu konu bir mesele. ama kararım çok net!!! bu çocuğun her türlü sıkıntısını ben çekiyorum,kimse emri vaki yapamaz. zaten siz ne kadar ılımlı yaklaşmışsınız,buna şükretsinler. ben kayınbabamın ismini asla kabul etmedim ki ben de çok severim kendisini. sülaleden gereksiz bir kişi önerdi dedesinin adını koyun diye,eşim de heveslendi. saygı bile duymadım inan ki :) sen zaten mehmeti kendiliğinden kabul etmişsin,bu kaba tavır ne oluyo yani? eşinin üslubu çok yanlış olmuş. o kaynana görümce elti kişileri isim konusuna müdahale edince iyice deliriyorum zaten. bu konuda inanılmaz doluyum valla kimsenin hatrı geçmiyor artık.
canını sıkıp bebeğini strese sokma. eşinle güzelce konuş,üzüntünü anlat. bu günler geçecek ama kalp kırıklığı hep hatırlanacak. inşallah sorunsuz halledersiniz

X