İsim derdi

Ulan bak ağzımı bozduracaklar. Ben taşıyorum ben çıkarıyorum. Bulantısını kilolarını ağrısını sızısını ben çekiyorum. Herif bi bok yapmıyor ama geliyor tik mihmit ilicik.
O kocana ağzının payını ver.
Ahaha harikasın

Oy kuzum benim ya. Benim eşimde çok laf vermez zaten ailem olmadığı için hepsiyle iyi anlaşırım . Aile olmaya özendiğimden anne baba hasreti yani. Yapı gereği de sert konuşamam zaten dün konuştum işte ciddi bi şekilde tamam dedi ama umarım galeyana gelmez yine. Artık martta hayırlısıyla doğurursam gelişmeleri aktarırım. :KK16:
Bildiğim kadarıyla doğum raporuyla nüfusa gidilip isim konuluyor. Ve annenin rızası olmadan konulan isim hakkında dava açabiliyorsunuz. Kp kv isimleri koyma olayını hiç anlamam. Ben olsam ailemden birini tembihlerim ve hemşireyi de, doğum raporunu kendim alır kimseye de vermez gerekirse kavga eder gider istediğim bi ismi kendim koyarım herkes de alışmak zorunda. Ne bu 1.mehmet 2.mehmet 3.mehmet padişah soyu gibi. Akıllı bi kadınsan buna izin vermezsin.

Aile büyüklerinin adını vermek bana da çok saçma geliyor hele ki ölen aile büyüğünün adını koymak tam anlamıyla insanın içini ürpertiyor . Sonuçta doğacak bebek her ne kadar sizin cocugunuzsa da ayrı bir kişiliği olacak,herkesten ayrı bir birey olacak neden ananizla babanızla ozdeslessin? Allahtan kocam da aynı fikirde benle .bu geleneğin azalarak bitmesini umuyoruz. 35.haftadayim kızıma kendim unisex bir isim koydum,eşim de kabul etti. İnşallah sağlıkla kavuşmak hepimize nasip olur.

Kp imin adı Ali, önce kaynımın oğlu oldu o ali koydu adını, sonra benim oğlum oldu kv başladı bana buda ali olacak olsun gibilerine, hemen dedim üç tane Aliye ne gerek var? Ali adında torununuz var daha ne olsun. Birdaha ses edemedi, ama herzaman şansını denedi, bir arada hamileliğimde bundan sonra doğacak torunların adı hazır Kayınpederinin kardeşlerinin adını koyacakmış, dedim isimler ne? Söyledi, dedim kendin koysaydın keşke ben bu isimleri beğenmiyorum. :)

Kp imin adı Ali, önce kaynımın oğlu oldu o ali koydu adını, sonra benim oğlum oldu kv başladı bana buda ali olacak olsun gibilerine, hemen dedim üç tane Aliye ne gerek var? Ali adında torununuz var daha ne olsun. Birdaha ses edemedi, ama herzaman şansını denedi, bir arada hamileliğimde bundan sonra doğacak torunların adı hazır Kayınpederinin kardeşlerinin adını koyacakmış, dedim isimler ne? Söyledi, dedim kendin koysaydın keşke ben bu isimleri beğenmiyorum. :)

:63: İyi demişsin

Bir isim mevsuzu inanın bu kadar basit değil.
İlk kızında kayınvalidem yanımızda benim ismimi koymayin istemem derken bizim dışımızda herkese benim adımı koymazsalar sevmem bakmam demişler eşiyle beraber, erken doğum prematüre ben canımla uğraşıyorum o adım da adım, iki isim koyuldu o halde eşim bana acıdı istediği ismi koysun madem dedi o şekilde istediğim isim kaldı 4 yıl oldu kv ismini kullanmıyorum ve onun yaptiklari aklıma geldikçe çocuğumdan uzaklaşıyorum, ikinci kızım da oldu ama acim hala derin kendi kızımi seviyorum ama hep uZulerek canım acıyor. Ve eşime karşı sevgi vs çok şey bitti.
Basit bir isim mevsuzu değil. Aile olarak anne olarak sizi tanımadıklarınin değer vermediklerinin kaniti

Dün gece karşıma alıp düzgünce konuştum. Ben senim isteğini geri çevirmek istemiyorum ama ilk bebeğimiz hevesleniyorum dedim.Gözlerim doldu hazır hamileyim hemen gözler doluyo zaten :KK70: O da emrivaki yaptığı için özür diledi. Sonra konuşa konuşa ikna ettim ben senin razı olmadığın isim koymak istemiyorum falan dedim. O da tamam dedi doğuma kadar kimseye bişey demeyeceğiz. Oğlum doğunca da bensiz kimlik çıkartmayacak anlaştık çok şükür. Teşekkür ederim herkese :KK200::anneadayı:

Buradan yorum yapanların her dediğini kullandım yok kız olursa da mehmediye mi koyalım dedim
3. Mehmet diye mi çağıralım çocuğu dedim de dedim.
Ay nasıl sevindim ya. Yazık hamile kadını üzüyorlar ne var az anlayışlı olsalar ben de şuan hamileyim ve kendim koyacağım ismi haa ama eşimin de gönlü olacağı isim düşünüyorum az çok da biliyorum zaten nelerden hoşlanmadığını

bu adamlar neden bu üslubu seçer, neden tatlı tatlı anlatmak varken böyle insana kendini değersiz hissettirecek şekilde buyurur gibi konuşur hiç anlamıyorum.

Bir isim mevsuzu inanın bu kadar basit değil.
İlk kızında kayınvalidem yanımızda benim ismimi koymayin istemem derken bizim dışımızda herkese benim adımı koymazsalar sevmem bakmam demişler eşiyle beraber, erken doğum prematüre ben canımla uğraşıyorum o adım da adım, iki isim koyuldu o halde eşim bana acıdı istediği ismi koysun madem dedi o şekilde istediğim isim kaldı 4 yıl oldu kv ismini kullanmıyorum ve onun yaptiklari aklıma geldikçe çocuğumdan uzaklaşıyorum, ikinci kızım da oldu ama acim hala derin kendi kızımi seviyorum ama hep uZulerek canım acıyor. Ve eşime karşı sevgi vs çok şey bitti.
Basit bir isim mevsuzu değil. Aile olarak anne olarak sizi tanımadıklarınin değer vermediklerinin kaniti

Üzüldüm. O sıkıntının içinde bu konunun konuşulması çok ayıp olmuş size karşı. Haklısınız değer görmekle alakalı birazda. Ama evlilik işte arkadaşlık gibi olmuyor malesef.

Ay nasıl sevindim ya. Yazık hamile kadını üzüyorlar ne var az anlayışlı olsalar ben de şuan hamileyim ve kendim koyacağım ismi haa ama eşimin de gönlü olacağı isim düşünüyorum az çok da biliyorum zaten nelerden hoşlanmadığını

O zaman hayırlı doğumlar olsun inşallah aynı zamanlara denk geliyoruz. :KK200:

Zaten bitane mehmet varmış ikinciye ne gerek var acaba bu devirde hala bu nedir ya ben sizin yerinizde olsam mehmeti de koymam birtane begendigim ismi koyarım bende kızıma kv demin ismini koymuştum begeniyorum diye yanına bi isim daha koydum kv demin ismi hiç soylenmiyor diğer isim soyleniyor ama kv buna Trip yaptigi için sildirebilirsem sildiricem tek isim candir o çocuğu siz doguruyorsunuz siz koyun

Merhaba arkadaşlar,

Çok dertliyim, öyle ki içimde herhangi bir duygu bile yok. 27. haftalık hamileyim , hamilelikten olmadığını düşünüyorum fakat dışarıdan bakan gözlerin, tecrübeli arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.

Allah'ın izniyle bir oğlum olacak. Eşimle daha ortada hiç bir şey yokken iki ismi olsun, birini sen birini ben koyalım diye anlaşmıştık. Cinsiyet belli olunca ufak ufak konuşmaya netleştirmeye başladık. Kayınbabamı çok severim adı Mehmet. Bir ismi onun ismi olsun dedik. Ben tek Mehmet istemiyorum çünkü eşimin abisinin oğlunun adı da Mehmet. Yanına ikisi birlikte söylenebilecek bir isim bulalım dedik. Düne kadar değişen bir şey yoktu. Bir kaç kez annesi,ablası ve kız kardeşi kahvaltıda bu konu hakkında konuşmuşlardı. Neden tek Mehmet değil illa yanına bir isim koymak mı gerek dediler. Bende zaten bir Mehmet olduğunu bunun saçma olacağını söyledim. Eşimde size ne deyip konuyu kapattı. Aradan 2 hafta geçti ve eşim Dün gece yatarken "tek Mehmet olacak " dedi. Benimde aklıma birilerinin fikir verdiği o yüzden böyle yaptığı geldi. Bunu ona söyleyince de kızdı. Ben kimsenin aklıyla hareket etmiyorum dedi. Tartıştık.

Kızdığım nokta, bunu bana canım ben böyle düşünüyorum ama sen ne diyorsun diye söylemiş olsaydı inanın asla reddetmezdim. Eşim sonuçta saygı ve sevgi için her şey yapılır. Kaldı ki çocuğumu ismi için sevmeyeceğim zaten. Evladıma sağlıkla kavuşmak yeter bana. Ama tavrı beni kırdı.

Ne mutluyum ne de mutsuz. Zombiye bağladım sabahtan beri. Boş boş bakıyorum içimden hiç bir şey gelmiyor.
Konu basit bir şey gibi ne dertler okuyoruz burada ama kimsem yok kızlar anne-baba-kardeş konuşamıyorum kimseyle. Bana biraz motivasyon, fikir verebilir misiniz?
Adamın beynini yemiş ailesi belli.
Hayır ben istemeeye istemeye koyduktan sonra soyismini de Mehmet koysan kac yazar yani.
Daha varmış zamanınız yumuşar bi sekilde ins esin isim konusunda..

İsim hakkı dinen bilmiyorum ama bence kesinlikle annenin olmalı. Ben istediğim ismi söyledim üstünede yorum kabul etmedim. Doğuran taşıyan bakan anne izin vermeyen baba yok ya deseydin nereden alıyor o cesareti adam olsunda verdiği sözü tutsun tapulu malı değil kimse onun

Tamam tek isim koyun o zaman, Mehmet koymayın. Dünyanın son nimeti kayınpederinizmiş gibi aileye 3 mehmet veriyorsunuz. Bu ne ya. Yerim onların ataerkilliğini. Vermeyin doğum belgesini, gidin kendiniz nüfusa. Eşek gibi çocuğu taşı, sancısını çek, reflün olsun, uykun kaçsın, “adı mehmet olsun” diye vızır vızır konuşsunlar. Sinir oldum he
Senin yorumlara bayılıyorm bacım:)

Merhaba arkadaşlar,

Çok dertliyim, öyle ki içimde herhangi bir duygu bile yok. 27. haftalık hamileyim , hamilelikten olmadığını düşünüyorum fakat dışarıdan bakan gözlerin, tecrübeli arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.

Allah'ın izniyle bir oğlum olacak. Eşimle daha ortada hiç bir şey yokken iki ismi olsun, birini sen birini ben koyalım diye anlaşmıştık. Cinsiyet belli olunca ufak ufak konuşmaya netleştirmeye başladık. Kayınbabamı çok severim adı Mehmet. Bir ismi onun ismi olsun dedik. Ben tek Mehmet istemiyorum çünkü eşimin abisinin oğlunun adı da Mehmet. Yanına ikisi birlikte söylenebilecek bir isim bulalım dedik. Düne kadar değişen bir şey yoktu. Bir kaç kez annesi,ablası ve kız kardeşi kahvaltıda bu konu hakkında konuşmuşlardı. Neden tek Mehmet değil illa yanına bir isim koymak mı gerek dediler. Bende zaten bir Mehmet olduğunu bunun saçma olacağını söyledim. Eşimde size ne deyip konuyu kapattı. Aradan 2 hafta geçti ve eşim Dün gece yatarken "tek Mehmet olacak " dedi. Benimde aklıma birilerinin fikir verdiği o yüzden böyle yaptığı geldi. Bunu ona söyleyince de kızdı. Ben kimsenin aklıyla hareket etmiyorum dedi. Tartıştık.

Kızdığım nokta, bunu bana canım ben böyle düşünüyorum ama sen ne diyorsun diye söylemiş olsaydı inanın asla reddetmezdim. Eşim sonuçta saygı ve sevgi için her şey yapılır. Kaldı ki çocuğumu ismi için sevmeyeceğim zaten. Evladıma sağlıkla kavuşmak yeter bana. Ama tavrı beni kırdı.

Ne mutluyum ne de mutsuz. Zombiye bağladım sabahtan beri. Boş boş bakıyorum içimden hiç bir şey gelmiyor.
Konu basit bir şey gibi ne dertler okuyoruz burada ama kimsem yok kızlar anne-baba-kardeş konuşamıyorum kimseyle. Bana biraz motivasyon, fikir verebilir misiniz?
Bence sen kendin karari ber begendigin adi koy illa mehmet olmak zorunda degil sonucta abisinin ogluna koymus zaten gerek yok sen kendin doguruyosun bulantilari hepsini ceken sensin sonucta seninde mi hakkin yok isim koymaya?! Benim daha ortada cocuk yokken erken düsündügüm halde ilerde kismet dedigim halde kaynanam bana demisti oglan olursa mustafa koy (kp adi) yok dedim oglan olursa baturay olcak anlami cok güzel illa o olcak dedim kapattirdim konuyu ortada torun yokken ey Allahim dedim icimden sinirlendim :KK70: he size Allah kolayligi versin Insallah

Valla şu isme burnunu sokanlara sinir oluyorum.Bizim kp de isim koymayı çok sever.Kendi adını koymazda şu olsun bu olsun der.Ailede bi Mehmet varmış Buda olmayıversin canım.Valla böyle iş inada binince insanın koyacağı varsa da koymak istemez.

X