Canım bu kayınpederin ismini koyma mevzusu inan bütün ülkenin derdi! Yani ne sebeple, ne amaçla yapılır inan anlamıyorum..
Benim başımda da aynı dert var.. Hamile olduğumu öğrendiğim anda eşim “erkek olursa babamın adını alacak” diye sert bi şekilde tavrını koydu. İstemesem de sevinsin, gönlü olsun diye bi şey demedim. Kayınpederimi ben de çok severim, kendisine çok saygı duyarım ama NE GEREK VAR? Senin tarafından işin kötüsü zaten hali hazırda bi toruna kayınpederinin ismi verilmiş, siz neden bi daha koyuyorsunuz? Bizde durumlar farklı; iki tarafın da ilk torunu olduğu için bizden illa isim koymamız beklendi. Eşimin abisi de evli, henüz çocukları yok ama düşünüyorlar artık. Biz verdik onlar kurtardı isim mevzusunu
Bir de geçen gün demez mi kayınpederim “Eğer kızınız olursa bi sonraki annemin adını koyarsınız” diye.. Eve gelip afedersin saatlerce eşime söylendim “Ben sizin sülalenizin isimlerini sırayla çocuklarıma koymak için mi çocuk doğuruyorum, benim konuşma hakkım yok mu? Baban çok istiyosa annesinin adını koymak yapsın bi çocuk daha koysun istediği ismi! Bir daha böyle bi konu açılırsa seni de aileni de bozarım!” diye.. Çok sinir oluyorum bu mevzuya ya.. Zaten çok dertliyim, hiç sorma
Bak net bi duruş sergile, tabi eşinin tavrı da önemli. Benim eşimin etini kessen öyle gidip anne-babasına beni şikayet etmez, çok dikkat eder böyle şeylere, benim onlara karşı kötü görünmemi istemez. Seninkinde durum tam tersiyse, her konuştuğun o tarafa da gidecek diye çok dikkatli seç kelimelerini. “Ben gereksiz görüyorum, ben istemiyorum. Zaten 1 tane var, 2.ye ne gerek var..” gibi..