İsim derdi

Bana anlamsız geliyor mesela bizde de var kardeşimle kuzenimin hem isimleri hem soyisimleri aynı karıştırılıyor sosyal medyada vs.
İkinci bir isim konusunda diretin bence saygı duymak zorundalar seve seve bebek sadece erkek ailesine ait bir meta değil.
Hatır gönül için olsa bir nebze bunlar resmen karar vermiş hükmü kesmişler size taşıyıcı anne gibi doğurması kalmış.

Bsnim iki görümcemin de adı aynı
Xxx yyy
Zzzz yyy gibi
Hızını alamamış kayınvalidem :KK70:
Sizinkiler de mehmet i aynı yapacak sanırım.

İsmi anne koymalı ya da ortak konulmalı en azından
Aslına bakarsan erkeklerin çocukları üzerinde bi hakkı bile olduğunu düşünmemeye başladım bebek sahibi olduktan sonra
Taşıyan sen, doğum sıkıntısı çeken sen, bakım veren sen...
O yüzden bi isteğin var ise diret ve kestirip at. Böyle istiyorum diye. İnan senden daha haklı biri olamaz.

bu isim konusunda tekrar konuşun canım anne babnın ortak kararı olmalı benmde allah nasip ederse oglum olacak eşim bir isim söledi şuan yanına isim bulamıyorum uymuyor :KK70: bu gidişle tek isim olacak gbi yada o vazgeçecek bn bir isim beğenirsem

ama dediğin gbi evladını ismine göre sevmeyeceksin birde abinin oğlunda var iken neden böyle bir istek bu bir garip:bicak:

Ben e devlette soyumuza bakınca, bu ne böyle iki üç isim bulup onun etrafında dönmüşler dedim.. Bu olay yıllar öncesine ait.. Sizin bebeler ne düşünecekler acaba?? Görümce kendi bebeğine kimin adını koyacak acaba???

Ben e devlette soyumuza bakınca, bu ne böyle iki üç isim bulup onun etrafında dönmüşler dedim.. Bu olay yıllar öncesine ait.. Sizin bebeler ne düşünecekler acaba?? Görümce kendi bebeğine kimin adını koyacak acaba???
Tavrınızı koyun ve lütfen kabul etmeyin. Kocanız pirince giderken evde ki bulgurdan olsun da görsün... sorun isim meselesi değil sorun sizin doğuracağınız çocuk üzerin de kv görümce vs kadar hakkınız olmaması. Bunu bi düşünün ve yedirebiliyorsanız kendinize o isimi koyun yoksa kendi istediğiniz isim de diretin sonuna kadar

Haha:)) ilk duyduğumda sok oldum tepkimi göstermiştim..bozulmuslardi..babalarını erken yaşta kaybetmişler o yüzden koymuşlar.tamam koyunda 4 tane aynı isim nedir arkadas

Şu aile büyüklerinin ismini yeni bir bireye koymak o kadar sacma kiiiii. Ne saygıdan ne dusunceden valla. Olacaksa başka turlu göstersinler. Yeni bir insan evladinin da ismi bir zahmet farklı bir şey olsunn

kadınlar ne kadar değersiz

Baba adını kabul etmedim ben en başta , eşime benim babamin adı da konulabilir kimsenin gönlü kalmasın dedim. O da haklı buldu zaten var olan bir ismin tekrar konulması da gereksiz geliyor üstelik birinin ismini koysan öbürüne yanlışlık gibi geliyor.
KV daha yeni hamileydim hemen ortaya bir isim attı , sinirlendim ama bozuntuya vermedim. Problemli bir gebelik süreciydi en başta, bir zahmet isim hakkı bende olsun diye düşündüm .. bende hemen ortaya bir isim attım. Eşime annenin dediği isim olmayacak demedim o zaman inatlaşabilirdi , benim sevdiğim bir isim var onu istiyorum dedim .ve böylece annesinin söylediği isim şu an anılmıyor bile..
Belki basit gelebilir ama insan takıyor haklısınız , o kadar sıkıntı yaşıyoruz bir zahmet isim işine de kimse karismasin

kımse kusura bakmasın kım ne derse desın ısım hakkı annenındır benım nazarımda

Üstelik zaten bir torun Mehmet :KK12:
Belki alakasız olacak ama aklıma şu geldi, elti ve kaynınız bu konuda bir şey demiyorlar mı

Bana anlamsız geliyor mesela bizde de var kardeşimle kuzenimin hem isimleri hem soyisimleri aynı karıştırılıyor sosyal medyada vs.
İkinci bir isim konusunda diretin bence saygı duymak zorundalar seve seve bebek sadece erkek ailesine ait bir meta değil.
Hatır gönül için olsa bir nebze bunlar resmen karar vermiş hükmü kesmişler size taşıyıcı anne gibi doğurması kalmış.

Bsnim iki görümcemin de adı aynı
Xxx yyy
Zzzz yyy gibi
Hızını alamamış kayınvalidem :KK70:
Sizinkiler de mehmet i aynı yapacak sanırım.

İsmi anne koymalı ya da ortak konulmalı en azından
Aslına bakarsan erkeklerin çocukları üzerinde bi hakkı bile olduğunu düşünmemeye başladım bebek sahibi olduktan sonra
Taşıyan sen, doğum sıkıntısı çeken sen, bakım veren sen...
O yüzden bi isteğin var ise diret ve kestirip at. Böyle istiyorum diye. İnan senden daha haklı biri olamaz.

bu isim konusunda tekrar konuşun canım anne babnın ortak kararı olmalı benmde allah nasip ederse oglum olacak eşim bir isim söledi şuan yanına isim bulamıyorum uymuyor :KK70: bu gidişle tek isim olacak gbi yada o vazgeçecek bn bir isim beğenirsem

ama dediğin gbi evladını ismine göre sevmeyeceksin birde abinin oğlunda var iken neden böyle bir istek bu bir garip:bicak:

Vazgeçtim mehmet koymucam diyin

Çok mu hayırlı bilimsel işler yapmışta 1. mehmet 2. mehmet 3. mehmet koyup duruluyo ?

Varmış zaten daha negerek var?

Dün gece karşıma alıp düzgünce konuştum. Ben senim isteğini geri çevirmek istemiyorum ama ilk bebeğimiz hevesleniyorum dedim.Gözlerim doldu hazır hamileyim hemen gözler doluyo zaten :KK70: O da emrivaki yaptığı için özür diledi. Sonra konuşa konuşa ikna ettim ben senin razı olmadığın isim koymak istemiyorum falan dedim. O da tamam dedi doğuma kadar kimseye bişey demeyeceğiz. Oğlum doğunca da bensiz kimlik çıkartmayacak anlaştık çok şükür. Teşekkür ederim herkese :KK200::anneadayı:

Buradan yorum yapanların her dediğini kullandım yok kız olursa da mehmediye mi koyalım dedim
3. Mehmet diye mi çağıralım çocuğu dedim de dedim.

Sulalemde ayni adi soyadi tasidigim 4 kisi var birinde baska isimde ekli ama bu durum beni fazla sıkıntiya sokuyor. Ve ismimdende o ismi koyandanda nefret ediyorum. Cocuk isminden bir omur nefret edecek ne geregi var.

Dün gece karşıma alıp düzgünce konuştum. Ben senim isteğini geri çevirmek istemiyorum ama ilk bebeğimiz hevesleniyorum dedim.Gözlerim doldu hazır hamileyim hemen gözler doluyo zaten :KK70: O da emrivaki yaptığı için özür diledi. Sonra konuşa konuşa ikna ettim ben senin razı olmadığın isim koymak istemiyorum falan dedim. O da tamam dedi doğuma kadar kimseye bişey demeyeceğiz. Oğlum doğunca da bensiz kimlik çıkartmayacak anlaştık çok şükür. Teşekkür ederim herkese :KK200::anneadayı:

Buradan yorum yapanların her dediğini kullandım yok kız olursa da mehmediye mi koyalım dedim
3. Mehmet diye mi çağıralım çocuğu dedim de dedim.
Hadi gözün aydın :)
Şimdi bunu sürdürmek kaldı kv ve görümce kocanı doldurmaya devam edecek. Kılıç kalkanı kuşan, hazırlıklı ol :)

Iyi de zaten birtane oğlu koymuş çocuğunun ismini.
Bu nasıl bir egodur?
Tüm torunların adı mehmet olsa itiraz etmeyecekler herhalde.
Asla ve asla koymazdım kp in ismini.

Benim kızımın ismini görümcem koydu sayılır. Ben hiçbir ismi kızıma yakıstıramıyordum. Onun söylediği ismi çok beğendik eşimle. Çok farklı geldi ve böylece kızımıza koyduk. Ama sonuçta biz beğendik. Beğenmediğim içime sinmeyen bir ismi koymazdım. Siz de lütfen kendi çocuğunuza içinizden hangi ismi koymak geliyorsa onu koyun. Madem birini babası koydu mehmet olarak diğer ismi ben koyacağım diyin. Ve eşinizle bu konuda çok ciddi olduğunuz hakkında bir konuşma yapın. Susmayın içinize de atmayın. Gerekirse de tartısın.

Merhaba arkadaşlar,

Çok dertliyim, öyle ki içimde herhangi bir duygu bile yok. 27. haftalık hamileyim , hamilelikten olmadığını düşünüyorum fakat dışarıdan bakan gözlerin, tecrübeli arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.

Allah'ın izniyle bir oğlum olacak. Eşimle daha ortada hiç bir şey yokken iki ismi olsun, birini sen birini ben koyalım diye anlaşmıştık. Cinsiyet belli olunca ufak ufak konuşmaya netleştirmeye başladık. Kayınbabamı çok severim adı Mehmet. Bir ismi onun ismi olsun dedik. Ben tek Mehmet istemiyorum çünkü eşimin abisinin oğlunun adı da Mehmet. Yanına ikisi birlikte söylenebilecek bir isim bulalım dedik. Düne kadar değişen bir şey yoktu. Bir kaç kez annesi,ablası ve kız kardeşi kahvaltıda bu konu hakkında konuşmuşlardı. Neden tek Mehmet değil illa yanına bir isim koymak mı gerek dediler. Bende zaten bir Mehmet olduğunu bunun saçma olacağını söyledim. Eşimde size ne deyip konuyu kapattı. Aradan 2 hafta geçti ve eşim Dün gece yatarken "tek Mehmet olacak " dedi. Benimde aklıma birilerinin fikir verdiği o yüzden böyle yaptığı geldi. Bunu ona söyleyince de kızdı. Ben kimsenin aklıyla hareket etmiyorum dedi. Tartıştık.

Kızdığım nokta, bunu bana canım ben böyle düşünüyorum ama sen ne diyorsun diye söylemiş olsaydı inanın asla reddetmezdim. Eşim sonuçta saygı ve sevgi için her şey yapılır. Kaldı ki çocuğumu ismi için sevmeyeceğim zaten. Evladıma sağlıkla kavuşmak yeter bana. Ama tavrı beni kırdı.

Ne mutluyum ne de mutsuz. Zombiye bağladım sabahtan beri. Boş boş bakıyorum içimden hiç bir şey gelmiyor.
Konu basit bir şey gibi ne dertler okuyoruz burada ama kimsem yok kızlar anne-baba-kardeş konuşamıyorum kimseyle. Bana biraz motivasyon, fikir verebilir misiniz?

Canım bu kayınpederin ismini koyma mevzusu inan bütün ülkenin derdi! Yani ne sebeple, ne amaçla yapılır inan anlamıyorum..
Benim başımda da aynı dert var.. Hamile olduğumu öğrendiğim anda eşim “erkek olursa babamın adını alacak” diye sert bi şekilde tavrını koydu. İstemesem de sevinsin, gönlü olsun diye bi şey demedim. Kayınpederimi ben de çok severim, kendisine çok saygı duyarım ama NE GEREK VAR? Senin tarafından işin kötüsü zaten hali hazırda bi toruna kayınpederinin ismi verilmiş, siz neden bi daha koyuyorsunuz? Bizde durumlar farklı; iki tarafın da ilk torunu olduğu için bizden illa isim koymamız beklendi. Eşimin abisi de evli, henüz çocukları yok ama düşünüyorlar artık. Biz verdik onlar kurtardı isim mevzusunu :KK70: Bir de geçen gün demez mi kayınpederim “Eğer kızınız olursa bi sonraki annemin adını koyarsınız” diye.. Eve gelip afedersin saatlerce eşime söylendim “Ben sizin sülalenizin isimlerini sırayla çocuklarıma koymak için mi çocuk doğuruyorum, benim konuşma hakkım yok mu? Baban çok istiyosa annesinin adını koymak yapsın bi çocuk daha koysun istediği ismi! Bir daha böyle bi konu açılırsa seni de aileni de bozarım!” diye.. Çok sinir oluyorum bu mevzuya ya.. Zaten çok dertliyim, hiç sorma :KK70:
Bak net bi duruş sergile, tabi eşinin tavrı da önemli. Benim eşimin etini kessen öyle gidip anne-babasına beni şikayet etmez, çok dikkat eder böyle şeylere, benim onlara karşı kötü görünmemi istemez. Seninkinde durum tam tersiyse, her konuştuğun o tarafa da gidecek diye çok dikkatli seç kelimelerini. “Ben gereksiz görüyorum, ben istemiyorum. Zaten 1 tane var, 2.ye ne gerek var..” gibi..

Canım bu kayınpederin ismini koyma mevzusu inan bütün ülkenin derdi! Yani ne sebeple, ne amaçla yapılır inan anlamıyorum..
Benim başımda da aynı dert var.. Hamile olduğumu öğrendiğim anda eşim “erkek olursa babamın adını alacak” diye sert bi şekilde tavrını koydu. İstemesem de sevinsin, gönlü olsun diye bi şey demedim. Kayınpederimi ben de çok severim, kendisine çok saygı duyarım ama NE GEREK VAR? Senin tarafından işin kötüsü zaten hali hazırda bi toruna kayınpederinin ismi verilmiş, siz neden bi daha koyuyorsunuz? Bizde durumlar farklı; iki tarafın da ilk torunu olduğu için bizden illa isim koymamız beklendi. Eşimin abisi de evli, henüz çocukları yok ama düşünüyorlar artık. Biz verdik onlar kurtardı isim mevzusunu :KK70: Bir de geçen gün demez mi kayınpederim “Eğer kızınız olursa bi sonraki annemin adını koyarsınız” diye.. Eve gelip afedersin saatlerce eşime söylendim “Ben sizin sülalenizin isimlerini sırayla çocuklarıma koymak için mi çocuk doğuruyorum, benim konuşma hakkım yok mu? Baban çok istiyosa annesinin adını koymak yapsın bi çocuk daha koysun istediği ismi! Bir daha böyle bi konu açılırsa seni de aileni de bozarım!” diye.. Çok sinir oluyorum bu mevzuya ya.. Zaten çok dertliyim, hiç sorma :KK70:
Bak net bi duruş sergile, tabi eşinin tavrı da önemli. Benim eşimin etini kessen öyle gidip anne-babasına beni şikayet etmez, çok dikkat eder böyle şeylere, benim onlara karşı kötü görünmemi istemez. Seninkinde durum tam tersiyse, her konuştuğun o tarafa da gidecek diye çok dikkatli seç kelimelerini. “Ben gereksiz görüyorum, ben istemiyorum. Zaten 1 tane var, 2.ye ne gerek var..” gibi..

Oy kuzum benim ya. Benim eşimde çok laf vermez zaten ailem olmadığı için hepsiyle iyi anlaşırım . Aile olmaya özendiğimden anne baba hasreti yani. Yapı gereği de sert konuşamam zaten dün konuştum işte ciddi bi şekilde tamam dedi ama umarım galeyana gelmez yine. Artık martta hayırlısıyla doğurursam gelişmeleri aktarırım. :KK16:

Oy kuzum benim ya. Benim eşimde çok laf vermez zaten ailem olmadığı için hepsiyle iyi anlaşırım . Aile olmaya özendiğimden anne baba hasreti yani. Yapı gereği de sert konuşamam zaten dün konuştum işte ciddi bi şekilde tamam dedi ama umarım galeyana gelmez yine. Artık martta hayırlısıyla doğurursam gelişmeleri aktarırım. :KK16:

Evladınızı İnşaallah sağ salim kucağınıza alırsınız. Eşin ailesiyle ilişkiler her daim zordur, biraz bizim alttan almamız lazım tıpkı senin yaptığın gibi.
Umarım çok çok mutlu olursunuz.

Görümceniz var mı? Varsa neden anasının adını koymamış? Madam düşünmüş bu kadar anasına.. Herkes bir kuşak önceki koyuyor deyin.. Ya da ananın anasının adını da koyayım istersen diye ekleyiver.. İyi yapmışsın tepki koymakla.. Zaten büyüğün adını koymak saygı değil saygısızlık gibi.. Çocuğa kızsan, bağırsam yanlarında bana bağırdı der bu tipler.. Ayrıca bayan taşıyor doğuruyor, erkeğin anasının babasının adı konuyor, ne ilginç..

Görümceniz var mı? Varsa neden anasının adını koymamış? Madam düşünmüş bu kadar anasına.. Herkes bir kuşak önceki koyuyor deyin.. Ya da ananın anasının adını da koyayım istersen diye ekleyiver.. İyi yapmışsın tepki koymakla.. Zaten büyüğün adını koymak saygı değil saygısızlık gibi.. Çocuğa kızsan, bağırsam yanlarında bana bağırdı der bu tipler.. Ayrıca bayan taşıyor doğuruyor, erkeğin anasının babasının adı konuyor, ne ilginç..

Malesef görümcem yok, eşim 3 erkek kardeş.. İşin ilginç yanı kayınpederim onu derken, kayınvalidem de “Ben varken senin annenin adını mı koyarlar canım hiç?” diyor yaa :KK70:
Öööffff.. Bu kafalar, bu anlayış.. Bunu değiştiremezsin, o yüzden insanları da beklentiye sokmadan, her istediğini yapmayacaksın işte!

Kuzenimin de kayınpeder mehmet iki isim koyacaklardi çocuk doğdu yoğun bakımda kayınvalide yok iki isim olcaksa kocamin adini boşuna koymayin kullanmazsınız siz sahtekarsiniz diye demediğini birakmadi kız da çocuğum iyi olsun da adi ne olursa olsun diye üstüne düşmedi tek mehmet ismi koydular doğum sonrası o karmaşada. Çocuk bu yıl okula başladı neden benim adim eski arkadaşlarımın ismi gibi değil diyormuş.

X