• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isim degistirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

KarrTanesii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2014
730
1.057
113
Almanya
Selam kizlar,

benim eski bir ismim var, genellikle dizilerde cahillere ve temizlikcilere verilen bir isim. Aslinda medya böyle bir algi yapmasaydi, ismimden gayet memnundum. Seviyorum ismimi.
Simdi kanunen ismimi degistirme hakki elde ettim (Vatandaslik degisimiyle).

Ismimi degistirsem mi diye düsünmeye basladim. Degistirsem hangi ismi seceyim diye karar veremiyorum.

Yurtdisinda kaldigim icin uluslararası kullanilan harflerden olusmasini istiyorum. Anlami da güzel olsun, modern olsun.

Tam bir isime karar veriyorum, birisi cikiyor, "harflerin anlami ile analiz yaptin mi?" gibi sorular soruyor.
Iyice kararsiz kaldim. Hic degistirmesem mi?

Siz degistirmek isteseniz, yeni isminiz olarak hangi ismi secerdiniz?
 
Yani ben değiştirmezdim çok da önemsemiyorum

Ama siz daha mutlu olacaksanız değiştirin, yani eğer siz sevmiyorsanız isminizi, başkasının ne dediği düşündüğü çok önemli değil
 
İsminiz nedir ki değiştirsenizde bu yaştan sonra size yine eski isminizle hitap etmeye devam edicekler bence.
Isminiz nedir çok merak ettim 🙈 bu medya yüzünden insanlar bunalıma giriyor ya üniversitede ismi fatmagül olan arkadaşım ismini değiştirmişti malum dizi yüzünden..
Bu kadinin dizideki ismi :KK70:
 
Değiştirmeye niyetiniz varsa harflerin analizi kısmına çok takılmayın ama anlamını önemseyin derim ben. Gerçi şu yaşınıza kadar isminizle gelmişsiniz artık ne derece etkili olur bilemem ama isimlerin anlamlarının karakter üzerinde etkili olduğuna inanıyorum. Bir öneri olarak da ebru diyebilirim. Anlamı bildiğim kadarıyla bulut, buluta benzer demek. Hem de türkçe karakter yok içinde.
 
Aman canım ne olucak isminiz güzel bence şimdi kızanlar olucaktır ama lütfen kusura bakmayın 🙏🏻 daha ne isimler var benim bir sevgilim vardı ablasinin adı Kezban dı ablasınıda çok seviyor kızımız olunca Kezban koyucam ismini diyordu hiç birşey diyemiyordum :))
Evet ya, o isimlede medya cok dalga gecti :D
 
Adı Rumeysa olan arkadaşım Meysa olarak değiştirmişti. Hem hoş hemde uç durmamıştı. Mine falan olabilir belki ya da yurt dışı ile ilişiğiniz varsa emina falan. Ama ben değiştirmezdim artık eskiye dönüş var ayşeler leylalar a dönüldü isim olarak
 
fazla abartmışsınız bence
ismi abcde olan birçok kişi duymuştum, onlara gülen hava alanı parsonelleri bile bana çok aptal geliyordu, kimin ne dediği nemli mi? ayrıca çok kötü de değil. satılmış, satman, döner, döne, ördegül, yosma gibi isimler var ki insanlar ilk sefer garipsiyor sonra normal geliyor
 
Memnun değilsen fırsatın varken değiştir. Önemli olan senin beğenip beğenmemen başkalarının değil. Harf analizi bilmem ne gibi zıpırtık şeylere de takarsan kafayı hiç isim bulamazsın 😀 Sevdiğin bi ismi koy gitsin işte.
 
Medyanın algısı olmasaydı ben ismimi değiştirmezdim, seviyorum aslında diyorsunuz. Medya da kimmiş, medya ile kendi düşünce biçimini yönlendirenlerin beni onaylamasını mı umursayacağım? Değiştimeyin bence.

İlla değiştirmek istersiniz de yaşadığınız ülkenin dilinde kolay telafuz edilecek bir isim olması mantıklı
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back