• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim anlamı

Arkadaslar ben vatan sever bir Kürdüm lutfen herkesi ayni kefeye koymayin hepimiz eşit yaratilmisiz irkcilik yapmayin

Ben Kürt olduğunu düşünürdüm.

Ayrıca bu konuda tartışmaları da doğru bulmuyorum. Kız Kürt değilse Kürt olarak algılanmak istemeyebilir ve bu en doğal hakkı.

Biri "benim ismim ingiliz ismi bu ismi duyunca beni ingiliz zanneder miydiniz?" Dese herkes evet ya da hayır diye cevap verirdi. Burdan "ingiliz olmak kötü bir şey mi" sonucu çıkarmazdı kimse.

Kürt denilince neden herkes savunmaya geçiyor anlamıyorum.

Berfin ismi neycedir bilmiyorum ama ben ismim Berfin olsun istemezdim çünkü benim bildiğin Berfin'lerin hepsi Kürt ve kendim Kürt olmadığım için bu ismi taşımak istememek en doğal hakkım diye düşünüyorum.

Kendi ismim de Türkçe değil mesela, bana hep Rus musun yabancı mısın diye soruyorlar ve rahatsız oluyorum. Yabancı olmak kötü bir şey olduğu için değil, Türk olduğum için rahatsız oluyorum.

Bence savunacağım derken insanlar ayrımcılık yapıyor.

Berfin ismini taşıyanların hepsi Kürt değil!
Çok eminmiş gibi yorum yapmakta tuhaf olmuş.

Berfin ismini taşıyanların hepsi Kürt değil!
Çok eminmiş gibi yorum yapmakta tuhaf olmuş.
Benim tanıdığım berfinlerin hepsi kürt dedim, ve ben bu yüzden kürt olduğunu düşünürdüm dedim. Bütün berfinler kürttür demedim ki

Merhaba arkadaşlar bu seferki derdim kendim için değil. Arkadaşım için ismi Berfin ve ismini beğenmiyor. Aslında farsca bi isim ama genelde kürtçe olarak düşünülüyor. Siz bu ismi ilk duyduğunuzda ne düşünürdünüz? Lütfen açık sözlü olun ve içinizden geleni söyleyin. Mesela Berfin diye bi ünlü olsaydı bu kızı kürt veya doğulu olarak mı düşünürdünüz? Arkadaşlarım benim için çok önemlidir ve sizede güveniyorum...
kürtçe diye düşünmedim modern isimlerden biri gibi bence

gercekten bazi konularin sirf ortam germek icin açıldığını düşünüyorum bu konu gibi! ne yani burda insanlarin isim anlamini yazmasiyla kisi ismini degistirecek yada vazmigececek... sirf bu konu dil koken vs ayrimi olsun diye acilmis. yasak oldugu da belliyken ve Mune Mune

Back
X