İşi Bırakmalı Mıyım?

Madem lux için çalışıyorsun bence bırakabilirsin. ki ben her daim kadınların iş hayatında olmasından yanayım ama bir de işi bırakınca yine bebeğin düşerse o zaman ne olacak bence bunu da dikkate alarak karar vermen gerek.. Hayırlısıyla kucağın dolar inşallah.

Çok teşekkür ederim. Sanırım ben de bunu düşünüyorum. Az önce patronumla iş için başka bir şey konuştuk, bana hala yeni gelecek işleri anlatıyor bir de sordu tekrar hemen deneyecek misiniz diye? Evet dedim ben de. Sanırım bu gece de düşünüp burada sizin yazdıklarınızı da okuyup son kez değerlendireceğim. Sanırım insanları üzmekten çok korkuyorum. Sanki işi bırakınca onları yarı yolda bırakmışım gibi olacak diye düşünüyorum. Ama aslında birazcık evimde, kendimle kalıp dinlenmek ve bebeğim için huzurlu bir anne yaratmak istiyorum.

Tabii ki bu ihtimal de var. Ben evde olsam da yine bebeğimi kaybedebilirim ama en azından içimin rahat etmesini sağlayabilirim. Bir önceki yazımda da demiştim aslında; belki de ben yoruldum diyorum aslında. Psikolojik ve fiziksel anlamda 10 ay içinde yaşadığım 3 gebelik kaybı, 8 yıldır durmaksızın çalışmak, gece yarısı çalan iş telefonları haftanın yarısında ofis dışında seyahatlerim, gece yarısına kadar evde iş için çalışmaya devam etmek... Belki de kayıplarım arkasına sığındığım bir neden. Bedenim ve ruhum biraz durmak istiyor. Huzur istiyor, evde yeri gelip hiçbir şey yapmadan yatmak istiyor. Telefonumu kapatabilme özgürlüğü, hafta sonu müşteri arayacak diye 8'de uyanmamak istiyor.

bence çık. yani ben de çalışan ve çocuklu bayanım. işim rahat olmasına karşın yani mesai saatimin belli olmasına rağmen zorlandığım anlar oluyor. senin işinin de zaman kavramı yok. çocuğu olan bir bayan bunu yapamaz yani.

Anladım. Tabii işin ucunda çocuk var, boru değil. Sağlık her şeyden önce gelir. Burada da söylenilenlerden öte doktorunun ne söylediği önemli. Düşük tehliem varken bana doktor ne yaparsak tapalım düşeceği varsa düşer, tutamayız demişti. Bana verilen progestan ın da kanıtlanmış klinik bir faydası olmadığını, önlem olarak verildiğini söylemişti. Sizi bilmem ama o sözler beni az da olsa rahatlatmıştı. En azından benim elimde olan bir şey olmadığını bilmek...

İş stresiyse tamamem başka konu ya. Bedenen yorulunca yatıyorsun geçiyor da zihnen yorulunca öyle olmuyor ne yazık ki... Eğer çalışamaya ihtiyacım olmasaydı (tam olarak var da denemez, sadece emeklilik, daha rahat yaşamak vs için aslında) hamilelik sürecini (riskli ise özellikle) evde geçirmek isteyebilirdim sanırım. Gerçi o da bir yerden sonra sıkıyor, dört duvar malum.

geçmiş olsun

işiniz ağır anladığım kadarı ile

ama şimdi işten ayrılıp evde bebek beklemek ve tüm bu sürede evde kalmak da sizi çok yorar moral olarak

zira o dışarıda yoğun yaşayan insanların ilk aydan sonra evde kurdeşen çıkardıkları bilinen bir gerçek

işiniz ekip işi imiş

patronunuzla bu olayın üzerine konuşun ve görev tanımlarını yenilesin

yani işleri bölüşün

örneğin şehir dışı X kişide olsun siz yönetin birimi sadece

buraya yazdığınız gibi buradan ayrılmak istemiyorum ama bu bebek durumu da yıpratıyor diye güzelce anlatın

belki yardımcı olur alternatif üretebilirsiniz birlikte

ayrıca da müşteri arayacak diye neden 8 de kalkıyorsunuz ki

müşteriye cumartesi 10 dan sonra arayın deyin konuşurken

yani acil bir şey olur beklenmedik o zaman aranır da şahsen ben reklamcıyı sabah 8 de aramam hafta içi de dışı da

11 olmalı ki aranmalı bu tarz işlerde çalışanlar bence

sevgili konu sahibi. ne işini bırak veya bebek istegini
neden bebeklerim düşüyor diyip karı koca tam donanımla bir tüp bebek merk. testlerden gecsenmiz fena olmaz.
belki cok küçük bir mudahale ile düşüklerinden kurtulacaksın ?
düşük illaa calışmaktan olmaz. ayrıca 3*4 düşük de sizin kan pıhtılaşma probleminiz olabilecegini düşündürdü... ki cok basit bir test ve ilaçla çözülüyor.
veya babanın spermeleri saglıklı bölünme yapamadıgı için embiriyorlar tututamıyuor olabiliryada genetik sorunlar... bunları netleştirmeden işinizi bırakmayın ama cocıuk yapmayı erteleyin !

Ben olsam ayrılırım açıkçası.
Eşimin işi de çok stresli ve 2 kez farklı yıllarda istifa etti, 2-3 ay ev beyi oldu. Spora gitti, gezdi dolaştı kitap okudu.
Hep der, o araların ona çok iyi geldiğini. Ve ondan sonra girdiği işlerde de çok başarılı oldu.

O yüzden bence istifa edebilir, evde bir kaç ay kalıp eğer hamile kalamaZsanız bu süreçte ve evde canınız sıkılmaya başlarsa yeni iş arayışına girersiniz.

Aynen benim de doktorum aynısını diyor. Kanamam ilk başladığında bir şey olacaksa olacak progestron sadece tedbir demişti, şimdi de aynısını diyor. Emeklilik benim için de önemli o yüzden hatta işi bırakırsam eşimin kendi işi orada sigortamı yaptıracağım, tabii benim çalıştığım zaman ki kadar rahat yaşayamayız, yılda 3 kere değil 1 kere tatile gideriz ama en azından akşamları kocama gülümserim diyorum, akşam ben de ayağımı uzatıp çay içerim iş yapmak yerine. Annem arka sokağımda, kapıda araba var, sıkılır mıyım bilmiyorum geçtiğimiz 10 gün evde olmaktan sıkılmadım tabii o zaman bir nedenim vardı. Üniversiteye başladığımdan beri hiç evde oturmadım çünkü bilmiyorum nasıl bir şey evde olmak. İnşallah sıkılmaya zamanım olmadan sağlıklı bir hamilelik ve çocuk sahibi olurum.

Cevabınız için çok teşekkürler eğer önceki mesajlarımı okuduysanız görmüşsünüzdür, aklınıza gelebilecek gelemeyecek tüm testler yapıldı, histereskopi oldu, her türlü araştırmadan geçtik hiç ama hiç problem yok. Son gebeliğimde her ihtimale karşı aspirin de kullandık. Yok, hiçbir nedenimiz yok.

genetik testlerinizi yaptırın ! ve tüp bebek merk. eşinin spermlerine daha gelilmiş teknikkler ile bakılsın. ayrıca apl veya ana testlerinizi de ihmal etmeyin.

sebepsiz yere 3 düşük kabul edilemez. mutlaka hiç olmaz denenler bile incelenmeli.
bazen bazı rahatsızlıklarda örnegin br tür romatizma hastalıgı gebelige engeldir. ve bir tek kortizon olaral gebişlik dogumla sonuclanır. !

Arkadaşım yorgunluk hissini çok iyi anlıyorum bunu hissettiğimde istifa etmiştim 3 ay bana tekrar geri dönmem için yetmişti. O zaman izmirin iyi bir kolejinden ayrılmıstım artık calışayım dedıgımde ege uni de yarım zamanlı calısmaya basladım ardından ankarada istediğim gibi bir iş buldum. Diyeceğim o ki. Gününü kurtarma gününü yaşa. Ayrıl işten bebegıne hazırlan sen şimdi bunu istiyorsun ve bence yaapmalısın. Bırak hayatını yaşa.

Ana, lupus, protein testleri ve daha adını unuttuğum yüzlerce evet gerçekten yüzlerce test yapıldı. Eşime de... En sonunda sadece rahimde ufak bir septum var belki bundandır denildi histereskopi oldum ve 3. gebeliğimi yaşadım. Yine olmadı. Doktorum tüp bebek uzmanı. İzmir'in en iyi perinatolog ve romatologlarında testlerim yapıldı. Güvenmediler çoğu test 2 kere yapıldı. Yok... Şu an doktorumun dediği az da olsa nedensiz tekrarlayan gebelik kayıpları olabiliyor, elimizden gelen her şeyi yapacağız. En son hatta geçen hafta 3 nedensiz kayıptan sonra doğum yapan hastası vardı, doğumun ertesi günü bana onu söyledi, bak o da senin gibiydi ama dün bebeğini kucağına aldı diye.

Ayrıca ısınıze verecegınız ara ile yasayacagınız ıkı sene kaybı yerıne koyarsınız ama diğerinin telafisi olmayabilir.

1 haftadır içimden geçeni yazmışsınız. Anı kurtarmak değil, kendimi kurtarmak, anı hayatı yaşamak istiyorum.

polip ? yok muydu yani ?
hım araştırayım geri dnüş yapacagım :)

Ayrıca ısınıze verecegınız ara ile yasayacagınız ıkı sene kaybı yerıne koyarsınız ama diğerinin telafisi olmayabilir.

Sanırım en büyük kurtarıcım bu dediğiniz zaten. En kötü en sıkıldığımda yeniden işe başlarım. En kötü evden çalışmaya geçerim, bizim işimiz freelance olarak da yapılabilen bir iş çünkü. İçimden diyorum ki bazen gerekirse bir çorbam 1 yemeğim olsun ama akşam evde huzurlu olayım, sabah kocamı işe öperek yolculayayım.

polip ? yok muydu yani ?
hım araştırayım geri dnüş yapacagım :)

Hayır polip falan da yoktu. Sadece çok ufak bir septum vardı, onu da traşladı doktorum. Türkiye'nin ilk tüp bebek uzmanı Erol Tavmergen'e kadar baktı sonuçlara. Neden yok, denemeye devam demişti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…