- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi uzun_hikaye
sizde yoksa eşinize bakılmadı mı ?
Bunu ilk kez duydum. erkekte neler olabiliyormuş?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sizde yoksa eşinize bakılmadı mı ?
Bunu ilk kez duydum. erkekte neler olabiliyormuş?
erkeğin spermindeki bir eksiklikten dolayı embriyo gelişim gösteremediğinden düşüyor..
Aklınıza gelebilecek hatta bilinmeyen testlere kadar yapılıp tüm kürtajlarım genetiğe yollandı. Hiçbir problem yok.Gebelik kayıplarınız işinizle alakalı değil ama sonuçta o süreçte evden de çalışmışsınız tamam stresli olabilir ama ev ortamındasınız ya da çalışsanız bile fiziki güç isteyen bir iş değil. Öncelikle 3 düşük yaşamışsınız bence bunun araştırılması lazım genetik tahliller kromozom testleri var onları yaptırım eşiniz testlerini yaptırsın falan bunun nedenleri üzerine yoğunlaşın. Kafam rahat etsin daha iyi olur diyorsanız ayrılın ama evde insan daha çok takıyor kafaya evhamlı oluyor ayrıca iş insanı daha çok oyalıyor karar sizin biz ne desek boş.
erkekte de düşük morfoloji ve sperm dna hasarı neden olabilir düşüğe deniyor. ama pek de kanıtlanmış şeyler değil. nedeni bulmak da öyle kolay değil aslında tekrarlayan gebelik kayıplarında. genetik, pıhtılaşma, rahim filmi, enfeksiyonlar, geçirilmiş hastalıklar, hormonlar, spermiyogram, sperm dna hasar testi akla gelecek ne varsa bakıldı ama "evet işte bu nedenle düşmüş" denilemedi bize de. ondan olabilir bundan olabilir diyerek eşim varikosel ameliyatı oldu, ben rahim ameliyatı oldum ama bir daha da gebelik olmadı.Bunu ilk kez duydum. erkekte neler olabiliyormuş?
erkekte de düşük morfoloji ve sperm dna hasarı neden olabilir düşüğe deniyor. ama pek de kanıtlanmış şeyler değil. nedeni bulmak da öyle kolay değil aslında tekrarlayan gebelik kayıplarında. genetik, pıhtılaşma, rahim filmi, enfeksiyonlar, geçirilmiş hastalıklar, hormonlar, spermiyogram, sperm dna hasar testi akla gelecek ne varsa bakıldı ama "evet işte bu nedenle düşmüş" denilemedi bize de. ondan olabilir bundan olabilir diyerek eşim varikosel ameliyatı oldu, ben rahim ameliyatı oldum ama bir daha da gebelik olmadı.
Ay konuyu baltalamayayım da bu testin adı nedir? 2 tane kimyasal gebelik geçirdim. normalde düşük olanlara bu testleri yaptırıyorlar ama ben 3. bir kimyasal daha olursa yaptırıcam hepsini.
tüp bebek önerildi mi peki size?Aklınıza gelebilecek hatta bilinmeyen testlere kadar yapılıp tüm kürtajlarım genetiğe yollandı. Hiçbir problem yok.
canım hsg filmi de mutlaka çekilmişsindir ama filmi bir de güvenilir bir tüp bebek merkezine göstermeni tavsiye ederim. bana da ilk çekildiğimde normal denmişti normal kadın doğumcular tarafından, ama tüp bebek merkezine tüp bebek için gittiğimde önce histereskopi yapılıp rahmin düzeltilmesi gerektiği , bu şekilde tüp de yaptırsam tutmayacağı söylendi.Aklınıza gelebilecek hatta bilinmeyen testlere kadar yapılıp tüm kürtajlarım genetiğe yollandı. Hiçbir problem yok.
canım hsg filmi de mutlaka çekilmişsindir ama filmi bir de güvenilir bir tüp bebek merkezine göstermeni tavsiye ederim. bana da ilk çekildiğimde normal denmişti normal kadın doğumcular tarafından, ama tüp bebek merkezine tüp bebek için gittiğimde önce histereskopi yapılıp rahmin düzeltilmesi gerektiği , bu şekilde tüp de yaptırsam tutmayacağı söylendi.
benim de düşükler için en aklıma yatan neden bu oldu..
umarım kendin için en doğru kararı verirsin iş konusunda da, bebeğin de en kısa sürede sağlıkla gelir, isteyen hepimizin
kürtaj materyali genetik incelemeye gönderilmiş ve normal çıkmış, pgt ye gerek duyulmaz bu durumda.tüp bebek önerildi mi peki size?
PGT yöntemi ile başarı elde edilebiliyor.
açıkcası kayıpların altında stresli iş hayatının dışında tespit edilememiş bir sebep vardır büyük ihtimalle.
ancak kendini daha rahat hissedeceksen bunu da dene.
ama bence başka tedavi yöntemleri araştırmanız daha mantıklı
Merhaba kızlar, diğer konulardan belki görmüşsünüzdür. 3 gebelik kaybım var. En son kaybımı 5 gün önce yaşadım. Bundan sonra yine hamile kalmaya çalışacağım. Tedavime devam edeceğim ama işim beni çok yoruyor. İşimi çok ama çok seviyorum. 3 yıldır aynı yerde çalışıyorum, Allah razı olsun hepsi çok iyi insanlar. Son hamileliğimde kanamam başlamıştı. Sonra bebeğim öldü. O 10 gün boyunca işe gitmedim, evden çalıştım. Sağ olsunlar bu konularda çok anlayışlılar ama yine de evde de olsam stresi müşterisi bitmiyor. Reklamcıyım ve iş yerinde ekibin yöneticisiyim, her iş bir nevi bana bakıyor. Benim istediğim bir daha hamile kalırsam işi gücü müşteriyi düşünmeyeyim. Sadece hamileliğime odaklanayım. Zaten artık tehlikeli ve riskli gebelik grubuna giriyorum, zor bir süreç beni bekliyor korkuyorum. Hamile olduğumu öğrendiğim an evimde çekeyim battaniyemi oturayım istiyorum. Eşim, istiyorsan bırak sen nasıl istersen öyle yap diyor. Bir yanım iş yerimi mağdur edeceğim ve onlardan ayrılacağım için çok üzülüyor bir yanım da her şey bebeğin için ona rahat bir ortam için diyor. Hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez bırakma gibi bir şansım olamaz çünkü yerime yeni birini bulup onu yetiştirmeden çıkmama izin verilmez, o nedenle şimdiden bırakmayı düşünüyorum. Zaten benim gebeliklerimde ilk 10 hafta en tehlikeli olan kısım. Sizlerden de fikir almak istiyorum, sizce işi bırakmalı mıyım? Bugün işe başladım, fakat henüz patronumla konuşmadım konu hakkında.
Önceden olsa bırak derdim sanırım ama ekonominin durumunu göz önüne alınca diyemiyorum pek. Neden diyemiyorum? Çünkü çocuğa gelecel hazırlayanilmek için ne yazık ki paraya ihtiyaç var, heeer şey para... Kaldı ki işverenlerin iyi insanlar, halden anlıyorlar. Bence ilk haftalada rapor alıp dinlenmek ve kritik sğreci atlattıktan sonra hafif tempo çalışmak daha iyi olur. Şehir içi seyehatlar sorun olmaz sanki ama şehirlerarası biraz problem olabilir. Onu halletsen, bir de yardımcın vs olsa daha rahat olur sanki iş ortamın.