Ise yaramaz hissetmek

eftelya

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2006
180
94
623
Ankara
Hanımlar merhaba , çocuk öncesi kurumsal iyi bir firmada yıllarca çalıştım fakat sonrası ailem ve eşimin ailesi yaşadığım şehirde olmadığı için ve ardi ardına talihsizlikler yaşadığım için iş hayatına geri donemedim . Çok çaba harcadım başlarda Kpss ile atanmaya çalıştım sonra olmayınca özelde aradım referansla basvurudugum yerler bile son anda beni almaktan vazgeçti hep bir talihsizlik işlerim olmadı ve artık yaş 48 e geldi başvurularıma dinmuyorlar bile. Fakülte arkadaşlarım çok iyi yerlerde iken ben yerimde saydığımı hissediyorum , çok bunalımlara girdim ama sonunda kabullendim yaş 50 ye geliyor ve özelde bu saatten sonra bu kadar ara vermiş biri iş bulamaz . Bir yandan da bu saatten sonra sabah 8 akşam 6 işte calisacagima hobimden para kazanayım esnek çalışma saatim olsun vs fikirleri gelişti . Resim , fotoğrafçılık, pilates yıllardır kurslara gidip yaptığım sevdiğim şeyler ama fotoğrafçılık artık eskisi gibi karlı değil , resim pilates ye kendime güvenemiyorum, teknolojiyi seviyorum online alışverişi de , dolaptan satış yapmayı da çok seviyorum acaba e ticaret mi yapsam diye düşündüm , bana fikir verebilir misiniz ? Hangi ürünü nerden ucuza alabilirim ve gerçekten e ticarette bana az da olsa para kazandırabilir ?? İş fikirleri de verebilirsiniz gerçekten kendimi çocuğum da buyudukten sonra iyice ise yaramaz hissettim ve bir şeyler yapmak istiyorum .

düğün fotoğrafları çekilen bir platoyla anlaşıp gelen çiftlerin platoda şipşak fotoğraflarını çeken ve tüm yıllık gelirini 1 yaz sezonunda kazanan birini tanıyorum. o da bu işe 40'ından sonra girdi fuji'nin tx serisinden bir kamerayla. (ekipmanın ulaşım kolaylığından bahsetmek amacıyla söylüyorum) doğum fotoğrafçılığında genellikle kadın arıyorlar, yaşınız ve anne olmanız da güven verici olabilir. yıllar önce linkedin'de böyle bir işe başvurmuştum, ilan olarak pek sık karşınıza çıkmaz. ama bu tarz işlerde sosyal medyada reklamınızı yaparsınız zamanla ve kendi müşteri portföyünüzü o şekilde oluşturursunuz ileride.
evinize ufak bir ürün çadırı ve uygun ışık alarak ürün çekimi yapabilirsiniz, bazı markalar trendyol vb. online satış siteleri için ürünleri size toplu gönderiyorlar siz çekim yapıp yolluyorsunuz, lightroom/photoshop biliyorsanız fotoğraf düzenlemesini de isterler. fotoğraf alanında bunlar aklıma geldi ama networkle giriliyor genelde bu tarz sektörlere. ekipmanınız varsa armut üzerinden ilan da açabilirsiniz. fiziksel ürün değil ama etsy'de dijital ürün satışı hakkında çok video görüyorum, gerçek kazancı nedir bilemiyorum.

İşe yaramaz olur musunuz ya gayretiniz yeter! Sakın böyle bakmayın kendinize, hayat sadece kurumsal ofislerden ibaret değil. ❤️

Benim tavsiyem aliexpress’teki en çok satan ürünleri sıralayıp üretim ya da toptan için oradaki tedarikçileriyle direk iletişime geçmek olabilir. Şansınız bol olsun! 🙏

Back
X