İşe başlıyorum ama sevinemedim bile.

Verite

Guru
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2006
1.132
40
358
İstanbul
Kendimi çok çaresiz hissediyorum ve ağlayarak yazıyorum :( 21 yaşındayım. Bu genel bir sorun o yüzden aile kısmına moderatörler taşımazsa sevinirim.

Kızlar ben liseyi yurtdışında bitirdiğim için benim denkliğim verilmiyor kısacası burada tekrar lise okumak zorundayım. Şimdi açık lisedeyim. 2012de mezun olup üniversite sınavlarına girip üniversite okumam gerek.

Annem kronik paranoid şizofreni hastası ve babam da ben 8-9 yaşlarındayken yurtdışına gitti. Yıllarca göremedim. Daha sonra annem hastalığı neticesinde intihara teşebbüs edip kendini felç bıraktı (yaş 12). Evin işlerini, annemin bakımını her şeyini üstlendim, yeri geldi altından aldım. Bu sırada aklı beş karış havada olan ablamın umrunda olmadı. Gençlik hevesi diyip geçiyorum.

Daha sonra annem ayağa kalktı ve kullanamadığı tek elini kullanmaya başladı.

Yıllarımız hep açlıkla, mücadele vs ile geçti, ablam babamın gönderdiği parayı bizden gizli harcadı. Günlerce aç yattığımız oldu.

Bu sırada doğal olarak okulum aksadı. Yaşıtlarım üniversite sınavlarına bir bir girerken ben çaresiz bakakaldım. Yurtdışından mezun olduğum yer de açıktan gibi bişey. Bizzat gitmedim, babamın yardımıyla oldu.

Babam da artık ilgilenmemeye başladı hiç para göndermiyor artık eve. Zaten boşandılar, annem karşılığında ev istedi ve bu evlilik 2003te resmen bitti.
Annemi isteğe bağlı bi şekilde emekli ettik ve yıllarca dayım maddi destek verdi bize. O da emekliye ayrıldığı için iş bana düştü ve çalışacağım.

Evet ne güzel çalışmak. Ama sinir hastası bir insanla evde ne kadar yaşanabilir? Akıl sağlığımı yitirmek üzereyim. Daha önceleri psikiyatriste gittim ve annemden uzak bir yaşam sürmem salık verildi doktor tarafından.

Annem aşırı anlayışsız ve bencil bir kadın. Sürekli kendini düşünür, tek istediği kendi rahatı . Yemeğini, sigarasını koy önüne, banyosunu yaptır. Sürekli itaat et. Çocukluğum korku, endişe ve dışlanmayla geçti. Sürekli kavga ediyoruz. Ablam yurtdışında kendi yağında kavruluyor. Babam desen umrunda değiliz.
Annem her gün her dakika başımda bas bas bağırıp beni çileden çıkarıyor. İstekleri bitmiyor. Ona kesinlikle kimse dayanamıyor. Kimse ona 1 gün tahammül edemiyor ve sürekli suçlanıyorum, sanki yediğim önümde yemediğim arkamdaymış gibi. Şu an alt katta kalıyorum ve evim rutubet içinde, sürekli ilaçlama yapıldığı halde böcek ve sinekten geçilmiyor, evim güneş görmüyor, psikolojim mahvolmuş durumda. Kimse eve gelip 10 dakika duramıyor. Maddi olarak çok sıkıntıdayız.

Bir yandan derslere çalışıp bir yandan annemin dırdırını isteklerini çekecek olmam, eve katkıda bulunacak olmam bütün sevincimi elimden alıyor. Bugün iş görüşmem vardı ve dün annemle çok fena kavga ettik. Stres yaratma üstümde diyorum hala üstüme geliyor. Bütün çocukluğum ve genç kızlığım ona bakmakla geçti. Onun yanındaydım. Beni hala nankörlükle suçluyor. Doktor da annemin durumunun hastanelik olduğunu söylüyor. Ama gel gör ki ne buna maddi gücümüz ne de annemin böyle bir isteği var. Hastane lafını duyduğu anda başlıyoruz kavgaya.

Takma kafana, anneni dinleme deseniz de boş. Çünkü sürekli konuşup bağırıyor. Normal şeyler söylese bile dayanamıyorum artık.

Napsam bilmiyorum.

Canım çok üzüldüm senin ve annenin durumuna ama emin ol oda isteyerek yapmıyordur.Ablan size hiç destek olabilecek durumda değilmi ne bileyim anneni yanına götürse senin imkanın yok, tedavisini orda yaptırsa. bu şekilde bir süre sonra sende annene yardımcı olamazsın bu psikolojiyleyle. annenin yeşil kartı falan yokmu. Psikolojik sorunları olan birina bakmak fiziken hasta olan birine bakmaktan çok daha zor. Allah yardımcın olsun.

:(( Nerdee.. Annem ne yazık ki kimse tarafından istenmiyor. Annem hem fiziki hem de psikolojikman hasta. Çok zor çok.

ne hem annene bakabilirsin..ne de hem okuyup çalışabilirsin..yanlış anlamazsan bişi diyeceğim.senin annen hasta imiş.kronik paranoid şizofreni teşhisi konmuş.tam olarak bu hastalığı bilmiyorum ama mutlaka bakılabileceği güzel yerler vardır.burada hem iyi bakılır hem doktor kontrolünde olur hemde yaşıtları ile beraber olmuş olur.bir insanın bütün gün evde ,hiçbir şey yapmadan durması,yaşıtlarının olmaması çok kötü
Allah sabır versin

ne hem annene bakabilirsin..ne de hem okuyup çalışabilirsin..yanlış anlamazsan bişi diyeceğim.senin annen hasta imiş.kronik paranoid şizofreni teşhisi konmuş.tam olarak bu hastalığı bilmiyorum ama mutlaka bakılabileceği güzel yerler vardır.burada hem iyi bakılır hem doktor kontrolünde olur hemde yaşıtları ile beraber olmuş olur.bir insanın bütün gün evde ,hiçbir şey yapmadan durması,yaşıtlarının olmaması çok kötü
Allah sabır versin

İlerde para biriktirip annemi hastaneye yatırmayı düşünüyorum her ne kadar kendi istemese de. Çünkü pek çok şeye engel benim için. Doktor da bunun olması gerektiğini söylüyor ama annem bir türlü yediremiyor istemiyor. Kıyameti koparıyor.

Canım benim çok yakınım olan birinede psikoz teşhisi konmuştu o zaman araştırmıştık Şizofreni yakınları derneği var o Ankaradaydı ama ıstanbulda da eminim vardır. Bir araştırsan belki yardımcı olurlar. maddi boyutunu bilemiyorum ama istersen netten bir araştır. Belki faydası olur.

Annenizdir çekin desem de görüyorum ki artık bıkmışsınız.. :delphin:
Kaldı ki bi kaç sene sonrada evlirsiniz sanırım..
Bu durumda ne yapılır bilmiyorum ama huzurevi filan düşündün mü acaba :uhm:
Şimdi anneyi siz sağlıklıyken huzur evine vermek ne kadar doğru bilemiyorum ama en azından
daha iyi bakarlar sanırım yani :1ninca:
Aslında ne diyeceğimi ve neler yaşadığınızı kestiremiyorum ama eminim çok zor
Allah yardımcınız olsun a.s.

çok üzüldüm canım..çok geçmiş olsun...
ne denilebilir ki...
bir yandan sen de haklısın, bir yandan o da anne...
Allah sabır versin canım, inşallah bir çare bulursun.

canım, bence çaresiz değilsin öncelikle işe dernekleri ve hastaneleri araştırmakla başla.Annen istemese de sen girişimlere başla ve ne yap ne et onu hastaneye yatır seni daha fazla tüketmesine izin verme.Hatta ablana ve babana da söyle çekip gidiyorum de dayanamıyorum de ablan da azcık elini uzatsın annen onun da annesi.Yazık sana da ya

ALLAH sabır versın sana yardım etsın canım. çok üzüldüm. ama cennetlıksın bunu bilesın kaç evlat var senın gıbı...

öncelikle geçmiş olsun
Allah sana güç kuvvet versin şimdi sıkılıyorsun ama mutlaka bir gün mükafatını alırsın
başına gelmeyen bilemezmiş bizim yazdıklarımız sana ne kadar teselli olur bilmem ama
nede olsa annen Allah yardımcın olsun inşallah her şey düzelir

bakımevleri ve huzurevleri şizofreni hastalarını kabul etmiyorlar ancak bu tip hastalıklar için dernekler var arkadaşların söylediği gibi oralara başvurabilirsin, evde olmaz böyle çok zor onlar sana yol gösterirler.

ALLAH yardımcın olsun canım elden ne gelir bilemiyorum..sen işteykende yanlız kalacak daha öncede intihara teşebbüs etti diyorsun..off çok zor bir durum..

Allah yardımcın olsun arkadaşım gerçekten çok zor bir durum.
Senin gençliğini yaşayamamış olmanın yanında sinir sahibi olman gerçekten çok üzücü.
Ama yapılabilecekleri düşün mutlaka bir çözümü olmalı bu işin. Ruh ve sinir hastalıkları dernekleri var olabilecek her yere başvur mutlaka biri dönecektir. Sosyal sigortanız var mı bilmiyorum ama annene yeşil kart çıkartabilirsin. Yalnızbaşına bunu aşman çok zor sende hasta olursan o zaman ne olacak. Anneni tedavi ettirmen için seninde sağlıklı olman gerekir. Anneni yalnız nasıl evde bırakacaksın peki?

canım inan çok üzüldüm çok ama çok zor bir durum, maddi ve manevi açıdan birine bakmak çok zor
durumunda öyle harkulede değişiklikler yapamazsın çünkü eve bağımlı ve maddi açıdan sana muhtaç bir annen var ablan çok rahat çekmiş kurtarmış kendini babansa belki bu zamana kadar yardım etmiş ama sonucda evladısın ne olursa olsun seni yalnız bırakmamalıydı ablana birşey demiyorum çünkü sorumsuz ve bencil olduğu çok açık sende yazmışsın zaten. benim tavsiyem eğer yurt dışında okul bitirdiysen belki yabancı dilin vardır bununla ilgili çeviri felan yapa bir işe girebilirsin başlangıç olarak, okulunu bitireceğine eminim ama bununla ilgili devletten yardım alabilirsin bir yerlere mektup yaz nebileyim aklına nere gelirse.. bu arada annen tavırlarını değiştirmeyecektir dediğin gibi hasta ve maalesef şizofreni çok zor bir hastalık iyileşmesi de imkansız bazı şeylere kendini kurtarana kadar katlanmak zorundasın anneni bir hastaneye mutlaka yatırmalısın birileri ikna etmeli onu senin durumun olmadığı için bunu yapabilecek kuruluşlar var. bunları araştır. sen tek başına olduğunda ve bir işe girdiğinde mutlaka başının çaresine bakabilirsin Allah kolaylık versin canım.

kesinlikle annen hastaneye yatmalı. aksi taktirde senin de ruh sağlığın bozulur. kendin için ve annen için en iyi yol bu ve babandan da maddi açıdan destek istemelısın o senın baban ve bunu yapmak zorunda. kanunda da yeri var. Allah yardımcın olsun.

canım kardeşim sen aslında cennetliksin çok fedakar bir genç kızsın.Rabbimden diliyorum inşallah her şey senin için çok hayırlı ve güzel olur.:Saruboceq:
bu arada benim annemde Almanyada sağlık lisesini bitirmiş 2 defa üniversite sınavına girmişti.sonra 8 yıllık eğitim çıkınca annemin Almanya diploması geçerliliğini yitirdi.Açık lise bitirdi senin gibi.

Back