• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşe alacağız diyip 1 ay oyaladılar?

Nezormusbu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2019
329
391
103
26
Merhaba kızlar önceki konularımda yeni mezun olduğumu iş bulamadığım için üzgün olduğumu falan yazmıştım.

Bundan 1 buçuk ay kadar önce organize sanayiye gittim. Tek tek bir sürü yere CV bıraktım bir arkadaşımla. İK ile de görüştüm çoğu yerde hedeflediğim kariyeri anlattım ve gönüllü staj yapmak istediğimi söyledim.(ücret talep etmedim sadece bana işi öğretin dedim) Pandemi süreci falan derken hiçbir yer kabul etmedi.

Sonra arkadaşım başka bir arkadaşını aradı. Aradığı arkadaşı mesleği gereği ik ile sık sık görüşüyormuş. Benim için staj ayarlayıp ayarlayamayacağını sorduk. Kız da tamam dedi ben hallederim. Bir hafta sonra aradı dedi ki bir firmayla konuştum İK asistanlığı yapacaksın ve orada xx bey sana bildiği her şeyi öğretecek ama biraz bekle firmanın bir tırı yolda kaza yapmış çalışanı vefat etmiş, haftaya haber yollayacaklar hafta içi iş başı yapacaksın sakın bir yere işe girmesin dediler dedi. Ben de tamam dedim beklerim. İş için cok sevindim çünkü yaşadığım şehirdeki en iyi firmalardan biriydi. Daha sonra araya bayram girdi falan firmadan haber yok. Ben de kızı aradım dönüş yapmadılar mı diye firma tadilatta bayram dönüşü uğrayacağım merak etme biraz dişini sık dedi. Yine tamam dedim bundan birkaç gün önce tekrar kızı aradım uzunca bir mesaj atmış biraz sabret, seni anlıyorum ama adamları sık boğaz edersek olacak işte olmaz vs. diyor yine tamam dedim.

Bir daha da rahatsız etmek istemedim kendisini. Yoğun birisi ve benim için uğraştı ona da bir sey ditemiyorum artık. Ama bir buçuk ay oldu bana işe girme vs dediler sonra bir haber bile yollamadılar. Ben bu işe güvendim eğer olmasaydı yüksek lisans yapmak için başka bir şehre gidecektim. İstediğim bölümün yüksek lisansını da kazandım(tezsiz) orada staj vs bulmam daha kolay olurdu. Ama ben sırf ailemin yanı biraz tecrübem olsun yüksek lisansı da sonra yaparım diye düşünüp kayıt yaptırmadım.

Uzun oldu ama çok üzgünüm. İlk günlerdeki sevincim kalmadı ve artık olacağını düşünmüyorum. Acaba arayıp haber versem mi artık istemiyorum onlarla çalışmak/beklemek diye. Yoksa bir şey demeyip kendim iş aramaya mı devam etsem?

Siz neden onlara güvenip planlarınızı durduruyorsunuz ki. Uzatıp duruyorlar, pandemi var hiç bişey belli değil. Siz kendi yolunuza bakın kimseye bel bağlamayın.

Siz neden onlara güvenip planlarınızı durduruyorsunuz ki. Uzatıp duruyorlar, pandemi var hiç bişey belli değil. Siz kendi yolunuza bakın kimseye bel bağlamayın.
Ya ne bileyim iş hayatına çok uzaktım. kesin başlatacağız diye haber yolladıklarında oldu sandım

ohoo benim geçen sene bi mühendis arkadaşımı çook bilindik yabancı köklü bi firma 5.5 ay oyaladı sonra da reddetti.Ama ne olursa olsun hayatını durdurmaman lazım kim ne derse desin iş hayatı bu belli olmaz.o arkadaşım çoktan başka bi iş bulmuştu onlar 5.5 ay sonra reddedene kadar mesela.

Back
X